Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witamy wtorkowo :)
cieszymy się, że nas odwiedzacie :)

Widzę, że psiaki sie podobają :)

co do sierści Sonii to ostatnio stwierdziłam, że ona jest między ONem a DONem. na serio, bo ONy mają krótką tą sierść i taką inną w dotyku jak Sonia. No a do DONa to duuuużo jej brakuje :D Ona linieje dwa razy w roku. Najpierw na wiosnę, czyli kwiecień-maj-czerwiec wychodzi podszerstek. Kiedy to się dzieje to zależy od pogody, jak długo na dworze jest ciepło ;) A drugi raz to listopad-grudzień-styczeń i wtedy zrzuca ten okrywowy włos. Czyli wyłażą te dłuższe kłaczki. W tamtym roku zrzucała w styczniu a w tym to już w listopadzie, co mnie trochę zaniepokoiło. Ale to wszystko jest w normie :) I jak długie kłaczki wylatują to zostaje krótka-zimowa :) Ale ona rośnie, już rośnie, żeby na zimę ją zrzucić :D

a teraz zdjęcia z serii Ciap to masochista :D
biegą sobie dwa psy

Ciap się wyłamał i podskoczył Sonii

Łomot... :roll:

i dalej sobie biegną :D

Posted

[quote name='Aleksandra95']bawić się chciał.:loveu:
Taaa... on lubi takie drastyczne zabawy i sam się o nie prosi....
jak Ciap chce zabawy to kłania się, warczy albo podskakuje jej, a jak Sonia chce zabawy to go zawsze pacnie łapą igotowe :lol:
[quote name='deer_1987']http://vpx.pl/i/EBXU5.jpg
swietne foto!
dzięki :oops::oops:
tylko obiektyw za krótki... a koło mnie nie chcą się bawić :mad::mad:

Posted

[quote name='deer_1987']To Ty masz ten do 105? :) ja dosc szybko kupilam do 300 i nawet ten czasem nie starcza :razz:[/QUOTE]
tak :) jestem zadowolona z niego i to bardzo :loveu:
ale czasem jest za krótki :(

i dopiero na dłuższy sobie zbieram... bo to tez daje większą satysfakcję,ze coś sama kupiłam a nie od rodziców kasę dostałam...
Lustrzanką sama kupiłam to i obiektywy dokupywać sama będę...zresztą tata zapowiedział, że grosza mi nie dołoży na moje fanaberie :D

Posted

Ja najbardziej uwielbiam moja stalke a potem 70-300 z kita nie mam zbytnio pozytku :diabloti: zobaczymy gdzie w weekend pojedziemy ale z reguly jak psy luzem to do 500 by sie przydal :razz:

Posted

[quote name='deer_1987']Ja najbardziej uwielbiam moja stalke a potem 70-300 z kita nie mam zbytnio pozytku :diabloti: zobaczymy gdzie w weekend pojedziemy ale z reguly jak psy luzem to do 500 by sie przydal :razz:[/QUOTE]
a przypomnij mi jaką masz stałkę? bo ona najlepsza do robienia portretów i w domu :)

Posted

[quote name='kalyna']a przypomnij mi jaką masz stałkę? bo ona najlepsza do robienia portretów i w domu :)[/QUOTE]
50mm 1.8 :loveu: (czekam na moj nowy dywan ale wiem ze tak ladnie nie bedzie sie rozmazywalo tlo jak przy tamtym :placz::placz: )

kiedys moze bedzie mnie stac na jasne tele :cool3:

Posted

[quote name='deer_1987']50mm 1.8 :loveu: (czekam na moj nowy dywan ale wiem ze tak ladnie nie bedzie sie rozmazywalo tlo jak przy tamtym :placz::placz: )

kiedys moze bedzie mnie stac na jasne tele :cool3:[/QUOTE]
oooo :loveu:

taaaa jasne tele to ma ceny :( ale trzeba się pocieszać, że kiedyś sobie kupimy takie :) na razie będzie musiało wystarczyć ciemne :D
albo ratowanie się zamiennikami... tylko one też kosztują.... ale z drugiej strony to jest na lata... :)

