Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie. Miałam już nie zakładać wątków, ale ta babcinka strasznie chwyciła mnie za serducho i chciałabym aby jak najszybciej opuściła schronisko. Nie szukamy dla niej hoteliku! Jeszcze nie poznałam jej osobiście, ale napisze co wiem od pracowników.

Pieczarka trafiła do Azylu pod Psim Aniołem kilka dni temu. Ma kilkanaście lat, słabo widzi i słyszy. Jest obojętna do innych zwierząt, ucieka przed nimi gdy zbyt nachalnie szukają z nią kontaktu. Nie lubi noszenia na rękach. Kocha ludzi, zawsze chce być przy kimś. To jest najważniejsza rzecz jaką ona w tej chwili potrzebuje ODROBINA MIŁOŚCI. Schronisko to nie jest odpowiednie miejsce dla niej, ona potrzebuje spokojnego i ciepłego kącika na ostatnie lata.

---
tekst do ogłoszeń:

Pieczarka – wierna kochająca przyjaciółka – pozwól jej się pokochać!

Pieczarka jest starszym pudelkowatym psiakiem.
Kilka dni temu trafiła do schroniska – dla niej to wyrok, choć jest naprawdę ładnym psem, starość przekreśla szanse na kochający dom. Ze względu na wiek słabo słyszy i widzi, ale nie przeszkadza jej to w wiernym podążaniu za człowiekiem. Bardzo potrzebuje ludzkiej bliskości i poczucia bezpieczeństwa. Ona tak bardzo kocha ludzi - po prostu zawsze chce być z kimś...

Czy musi być skazana na schronisko do końca swoich dni?

Jeśli szukasz wychowanego, spokojnego i dojrzałego psa - w zamian za ciepły kącik i odrobinę miłości, Pieczarka będzie Twoją najwierniejszą przyjaciółką!

kontakt: 510-052-991, 502-385-252 lub 501-258-303

Posted

podnoszę babunie - trzeba ogłoszenia porobić, jest więcej zdjęć? jak tylko będę mieć chwilę to mogę w tym pomóc!
widziałam ją dziś na fb psiego anioła :)
skleciłam na szybko coś takiego do ogłoszeń, tylko lepsze zdjęcia by się przydały. Ktoś ją weźmie stamtąd na DT? :(

Pieczarka – wierna kochająca przyjaciółka – pozwól jej się pokochać!

Pieczarka jest starszym pudelkowatym psiakiem.
Kilka dni temu trafiła do schroniska – dla niej to wyrok, choć jest naprawdę ładnym psem, starość przekreśla szanse na kochający dom. Ze względu na wiek słabo słyszy i widzi, ale nie przeszkadza jej to w wiernym podążaniu za człowiekiem. Bardzo potrzebuje ludzkiej bliskości i poczucia bezpieczeństwa. Ona tak bardzo kocha ludzi - po prostu zawsze chce być z kimś...

Jeśli szukasz wychowanego, spokojnego i dojrzałego psa - w zamian za ciepły kącik i odrobinę miłości, Pieczarka będzie Twoją najwierniejszą przyjaciółką!

Posted

Wielkie dzięki, bardzo fajny tekst. :) Dostałam jeszcze kilka jej zdjęć, ale raczej nie są zbyt dobre do ogłoszeń. Może uda mi się dziś podjechać do azylu i cyknąć jej parę fotek. Rzeczywiście pojawił się na FB cień szansy na tymczas, ale jeszcze nie wiem czy coś z tego wyjdzie.

Posted

Niestety nie udało mi się dojechać do azylu. :( Tu jest reszta zdjęć: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001495095409&ref=ts#!/album.php?aid=21928&id=100001495095409

Imię: Pieczarka
Kastracja/sterylizacja: nie
Wielkość: średnia
Kontakt w sprawie adopcji: 510-052-991, 502-385-252 lub 501-258-303 , azyl@psianiol.org.pl
Miejsce pobytu: Azyl pod Psim Aniołem w Warszawie
Podstawowe informacje o zachowaniu: Jest obojętna do innych zwierząt, ucieka przed nimi gdy zbyt nachalnie szukają z nią kontaktu. Nie lubi noszenia na rękach. Kocha ludzi, zawsze chce być przy kimś.
Informacje dodatkowe: Schronisko to nie jest odpowiednie miejsce dla niej, ona potrzebuje spokojnego i ciepłego kącika na ostatnie lata.
Problemy zdrowotne: ma słaby wzrok i słuch
Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: obojętna
Link do wątku: http://www.dogomania.pl/threads/199172-%C5%9Alepawa-i-g%C5%82uchawa-babcia-w-typie-pudla-PILNIE-SZUKA-DOMU-TYMCZASOWEGO!
Krótki opis: Pieczarka jest starszym pudelkowatym psiakiem.

Posted

Dzięki. Teraz jest w lepszym miejscu niż wcześniej. Tekst azylowej fundacji:

Pieczarka to sunia, która została wyrzucona z samochodu na trasie gdańskiej. Szła środkiem ruchliwej jezdni. Jest wiekową panienką, trochę przygłucha, z zamglonymi zaćmą oczkami. I cóż z tego. Czy taki pies nie ma prawa do ciepłego i miękkiego posłania w domu, domu prawdziwie kochającym zwierzęta? Bo nie sztuką jest opieka nad młodym zdrowym psiakiem. Sztuką jest bycie przy zwierzaku do końca jego dni, bycie w chorobie i starości. Przecież jest wciąż przyjacielem, bardzo często najwierniejszym z wszystkich posiadanych przyjaciół.”

Lepiej nie będę komentować tego co pogrubiłam w tekście. :angryy: :angryy: :angryy: :mad:

Posted

O rany ale bidulka :-( jej byli właściciele mają serce z kamienia. Pieszczona przez tyle lat a potem won :mad:na środek ulicy. Pamiętam wychudzonego Stinusia :-( .Trzymam kciuki za domek malutka ....