Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kalyna napisał(a):
a jednak już tu byłam :)i oglądałam tego kawalera :)
maltańczyki to piękne psiaki :) Ale jednak obciętą sierścią ładniejsze są, niż z długą :)

Mi też się bardziej podobają obcięte "na szczeniaka" :cool3:
Chociaż podziwiam tych, którzy tyle czasu poświęcają na pielęgnacje wystawowych maltanów :)

Posted

Gosia9712P napisał(a):
Mi też się bardziej podobają obcięte "na szczeniaka" :cool3:
Chociaż podziwiam tych, którzy tyle czasu poświęcają na pielęgnacje wystawowych maltanów :)

A weeeź, ile to nerwów musi zjadać. Nie na moje zdrowie. Dlatego ja mam łysą sunię :lol:
A psa, że tylko raz na pół roku wykąpiesz i uczeszesz raz w tygodniu ;)

Posted

mychaaaaa napisał(a):
A weeeź, ile to nerwów musi zjadać. Nie na moje zdrowie.

Na moje też niestety nie. Chociaż jak tak patrzę na Honeya, który pewnie jest taki milutki i świetnie jest sie do niego przytulic, to mam ochotę chociaż trochę zapuścić Jaskierowi kłaczki ;P

Posted

Gosia9712P napisał(a):
Na moje też niestety nie. Chociaż jak tak patrzę na Honeya, który pewnie jest taki milutki i świetnie jest sie do niego przytulic, to mam ochotę chociaż trochę zapuścić Jaskierowi kłaczki ;P

Zapuszczaj, zapuszczaj.
Ale uczesać Honey'a to minimum godzinę trzeba :shake: nawet nie zdawałam sobie sprawy, że to tak męczące i czasochłonne ;)
Aż boję się myśleć co to będzie po kąpieli.
Hodowca mówił, że samoyeda suszarką suszy się 2-3 godziny :lol:

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Zapuszczaj, zapuszczaj.
Ale uczesać Honey'a to minimum godzinę trzeba :shake: nawet nie zdawałam sobie sprawy, że to tak męczące i czasochłonne ;)
Aż boję się myśleć co to będzie po kąpieli.
Hodowca mówił, że samoyeda suszarką suszy się 2-3 godziny :lol:

Ja się ostatnio wzięłam za Jaskiera, dokładnie wszędzie wyczesałam grzebykiem i pół godziny zeszło ;) No, ale suszyć go tyle czasu nie muszę :lol: A samoyedy się rzadko kąpie, nie? Co ile?

Posted

Gosia9712P napisał(a):
Ja się ostatnio wzięłam za Jaskiera, dokładnie wszędzie wyczesałam grzebykiem i pół godziny zeszło ;) No, ale suszyć go tyle czasu nie muszę :lol: A samoyedy się rzadko kąpie, nie? Co ile?

Jak najrzadziej. Raz na pół roku wystarczy, chyba, że przed wystawami jeszcze ;)
Gdzie Twój banerek?

Posted

Gosia9712P napisał(a):
Grzecznie sobie na pulpicie czeka, aż się nauczę go wrzucać, bo mi ciągle nie wychodzi ;)

A co to za filozofia? :P musisz go najpierw do internetu wrzucić.
Już masz ;)

Posted

Kurczę, myślałam wczoraj, że zawału dostanę. Koło 22 się skapnęłam, że Wiery nigdzie nie ma. Jakby na dwór wyleciała, to nie wiem, co by z nią było, bo ona domowa, zimowego futerka nie ma. Cały dom ją pół godziny szukał, a się w końcu okazało, że śpi w najlepsze w szafie :evil_lol:

Posted

Gosia9712P napisał(a):
Kurczę, myślałam wczoraj, że zawału dostanę. Koło 22 się skapnęłam, że Wiery nigdzie nie ma. Jakby na dwór wyleciała, to nie wiem, co by z nią było, bo ona domowa, zimowego futerka nie ma. Cały dom ją pół godziny szukał, a się w końcu okazało, że śpi w najlepsze w szafie :evil_lol:

Ja taki szok w Sylwestra przeżyłam! Pojechaliśmy do rodziców z Lailą i Oliwkiem. No i grała głośno muzyka, sporo osób było i kot po prostu się bał. Zamknęłam go więc w sypialni, gdzie miał łóżeczko. Ale goście jak to goście, wszędzie łazić muszą Bóg jeden wie po co :shake: i kota wypuścili. Później godzinę go szukaliśmy, bałam się, że wybiegł na podwórko, gdy palacze wychodzili :shake: na szczęście okazało się, że znalazł szczelinę za łóżkiem w pokoju siostry i wszedł do kufra na pościel. Masakra...

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Ja taki szok w Sylwestra przeżyłam! Pojechaliśmy do rodziców z Lailą i Oliwkiem. No i grała głośno muzyka, sporo osób było i kot po prostu się bał. Zamknęłam go więc w sypialni, gdzie miał łóżeczko. Ale goście jak to goście, wszędzie łazić muszą Bóg jeden wie po co :shake: i kota wypuścili. Później godzinę go szukaliśmy, bałam się, że wybiegł na podwórko, gdy palacze wychodzili :shake: na szczęście okazało się, że znalazł szczelinę za łóżkiem w pokoju siostry i wszedł do kufra na pościel. Masakra...

Przynajmniej cicho tam miał, hihihi ;) Ale wiem, jaki to stres, wieem...

A, no i jeszcze muszę "zareklamować" keko.pl. Tydzień temu zamówiłam u nich kurierem paczkę (m.in. odżywkę ułatwiającą rozczesywanie), nie przychodziło, więc w środę moja mama zadzwoniła ich opieprzyć. Oczywiście bardzo przepraszali, ale odzywki nie ma (to taki maleńki szczegół, że na stronie nie było o tym żadnej informacji) i czekają, aż im producent dostarczy. Więc kazaliśmy wysłać bez niej i dziś jest. Ale kurczę, nie po to płacę 25 złotych za przesyłkę, żeby doszło po tygodniu, na dodatek bez jednej rzeczy...

Posted

Gosia9712P napisał(a):
PAle kurczę, nie po to płacę 25 złotych za przesyłkę, żeby doszło po tygodniu, na dodatek bez jednej rzeczy...

Faktycznie trochę nie halo... tyle kasują za kuriera, a jak się nie upomnisz, to nawet nie wyślą :shake:

Posted

http://img62.imageshack.us/img62/4037/p1010916e.jpg piękny jest w biegu :cool3:

Ostatnio dowiedziałam się, że mojej koleżance strasznie maltany się podobają.... Ale tylko jak są szczeniakami bo jak urosną to są brzydkie :angryy:
i chciałaby takiego psa :angryy: jacy ludzie potrafią być nieodpowiedzialni. stanowczo jej odradzam, ale nie wiem czy to pomoże.... i na dodatek z pseudo chce. I wałkowałam ten temat i nie wiem co z tego wyjdzie. Oby go nie kupiła....

Posted

Przed chwilą wróciłam ze spaceru z Jaskierem, oczywiście musiał uciekać... Ale jakieś tam zdjęcia mi się udało zrobić.

Tak się wraca z ucieczki :evil_lol:

"Już do ciebie biegnę!"

Czyste łapki :lol:

A tu z pańcią ;)

Posted

[url]http://img508.imageshack.us/img508/5308/p2706101356.jpg[/url]
Moje psy mają taki sam dysk! Tylko zielony!

[url]http://img546.imageshack.us/img546/3447/p1010262.jpg[/url]
Hahahaha kąpiel w koniczynie! :grin: