Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rozliczenie lipiec
wpłaty
150 zł- JJD
30 zł- Jolanta W.
40 zł- agusiazet
30 zł- memory
30 zł- ewu
30 zł- kaa

wydatki
372 zł- hotel
12,5 odrobaczenie

• 3 weeks later...
Posted

Plamka wczoraj sobie coś zrobił w pazur - nie wiem jak i co - tak jakby sobie zdrapał powłokę z jednego pazura u przedniej łapy, nie widziałam czegoś takiego jeszcze. Nie kuleje, nie krwawi, ale pazur choć cały to jest lekko czerwony i liże go sobie czasami. Przemywam mu to codziennie, mam nadzieję, że nie będzie potrzeba jakiejś większej interwencji weterynaryjnej.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Wpłata doszła :)
Dziś zakrapialiśmy psiaki Fiprexem; koszt dla Plamki to 10 zł.

Dzisiaj też pojechała do DS koleżanka Plamki, Magma. Biedny, nie będzie miał go kto teraz mordować ;) Musimy mu nowe towarzystwo znaleźć, a najlepiej jakby poszedł w ślady Magmy i też znalazł domek...

Ostatni sprint z Magmą:

Posted

Lepiej niech Plamka nie idzie w ślady Magmy, bo nabyła się w domu parę godzin i po paru dniach pobytu w schronisku wróciła do nas. A jaka była radość Plamki (Magmy zresztą też), mało mu się ogon nie urwał. Jak nie było Magmy to stracił apetyt i czasami drapał w drzwi... Myślałam, że odczuje ulgę, że się pozbędzie takiego słoniowatego towarzystwa, a on za nią tęsknił :)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

W niedzielę wyjechała do DS koleżanka Plamki, Magma. To drugie podejście i mamy nadzieję, że tym razem Magmiątko nie wróci. W każdym razie Plamka ma nowe towarzystwo, z którego jest bardzo zadowolony :) Zapoznaliśmy go też z malutkimi szczeniaczkami i przezabawnie wyglądało jak próbował się z nimi bawić, ale nie bardzo wiedział jak się do tego zabrać :)

Posted

Doszła już wpłata za hotel Plamki, ale chyba Pianka policzyła za 31 dni. Było tam kiedyś zaległe odpchlenie i w sumie obecnie jest 2 zł na plusie. Zrobię takie szybkie podsumowanie od września, żeby wiadomo było co i jak:

Za wrzesień było do zapłaty 370 zł (360 zł hotelowanie + 10 zł Fiprex)
Wpłynęło: 360 zł
Pozostało: -10 zł
Za październik do zapłaty było 372 zł, czyli w sumie do zapłaty -382 zł
Wpłynęło: 372 zł
Pozostało: -10 zł
Za listopad wypada do zapłaty 360 zł, czyli razem -370 zł
Wpłynęło: 372 zł
Czyli pozostało: +2 zł :)

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Oj Plamka, Plamka... a Ty nadal u nas!

Plama jest chwilowo sam w boksie (mieszkał z Jarą, która wybyła do DS) i wziął się znowu za obgryzanie drzwi, czasami popłakuje, zdarza mu się nasikać. Czyli jednak dla niego wskazane jest towarzystwo psie i musimy mu coś załatwić :)

Zaszczepiliśmy w ubiegłym tygodniu Plamkę na wściekliznę, bo minął termin ważności poprzedniego szczepienia. Koszt to 20 zł + 4,10 zł częściowe koszty dojazdu weta (25 zł na 6 psów):
http://images37.fotosik.pl/1938/4397b02fcbbc5ea8gen.jpg

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Sytuacja finansowa Plamy robi sie nieciekawa.
Wysłałam przypomnienie do osób nie płacących. Przypomnienie wysyłam raz, nie lubie się prosić, jak te osoby dalej nie będa wpłacać, to zawsze dla mnie będa niegodne zaufania. A Plama wróci do schroniska....