Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ok, jak będę u weta to zapytam co by polecił.

A teraz rozliczenie:

Stan konta na 31 maj wynosił -10 zł

Wpłaty:

+200 zł jess

+10 zł Pianka

+50 zł Iwona K.

Razem: +250 zł

Koszty;

-300 zł hotelowanie

-10 zł Fiprex

Razem: -310 zł

+250 zł - 310 zł = -60 zł

Stan konta na 30 czerwiec wynosi -60 zł.

• 2 weeks later...
Posted
1 godzinę temu, Murka napisał:

Napisałam Ci na PW już parę dni temu: zakupiłam Dolvit Senior za 16 zł. Plamek już zjada witaminki:)

Super, chyba nie dostałam Twojej wiadomości, albo mi umknęła:) Dziękuję - zaraz zrobię przelew i mam prośbę dokupuj Plamie te witaminy, kiedy trzeba i tylko mnie informuj, ile mam przelać, z góry dziękuję:)

Posted

Z bazarku od 1 zł uzbierało się dla Plamy 113 zł, z tego 18 zł ma przyjść na konto, na które wpłacałam pieniążki dla mieleckiego Lorka, ja też tam przeleję resztę kwoty, chyba, że ma być inaczej, to proszę o informację:)

Posted

Wg moich obliczeń Plama ma już ok. 13 lat, więc powinien dostawać specjalną karmę dla seniorów oraz 2 razy w roku mieć badania krwi, moczu i kału, czy jakieś choroby się go nie imają! Czy inni sponsorzy Plamy się ze mną zgadzają? Patrząc na finanse |Plamy, można byłoby mu kupić karmę dla seniorów oraz zrobić podstawowe badania! jak myślicie?

Posted

Plama nie ma 13 lat, jak trafił do schroniska to miał ok. 1 roku-1,5roku, a do schroniska trafił w 2008, teraz ma ok. 9-10 lat.

Karma jest w cenie hotelu, wiec nie trzeba dokupywać, jak to nie jest hiperdroga karma, to będzie w cenie hotelu :)

Posted

album ze zdjęciami
https://picasaweb.google.com/114922687083105523370/Plama

tekst to ogłoszeń

1.
Plama jest 9-letnim psem, mieszańcem husky lub psa karelskiego. To pies średniej wielkości, waży ok. 35 kg. Jest to bardzo wesołym, lubiącym towarzystwo człowieka psem. Jest też bardzo łagodny, towarzyski, uwielbia długie spacery, zabawy piłką, pieszczoty. Plama nawiązuje dobry kontakt z dziećmi, bardzo dobrze dogaduje się z innymi psami, zwłaszcza z suczkami, lubi się z nimi bawić. Umie chodzić na smyczy, zachowuje czystość. Potrafi się zachować w domu, nieobce jest mu duże miasto (mieszkał ok. 2 lata w bloku).
Plama potrafi przeskakiwać nawet wysokie płoty, dlatego jeśli miałby zamieszkać w ogrodzie musi mieć dobrze zabezpieczony kojec na czas zostawania samemu, żeby uniemożliwić mu podążenie za właścicielem.

Wiek Plamy obliczyłam na podstawie tego postu, więc gdzieś jest przekłamanie. 9-10 lat też kwalifikuje psa jako starszego, więc powinien mieć badania kontrolne! Ja zrobiłam jej swojej 7-letnirj Birze i wyszło, że ma problemy z wątrobą. Stąd moje zachęcanie do profilaktyki!

Posted

Nie ma żadnego przekłamania, post pierwszy był zmieniany stale, zeby tekst do ogłoszeń był w jednym widocznym miejscu. nie pisałam zeby nie obic badań tylko wyprowadzam z błędy

Posted

Zatem, Kasiu, jak będziecie z Plamą u weterynarza to postarajcie się zrobić mu podstawowe badania z krwi oraz kał i mocz. Wiem, że z moczem jest trochę ganiania za psem z chochelką, ale powinno się udać.Opłatę doliczysz do salda miesięcznego Plamy, a będziemy wiedzieć na czym stoimy, bo Plama czasami choruje i to mnie niepokoi!

Posted

Sisi zapewnia Plamkowi codzienną dawkę ruchu:)

https://www.youtube.com/watch?v=tX_4CqDYdG8

Rozliczenie:

Stan konta na 30 czerwca wynosił -60 zł

Wpłaty:

+60 zł Pianka

+10 zł Radek (bazarek agusizet)

+4 zł Nadziejka (bazarek agusizet)

+5 zł elik (bazarek agusizet)

+20 zł Olena84 (bazarek agusizet)

+20 zł Martyna K.

+50 zł Iwona K.

Razem: +109 zł

Koszty:

-310 zł hotelelowanie

-16 zł Dolvit Senior

-12,50 zł odrobaczenie

-43 zł antybiotyk

Razem: -381,50 zł

+109 zł - 381,50 zł = -272,50 zł

Stan konta na 31 lipiec wynosi -272,50 zł.

Posted

W środę byłam z Plamkiem w lecznicy na pobraniu krwi; udało mi się też złapać mocz, nie udało się natomiast z koopką, bo na smyczy Plamek "wstydził się" załatwić, a jak go spuściłam to pobiegł w krzaki i tyle go widziałam... Ale mam pojemniczek cały czas w pogotowiu, po weekendzie będę znów próbować.

Wyniki już są, tylko wet mi jeszcze nie przesłał na maila. Jak dostanę to wrzucę.

Koszty: analiza krwi 60 zł, analiza moczu 18 zł, koszt dojazdu do lecznicy 5 zł (jeszcze jedną sunię wiozłam na badania, więc koszty poszły na pół):

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/9349bac4d5e4ac5b