MartynaP Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 ciekawe co w wynikach bedzie...mAm nadzieje ze nic powaznego Quote
Emiś Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Doszły wpłaty od DW1 - 20zł, Anety Z. - 100zł i Agnieszki K. - 100zł. Rozliczenie w drugim poście. Dzięki Wam Ogromne!! :modla: Zoe niestety zaraziła Raszkę :( Biedaczka kaszle :( Mnie z resztą też rozłożyło :( A tak w ogóle, to podejrzewam, że Zoe to żadna tam labrado- staffka. To BÓBROPIES :cooldevi: - takich szufelek zebrałam 6... Na ganku, gdzie mieszka Zoe mamy piec - trzymamy też drewno i węgiel na opał. Ze względu na przeziębienie Zoe dużo mniej czasu spędza na bieganiu po ogrodzie z Raszką. No a ja ostatnie dwa dni w łóżku przeleżałam, też chora, no i nie pracowałam z Panienką. W ramach protestu Zoe postanowiła zająć się rzeźbieniem w drewnie :cool3: Quote
Emiś Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Znajoma przekazała karmę po swoim zmarłym kotku, do sprzedania na rzecz Zoe. Założyłam wątek na forum miau, wydaje mi się, że tam będzie większy odzew... http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=122389 Quote
Emiś Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Ze względu na kaszel po konsultacji z Wetką Zoe dostała dodatkowo acodin - 6,47zł Doszła wpłata 40zł od magda_leny. Dziękuję! Quote
Emiś Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Oj, nikt do Zoe nie zagląda :mad: Kolejna wpłata - p. Katarzyna 50zł. Bardzo dziękujemy! Quote
DW1 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Oj zagląda zagląda tylko czasu mało do pisania. Nieustające kciukasy dla Zoe za zdrówko i nowy domek - bo się Emilko za bardzo zakochasz ;O)) A to drewienko w drzazgi to sam miód do rozpałki. No piesek pomaga jak może nowej pańci :o)) Quote
aldira Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 sliczna psinka. zastanawiam sie dlaczego ludzie wyrzucają tak piękne zwierzęta jakimi sa amstafy.. nikt jeszcze nie zapytał o psinke? Quote
Emiś Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Na razie nikt nie pytał, ale jeszcze nie ogłaszałam jej do adopcji - najpierw musimy wyleczyć gardło i skórę, wysterylizować i dopiero wtedy będziemy szukać domku. Byłyśmy wczoraj na kontroli - gardło jeszcze nie jest ładne :( Dostała na 3 kolejne dni znów leki przeciwzapalne (tolfine). Jeśli nie będzie poprawy, to zmiana antybiotyku. Quote
MartynaP Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 niewiem czy przeoczyłam gdzieś -co wyszło ze zeskrobin skory? Quote
Emiś Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Martyna z zeskrobinami niestety wyszło małe zamieszanie. Wtedy, gdy Zoe miała je pobrane dr Edyta była sama przez kilka dni. Był straszny młyn przez cały weekend i można było je obejrzeć dopiero po nim - jak wróciła dr Karina. Niestety po takim czasie próbka już się za bardzo do niczego nie nadawała, a nowej nie było sensu pobierać - zaraz po pobraniu zeskrobin Zoe miała wylany preparat advocat m.in. na nużeńce i świeżbowce, więt teraz w badaniu nie wyjdą, a wg dr Kariny na grzyba to nie wygląda. A ponieważ Zoe nie drapie się, skóra nie jest nadwrażliwa i zaczyna zarastać, to uznałyśmy, że zostajemy na razie przy diecie, witaminach na skórę i na wszelki wypadek przez 2 kolejne miesiące będziemy wylewać advocat na skórę. Quote
Emiś Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Nie, Zoe jeszcze trochę u mnie posiedzi... Od jutra zaczynamy nowy antybiotyk, dopiero po tym sterylka. Myślę, że zacznę ją ogłaszać tak w przyszłym tygodniu. Quote
sosiczka Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 A ja dzisiaj widziałam Zoe :loveu: RAszkę z resztą też, pasuja do siebie, dwie wariatki:evil_lol: Quote
Emiś Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Jaka pańcia, taki pies :cool3::eviltong: :evil_lol::loveu: Quote
sosiczka Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 "APEL - prosze o rozesłanie!!! http://www.dogomania.pl/threads/1903...my-z-nosówką! W zwiazku z wzmożeniem działań mających na celu ucywilizowanie sytuacji w sosnowieckim schrosnisku, ropoczęliśmy wykonywanie sekcji zwłok psów poddawanych eutanazji lub tych, które padły - w celu ustalenia przyczyn uśpienia lub powodów padnięcia . Sekcje wykonuje PZHW. Zawiozłam 5 psów i 1 kota na początek. Apeluję o pomoc w finansowaniu kolejnych sekcji zwłok - badając zmarłe pomożemy żywym!!! Proszę rozesłanie i pomoc. TO BARDZO WAŻNE Wpłaty z dopiskiem Sosnowiec prosze kierować na konto: FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT 41-508 Chorzów - Maciejkowice ul. Antoniów 1 Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 " Quote
MartynaP Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Emilka nie badź taka -zostaw Raszce psiapsiółkę ;) Quote
Emiś Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 MartynaP napisał(a):Emilka nie badź taka -zostaw Raszce psiapsiółkę ;) Wiesz, kusi mnie ta opcja, ale wiem, że wtedy nie miałabym szans przez długi czas na inne tymczasy. A psiaki z tej sosnowieckiej umieralni bardzo potrzebują pomocy :( Quote
mar_tika Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Mój pierwszy post na dogo więc po znajomości podrzucę Zoe:) Quote
MartynaP Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 mar_tika napisał(a):Mój pierwszy post na dogo więc po znajomości podrzucę Zoe:) ooo witamy ;) kiedys musi byc ten pierwszy raz ;) Quote
mar_tika Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Zoe na pierwszą po jedzonko hopiemy:)A jak u niej ze zdrówkiem idzie na antybiotyk? Quote
Emiś Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 mar_tika napisał(a):Mój pierwszy post na dogo więc po znajomości podrzucę Zoe:) Czujemy się zaszczycone :) Tak, dziś już 4 dawka o ile dobrze liczę. Zoe uważa, że zastrzyki są lepsze - przy ich podawaniu słowem się nie oddzywała, a teraz, jak mam jej rozpuszczona tabletkę wlać do dzioba, to po całym ganku ją muszę ganiać... Dziś jeszcze kaszlu nie słyszałam! Zobaczymy, jak będzie w nocy i jutro rano. Jutro uzupełnię rozliczenie Quote
Emiś Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Wpłynęło 30 zł od Jenny 19. P. Hanna zadeklarowała, ze wpłaci 150zł na konto lecznicy :) Bardzo z Zoe dziękujemy! W ostatnim czasie wydałam: Acodin - 6,47zł Prasowane kości 4 sztuki - 7,56zł Drugie opakowanie acodinu i jedno opakowanie unidoxu - 14,66zł Zamazane są moje witaminy, które Pani Farmaceutka nabiła na jedną receptę. Żeby naprawić błąd na odwrocie paragonu zrobiła notkę, ale z rozpędu dodała cenę witamin i unidoxu więc wyszła jej kwota o 13 groszy za duża :mad: Quote
DW1 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Pozdrowionka dla dzielnej Emiś i całuski dla Zoe Quote
Emiś Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Zobaczcie, jak Zoe ładnie zarasta :) Ćwiczymy "waruj" (obok to białe to resztki gumowej gazety-piszczałki :) ) Raszka jaka zdziwiona :D Quote
Recommended Posts