kalyna Posted September 21, 2014 Author Posted September 21, 2014 Jak ja nie cierpię takich wetów, którzy w ogóle nie słuchają co się do nich mówi. Najmądrzejsi na świecie, a potem pół roku leczą nieistniejące pchły :shake: Najgorzej to chyba teraz psy izolować, co? Weź, mi już szkoda słów chwilami na nich. Tak jak Ciap miał zapchane gruczoły. Poszłam na drugi dzień jak wygryzł sobie całą sierść z doopki. Wyglądał strasznie jeden wielki goły placek. A wet mi przez 20 minut wciskał kit, że to jedna pchiełka mogła być. Wkur*** się i wymusiłam, aby sprawdzili gruczoły. Po czym jak wyciskała to walnęła tekstem: Fuuuuj, ale śmierdzi :mdleje: Tak winne były gruczoły... Łee ogólnie to jest masakra teraz. Ciap haftuje po tabletkach, bo potem dostaje smaczki. Więc dostaje teraz same gołe tabsy i dopiero po 3 godzinach posiłek, oby poskutkowało. Nawet nie dostaje nagrody, ze wzięcie. A i branie jest też mega trudne. Wywala jęzorem, bo zębach wypycha, co my się namęczymy :placz: No i psy totalnie nie kumają o co chodzi. Ciap domaga się Owczarów, te dostają szajby jak go widzą. Suuuper :nonono2: już wolę opcje ograniczania ruchu ale nie izolację... Quote
marta1624 Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 Współczuję, serio :( Oby Ciapowi szybko przeszło ;) A kompetencje wetów... My też byliśmy zapewniani że mały wygryza sierść bo pchły... A się alergia okazała :( Quote
Guest TyŚka Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 Może ja przemilczę, bo jak zacznę opisać o swoich wetach... nie, nie da się o nich pisać kulturalnie. Quote
kalyna Posted September 21, 2014 Author Posted September 21, 2014 Współczuję, serio :( Oby Ciapowi szybko przeszło ;) A kompetencje wetów... My też byliśmy zapewniani że mały wygryza sierść bo pchły... A się alergia okazała :( Damy radę, też chciałabym ;) jutro idziemy do weta i chyba rezygnujemy z tabletek na rzecz zastrzyków. Dostał na wieczór samą tabletkę, bez niczego i co? haft :roll: oo czyli te pchły to taki uniwersalny sposób na leczenie ;) Może ja przemilczę, bo jak zacznę opisać o swoich wetach... nie, nie da się o nich pisać kulturalnie. rozumiem, bo też na różnych trafiliśmy. Ale lepiej o tym nie pisać, oby tylko na nich nie trafiać. Pamiętam jak Gandziocha naruszył pazura to chcieli mu usuwać go, przy czym przy zwiększonym ruchu kulałby. Inny zapisał mu antybiotyk i kazał maścią smarować. ps. Jakby ktoś chciał poczytać o nowych preferencjach smakowych mojego stada, zapraszam na bloga ;) Quote
Kaaasia Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/kalyna2014/DSC_0183_zpsfc80f8e0.jpg Trzy jełopki :loveu: Dużo zdrówka dla Ciapulca :smile: Ja już się boję chodzić do wetów bo co jeden to mądrzejszy. Nic jednak nie przebije wiejskiego weta. Z moim pierwszym boksiem bylismy na wakacjach na wsi i pewnego dnia pies zaczął się dziwnie zachowywać, ciężko chodził, piszczał. Nie było innego wyjścia jak odwiedzić weta. Pan doktor na nasz widok mało nie narobił w gacie, psa oglądał z daleka i stwierdził początki paraliżu. Zastrzyki robił tak, że raz prawie dostała moja mama. Po kilku dniach okazało się że pies po prostu ma okropne pchły. Myślałam że go ubiję :lmaa: Quote
kalyna Posted September 22, 2014 Author Posted September 22, 2014 kalyna, gdzie kupiłaś ten kong? Pytasz o tego z recenzji na blogu? w zooplusie ;) rozmiar L, za ok 45zł ;) http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/kalyna2014/DSC_0183_zpsfc80f8e0.jpg Trzy jełopki :loveu: Dużo zdrówka dla Ciapulca Ja już się boję chodzić do wetów bo co jeden to mądrzejszy. Nic jednak nie przebije wiejskiego weta. Z moim pierwszym boksiem bylismy na wakacjach na wsi i pewnego dnia pies zaczął się dziwnie zachowywać, ciężko chodził, piszczał. Nie było innego wyjścia jak odwiedzić weta. Pan doktor na nasz widok mało nie narobił w gacie, psa oglądał z daleka i stwierdził początki paraliżu. Zastrzyki robił tak, że raz prawie dostała moja mama. Po kilku dniach okazało się że pies po prostu ma okropne pchły. Myślałam że go ubiję :lmaa: A Ciap to w ogóle wyglądał jakby był nie teges :lol: Masakra :o w ogóle to jak mój jeden pies zaniemógł na łapu to kazali tylko tabletki podawać (!) że też sama tematu nie ogarnęłam i nie miałam takiego wiedzy jak dzisiaj :placz: Sonii krzywizny nie rozpoznali i kazali prześwietlać ją. Ekhym teraz to ja oglądam kabaret jak do jednej Pani idę z Sonią :grins: wet, który boi się psa, klepie go po głowie... i zapomniałam o najważniejszym... kupiłam 2 piękne, metalowe miski :loveu: także ten... na ten miesiąc oświadczam, koniec z zakupami :bigcool: Quote
