Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i to były raczej ostatnie zdjęcia...........

robione kompaktem, bo kupiłam sobie lustrzankę :loveu: kompakt dałam siostrze, ale pewnie sporadycznie będą pojawiać się tu z niego zdjęcia. Jeszcze tych fot nie zgrałam, ale jedno jest pewne, że jestem zachwycona :)

jutro jedziemy z Sonią na sterylizację i zaczęłam się trochę bać, ale trudno. Musimy to zrobić, i lepiej jak Sonia jest jeszcze młoda. No i na dodatek Ciap mi się pochorował. Bo strasznie drapie się, że aż przepatrzeć nie mogłam. Dostał 3 zastrzyki w sobotę i dzisiaj też 3 i był chłopiec taki dzielny, bo po każdym zastrzyku mlaskał, ale nie zapiszczał i nie wyrywał się. Owszem miał kaganiec, bo inaczej nikt z igła nie podszedłby do niego :D

Posted

Wreszcie zdjęcia :multi: słodziaste psiaczki :loveu::loveu::loveu::loveu:

Nie denerwój się ;) chwila tesknoty i sonia bedzie z powrotem w domu :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

kalyna napisał(a):
jutro jedziemy z Sonią na sterylizację i zaczęłam się trochę bać, ale trudno. Musimy to zrobić, i lepiej jak Sonia jest jeszcze młoda.

Napisz co z Sonią jak już będzie "po" ;)
No i ja poproszę o całą relację odnośnie sterylki. :p Począwszy od zawiezienia psa do weta, po pielęgnację i zabiegi przy psie po zabiegu.
Coraz bardziej się nastawiam, żeby Torę ciachnąć. Wątepię, żebym się zdecydowała robić hodowlankę, więc nie ma sensu ją męczyć tymi cieczkami. Tym bardziej, że ma teraz swoją 2 cieczkę w życiu i biedna musi chodzić z podpaską, bo wkładka nie wystarcza :shake:

Aha i gratuluję nowego aparatu i czekam na pierwsze efekty :p

Posted

[quote name='understandme']http://img846.imageshack.us/img846/8297/p8020432.jpg :loveu:
:loveu:
[quote name='dOgLoV']Wreszcie zdjęcia :multi: słodziaste psiaczki :loveu::loveu::loveu::loveu:

Nie denerwój się ;) chwila tesknoty i sonia bedzie z powrotem w domu :loveu::loveu::loveu::loveu:
zawiozłam ją i teraz czekam na telefon...
a ciacha ją weterynarz z Ostrowa :) więc jest w dobrych rękach, a nawet najlepszych jakie ja znam :)
[quote name='magdabroy']Coś Ty im do palenia dała? :D:D:D

A o Snię się nie martw. Wszystko będzie dobrze ;)
to ekstaza z powodu wakacji i ciepełka :D
[quote name='deer_1987']http://img710.imageshack.us/img710/5808/p8120284.jpg
zakochalam sie :loveu:
prawda, że można?
[quote name='magdabroy']Napisz co z Sonią jak już będzie "po" ;)
No i ja poproszę o całą relację odnośnie sterylki. :p Począwszy od zawiezienia psa do weta, po pielęgnację i zabiegi przy psie po zabiegu.
Coraz bardziej się nastawiam, żeby Torę ciachnąć. Wątepię, żebym się zdecydowała robić hodowlankę, więc nie ma sensu ją męczyć tymi cieczkami. Tym bardziej, że ma teraz swoją 2 cieczkę w życiu i biedna musi chodzić z podpaską, bo wkładka nie wystarcza :shake:

Aha i gratuluję nowego aparatu i czekam na pierwsze efekty :p
dzięki :loveu:
oczywiście, że napiszę :)
ja już miałam serdecznie dość cieczek. Bo Ciap nic nie jadł tylko pod kojcem siedział, przekopał całe podwórko i płakał. W nocy nas wywalał z wyrka aby go wypuścić, no i nie zważał na top, że akurat pada deszcze. i takiego wycieńczonego do domu siłą zabieraliśmy. A Sonia przez ten czas nie była wypuszczana, bo ciągle Ciap za nią biegał, spacery odpadały no i nie słuchała mnie :( parę dni było dla nas gehenną. Więc na razie nie w głowie mi suczki :)

Posted

[quote name='dagaa111']http://img843.imageshack.us/img843/8262/p8120221.jpg
ale z niego rudzielec :D

jakie lustro kupiłaś?
bo on jest rudy i fałszywy do obcyh :) dla nas jest najwierniejszy :D

Nikon D3100 + obiektyw 18-105 :loveu:
[quote name='AgataP']http://img585.imageshack.us/img585/9521/p8120282.jpg tutaj to chyba pańcia po brzuchu drapała, bo taki rozanielony pyszczek Ciap ma :loveu:
z Sonią na pewno wszystko będzie ok, silna dziewczyna z niej :) daj znać, jak poszło :)
i się wydało :D

Sonia już jest w domu. Niestety w obie strony wymiotowała. Mówiłam, że ma leżeć to ona musiała patrzeć co za oknem się dzieje. I całą drogę było dobrze, ale jak dojechałyśmy do Ostrowa i tam wielkie skrzyżowanie, z co najmniej dwoma pasami i pędzącymi samochodami kolorowymi to zemdliło ją. Ale, że w brzuszku było pusto to tylko wodą.
Jest oszołomiona i za dużo siły nie ma. No i mieszka teraz w domciu i jest wielka sensacja :D nawet babcia co jej nigdy nie pogłaskała to chodzi koło niej i mówi jak a biedna jest itp :D Sonia śpi,a babcia jak się skuliła, pewnie ją boli... oj coś mi się wydaje, ze z babcią to będzie wesoło :) Ciap chyba rozumie jej stan bo nie męczy jej tylko pilnuje jej :)

Posted

wiki4 napisał(a):
Trzymamy kciuki za szybkie dojście do siebie i gratulujemy sprzętu! :D

dziękujemy :loveu:
understandme napisał(a):
No to czekam na fajne zdjęcia z nowego aparatu :)

Sonia musisz szybko dojśc do siebie! :loveu:

zdjęcia mam i muszę zgrać je... :)
Sonia focha ma i jeść nie chce, tylko leży albo chodzi się napić. Ale jak zobaczy kota to sprawia wrażenie 100% zdrowej.... i teraz oprócz psa muszę pilnować koty, coby na oczy się nie pokazywały....

Posted

deer_1987 napisał(a):
Czekam na zdjecia :)

Duzo zdrowia dla Soni!

dzięki :)
magdabroy napisał(a):
Jak tam Sonia??

a już ma się lepiej :) jeść nie chce, ale dużo wody pije. Wczoraj sporo wymiotowała i po 23 jeszcze sprzątałam, ale później piła wodę i jest dobrze. na dwór wychodzimy tylko na siku i kieruje się do kojca, a jak mówię, nie to do drzwi :D W nocy jak nie spałam to ona spała, a jak oczy mi się przymknęły to poszła zwiedzać dom. i co chwilę wstawałam w nocy. No i warczy na Ciapka. Nawet powąchać jej nie może, no to miłość się skończyła, albo mają kryzys.
a ze szczegółami sterylki na PW Ci napiszę :)
wczoraj

dzisiaj

(tam na łóżku ja spałam i nie zdążyłam zrobić, bo Ciap się przeciągał jeszcze :D)

Ciap nie może na to patrzeć :lol: