Murka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Na razie nie wiem ile za weta, bo wizyta obejmowała większą ilość psiaków (wet przyjechał do nas), jak dostanę rachunek to dam znać. Plama kontynuuje przegryzanie się przez drzwi, idzie mu to całkiem nieźle. Musimy czymś obić, jakąś blachą, bo jeszcze z miesiąc i się przekopie przez te drzwi ;) Aha, karmy starczy spokojnie jeszcze na kolejny miesiąc. Quote
kaa Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Murka']Tym Panem to sobie chyba nie ma co gitary zawracać... A Plama podłapał jakiegoś wirusa, podobnie jak inne psy w hoteliku. Dostał dzisiaj antybiotyk.[/QUOTE] No chyba nic z tego nie będzie , dziewczyny wciąż czekają aż Pan znajdzie czas , a Pan wciąż czasu nie ma . Odnowię mu ogłoszenia. Dziś zrobię przelew dla Plamki za 2 m-c , bo zalegam . Uściski dla pięknisia :) Quote
BERKANO Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Powtórzę się ;-) Czy doszła już moja deklaracja marcowa, bo z tydzień temu ją przelałam? Quote
Pianka Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 wpłaty 10 zł-BasiaD 15 zł-BERKANO 40 zł-ewu Quote
Murka Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 W końcu mogę napisać o kosztach leczenia. W sumie wyszło 24 zł za wizytę weta (badanie, dojazd, zastrzyk antybiotyku) + 45 zł (dalszy antybiotyk), czyli razem 69 zł. Załączam rachunek i rozpiskę: http://img801.imageshack.us/img801/6484/rufirachunek.jpg http://img811.imageshack.us/img811/7849/rozpiskarachunku39.jpg Nie wszystko oczywiście dotyczy Plamy. Jego dotyczy tylko antybiotyk Synergal: zakupiliśmy 50 tabletek dla trzech psów, całość 135 zł, rozdzieliłam wg wielkości psów i jaką dostawały dawkę: największa sunia Masza 55 zł, średni psiak Maksio 35 zł i dla Plamy jako pośredniego zostało 45 zł. WIzyta weta dotyczyła 4 psów (w tym Plamy), czyli razem (dojazd + wizyta ogółem) 25 zł + 71,09 zł = 96,09 zł. 96 zł : 4 psy = 24 zł dla każdego psa. Mam nadzieję, że to jasno wszystko opisałam... Plama już dobrze się czuje. Żal tylko, że musi cały czas być na uwięzi. On kocha biegać. Ale co zrobić. Straaaasznie podobają mu się kury za płotem, więc nawet nie myślę o tym, aby pozwolić mu pobiegać swobodnie. Jeszcze drugi taki artysta się nam trafił i też wychodzi tylko na lince, nic żeśmy o nim nie wiedzieli, ale pierwszego dnia będąc na lince wisiał już na płocie ;) Także też skazany jest na spacery pod szczególnym nadzorem. Quote
Murka Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Plama wczoraj :) A tu obiecany pieniek... pięknie obciosany z kory przez Plamkę ;) W tle sprawca :) wyżej wyszło jak piwnica, poniżej jest fotka bez flesha Przynajmniej budy są całe :) A tu Plama i kury :) [video=youtube;LF-hgVv58Mk]http://www.youtube.com/watch?v=LF-hgVv58Mk[/video] Quote
Murka Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Jeszcze jedna odsłona pieńka A tu drzwi, Plama wciąż nad nimi pracuje Na razie jeszcze wentylacji nie ma ;) Quote
Luna123 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Plama jest bardzo sympatyczny :p. A jak rosoły obserwuje ;). U nas gdzieś niedaleko jest kogut, który budzi się ok. 3 w nocy :mad:. Koncertuje tak, że prze zamknięte okna słychać ;). Quote
agusiazet Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Luna123 napisał(a):Plama jest bardzo sympatyczny :p. A jak rosoły obserwuje ;). U nas gdzieś niedaleko jest kogut, który budzi się ok. 3 w nocy :mad:. Koncertuje tak, że prze zamknięte okna słychać ;). Luna, to adoptuj Plamę i kłopotliwy kogut ulegnie eliminacji! Quote
Luna123 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Agusiazet, no Plama jest baaardzo sympatyczny, ale ja mam inny typ. Plamo, przepraszam :oops:;). Kiedyś znajomi - z 15 lat temu, zostawili nam jadąc na wczasy jamnika krótkowłosego. Ty wiesz, że cholera jedna zagryzła 4 ! kury u sąsiada mieszkającego dwa domy dalej, za które oczywiście musieliśmy zapłacić :roll:. I to wcale niemało, bo to były, wg sąsiada, dobre nioski ;).Tylko nie pamiętam, czy dostaliśmy te kury na rosół. A na początku myśleli, że to lis grasuje, bo małe i rude ;). A mieliśmy suczkę, która z kolei goniła do sąsiada i przynosiła mamie w pysku CAŁE ! jajko kurze i kładła w kuchni. No mnie już nic nie zdziwi ;). Quote
