Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znajomi znajomego (tzn, ludzie , których osobiscie nie znam) szukają domu dla młodziutkiego psiaka mocno w typie labradora. Przybłąkał się do nich ok. 3 tygodnie temu. Sami mają już dwa duże psy i nie mogą go zatrzymać. Na razie wiem bardzo niewiele:
[FONT=Arial]"Młody (8 - 14 miesięcy) czarny labrador, bardzo pogodny, ułożony, rozumie komendy i je wykonuje. Pies jest zadbany i zdrowy. Uwielbia zabawy zarówno z ludźmi jak i innymi psami. Pies najprawdopodobniej został podrzucony (lub się zagubił ale pomimo danych ogłoszeń właściciel się nie zgłosił). "[/FONT]
Dość duży rozrzut wieku, nie wiem, czy byli z nim u weta. Wstrzymuję się z ogłoszeniami, bo może ktoś z dogo ma już dobrego kandydata na nowego opiekuna. Podejrzewam, że psiak jest niekastrowany, więc wybór przyszłego właściciela musi być bardzo przemyślany!

Posted

Rozmawiałam z tymczasową opiekunką Nera. Nie był jeszcze u weta, bo z podbocheńskiej wsi to trochę mała wyprawa. Siusia jeszcze jak suczka, a więc pewnie roku nie ma. Jest ciapowatym przytulakiem, poddał się bez gadania psu i suce rezydentom, za opiekunką chodzi jak cień. W domu zachowuje czystosć ,nie niszczy. Ignoruje kury, więc kotów też by pewnie nie gonił. Niestety nie było okazji sprawdzić go do dzieci, ale ryzyko agresji jest znikome w świetle tego ,co do tej pory zaobserwowano.

Posted

[quote name='abero']Znajomi znajomego (tzn, ludzie , których osobiscie nie znam) szukają domu dla młodziutkiego psiaka mocno w typie labradora. Przybłąkał się do nich ok. 3 tygodnie temu. Sami mają już dwa duże psy i nie mogą go zatrzymać. Na razie wiem bardzo niewiele:
[FONT=Arial]"Młody (8 - 14 miesięcy) czarny labrador, bardzo pogodny, ułożony, rozumie komendy i je wykonuje. Pies jest zadbany i zdrowy. Uwielbia zabawy zarówno z ludźmi jak i innymi psami. Pies najprawdopodobniej został podrzucony (lub się zagubił ale pomimo danych ogłoszeń właściciel się nie zgłosił). "[/FONT]
Dość duży rozrzut wieku, nie wiem, czy byli z nim u weta. Wstrzymuję się z ogłoszeniami, bo może ktoś z dogo ma już dobrego kandydata na nowego opiekuna. Podejrzewam, że psiak jest niekastrowany, więc wybór przyszłego właściciela musi być bardzo przemyślany!

Abero w pierwszej chwili myslalm ,ze to piesek ktoray znalazla moja znajoma ale on razem z suczka trazem z nim znaleziona jest na razie w dt w Nowej Huciew ale ludzie z pod dobczyc szukaja 6 miesiecznego czarnego labradora to jest w strone Bochni ,oni byli ogladac naszego bo ze zdjecia czarny labek wyglada jak kazdy ale okazalo sie ze to nie on wiec byc moze to jest ten ktorego szukaja .Zobacz na stronie schroniska jest ich nr telefonu a ja im wysle linka do tego watku bo mam juz do Pani bo pisalam w sparwie naszego labka.

Posted

Opiekunka Nero mówiła mi dziś, że była z Nero u ludzi, którzy się z nią skontaktowali (czy ona z nimi, już nie pamiętam), którym zginął 6-miesięczny labek, więc to prawdopodobnie ci sami. Zweryfikuję jeszcze nr tel. Jeśli okaże się, że nie ma kandydatów na poprzednich właścicieli Nero, to psiak jutro jedzie do DS, sprawdzonego i zaakceptowanego przez labradory.info. Zgadzają się na wszystkie warunki, wykastrują psa w ciągu miesiąca i dopiero wtedy zostanie na nich przeniesione prawo własności.

Posted

Dzwoniłam do DT: to ci sami ludzie. Kiedy wspomniałam o ogłoszeniu, pani od razu wymieniła nazwę miejscowości, która jest podana w anonsie. Była u nich dziś z Nero, to na pewno nie ich pies.

Posted

Po wyczerpaniu możliwości odnalezienia poprzedniego właściciela - brak czipa, brak reakcji na ogłoszenia w necie, nieznalezienie ogłoszeń wstawionych przez szukających, negatywna odpowiedź z lokalnego koła łowieckiego (istniało podejrzenie, że pies zaginął podczas polowania w sąsiedztwie) - Nero pojechał dziś do sprawdzonego DS na Śląsku. Nowi opiekunowie robia dobre wrażenie, pies ich od razu zaakceptował, mają go w najbliższym tygodniu zaszczepić a w ciągu miesiąca wykastrować.

Posted

abero napisał(a):
Po wyczerpaniu możliwości odnalezienia poprzedniego właściciela - brak czipa, brak reakcji na ogłoszenia w necie, nieznalezienie ogłoszeń wstawionych przez szukających, negatywna odpowiedź z lokalnego koła łowieckiego (istniało podejrzenie, że pies zaginął podczas polowania w sąsiedztwie) - Nero pojechał dziś do sprawdzonego DS na Śląsku. Nowi opiekunowie robia dobre wrażenie, pies ich od razu zaakceptował, mają go w najbliższym tygodniu zaszczepić a w ciągu miesiąca wykastrować.

Naszego mix labka mtez niestety nikt nie szuka ale w Nowy Rok pojechal do nowego domku w Krakowie niedaleko mnie tak ze wiedzaq ze sprawdze czy pies jest zaszczepiony i wykastrowany .Pani ktora go znalazla go odrobaczyla i zaszczaepila na wscieklizne .

Posted

No to fajnie, że labki nowy rok zaczęły w nowych domkach. Oby im dobrze było! Nero też zostanie sprawdzony, czy męskość stracił. :-)