Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Cześć kudełki :loveu: Czemu Marcel nie jest takim misiem :loveu:[/QUOTE]
siema :D
Bo Marcel jest uroczym kosmatkiem :multi:
Ja to bym chciała takiego Marcela... :razz: Zamienimy się - hahahahaha :evil_lol:

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Ale zdjęcie, jak studyjne! :)
Co tam u Was? :lol:[/QUOTE]

a to nie studio tylko czarna szafa i słoneczko o złotej godzinie wpadające z kuchennego okna :)

Co tam u nas... hmmm kolosy, nauka, mało snu
Aron już nie wymiotuje, ale nadal siedzi na ryżu, marchewce i kurczaku :) i dobrze
oczyszczę go z chemii i na nowo porobimy badania
szukamy diagnozy
szukamy przyczyny wszystkich problemów

Posted

[quote name='junoo']...
szukamy diagnozy
szukamy przyczyny wszystkich problemów[/QUOTE]
To trzymam kciuki za postawienie tej właściwej diagnozy, a potem niech już będzie z górki.

[quote name='Onomato-Peja']Nauka i mało snu... Zaczynam bać się studiów, skoro mam podobnie w liceum. ;)
[/QUOTE]
Nie jest tak źle, chociaż moja pamięć może już szwankować :evil_lol: W zasadzie czas studiów to najfajniejszy okres w życiu, chociaż czasami bywa ciężko :)

Posted

[quote name='Ania!']Nie jest tak źle, chociaż moja pamięć może już szwankować :evil_lol: W zasadzie czas studiów to najfajniejszy okres w życiu, chociaż czasami bywa ciężko :)[/QUOTE]

[quote name='Onomato-Peja']Nauka i mało snu... Zaczynam bać się studiów, skoro mam podobnie w liceum. ;-)

No to jeden plus z tymi wymiotami. :smile: 3mam kciuki![/QUOTE]
zależy jaki kierunek ;)
na zootechnice czułam się jak na wakacjach, miałam masę wolnego czasu a nauki tyle co nic
na wetce tak sielankowo już nie jest
ale za to uczę się tego co mnie pasjonuje, więc to wynagradza
zmusza do systematyczności, a jak nie to do wydłużania doby do granic możliwości :P

Ania! - jak dawno Cię u nas nie było :D

Posted

No mnie właśnie też to kręci, nęci i w ogóle różowo mi na myśl o weterynarii.
Samą czystą biolę i chemię też uwielbiam, dziesiątki książek, czytać, wąchać robić notatki, wykorzystywać wiedzę na co dzień, kocham, wielbię, uwielbiam.
Co chwilę mam takie błyski, że sobie wyobrażam co jak działa u konkretnego zwierzęcia.
Mam mega kręćka, ale strasznie ciężko jest się wyrobić z materiałem jeśli chodzi o szkołę. Ostatnio z biologii same 4 lecą. A z chemii... 3? :|
Według nowego programu mamy tylko 2 klasy na cały materiał, więc na prawdę dzień w dzień trzeba kuć do nocy i jeszcze wciskać gdzieś resztę przedmiotów.
A i wiadomo, że zdarzy się czasem dzień, kiedy nie ma się zwyczajnie głowy, albo trzeba załatwić parę rzeczy albo najzwyczajniej w świecie ma się ochotę pójść na rower, z psem na spacer, spotkać się z kimś, koncert i już mi ucieka łącznie z 30-40 stron tekstu + z 20-40 zadań do przerobienia.

Dlatego studia równają się u mnie niemal z paniką. :lol:

Posted

Wyluzuj :D na studiach nauczysz się czytać 100 stron na godzinę :) plus zapamiętywać z tego 90%
druga godzina to jest na te 10% plus wykorzystanie wiedzy w praktyce, bo pytania na kolosach są z wiedzy teoretycznej zastosowanej w praktyce xD
Ale no DA SIĘ
da się mieć czas na naukę, na znajomych i na internety ;)
przecież co roku ludzie kończą te studia, więc DA SIĘ

