Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zabieg już jutro od 12stej. Bardzo się boję... :( Wiem, że Aron to silny facet, ale zawsze jest ta niepewność.
Proszę trzymajcie kciuki. Może jak będzie dużo pozytywnej energii to wszystko pójdzie pomyślnie i wrócimy jutro z gabinetu razem, szczęśliwi i będziemy mogli się zacząć pakować żeby jechać na wieś na wakacje.

Guest wolfheart
Posted

i my trzymamy kciuki z całych sił

Posted

Przepraszam, ze dopiero teraz. Aron bardzo długo dochodził do siebie, właściwie dopiero teraz chodzi sprawnie na 4 łapach i mogłam go umyć, bo wytaplał się w kałuży moczu...
Uśpienie Arona do łatwych nie należy, Aron walczy z narkozą i łatwo się nie chce poddać. Już właściwie chrapał, a gdy podeszłam do niego to jeszcze miał siłę głowę podnieść ;)
Podczas zabiegu też co jakiś czas trzeba było dodać ketaminy, bo szybko wracała mu świadomość. Heh, ja się tak strasznie o niego bałam, a po dzisiejszej akcji udowodnił mi, że siłę to on ma, mimo niewydolnego serduszka.
Uczestniczyłam przy zabiegu, zaczęliśmy od ściągnięcia kamienia nazębnego. Aron znowu ma piękny, perłowy uśmiech :D I nawet pachnie mu mentolowo z paszczy xD
Okazało się, że zęba wyrywać nie trzeba, ząbek jest w porządku, natomiast guz który wyczułam, to przytkany przewód śliniaki. Dostaliśmy antybiotyk i powiunno być ok.

Po ząbkach poprosiłam korzystając z okazji o usg całej jamy brzusznej. Również uczestniczyłam przy tym zabiegu, więc mogę śmiało powiedzieć, że znam swojego psa od każdej strony ;)
Każdy narząd pomierzony i sprawdzony dokładnie. Już wiem na czym należy się skupić, a co odpuścić.

Krew została pobrana i pojedzie do Niemiec, zostanie zrobiony kompletny profil tarczycy. Wyniki dostane na maila, a póki co mam już zacząć podawać hormony tarczycy.

Bardzo dziękuje Wam za wsparcie i przesłanie dużej dawki pozytywnej energii do małego gabinetu w Lublinie ;)
Teraz wiedząc na czym stoimy musimy już wyjść na prostą :D

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
Super, ze poszło sprawnie i bez komplikacji!

A tak zapytam, dlaczego krew do Niemiec ma jechać? W Polsce takich labolatorii nie ma?

W Polsce nie robią pełnych profili tarczycy, robią tylko chyba 2 parametry.

Posted

Ty$ka napisał(a):
Wspaniale, że już wszystko dobrze.
I jak Aronek wygląda od środka? :p

wątroba w porządku
nerki lekko powiększone
w pęcherzu trochę piasku i był widoczny kamień :c
prostata w normie
ogólnie tragedii nie ma :)

Guest wolfheart
Posted

cieszę się ,że dobrze z Aronkiem :)

Posted

cześć, nadrobiłam - dobrze, że chłopak w formie ;) i wszystko się układa, tak to niestety jest z chorobami, że zanim zdiagnozujesz, to nakładają się na siebie różne objawy i w przypadku psa często się brodzi we mgle, bo pies nie powie, co go boli... tak czy owak - trzymam kciuki :D

Posted

marta.k9080 napisał(a):
cieszę się ,że dobrze z Aronkiem :smile:

Ty$ka napisał(a):
To świetnie :smile:

nawet nie wiecie jak ja się cieszę :) w końcu wiem na czym stoimy i z czym trzeba walczyć

phase napisał(a):
Teraz już wszystko będzie jak najlepiej. :smile:

musi być! :D

Pani Profesor napisał(a):
cześć, nadrobiłam - dobrze, że chłopak w formie ;-) i wszystko się układa, tak to niestety jest z chorobami, że zanim zdiagnozujesz, to nakładają się na siebie różne objawy i w przypadku psa często się brodzi we mgle, bo pies nie powie, co go boli... tak czy owak - trzymam kciuki :-D

dokładnie... mielismy diagnozę jednej choroby, ale pojawił się nowy objaw, więc zaczęłam wątpić w poprzednią diagnozę
a tu po prostu kilka chorób, a objawy się nałożyły i zmyliły mnie i lekarzy ;)
ale w końcu wiem z czym walczę :) i wiem, że Aron to mega silne psisko i nie łatwo się poddaje :D
Yuki_ napisał(a):
Dzień doberek, nie bardzo mam ochotę na przeglądanie całej galerii, więc napisałąbyś mi w skrócie co właściwie się stało psiakowi?

Witamy :D
Co właściwie się stało... hmmm odkąd skończył 2 lata pojawiały się po kolei różne objawy różnych chorób i nikt za bardzo nie był wstanie mi tego wytłumaczyć i przepisać konkretnego leku. Błądziłam od weta do weta, a mojemu psu przybywało co chwila coś nowego, a to wymioty z krwią, a to atak padaczki, łyse boczki, otyłość, z którą nie mogłam wygrać... Aż trafiłam do dr Janiszewskiego z lubelskiej przychodni wet. i w końcu rozwiązaliśmy zagadkę. Wysłuchał wszystkiego, przejrzał całą teczkę badań Arona i postawił diagnozę. Sprawdziliśmy diagnozę konkretnymi badaniami, zgadzało się i teraz na poważnie zaczynamy walkę z chorobami :)

Posted

Yuki_ napisał(a):
A co to za choroba? ;)

Choroby :P
nieżyt żołądka,
niedoczynność tarczycy,
zatkany przewód ślinianki,
mała dysplazja stawu biodrowego,
powiększona prawa część serca, bradykardia,
plus na usg wyszło, że ma trochę piasku w pęcherzu moczowym i jest też tam niewielki kamień.
Chyba tyle ;)

Posted

Yuki_ napisał(a):
Mam nadzieję że to nie był wystawowy psiak bo to byłaby totalna klapa :roll:
Niech zdrowieje ten śliczny PON, :-D

nie, nie wystawiałam go nigdy
choć rodowód ma

Panna Cotta napisał(a):
Witam się, nadrobię przy dłuższej wolnej chwili, póki co poczyatałam tylko co aktualnie u Was. Trzymamy kciuki za psiaka :)

Witam serdecznie :)

Posted

junoo napisał(a):
Choroby :P
nieżyt żołądka,
niedoczynność tarczycy,
zatkany przewód ślinianki,
mała dysplazja stawu biodrowego,
powiększona prawa część serca, bradykardia,
plus na usg wyszło, że ma trochę piasku w pęcherzu moczowym i jest też tam niewielki kamień.
Chyba tyle ;)

:crazyeye:
Biedak, powodzenia w leczeniu, trzymam kciuki za was! :)

Posted

[quote name='Naklejka']:crazyeye:
Biedak, powodzenia w leczeniu, trzymam kciuki za was! :smile:
:*

[quote name='magdabroy']Jako że cierpię na brak czasu, to się witam i znikam ;)

Spoczko :) całkiem niedawno też na to cierpiałam ;)

Zamyślony, mokry ryjek :loveu: