Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kalyna napisał(a):

a Sonię chcę nauczyć zaganiania piłki, ciekawe czy chociaż toczyć się nauczy :( bo marnie to widzę :(

ja kiedyś myślałam żeby spróbować z psem zaganiania piłek, ale szybko zrezygnowałam, bo mój pies nie chce tykać żadnej piłki której nie może bez problemu wziąć do pyska. Może wam się uda, powodzenia :)

Posted

U mnie taka piłka pożyłaby minutę może, bo zaraz byłaby wielka akcja pt każdy pies próbuje mieć piłkę dla siebie ;) Gryzak może leżeć całe dnie, ale jak tylko któryś z psów do niego podejdzie to nagle zaraz wszystkie uznają, że to jest przecież ten najlepszy gryzak na świecie! :D

No, ale szukać Ciapkowi koniecznie nowej piłki, nie może tak być, że Ciap z jakimś flakiem chodzi! ;)

Posted

Jak chcesz, żeby Sonia tą piłkę zaganiała? Tzn. to jest jakaś specjalna nazwa na jakąś sztuczkę, której nie znam, czy to takie "zwykłe" turlanie nosem? :razz:
Bo turlania ja np. uczyłam Nitkę i dość szybko nam poszło, ale jakoś odpuściłam szybko, bo piłka się zapodziała :oops: Nie wiem, czy teraz by chciała wykonać taką komendę :roll:
Czekam, aż się pochwalicie piłkarskimi umiejętnościami :loveu:

Posted

[quote name='deer_1987']A patrzylas w necie np na zooplus?
patrzyłam, ale tam są specjalne dla staffików i są drogie, a taka najtańsza u nas wytrzyma, bo Ciap ją popycha i nie w głowie mu ją niszczyć....
[quote name='dagaa111']ja kiedyś myślałam żeby spróbować z psem zaganiania piłek, ale szybko zrezygnowałam, bo mój pies nie chce tykać żadnej piłki której nie może bez problemu wziąć do pyska. Może wam się uda, powodzenia :)
nie dziękuję aby nie zapeszyć :D
i zobaczymy za jakiś miesiąc czy są jakieś efekty... bo to od razu się nie widzi... :)
[quote name='unikatowydiament']witamy się:)
witamy :)
[quote name='zmierzchnica']U mnie taka piłka pożyłaby minutę może, bo zaraz byłaby wielka akcja pt każdy pies próbuje mieć piłkę dla siebie ;) Gryzak może leżeć całe dnie, ale jak tylko któryś z psów do niego podejdzie to nagle zaraz wszystkie uznają, że to jest przecież ten najlepszy gryzak na świecie! :D

No, ale szukać Ciapkowi koniecznie nowej piłki, nie może tak być, że Ciap z jakimś flakiem chodzi! ;)
u mnie o dziwo jakoś dogadują się, że jak jeden się bawi to drugi nie rzuca się na nią. i to jest u nich fajne, bo czekają grzecznie na swoją kolej :loveu:
[quote name='M&S']Cześć poniedziałkowo:)
cześć :multi:

makot'a;17867899 napisał(a):
Jak chcesz, żeby Sonia tą piłkę zaganiała? Tzn. to jest jakaś specjalna nazwa na jakąś sztuczkę, której nie znam, czy to takie "zwykłe" turlanie nosem? :razz:
Bo turlania ja np. uczyłam Nitkę i dość szybko nam poszło, ale jakoś odpuściłam szybko, bo piłka się zapodziała :oops: Nie wiem, czy teraz by chciała wykonać taką komendę :roll:
Czekam, aż się pochwalicie piłkarskimi umiejętnościami :loveu:

Bo Ciap tak sie nakręce na piłkę że świata nie widzi... więc pasienie odpada, bo pies musi być nakręcony na pracę z człowiekiem, abny wiedział gdzie piłka ma wylądować. On ja pcha, aby pcha i ją gonić. Ewentualnie gramy w piłkę nożną, tzn. on ją kula a ja za wszelką cenę muszę mu ją wykopać i wtedy jest szalony galop, albo to on ma piłkę i muszę ją jakoś dostać... a rozpraszacze nie działają chyba że już zmęczony jest....
tutaj jest więcej
[quote name='magdabroy']Byłaś wczoraj na wystawie. A foty masz??
Byłam i mam :.loveu:
ale nie wiem kiedy wstawię :( może dzisiaj mi się uda... ja nie wiem co się dzieje, ale ciągle czasu nie mam :( wykończy mnie ta szkoła...
[quote name='unikatowydiament']witamy się i całuski zasyłamy:)
witamy i dzięujemy :multi:

Posted

M&S napisał(a):
Foty z wystawy!!!!

ja miło pooglądać:):)

też uwielbiam oglądać fotki z wystawy :)
deer_1987 napisał(a):
Oj a niskopodlogowych nie bylo?

były ale szybko przeszłyśmy i nie zdążyłam fot zrobić....
2 czy 3 uchwyciłam, ale fotki nie ciekawe wyszły :( ale za to mam ładne fotki w typie jamnisia :D