Cleo2008 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 plama jest fajny, jest w koncu moim podopiecznym:) szkoda ze go nie moge wziac :( Quote
Pianka Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 wpłaty 20 zł- maruda666 60 zł- madzia828 30 zł- kaa 30 zł-majka12741 Quote
Murka Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Pianka napisał(a):wysyłam 310 zł za hotel w marcu Wpłata wpłynęła, za leczenie (69 zł) również, więc jesteśmy na zero :) Plama sprawuje się dobrze, przez drzwi się jeszcze nie przegryzł :) Jakaś plaga u nas teraz psich skoczków, bo zaraz po Plamie przybyły do nas jeszcze dwa, w tym jeden to taki mniejszy i kudłaty Plama... może leżeć przy nogach człowieka, ale z boksu wyjdzie po dwumetrowym panelu, przegryzie kennel, przeskoczy płot... Byle tylko nie być w zamknięciu i najlepiej być przy nogach człowieka. Oba te przypadki "odkryliśmy" sami, tzn. sami doświadczyliśmy jakie to ananaski :) Na szczęście u nas zawsze na początku psy są wyprowadzane na linkach. Plama natomiast... czasem mam wrażenie, że specjalnie owija się wokół np. drzew żeby udowodnić jaka to udręka ta linka i żeby go odpiąć... Nie posądzałabym żadnego psa o złośliwość, ale to naprawdę tak wygląda: Plama nie idzie prosto tylko łazi po zakamarkach z zadartymi do tyłu uszami, a jak się już zaplącze to patrzy na człowieka z wielkim wyrzutem. Ponad tydzień temu mieliśmy w hoteliku akcję zabezpieczania całej ferajny przed kleszczami (i pchłami przy okazji). Plama dostał obróżkę z darów, więc ma zabezpieczenie gratis :) Quote
Cleo2008 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 chcialabym wyslac swoja deklaracje, ale potrzebuje paypal , pomocy! (chetnie na pw) Quote
Cleo2008 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 BERKANO napisał(a):moja deklaracja już przelana. Pozdrawiam czy mozesz wyslac do Memory nr konta, bo ja nie moge znalezc na watku, a wysylam jej pieniaizki na paypal, a ona przesyla dalej, chcialabym jej ulatwic, ale utknelam albo wstawcie w ten post gdzie sa rozliczenia, ja jakos slepa jestem... I poprosze o nowe relacje i zdjecia, dzieki z gory Quote
BERKANO Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Cleo wysłałam na Twoje PW bo jakoś umkneło mi, że do memory miałam ;-) wybacz Quote
Cleo2008 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 BERKANO napisał(a):Cleo wysłałam na Twoje PW bo jakoś umkneło mi, że do memory miałam ;-) wybacz nie szkodzi, juz zalatwilam Ta smycz na filmiku to ile ma metrow??????????? Moja ma chyba 8, ale ta wyglada na jeszcze dluzsza... Quote
Pianka Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 wpłaty 150 zł- JJD 20 zł- agusiazet 20 zł- jotka 39,10 zł- Cleo2008 Quote
Cleo2008 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Murka napisał(a): Plama już dobrze się czuje. Żal tylko, że musi cały czas być na uwięzi. On kocha biegać. Ale co zrobić. Straaaasznie podobają mu się kury za płotem, więc nawet nie myślę o tym, aby pozwolić mu pobiegać swobodnie. Jeszcze drugi taki artysta się nam trafił i też wychodzi tylko na lince, nic żeśmy o nim nie wiedzieli, ale pierwszego dnia będąc na lince wisiał już na płocie ;) Także też skazany jest na spacery pod szczególnym nadzorem. Oj chyba rozumiem Plame:) Tak ciagle na uwiezi a atrakcje tylko przez dziure w plocie... Moja psica spuszczona dzis byla ze smyczy, i przezylam horror, bo z jednej strony bazant, a z drugiej zajac... a niedaleko ulica. Chyba sie nie mogla zdecydowac i tylko dlatego sie "udalo" ja natychmiast zlapac... Quote
Pianka Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 doszło :) 15 zł- BERKANO 20 zł- ela40 30 zł- Jolanta W. Quote
BERKANO Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 czemu nikt nie chce tego zabawnego pięknisia???? Quote
Recommended Posts