Posted

[quote name='kalyna']oooo :loveu:

taaaa jasne tele to ma ceny :( ale trzeba się pocieszać, że kiedyś sobie kupimy takie :) na razie będzie musiało wystarczyć ciemne :D
albo ratowanie się zamiennikami... tylko one też kosztują.... ale z drugiej strony to jest na lata... :)
Ja jesli bym kupowala to tylko i wylacznie jasna sigme, pracuje z sigma i bardzo dobrze mi sie z nia pracuje:) w sumie nasze tele tez sie swietnie sprawuje, zdjecia w ruchu sa ostre :) tylko gorzej jakos slonca nie ma :mad:

http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=12756

tylko cena zalamuje :mdleje: http://www.pricerunner.se/pl/543-1098562/Kameraobjektiv/Sigma-APO-70-200mm-F2.8-EX-DG-MACRO-HSM-for-Canon-priser

Posted

a w sumie to 70-300 jak nie stać mnie na Nikkora obecnie to lepiej zbierać na niego, czy może kupić zamiennik np Sigmę? albo Tamrona? bo różnica jest w cenie...
bo o 70-200 nie mam co marzyć nawet.... Sigma jest droga a o Nikkorze to już wole nie myśleć :(

Posted

[quote name='kalyna']a w sumie to 70-300 jak nie stać mnie na Nikkora obecnie to lepiej zbierać na niego, czy może kupić zamiennik np Sigmę? albo Tamrona? bo różnica jest w cenie...
bo o 70-200 nie mam co marzyć nawet.... Sigma jest droga a o Nikkorze to już wole nie myśleć :(
Wiesz co mielismy tamrona - przez 3 lata ostrzyl potem przestal i zamienilismy go na canon 70-300 (tz ode mnie dostal) a pozniej mi zamarzyl sie jakis tele jak zmienilam z olympus na canon w razie gdyby Tz swoje tele bral ze soba i nie bylo sensu kupowac takiego samego :razz: tak wiec kupilam sigme i jestem z niej zadowolona - fotki w ruchu ostre piekne a do tego pseudo makro. Nie wiem cyz pamietasz motylki u mnie ale to wlasnie tym pseudo makro - tutaj zdjecia z tej sigmy wlasnie motylki i rozne w ruchu https://picasaweb.google.com/115653797959765595990/Ortofta

Tak wiec ja zdecydowanie polecam sigme :loveu: owszem mozna poczekac i uzbierac na nikona czy canona ale uwazam ze sigma ma calkiem dobre obiektywy :) Ciezko mi teraz dokladnie pokazac Ci wszystkie w ruchu sigmy bo zamiennie korzystam z obu i nie pamietam juz ktore byly ktorym robione - tam wyzej tylko sigma ale w inncyh:)

Posted (edited)

o tu jeszcze masz pierwsze zdjecia z tej sigmy 70-300 bo akurat kupilam i testowalam https://picasaweb.google.com/115653797959765595990/BulltoftaRekreationsomrade

Tutaj masz znajomej fotki z tej sigmy do nikona
https://plus.google.com/photos/106151834662361175031/albums/5638135412487831937?banner=pwa

i inne jej fotki - ale czy robione sigma to nie wiem (pewnie tak bo innego tele nie ma z tego co wiem)
https://plus.google.com/photos/106151834662361175031/albums?banner=pwa

Edited by deer_1987
Posted

[quote name='understandme']Taka duza, taki mały a tak świetnie się bawią :loveu:[/QUOTE]
niooo :loveu:
[quote name='unikatowydiament']świetne fo:)[/QUOTE]
dzięki :)
[quote name='M&S']Fajne zabawy:):)[/QUOTE]
nioooo :)
[quote name='pina_collie']cudne psiaki ,Sonia.. mój psiak Św. pamięci samiczka miała tak na imię :)
a Sonia podobna do mojego Toresa :)[/QUOTE]
dzięki :loveu:
taki pospolite dałam jej imię... mogłam być bardziej twórcza :loveu: a teraz już zmieniać imienia jej nie będę...:roll:
[quote name='Maalwi']Oo w koncu trafiłam ni mogłam znaleźć linku do twojej galerii :p

Superowe fotki! :loveu:[/QUOTE]
oo jak miło, ze wpadłaś :)
dzięki :)
[quote name='rasowa2410']A mnie tu znowu tak długo nie było... No wstyd że hej! :)
Śliczne foteczki. Niezłą zabawę macie w te zimowe dni[/QUOTE]
oj tam, oj tam bo tu jakis czas było cicho :D
no i zima nas opuściła :( :( :( ohh jak my cierpimy ;(

a zdjęć nie będzie.... bo rozpędziłam się z tym dodawaniem, że potem będę oczami świecić, bo nie będę mieć...