junoo Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Jutro jadę z Aronkiem na wyciągniecie szwów. Możliwe, że będą już wyniki badań histopatologicznych ze śledziony i fragmentu wątroby. Figa, obrabiam rodziców w związku z tym PONem co mi wysłałaś... Chciałabym jakoś pomóc temu psu, najchętniej bym go wzięła do siebie. :D Aron uwielbia inne psy, wiec może udałoby mi się załatwić dla niego braciszka :D Quote
junoo Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Docha, witam serdecznie :) Aron dzisiaj miał wyciągane szwy. Rana bardzo ładnie się zabliźniła. Tak jak myślałam - mamy wyniki histopatologiczne. Nie jest wspaniale, ale jest dobrze. Aron nie ma nowotworu - wielkie ufffff, ale ma bardzo wrażliwą wątrobę... każde jedzenie wywołuje u niego stan zapalny. Musi mieć ścisłą dietę Hills i/d i jeszcze przez dwa tygodnie musi brać leki wspomagające wątrobę. Nie może podjadać żadnych marcheweczek, jabłuszek ani niczego. Smutne, bo on uwielbiał takie smaczki, a teraz musi żyć z ograniczeniami... Tym bardziej, że jest młodym psem i tyle jeszcze przed nim. :( Quote
:: FiGa :: Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 O kurcze, zaciskam wiec mocno kciuki zeby sie udalo namowic rodzicow - jesli nie na DS to chociaz DT.... albo i np deklaracja miesieczna bedzie ogromna pomoca - przykladowe 50zl Ciebie i rodzicow nie zaboli a psu naprawde pomoze :cool3: A co do Aronka to ciagle powtarzam ze to wszystko jest strasznie niesprawiedliwe..... psy ktore zyja na lancuchu i jedza chleb maczany w wodzie i ziemniaki zyja po 18 lat, a nasze wypieszczone kanapowce sa nekane przez wszystko co natura zdolala wymyslic... gdzie tu sprawiedliwosc? :( Quote
taxelina Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Trzymamy kciuki zeby sie poprawilo! Watroba sie umie zregenerowac Quote
junoo Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 :: FiGa :: napisał(a):O kurcze, zaciskam wiec mocno kciuki zeby sie udalo namowic rodzicow - jesli nie na DS to chociaz DT.... albo i np deklaracja miesieczna bedzie ogromna pomoca - przykladowe 50zl Ciebie i rodzicow nie zaboli a psu naprawde pomoze :cool3: A co do Aronka to ciagle powtarzam ze to wszystko jest strasznie niesprawiedliwe..... psy ktore zyja na lancuchu i jedza chleb maczany w wodzie i ziemniaki zyja po 18 lat, a nasze wypieszczone kanapowce sa nekane przez wszystko co natura zdolala wymyslic... gdzie tu sprawiedliwosc? :( Z PONkiem nie wypaliło... Choroba Arona to dla mnie na razie wyrok na jednego psa :/ Nie miałabym serca jednego karmić urozmaiconą karmą, a drugiego dietetyczną... W dodatku koszty też mają tu sporo do mówienia :( Przykro mi strasznie, bo pokochałam to biedne psisko :( Też nie potrafię tego pojąć... Pies rasowy, a niejedne "mutanty" są zdrowsze od niego. Taki paradoks :/ nic nie poradzimy. deer_1987 napisał(a):Trzymamy kciuki zeby sie poprawilo! Watroba sie umie zregenerowac zobaczymy :) jestem dobrej myśli :) Quote
polciuaa Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 przyszłam się przywitać. :) Aron jest przepiękny. :loveu: oby szybko doszedł do zdrowia! Quote
junoo Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 dogomanka_ napisał(a):przyszłam się przywitać. :) Aron jest przepiękny. :loveu: oby szybko doszedł do zdrowia! Witamy i dziękujemy :) Quote
junoo Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Aron na diecie, kupka w normie, wymiotów brak, czyli bardzo dobrze :p Po operacji bardzo szybko wraca do normy, rana pięknie się zabliźniła. W przyszłym tygodniu muszę się z nim umówić do fryzjera, bo wygląda masakrycznie ;) Łapki przednie wygolone pod wenflon, brzuch i jedno jajo wygolone do operacji, tylna łapka ogolona pod nie wiem co, futro skołtunione od szpitalnych warunków i przez jego niedotykalstwo zaraz po zabiegu :shake: A przed wczoraj byłam na Babiej Górze :multi: Pięknie było, aczkolwiek kostka dawała o sobie znać. Szczególnie czuję i widzę to dzisiaj ;) Widoczność na początku całkiem spoko: Spotkałam Panów robotników remontujących szklaki :cool3: Ten widok mnie rozwalił, szczególnie na tej wysokości :lol: Jeden ze szczytów Babiej Góry, czyż nie jest to piękna nazwa ;) cdn. Quote
junoo Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Kamień się do was uśmiecha :evil_lol: Na szczycie już widoczności prawie, że nie było... Nawiało chmur i zrobiło się dosyć zimno. W drodze powrotnej... Pierwsza strumyczkowa próba, nie ma szału... Siostra poganiała, bo zaczynało padać :-( Quote
Misia&Ruby Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Super, że Aronek ma się lepiej!!! :multi: A zdjęcia śliczne:) Quote
taxelina Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Widoki piekne :loveu: Ale ten strumyk to Ci sie udal! :loveu: My zapraszamy na zwiedzanie Sztokholmu u nas:) Quote
Paula03 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Cieszę się, że u Aronka lepiej :) Zdjęcia śliczne ;) A nazwa szczytu... hmm bardzo ładna :evil_lol: Quote
Yuveza Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Dobrze że Aronek już sie czuje lepiej:) Zdjęcia bardzo fajne;) strumyk też;) (moje zdjecia są o wiele gorsze...) Quote
polciuaa Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 http://img638.imageshack.us/img638/631/obraz326.jpg bardzo ciekawy efekt tu wyszedl, to wyglada jakby sam strumyk został namalowany na zdjęciu. :) Quote
junoo Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 [quote name='dogomanka_']http://img638.imageshack.us/img638/631/obraz326.jpg bardzo ciekawy efekt tu wyszedl, to wyglada jakby sam strumyk został namalowany na zdjęciu. :) taki efekt uzyskasz jak ustawisz dłuższy czas naświetlania :) Quote
polciuaa Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 justyska2 napisał(a):taki efekt uzyskasz jak ustawisz dłuższy czas naświetlania :) wypadłam już z wprawy robienia zdjęć, jak sprawie sobie w końcu aparat jakikolwiek znowu zagłębie się w lektury o fotografii i na pewno następnym razem będe wiedzieć. :razz: Quote
junoo Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Zgrałam starsze fotki z komórki. Zdjęcie zaraz po powrocie do domu ze szpitala, tu ma jeszcze szwy: A tu po spacerze, ubierałam mu kaftanik, aby sobie nie zanieczyścił czymś Jak widać, pies padnięty i wymęczony po operacji. Dobrze, że teraz wszystko w porządku :p Quote
Recommended Posts