Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O moim większym futrze macie wszystkie najaktualniejsze wiadomości, co do mniejszych futerkowców zaszło sporo zmian.
W styczniu musiałam uspać moją ostatnią koszatniczkę, bo miała przerost korzeni przedtrzonowców, mimo zabiegu nie udało się ją uratować. :(
A w lutym stałam się właścicielką małego myszatego. Na imię mu Czesław i jest długowłosym, niebieskim grubym futerkiem :)

Posted

26 marca moja siostra zaadoptowała ze schroniska w Krzesimowie młodą suczkę po chorobie Rubartha.
Małej leczymy w Krakowie oczka i liczymy, że choć trochę choroba ustąpi.
Spotkałam sunię na klinikach koło uczelni w Lublinie i zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia :)
Obiecałam, że poszukam jej domu i zaczęłam od rodziny ;) Siostra kiedyś wspominała, że chce psa, więc trochę ją ponamawiłam i sunia miała domek zaklepany :diabloti:
Hah imię też ja jej wybrałam: Zorka. Tak miał się nazywać Aron, gdyby był suką xD
Zorka zaprzyjaźniła się szybko z Aronem co mnie bardzo cieszy, bo mimo, że nie mieszkam z siostrą to czasem się odwiedzamy i ciężko by było jakby reagowały na siebie agresją.
A oto i ona ze wspólnego spaceru 7 kwietnia :

Pierwsze wejście do rzeki

i zabawa z Aronem :)

Posted

Paula03 napisał(a):
Ale fajny :loveu:

Aleksandra95 napisał(a):
jaka cudowna.:loveu:

dziękujemy
Ania! napisał(a):
Czesław jest znakomity :grins:

Małej Zorce się udało, nie dość że dom to jeszcze taki super kumpel jak Aron :)

Cieszę się, że znalazła dom, inaczej nie miała by zakraplanych oczu i mogłoby się to skończyć tragicznie :(

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Spoznione sto lat :loveu:

I... cudne to myszowate jest :) A sunia rudzielec to juz w ogole kladzie na lopatki :loveu: Na spole z Aronem oczywiscie :lol:

A dziękuje :D

:: FiGa :: napisał(a):
Naucz mnie takie zdjecia robic :oops:

Nie xD

• 2 months later...
Posted

No i mamy WAKACJE :D
Wróciliśmy na wieś, gdzie możemy brykać bez kagańca a często nawet i bez smyczy :Cool!:
Czesław ma żonę. Z fundacji Viva Gryzonie po aborcji kastracyjnej, także żadnych maluszków nie planuję.

Przed wyjazdem z Lublina zrobiłam Aronowi badania krwi i chciałam umówić nas na ściąganie kamienia z zębów.
Niestety na EKG wyszło, że ma niedotleniony mięsień sercowy i nici z narkozy.
Nie chce mi się w to wierzyć, bo czytałam o tej chorobie i Aron nie ma żadnych wypisanych objawów.
Dlatego jedziemy 30lipca do Krakowa do kliniki "Arka" i zrobię mu jeszcze raz EKG a dodatkowo RTG klatki piersiowej oraz echo serca.
Wtedy zobaczę czy faktycznie coś mu jest i czy trzeba go leczyć na serce.
Wątrobowe wyniki tez nienajlepsze, więc chyba też zrobimy kilka dodatkowych badań.
Echhh czteroletni psiak, rasowy, z dobrej hodowli i tyle chorób się go ciągle trzyma :confused:

Posted

[quote name='Ania!']To trzymam kciuki za to drugie badanie serca, mam nadzieję, że wyjdzie wzorcowo.

A szczurki są super :loveu:[/QUOTE]
Nie dziękujemy, żeby nie zapeszyć. Mam nadzieję, że wyjdzie pomyślnie.
A to nie szczurki tylko myszki :D
[quote name='Paula03']Hej, hej :smile:
Dużo zdrowia dla Aronka :smile:[/QUOTE]
:D witamy
[quote name='Aleksandra95']Wreszcie jesteście ! :)[/QUOTE]
W końcu wakacje, to jest czas :D

Posted

Czesław i żona Czesława prowadzą bardzo szczęśliwe życie :)
Gdy ona ćwiczy na kołowrotku, Czesław objada się pysznościami z miseczki, a potem kładą się do wspólnego gniazdka i śpią przytuleni.