agaga21 Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Pytasz o tego z recenzji na blogu? w zooplusie ;) rozmiar L, za ok 45zł ;) tak, o ten duży czerwony. myślisz że wart swojej ceny? nie da się go rozgryźć? (zębami zawziętej pig-bullki) Quote
marta1624 Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Tak ci się tylko wydaje że koniec z zakupami :D Coś tam zawsze wylatuje :D Quote
kalyna Posted September 22, 2014 Author Posted September 22, 2014 tak, o ten duży czerwony. myślisz że wart swojej ceny? nie da się go rozgryźć? (zębami zawziętej pig-bullki) No to jak pisałam :) zooplus :) wg mnie chyba tak. Moje czasem leżą godzinę na ogrodzie i ciągle go gryzą i ani jednej dziury. I na zmianę Sonia z Gadzią. Na zdjęciu widać najnowszy stan. Nawet jak łapami chciałyby przytrzymać i ugryźć gumę to nie dadzą rady. Tak ci się tylko wydaje że koniec z zakupami :D Coś tam zawsze wylatuje :D Ciiii... ja się tylko pocieszam. teraz nastawiam się na zakupy w Poznaniu, tylko jakoś wybrać się nie mogę... Quote
Kaaasia Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Myślałam że na wystawę do Poznania się wybierasz ;-) Quote
kalyna Posted September 22, 2014 Author Posted September 22, 2014 Myślałam że na wystawę do Poznania się wybierasz ;-) Jeszcze nie wiem... bo muszę obczaić jak mam zjazdy w szkole, a coś mi się tam nie zgadza... choć nie ukrywam, że chciałabym się przejechać ;) ale do października też muszę tam zawitać ;) Quote
rashelek Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 A ja nadal czekam na zdjęcie nerki :P Kupiłaś TYLKO miski, czy po prostu się nie przyznajesz? :evil_lol: Quote
kalyna Posted September 23, 2014 Author Posted September 23, 2014 A ja nadal czekam na zdjęcie nerki :P Kupiłaś TYLKO miski, czy po prostu się nie przyznajesz? :evil_lol: A już myślałam, że nikt na to zdjęcie nie czeka :evil_lol: Tak, kupiłam tylko miski... bo nic innego nie było fajnego :roll: Quote
marta1624 Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 No to dawaj foty :D Haha ja nieraz robię tak, że kupuje np karmę drożej tylko dlatego że ten sklep sprzedaje też inne, bardzo potrzebne rzeczy :grins: Quote
kalyna Posted September 23, 2014 Author Posted September 23, 2014 No to dawaj foty :D Haha ja nieraz robię tak, że kupuje np karmę drożej tylko dlatego że ten sklep sprzedaje też inne, bardzo potrzebne rzeczy :grins: Ej najpierw muszę zrobić, bo zapomniałam :roll: oo nie, co to to nie :D po pierwsze darmowa wysyłka, później cena a końcu największy zakres przedmiotów :grins: Quote
xxxkaluniaxxx Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Jeszcze nie wiem... Ej nie rób mi tego masz jechać :modla: Quote
kalyna Posted September 23, 2014 Author Posted September 23, 2014 Ej nie rób mi tego masz jechać :modla: Przecież CI pisałam, że jak nie mam zjazdu to będę chciała przyjechać :P (chyba zacznę już zbierać kasę) :evil_lol: Quote
xxxkaluniaxxx Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 o tak kase zbieraj :diabloti: tyle stoisk na nas bd czekać :loveu: Quote
kalyna Posted September 23, 2014 Author Posted September 23, 2014 o tak kase zbieraj :diabloti: tyle stoisk na nas bd czekać :loveu: I tyle znajdzie się nagle potrzebnych rzeczy :loveu: Hej Alinko :) Helloł Magdalenko :D Quote
rashelek Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 Po prostu o niektórych rzeczach jeszcze nie wiesz, że są Ci potrzebne! :grins: Zrobiłaś to zdjęcie? :P Quote
Guest wolfheart Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 I tyle znajdzie się nagle potrzebnych rzeczy :loveu: nic mi nie mów,ja będę w Tk maxx w sobote i coś czuję,że wyskoczę z kasy :megagrin: Quote
kalyna Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 Po prostu o niektórych rzeczach jeszcze nie wiesz, że są Ci potrzebne! :grins: Zrobiłaś to zdjęcie? :P Wiem :grins: Ale po wczorajszym wieczornym spacerze już wiem, że potrzebna mi będzie obroża odblaskowa, już mam jedną na oku :grins: Przed chwilą, właśnie się wgrywa. nic mi nie mów,ja będę w Tk maxx w sobote i coś czuję,że wyskoczę z kasy :megagrin: Hahaha noo to popłyniesz :D i nie zapomnij się później pochwalić. Halo halo, zdjęcie proszę :D już wgrywam, bo widzę, że nie odpuścicie :P Pusta Pełna, czyli kubek smaczków bosch fruitees I jak widać jeszcze jest miejsca ;) Quote
Recommended Posts