Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak ja nie cierpię takich wetów, którzy w ogóle nie słuchają co się do nich mówi. Najmądrzejsi na świecie, a potem pół roku leczą nieistniejące pchły :shake:

Najgorzej to chyba teraz psy izolować, co?

Weź, mi już szkoda słów chwilami na nich. Tak jak Ciap miał zapchane gruczoły. Poszłam na drugi dzień jak wygryzł sobie całą sierść z doopki. Wyglądał strasznie jeden wielki goły placek. A wet mi przez 20 minut wciskał kit, że to jedna pchiełka mogła być. Wkur***  się i wymusiłam, aby sprawdzili gruczoły. Po czym jak wyciskała to walnęła tekstem: Fuuuuj, ale śmierdzi :mdleje:

Tak winne były gruczoły...

Łee ogólnie to jest masakra teraz.

Ciap haftuje po tabletkach, bo potem dostaje smaczki. Więc dostaje teraz same gołe tabsy i dopiero po 3 godzinach posiłek, oby poskutkowało. Nawet nie dostaje nagrody, ze wzięcie. A i branie jest też mega trudne. Wywala jęzorem, bo zębach wypycha, co my się namęczymy :placz:

No i psy totalnie nie kumają o co chodzi. Ciap domaga się Owczarów, te dostają szajby jak go widzą. Suuuper :nonono2: już wolę opcje ograniczania ruchu ale nie izolację...

Posted

Może ja przemilczę, bo jak zacznę opisać o swoich wetach... nie, nie da się o nich pisać kulturalnie.

Posted

Współczuję, serio :( Oby Ciapowi szybko przeszło ;)

A kompetencje wetów... My też byliśmy zapewniani że mały wygryza sierść bo pchły... A się alergia okazała :(

Damy radę, też chciałabym ;)

jutro idziemy do weta i chyba rezygnujemy z tabletek na rzecz zastrzyków. Dostał na wieczór samą tabletkę, bez niczego i co? haft :roll:

oo czyli te pchły to taki uniwersalny sposób na leczenie ;)

Może ja przemilczę, bo jak zacznę opisać o swoich wetach... nie, nie da się o nich pisać kulturalnie.

rozumiem, bo też na różnych trafiliśmy.

Ale lepiej o tym nie pisać, oby tylko na nich nie trafiać.

Pamiętam jak Gandziocha naruszył pazura to chcieli mu usuwać go, przy czym przy zwiększonym ruchu kulałby. Inny zapisał mu antybiotyk i kazał maścią smarować.

ps. Jakby ktoś chciał poczytać o nowych preferencjach smakowych mojego stada, zapraszam na bloga ;)

Posted

http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/kalyna2014/DSC_0183_zpsfc80f8e0.jpg Trzy jełopki :loveu:

Dużo zdrówka dla Ciapulca :smile:

Ja już się boję chodzić do wetów bo co jeden to mądrzejszy. Nic jednak nie przebije wiejskiego weta. Z moim pierwszym boksiem bylismy na wakacjach na wsi i pewnego dnia pies zaczął się dziwnie zachowywać, ciężko chodził, piszczał. Nie było innego wyjścia jak odwiedzić weta. Pan doktor na nasz widok mało nie narobił w gacie, psa oglądał z daleka i stwierdził początki paraliżu. Zastrzyki robił tak, że raz prawie dostała moja mama. Po kilku dniach okazało się że pies po prostu ma okropne pchły. Myślałam że go ubiję  :lmaa:

Posted

kalyna, gdzie kupiłaś ten kong?

Pytasz o tego z recenzji na blogu?

w zooplusie ;) rozmiar L, za ok 45zł ;)

http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/kalyna2014/DSC_0183_zpsfc80f8e0.jpg Trzy jełopki :loveu:

Dużo zdrówka dla Ciapulca

Ja już się boję chodzić do wetów bo co jeden to mądrzejszy. Nic jednak nie przebije wiejskiego weta. Z moim pierwszym boksiem bylismy na wakacjach na wsi i pewnego dnia pies zaczął się dziwnie zachowywać, ciężko chodził, piszczał. Nie było innego wyjścia jak odwiedzić weta. Pan doktor na nasz widok mało nie narobił w gacie, psa oglądał z daleka i stwierdził początki paraliżu. Zastrzyki robił tak, że raz prawie dostała moja mama. Po kilku dniach okazało się że pies po prostu ma okropne pchły. Myślałam że go ubiję  :lmaa:

A Ciap to w ogóle wyglądał jakby był nie teges :lol:

Masakra :o

w ogóle to jak mój jeden pies zaniemógł na łapu to kazali tylko tabletki podawać (!) że też sama tematu nie ogarnęłam i nie miałam takiego wiedzy jak dzisiaj :placz:

Sonii krzywizny nie rozpoznali i kazali prześwietlać ją.

