Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Doszły wpłaty od DW1 - 20zł, Anety Z. - 100zł i Agnieszki K. - 100zł. Rozliczenie w drugim poście. Dzięki Wam Ogromne!! :modla:

Zoe niestety zaraziła Raszkę :( Biedaczka kaszle :( Mnie z resztą też rozłożyło :(

A tak w ogóle, to podejrzewam, że Zoe to żadna tam labrado- staffka. To BÓBROPIES :cooldevi:

- takich szufelek zebrałam 6...

Na ganku, gdzie mieszka Zoe mamy piec - trzymamy też drewno i węgiel na opał. Ze względu na przeziębienie Zoe dużo mniej czasu spędza na bieganiu po ogrodzie z Raszką. No a ja ostatnie dwa dni w łóżku przeleżałam, też chora, no i nie pracowałam z Panienką. W ramach protestu Zoe postanowiła zająć się rzeźbieniem w drewnie :cool3:

Posted

Oj zagląda zagląda tylko czasu mało do pisania.
Nieustające kciukasy dla Zoe za zdrówko i nowy domek - bo się Emilko za bardzo zakochasz ;O))
A to drewienko w drzazgi to sam miód do rozpałki.
No piesek pomaga jak może nowej pańci :o))

Posted

Na razie nikt nie pytał, ale jeszcze nie ogłaszałam jej do adopcji - najpierw musimy wyleczyć gardło i skórę, wysterylizować i dopiero wtedy będziemy szukać domku.

Byłyśmy wczoraj na kontroli - gardło jeszcze nie jest ładne :( Dostała na 3 kolejne dni znów leki przeciwzapalne (tolfine). Jeśli nie będzie poprawy, to zmiana antybiotyku.

Posted

Martyna z zeskrobinami niestety wyszło małe zamieszanie. Wtedy, gdy Zoe miała je pobrane dr Edyta była sama przez kilka dni. Był straszny młyn przez cały weekend i można było je obejrzeć dopiero po nim - jak wróciła dr Karina. Niestety po takim czasie próbka już się za bardzo do niczego nie nadawała, a nowej nie było sensu pobierać - zaraz po pobraniu zeskrobin Zoe miała wylany preparat advocat m.in. na nużeńce i świeżbowce, więt teraz w badaniu nie wyjdą, a wg dr Kariny na grzyba to nie wygląda. A ponieważ Zoe nie drapie się, skóra nie jest nadwrażliwa i zaczyna zarastać, to uznałyśmy, że zostajemy na razie przy diecie, witaminach na skórę i na wszelki wypadek przez 2 kolejne miesiące będziemy wylewać advocat na skórę.

Posted

Nie, Zoe jeszcze trochę u mnie posiedzi... Od jutra zaczynamy nowy antybiotyk, dopiero po tym sterylka. Myślę, że zacznę ją ogłaszać tak w przyszłym tygodniu.

Posted

"APEL - prosze o rozesłanie!!!
http://www.dogomania.pl/threads/1903...my-z-nosówką!
W zwiazku z wzmożeniem działań mających na celu ucywilizowanie sytuacji w sosnowieckim schrosnisku, ropoczęliśmy wykonywanie sekcji zwłok psów poddawanych eutanazji lub tych, które padły - w celu ustalenia przyczyn uśpienia lub powodów padnięcia .
Sekcje wykonuje PZHW. Zawiozłam 5 psów i 1 kota na początek.
Apeluję o pomoc w finansowaniu kolejnych sekcji zwłok - badając zmarłe pomożemy żywym!!!
Proszę rozesłanie i pomoc. TO BARDZO WAŻNE

Wpłaty z dopiskiem Sosnowiec prosze kierować na konto:
FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1

Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
"

Posted

MartynaP napisał(a):
Emilka nie badź taka -zostaw Raszce psiapsiółkę ;)

Wiesz, kusi mnie ta opcja, ale wiem, że wtedy nie miałabym szans przez długi czas na inne tymczasy. A psiaki z tej sosnowieckiej umieralni bardzo potrzebują pomocy :(

Posted

mar_tika napisał(a):
Mój pierwszy post na dogo więc po znajomości podrzucę Zoe:)

Czujemy się zaszczycone :)

Tak, dziś już 4 dawka o ile dobrze liczę. Zoe uważa, że zastrzyki są lepsze - przy ich podawaniu słowem się nie oddzywała, a teraz, jak mam jej rozpuszczona tabletkę wlać do dzioba, to po całym ganku ją muszę ganiać... Dziś jeszcze kaszlu nie słyszałam! Zobaczymy, jak będzie w nocy i jutro rano.

Jutro uzupełnię rozliczenie

Posted

Wpłynęło 30 zł od Jenny 19. P. Hanna zadeklarowała, ze wpłaci 150zł na konto lecznicy :) Bardzo z Zoe dziękujemy!

W ostatnim czasie wydałam:

Acodin - 6,47zł

Prasowane kości 4 sztuki - 7,56zł

Drugie opakowanie acodinu i jedno opakowanie unidoxu - 14,66zł

Zamazane są moje witaminy, które Pani Farmaceutka nabiła na jedną receptę. Żeby naprawić błąd na odwrocie paragonu zrobiła notkę, ale z rozpędu dodała cenę witamin i unidoxu więc wyszła jej kwota o 13 groszy za duża :mad: