Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
Witamy się!
Fajne te twoje psisko!
Co spowodowało, że zamarzyłaś o PONie? Mało się ich widzi :)

Nie martw się na zapas jakimiś nowotworami! Na pewno będzie wszystko w porządku i szybko sobie z tym poradzicie :)

Hmm dlaczego PON, bo mama postawiła multum warunków xD
pies może być, ale:
1. nieszczekliwy
2. nieliniejący
3. nieproblemowy
4. nieduży
5. niebrudzący
yhym, Aron spełnia tylko punkt 2 :P Ale wcześniej wydawało nam się, że pasuje

No a tak poważnie, chciałam akitę (ale one tak linieją, że mama powiedziała stanowcze nie)
chciałam westa i już było blisko, już dzwoniłam po hodowlach, ale mama jęczała, że biały, że będzie ciągle brudny, że w końcu zżółknie od kąpieli (Aron urodził się najciemniejszy w miocie, tylko pony to kameleony...) No więc dalej nie miałam żadnej rasy. Weszłam na dogomanię i zapytałam które psy nie linieją, ktoś mi powiedział, że pudle, PONy, Yorki itp.
Pudle jakoś do mnie nei przemawiają. Yorki itp. są za małe, nie chciałam.
A PONy mnie zauroczyły i musiałam takiego mieć :) No i nie żałuję, chciałam akitę ze względu na charakter, a PONy mają bardzo podobny charakter.
Chciałam westa ze względu na krępą budowę, PONy takie są :)
Chciałam kudłacza - i jest! Kudłacz, ale nieliniejący.
Pies duży, ale nie za duży. Pies obronny, ale bez przesady. Szczekający, ale niskim głosem, nie yorko-jazgotem.
Sama nie wiem jak to się stało, że ostatecznie został PON, ale jestem mega szczęśliwa, że to właśnie na niego padło :)

Hahaha na koniec miałam mieć suczkę. Dzwoniąc do hodowli odebrał Pan i mówi, że same chłopczyki. 4 w tym jeden, ostatni płowy. Mówię - biorę!
Pół godziny potem dzwonią, że jest suczka, że myśleli, że już po porodzie, a tu nagle suczka. Ale już nie zmieniłam zdania. Wybrałam Arona i musiał być już on!

Posted

Angi napisał(a):
8 lat żyję z białym psem i nie jest źle :lol:

Aron po pierwszym ogoleniu stał się biały :evil_lol: ot taka sytuacja :P

Posted

[quote name='Alicja']Fajna rodzinka :)
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/524530_595324330548721_451275146_n.jpg

Z tarczycą chorą da sie zyć ;) teraz tylko dobrze dobrać tableteczki , u nas nie Ozzy a ja choruję ale i tak stwierdziłam , ze lepiej u wetów się leczyc :)
Wyniki mają być w poniedziałek, ale naprawdę mam nadzieję, że to niedoczynność i że jak zaczniemy leczenie to nasze życie się zmieni :)
Liczę, że Aron schudnie, że stanie się bardziej aktywny i sierść mu wypięknieje.
Moja siostra również choruje na niedoczynność tarczycy, wiem, że da się żyć, ale mimo wszystko boję się jak bardzo Aron ma ją zniszczoną.
I martwię się czy to nie nowotwór. Bo z nowotworem jest już dużo gorzej niż z niedoczynnością. No ale nie ma co gdybać, wszystko okaże się w poniedziałek.
Heh pierwszy raz czekam z utęsknieniem na poniedziałek ;)

Posted

Angi napisał(a):
apropo tarczycy, to ja miałam dziś krew pobieraną i boję się że jednak coś mi wyjdzie nie tak.. :/

o kurczę :(
a coś Ci dolega? masz jakieś objawy?
Trzymam kciuki, żeby było ok :)

Posted

No niestety wyników tarczycowych jeszcze nie ma.
Mają być jutro lub w środę, Pan Dr ma mi wysłać smsa jak się dowie :)
Póki co mam wątrobowe: AST w normie, ALT 200 jednostek, czyli podwyższony, ale bez większego szaleństwa.
Czekam z niecierpliwością na te tarczycowe, chcę już zacząć leczenie i patrzeć jak się pies zmienia :)
oczywiście nie mówię tu o charakterze, bo charakterek to on ma cudowny, ale o wadze i jego małej aktywności.

