kalyna Posted January 9, 2015 Author Posted January 9, 2015 http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/kalyna2053/DSC_0185_zps63cc378a.jpg ach ten inteligentny wyraz pyska Sonii :D Ja nie wiem, co ona z tą mordą zrobiła, ale mam wrażenie, że jest ogromna i jakaś leista :lol: Aleś mnie pocieszyła z hurttami :P Ciapek w Sonii zakochany, ciągle się kręci koło niej :)) Hihihih, do usług :lol: Ciap kręci się w około oby Owczarów, wie jak się ustawić :) Ja się stęskniłam za kotami :P A ja niet. Jak idę do psów, jeść im dać i postawię miskę z jedzeniem, aby buty ubrać to na wyścigi lecą i wyżerają :D Do tego stoją przy drzwiach i stawiają się na psy, OMG. Albo kulają się przed kojcami. I są wiecznie głodne. O właśnie, śpią na moich papciach i mam problem z zwaleniem ich. Także ten, koty to nie moja bajka. ooo Ciapciuszek :D a jak u Was pieknie! było, bo od 2 dni pada i jest ciepło i jest bleeee. Quote
phase Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 było, bo od 2 dni pada i jest ciepło i jest bleeee. u nas wszystko stoi w wodzie......... Quote
*Magda* Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Co nie zmienia faktu, że jakieś kocie fotki mogłabyś dać :P Quote
marta1624 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 W sumie to ja nawet nie wiem jak twoje koty wyglądają :p Quote
kalyna Posted January 10, 2015 Author Posted January 10, 2015 No nie mam fot kotów i nie wiem czy i kiedy będę jakieś mieć :P Nie ogarniam Ciapy alergii. Teoretycznie to wieprzowina i kurak to podstawa, co go uczula. Kilka dni temu potajemnie dostał ogon wieprzowy i nic, wczoraj 5 kurzych serc i nic. A jak kiedyś smaczki z 4% kurczaka to się drapał. Nie nadążam i nie ogarniam. Teraz ma karmę z tłuszczem drobiowym i smakuje mu i nic mu nie jest. A jak TOTW rybny to się drapał. I gdzie tu logika... Quote
angineuuka Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 U mnie z tym kurczakiem jest podobnie :lol: Quote
*Magda* Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 A może tu jest problem w przetworzonym pokarmie?! Quote
kalyna Posted January 11, 2015 Author Posted January 11, 2015 Jak był na BARFie to przez kilka miesięcy ciągle się drapał. A nie dostawał nic innego niż to co teraz. Wetka mi mówiła, że tłuszcz nie powinien uczulać, także spoko. Ale jeszcze lepszy numer, to że po przysmakach z o'canis też się drapie. A tam ni kury, ni świni, ni krowy... Quote
*Magda* Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Alina, patrz jakie cuda http://www.scrato.nysa.pl/szczenietas.html:loveu: Quote
kalyna Posted January 11, 2015 Author Posted January 11, 2015 Bo Ciap jest wyjątkowy :) Jasne :P to niech sam sobie dobiera i kupuje jedzonko :) Dzisiaj dostał kawałek dziczyzny i wniebowzięty. Oczywiście nie ma drapania. Alina, patrz jakie cuda http://www.scrato.nysa.pl/szczenietas.html :loveu: oł nooom, nooom :loveu: Magduś, bierzesz? Quote
kalyna Posted January 11, 2015 Author Posted January 11, 2015 Chciałabym, ale nie mogę Dziwię się, że Bodziana nie przerobiłaś jeszcze na szczylka, ciężko Ci to idzie :P Quote
*Magda* Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Dziwię się, że Bodziana nie przerobiłaś jeszcze na szczylka, ciężko Ci to idzie :P A jak ja mam Bodziana przerobić na szczyla? :P Z człowieka psa nie zrobię :P A tak szczerze, to mój rozsądek bierze górę nad resztą Quote
marta1624 Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Ember :loveu : Matko, ale bym go chciała mimo że onka już nie chcę... Quote
kalyna Posted January 11, 2015 Author Posted January 11, 2015 A jak ja mam Bodziana przerobić na szczyla? :P Z człowieka psa nie zrobię :P A tak szczerze, to mój rozsądek bierze górę nad resztą Przerobić jego zdanie :P No to podświadomie nie chcesz drugiego psa :P gdybyś chciała to na pewno robiłabyś wszystko, aby zamieszkał drugi z Wami :P Ember :loveu : Matko, ale bym go chciała mimo że onka już nie chcę... uuu Oniastych już nie chcesz? buuuu :P Ja już mam w główce wsio poukładane :lol: Quote
marta1624 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Nie chcę oniastych :p Alre tamten szczylek mnie zauroczył... :)) Quote
kalyna Posted January 12, 2015 Author Posted January 12, 2015 Nie chcę oniastych :P Alre tamten szczylek mnie zauroczył... :)) Hihihih tylko Labek? Quote
marta1624 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Nie, biorę jeszcze pod uwagę aussie, małego musterlandera, setera angielskego, PONa, kundelka ;) (wiem, straszna rozbieżność :p). Ale mimo wszystko chyba labek :D Quote
angineuuka Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Tez mam rozbieżność :D i mamy wspólna rasę nad którą się kiedyś kiedyś może zdecyduje :P Quote
kalyna Posted January 12, 2015 Author Posted January 12, 2015 Cóż mi się podoba wizualnie dużo ras, niektóre nawet mają fajne charaktery, ale jakoś nie czuję tego. Ja siebie nie wyobrażam z inną rasą jak tylko ON/DON. To przykleiło się do mnie i ni chu, chu. I do tego jakiś kundelek, mix Jamniorka. Takiego Ciapka to mogłabym sklonować, wyjątkowo pasuje charakterem i wyglądem, mimo że tak różni się od Owczarów. Miałam różne faze, fascynacje innymi rasami, no fajnie wyglądają u kogoś, nie u mnie :P Oprócz owczarów, myślałam nad małym psem m.in. Cavalierem, Staffikiem, Jamnikiem (OMG) i inne. Ale wszędzie znajduję zbyt dużo wad, aby się zatrzymać na dłużej. Mam swoje wyobrażenie psa, do czego go chcę, z jakimi cechami fizycznym i psychicznymi. I co ja na o poradzę, że nie ma takiej rasy? :P Jak nic, szukać wśród kundelków :P Hmm jakby ktoś, coś to w Bricomarche są zabawki comfy. Hm truskawka i jabłuszko. Oj byłam o krok od zakupu, no ale... Quote
angineuuka Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Nie, nie pon. Tzn pon mógłby być jak bym go opitolila :D Quote
xxxkaluniaxxx Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Mam swoje wyobrażenie psa, do czego go chcę, z jakimi cechami fizycznym i psychicznymi. I co ja na o poradzę, że nie ma takiej rasy? :P Jak to co? trza stworzyć :D Quote
marta1624 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Nie, nie pon. Tzn pon mógłby być jak bym go opitolila :D To mnie zaskoczyłaś :D To która? Alina zazdroszczę że masz taką rasę ;) Ja na razie szukam, bo co innego widzieć u kogoś, przez chwilę, a co innego mieć na własność... Więc się mogę przejechać na "moich" rasach ;) Quote
Recommended Posts