Posted

Ja też mam strasznie dużo wiedzy i informacji do zapamiętania co tydzień i jest to duży przeskok bo w pierwszej klasie nie robiliśmy przecież nic i to jest najgorsze,że teraz trzeba wszystko nadrobić.:roll: Też czasami przerażają mnie te studia no ale tłumaczę sobie,że wszystko jest dla ludzi no i jakoś musimy dać rade! :)

Posted

A ja się nie potrafię uczyć.. tzn nie potrafię wkuwać z książek. Marzyłam o weterynarii, ale ja potrafię uczyć się tylko działając robiąc coś w praktyce....
I wy się przejmujecie, że nie dacie rady :P
Dlatego studiuję grafikę, a behawiorem i szkoleniami chcę się w przyszłości zająć :)
Mam już wybrane miejsce w którym chcę się w tym kierunku rozwinąć, tylko teraz pozostało mi skończyć studia i iść w to co uwielbiam :)

Posted

Ja się coraz to częściej zastanawiam nad studiami :roll: Wety się boję, wlaśnie z powodu nauki, ale też i tego, że potem pracy mogę nie znaleźć. Trochę żałuję, że nie podchodzę do chemii, że rodzice mi nie pomogli, że nie miałam korków...
W sumie...równie dobrze mogę iść na politechnikę śląską, ale chciałabym uciec z domu jak najszybciej. Weta i policealna dają mi taką możliwość.
Rodzice, ogólnie rodzina nie za bardzo chce się na wete zgodzić. Jak już aspiruję tak wysoko, to mogę odrobinę wyżej i iść na medycynę :roll:

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Jak ja słysze, że rodzice się na coś nie chcą zgodzić, to mam ochote im nastukać :P
Po weterynarii możesz nei znaleźć pracy? Dla czego tam myślisz?[/QUOTE]

A za korki płacić nie ma komu :eviltong:
Bo co roku uczelnie kończy tyle wetów, że kiedyś braknie dla nich miejsc pracy. Będzie ich za dużo.

Posted

Ale nie każdy pracuje w zawodzie, to tez trzeba brać pod uwagę :)
Medycynę też kończy wielu ludzi. Ja to jestem zdania, że w życiu trzeba robić to co się kocha :)
Więc myślę sobie, że powinnaś iść na taki kierunek w jakim siebie widzisz i w jakim będziesz się czułą spełniona.

Posted

To o medycynie też parę razy słyszałam,że skoro stać mnie na weterynarię to dlaczego nie medycyna ciężko zrozumieć,że to zupełnie inna bajka :roll:

Naklejka co do korków to współczuję bardzo sama jest w drugiej klasie liceum i wiem,że bez korków szczególnie z chemii ciężko byłoby mi sobie poradzić bo nauczyciele z góry zakładają,że KAŻDY na te dodatkowe lekcje chodzi.

Posted

[quote name='Molowe']To o medycynie też parę razy słyszałam,że skoro stać mnie na weterynarię to dlaczego nie medycyna ciężko zrozumieć,że to zupełnie inna bajka :roll:

Naklejka co do korków to współczuję bardzo sama jest w drugiej klasie liceum i wiem,że bez korków szczególnie z chemii ciężko byłoby mi sobie poradzić bo nauczyciele z góry zakładają,że KAŻDY na te dodatkowe lekcje chodzi.

Mam w rodzinie lekarzy i to głównie oni naciskają.

Ja na biolchemie w ogóle nie miałam lekcji chemii :roll: całe to liceum to była pomyłka, a przecież tak chwalili ten biolchem, byłoby super, gdyby nie zwolnili najlepszych nauczycieli.

Posted

Witajcie;-)
jak tak czytam o tej nauce to sie ciesze ze juz NIC z tego nie pamietam i jestem w statecznym wieku;-)
ale z drugiej strony bardzoo chciałabym cofnąć czas z obecnym rozumem wtedy podjełabym zdecydowanie inne zyciowe decyzje ;-) no i znów byłabym piękna i młoda bo teraz to samo # I # ZOSTAŁO hhihi

Jak chcesz zobaczyc nowy nabytekj to daj namiary na fejsa tam jest cały album mojej Mili ;-)

Pozdrawiamy i mizianko przesyłamy !!

Posted

Troszkę mam zaległości na forum, bo pojechałam do rodziców na święta, a tam jest za fajnie i za ładnie, żeby przed kompem siedzieć ;)