Posted

Diagnoza potwierdzona. Aron ma niedoczynność. Jutro mam się zgłosić po receptę i zaczynamy leczenie.
A wtedy świat zacznie nabierać kolorów!
Ciekawa jestem jego metamorfozy po leczeniu. Bardzo bym chciała, żeby był znowu zdrowym i aktywnym psiakiem :-D

Posted

Diagnoza postawiona, leki kupione - metamorfozę czas zacząć!
Takie babskie myślenie, że zmianę należy zaczynać od zmiany wyglądu, więc dzisiaj była kąpiel :evil_lol:

Posted

[quote name='Naklejka']https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/1972468_598122180268936_1217611415_n.jpg słodki!
Szybkiego powrotu do formy życzymy :smile:
dziękujemy :D
weterynarz przewiduje co najmniej 6 miesięcy leczenia :)
ale jestem dobrej myśli
[quote name='furciaczek']Hahaha wyglada uroczo w tej wannie :smile:
:)
[quote name='Pani Profesor']to i ja się witam - Aron ma patrykowy ryjek, dosłownie :D

ten sam cwaniacki nochal i bródka :loveu:
witamy :cool3:
haha no Aron jest strasznym cwaniakiem
inteligentnym i złośliwym cwaniakiem :lol:

Posted

Chciałaś żebym był aktywniejszy - to się teraz ze mną baw!
Czyli metamorfoza - dzień 2
Widać pierwsze efekty :)))
Aron znowu ma ochotę się bawić, przyniósł piłkę i brzęczał żebym mu rzucała, a on biegał z radosnymi oczkami tam i z powrotem :lol:
Nie spodziewałam się, ze już po 2 dawkach będzie widać zmianę w jego zachowaniu! Szok :shock:

Guest wolfheart
Posted

heeeeej :)

wpadamy z rewizytą,słodki kudłacz :p i małe zwierzaczki również :p

Posted

Wpadłam się przywitać ;)
Nigdy styczności z żadnym PONem nie miałam, więc bardzo chętnie będę Was odwiedzać i dowiadywać się czegoś o rasie ;)
No i oczywiście życzę dużo zdrówka dla Arona, bo to teraz najważniejsze :)

Posted

marta.k9080 napisał(a):
heeeeej :smile:

wpadamy z rewizytą,słodki kudłacz :-P i małe zwierzaczki również :-P

witamy i zapraszamy :D

trabeska napisał(a):
Śliczny on jest :smile:

dziękujemy :)

magdabroy napisał(a):
Wpadłam się przywitać ;-)
Nigdy styczności z żadnym PONem nie miałam, więc bardzo chętnie będę Was odwiedzać i dowiadywać się czegoś o rasie ;-)
No i oczywiście życzę dużo zdrówka dla Arona, bo to teraz najważniejsze :smile:

Witamy :D
Bardzo nam miło :) Aron jest typowym PONem - upartym, złośliwym i piekielnie inteligentnym :evil_lol:

furciaczek napisał(a):
Juno fajny nowy avek :smile:
Czekam na jakies foty spacerowe:diabloti:

haha dziękuję, jeszcze niedopracowany, ale na razie "niech se bedzie"
W czwartek miał kąpiel, więc czekam aż troszkę się sebum odbuduje, żebym go mogła preparatem na kleszcze pokropić, bo babeszjoza atakuje :/
No a wtedy dopiero mogę jakiś dłuższy spacerek Aronowi zafundować. Póki co zero krzaków i zero chaszczy.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Aron jest zdecydowanie bardziej żywszy niż wcześniej :)
Ma wesołe oczy i chętnie spędza ze mną czas.
Np. wczoraj zbierałam pranie z suszarki na balkonie a Aron leżał obok i sobie na mnie patrzył,
spadła mi skarpetka, ale nie widziałam jej, poszłam zanieść pozostałe do szuflady
i tam półgłosem do siebie powiedziałam "Ale gdzie ta skarpetka?"
Na co Aron podniósł się, zanurkował pod suszarkę i maszeruje radośnie z balkonu ze skarpetą w pysku :D
Podziękowałam i dałam buzi w czółko.
Ale zaskoczył mnie tym, że się pofatygował z nią do mnie :) Zwykle w takich sytuacjach nakierowywał mnie swoim wzrokiem w kierunku zguby.

Opowiedziałam tę historię swojej mamie na co ona zaskoczona, że pies wiedział o czym mówię, że wiedział co to "skarpetka" :shock:
Mnie to jakoś w ogóle nie zaskoczyło, zaskoczył mnie sam fakt, że się ruszył :lol:
bo wiecie... ja mieszkam z Aronem sama i Aron jest moim najwierniejszym towarzyszem rozmów xD
On zna tyle słów, że mam wrażenie, że doskonale rozumie o czym mówię.
Cieszę się, bo fajnie mieć mądrego psiaka, który reaguje na normalne zdania, a nie krótkie komendy typu siad i leżeć.

Posted

no jak cie pociesze to ja po zaczeciu przyjmowania lekow na niedoczynnosc tarczycy , mimo ze doktor mi mowil ze nie schudne i wlosy mnie sie nie poprawia , to jednak schudlam i w ogole mi lepiej, nie mialam psa z ta dolegliwoscia ale po sobie sadzac.... powinno mu sie radykalnie polepszyc zycie, ino ze u mnie wiadomo ze juz do konca zycia mam brac tablety na te tarczyce
i nie wiem czy nie zostanie na lekch do konca zycia, ja mam jakies calkiem malutkie i calkiem nie mocne hihihi

zdjecie rodzinne klasa
ale Aron w roznych wydania bije wsio