Ekhym teraz to ja oglądam kabaret jak do jednej Pani idę z Sonią :grins: wet, który boi się psa, klepie go po głowie...

i zapomniałam o najważniejszym... kupiłam 2 piękne, metalowe miski :loveu: także ten... na ten miesiąc oświadczam, koniec z zakupami :bigcool:

Posted

Pytasz o tego z recenzji na blogu?

w zooplusie ;) rozmiar L, za ok 45zł ;)

tak, o ten duży czerwony. myślisz że wart swojej ceny? nie da się go rozgryźć? (zębami zawziętej pig-bullki)

Posted

tak, o ten duży czerwony. myślisz że wart swojej ceny? nie da się go rozgryźć? (zębami zawziętej pig-bullki)

No to jak pisałam :) zooplus :)

wg mnie chyba tak. Moje czasem leżą godzinę na ogrodzie i ciągle go gryzą i ani jednej dziury. I na zmianę Sonia z Gadzią. Na zdjęciu widać najnowszy stan. Nawet jak łapami chciałyby przytrzymać i ugryźć gumę to nie dadzą rady.

Tak ci się tylko wydaje że koniec z zakupami :D Coś tam zawsze wylatuje :D

Ciiii... ja się tylko pocieszam.

teraz nastawiam się na zakupy w Poznaniu, tylko jakoś wybrać się nie mogę...

Posted

Myślałam że na wystawę do Poznania się wybierasz ;-)

Jeszcze nie wiem... bo muszę obczaić jak mam zjazdy w szkole, a coś mi się tam nie zgadza... choć nie ukrywam, że chciałabym się przejechać ;)

ale do października też muszę tam zawitać ;)

Posted

A ja nadal czekam na zdjęcie nerki :P

Kupiłaś TYLKO miski, czy po prostu się nie przyznajesz? :evil_lol:

A już myślałam, że nikt na to zdjęcie nie czeka :evil_lol:

Tak, kupiłam tylko miski... bo nic innego nie było fajnego :roll:

Posted

No to dawaj foty :D

Haha ja nieraz robię tak, że kupuje np karmę drożej tylko dlatego że ten sklep sprzedaje też inne, bardzo potrzebne rzeczy :grins:

Ej najpierw muszę zrobić, bo zapomniałam :roll:

oo nie, co to to nie :D

po pierwsze darmowa wysyłka, później cena a końcu największy zakres przedmiotów :grins:

Posted

Ej nie rób mi tego masz jechać  :modla:

Przecież CI pisałam, że jak nie mam zjazdu to będę chciała przyjechać :P

(chyba zacznę już zbierać kasę) :evil_lol:

Posted

o tak kase zbieraj  :diabloti:  tyle stoisk na nas bd czekać  :loveu:

I tyle znajdzie się nagle potrzebnych rzeczy :loveu:

Hej Alinko :)

Helloł Magdalenko :D

Guest wolfheart
Posted

I tyle znajdzie się nagle potrzebnych rzeczy :loveu:

nic mi nie mów,ja będę w Tk maxx w sobote i coś czuję,że wyskoczę z kasy :megagrin:

Posted

Po prostu o niektórych rzeczach jeszcze nie wiesz, że są Ci potrzebne! :grins:

Zrobiłaś to zdjęcie? :P

Wiem :grins:

Ale po  wczorajszym wieczornym spacerze już wiem, że potrzebna mi będzie obroża odblaskowa, już mam jedną na oku :grins:

Przed chwilą, właśnie się wgrywa.

nic mi nie mów,ja będę w Tk maxx w sobote i coś czuję,że wyskoczę z kasy :megagrin:

Hahaha noo to popłyniesz :D i nie zapomnij się później pochwalić.

Halo halo, zdjęcie proszę :D

już wgrywam, bo widzę, że nie odpuścicie :P

DSC_0001_zpsbe3506c4.jpg

DSC_0002_zps52602edd.jpg

Pusta
DSC_0005_zps015f1de6.jpg

Pełna, czyli kubek smaczków bosch fruitees
DSC_0006_zpsd234bc9e.jpg

DSC_0007_zps36df9a7a.jpg

I jak widać jeszcze jest miejsca ;)