Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

darii_iia napisał(a):
Cześć Gosia. :)
Mwahaha, Jaaskierek bez swych pięknych Oczęt. :crazyeye:
Co Ty mu zrobiła, hmm ? Przyznaj się. ! :evil_lol:

Jak to co? Wybiłam! :lol:
Dobra, dobra, zamknął po prostu :eviltong:

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ola & Kajtek napisał(a):
Hejka =)
Co tam u was słychać???

U nas wszystko ok, oprócz tego, że Jaskier strzelił focha na mnie nie wiem za co xD Zaraz dodam fotki z dzisiejszego spacerku ;D

Posted

najpewniej tak:grins:
strasznie mi się podobają. ;)

druga opcja to był golden ale na coś mniejszego się zdecydowaliśmy w końcu.
ale czasu jest jeszcze sporo. :)

Posted

nie bo to w końcu jeszcze pół roku jest ;)
tzn oglądałam tam różne, czytałam o nich, na stronce, na forum ale nie zdecydowałam się na żadną ostatecznie.
W marcu jadę do Katowic na wystawę. Będziesz? ;)

Posted

http://img266.imageshack.us/img266/1739/p1020408x.jpg
hahahah Gosia Ty niewiele większa od Jaskiera jesteś! :evil_lol: hah :D

[quote name='kara97']nie bo to w końcu jeszcze pół roku jest ;)
tzn oglądałam tam różne, czytałam o nich, na stronce, na forum ale nie zdecydowałam się na żadną ostatecznie.

Kara, a moim zdaniem to jest super moment by nawiązać kontakt z hodowcami. Napisz do kilku, napisz o tym, że chcesz kupić pieska, napisz o warunkach jakie masz w domu, nastawieniu do psów, co planujecie z psem robić (np. treningi, wystawy itp.). Po tym jak hodowca odpisze, co zaradzi w kwestii przygotowań, czy służy pomocą w problemach z psem... to wszystko jest bardzo ważne... i po odpowiedziach będziesz mniej więcej czuć, z którym hodowcą chciałabyś współpracować, szczególnie jeśli chciałabyś swojego psiaka wystawiać :) Także to najlepsza pora na nawiązanie kontaktów :)

Posted

Gosia9712P napisał(a):
hahaha, no ja zawsze mówiłam, że niska jestem :lol:

Ale nie martw się - pasujecie do siebie z Jaskierkiem :cool3:
a tak w ogóle - skąd pomysł na imiona "Jaskier" i "Wiera"?
Bardzo nietypowe imiona... mi "Jaskier" na początku kojarzył się z jaskrą :eviltong: ale jak się przyzwyczaiłam to fajnie to brzmi :)
w sumie na moją Lailę mówią "lalka", a małe dzieci "Łajla" :grin: a na Haniego "Heniek" :grin:

Posted

Oj, no bo ja chciałam traki oryginalne imiona ;D Jaskier miał być kiedyś Puszkiem, ale stwierdziłam, że Puszek to co drugi pies jest :lol: No i ogólnie był strasznie problem, żeby cała rodzina zaakceptowała imię. Myślałam, żeby od jakiegoś kwiatka, ale brat się nie zgadzał :eviltong: a jaskier to i kwiatek i postać z Wiedźmina ;P więc akurat...A przed wzięciem Wiery, bardzo mi się podobało "Dilaila"(jakie podobne do "Laila" hihi), ale w końcu kotki tak nie nazwałam ;P A "Wiera" wymyśliła moja mama i to jest bodajże rosyjskie imię.

Posted

Gosia9712P napisał(a):
Oj, no bo ja chciałam traki oryginalne imiona ;D Jaskier miał być kiedyś Puszkiem, ale stwierdziłam, że Puszek to co drugi pies jest :lol: No i ogólnie był strasznie problem, żeby cała rodzina zaakceptowała imię. Myślałam, żeby od jakiegoś kwiatka, ale brat się nie zgadzał :eviltong: a jaskier to i kwiatek i postać z Wiedźmina ;P więc akurat...A przed wzięciem Wiery, bardzo mi się podobało "Dilaila"(jakie podobne do "Laila" hihi), ale w końcu kotki tak nie nazwałam ;P A "Wiera" wymyśliła moja mama i to jest bodajże rosyjskie imię.

Fajnie :)
A u nas imiona psy miały już nadane. A kota nazwałam Oliver, ponieważ M. kiedyś powiedział, że jak będziemy mieli kiedyś syna to będzie Oliver... więc uratowałam ewentualnego dzieciaka i nazwałam zawczasu tak kota :evil_lol:

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Fajnie :)
A u nas imiona psy miały już nadane. A kota nazwałam Oliver, ponieważ M. kiedyś powiedział, że jak będziemy mieli kiedyś syna to będzie Oliver... więc uratowałam ewentualnego dzieciaka i nazwałam zawczasu tak kota :evil_lol:

A teraz planujecie dzieciaki? Wiesz, to moje wścibstwo :eviltong:
hahah, a może jeszcze powiesz, że M. chciał tak nazwać syna ze względu na Olivera z Hany Montany? :evil_lol:

Posted

Jaskier brzmi tak oryginalnie :)
Pierwszy piesek o jakim słyszałam z takim imieniem to właśnie twój Jaskier więc chyba nie jest maga popularne tak jak u nas na polanie zawołasz Atos! (u nas dużo Atosów jest ;) ) a tu trzy psy biegną :eviltong:

A co do imion ludzkich to jakie u was są najczęstsze ?
U nas w szkole jest dużo Natalii - w samej klasie są trzy - wołasz Natalia ! i wszystkie w tył zwrot :eviltong:

W podstawówce Karoliny były tylko dwie w szkole , teraz są dwie w klasie u jak pani woła Karolina ! ( a mnie niestety woła częściej, tamta druga grzeczniejsza) to ta druga odpowiada zadowolona :diabloti:

Ale dziwie się co moich rodziców skusiło na to imię :roll: Nie żebym go nie lubiła ale nie ma zdrobnień takich fajnych typu Aga, Gosia, Paula, Asia, Ala, Ola :razz:

Posted

Tak, Gosia Bytom :cool3:
Przyjedź do naszej agory ^^ :eviltong:
Chociaż zoolog nie zły to mojego serca nie podbiła :placz:

A wy, Gosia, Mycha, jesteście wegetariankami?

Mycho no może zacznę pisać do tych hodowli?
Ale to nie zobowiązuje do niczego?
Do zakupu? Bo nie chciałabym, żeby ktoś potem napisał, że chciałam kupić a nie kupiłam ... ;) A ostatecznie rodzice jeszcze zadecydują :lol: Więc nie mogę nikomu pisac, że na stówe zamawiam szczeniaczka. :)

Imię Laila mi się strasznie podoba dla pieska sama bym je wykorzystała :diabloti: Ale nie martw się wymyślę coś jak już będę miała pieska.

Posted

U mnie Ciapek miał być.. Bolsikiem :diabloti: ale nie reagował i ciagle na niego mówiłam, Ty ciapo nic nie rozumiesz... a potem mama jak go uczyła czystości w domu i rano jak rosa było to na łapkach pełno pisaku przynosił.. i było same ciapki robisz.. i został Ciapek :)
A Sonia tak samo jakoś wyszło, a powinna mieć na imię szczęściara, albo księżniczka...na serio ona z jakiegoś szlacheckiego rodu chyba jest :)
a Milka z reklamy, a Czarna bo jest czarna :)

u nas był szał na imię dla ONka i mieszańców dużych nazywać Barry... ja miałam nawet 2 takich agentów :)