Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='marta1624']Ale ile energii mam :D[/QUOTE]
ja nie mam energii przez pogodę.. spoko, czekam na wrzesień :loveu:
[quote name='Kaaasia']Nie martw się, też nie mam koziołka.
Gorzej, że miałam ambitny plan pt2 w tym roku zrobić :roflt::roflt::roflt:[/QUOTE]

z drugiej strony boję się za niego wziąć, coby nie popsuć.. dlatego chyba najpierw kupię plastikowy :lol:

Gorzej to my mamy.. bo ani zdanego pt1, ani nic nie umiemy, a jesteśmy starsi od Was... :roll:

Posted

[quote name='kalyna']ja nie mam energii przez pogodę.. spoko, czekam na wrzesień :loveu:

z drugiej strony boję się za niego wziąć, coby nie popsuć.. dlatego chyba najpierw kupię plastikowy :lol:

Gorzej to my mamy.. bo ani zdanego pt1, ani nic nie umiemy, a jesteśmy starsi od Was... :roll:[/QUOTE]
My też czekamy na zmianę pogody bo przy tym upale i ja i młody zdychamy.

Jestem dobrej myśli. DAMY RADE coś zrobić, może, kiedyś :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']A ja tylko napiszę "dobry wieczór Alinko" :)
Witaj Magdalenooooo :)
[quote name='Kaaasia']My też czekamy na zmianę pogody bo przy tym upale i ja i młody zdychamy.

Jestem dobrej myśli. DAMY RADE coś zrobić, może, kiedyś :evil_lol:
u mnie wieczorem ożywają, ale wtedy znowu komary tną.. Przegwizdane :angryy:

To trzymamy za Was kciuki :) dacie radę :)
[quote name='Talia']Ej ej co to za piłka na sznurku? Pływa?

http://www.ipo-sklep.pl/p1426,pilka-z-pianki-mala-kod-sta-21.html pływa, leciutka, miękka, ale wytrzymała, fajna do przeciągania :)

Posted

Ale cena nie ta. Ja potrzebuję czegoś czego nie będzie żal jak mi mała zgubi nad morzem czy nad jeziorem. Normalnie aportujemy z wody wubbe wet i chociaż ma już ślady po szarpaniu się to suka ją bardziej kocha niż resztki trzcin, patyki i wszystko inne co jest nad jeziorem. Powinnam zamówić kilka póki jest promo w zooplusie.

Posted (edited)

No ja wubbę też planuje wypróbować, ale najlepsza cena na zooplus a nie chcę dodawać do koszyka czegoś, czego nie potrzebuję :/ Normalnie brałabym jeszcze boomer ball ale na dzisiaj nie ta cena ;) Muszę poczekać na kolejne promocje ;)

Edited by marta1624
Posted

Uuu widzę, że niektórym się tutaj ambicja załączyła i teraz są wyrzuty, że nic nie robią :evil_lol: Alina, pocieszę Cię, że ja z Miczelskim "na poważnie" nie robię absolutnie nic, łączę się z Martą w braku profesjonalizmu :lol:

Talia, ja proponuję zrobić zapas najtańszych piłek, tenisowych i piszczących, żeby nie było szkoda jak odpłyną.

Posted

[quote name='marta1624']Ja tam jestem sto lat za murzynami bo nic takiego z psem nie robię :D To nie narzekajcie :D[/QUOTE]
Jak to? a przynoszenie zabawki, rowerowanie?
[quote name='Talia']Ale cena nie ta. Ja potrzebuję czegoś czego nie będzie żal jak mi mała zgubi nad morzem czy nad jeziorem. Normalnie aportujemy z wody wubbe wet i chociaż ma już ślady po szarpaniu się to suka ją bardziej kocha niż resztki trzcin, patyki i wszystko inne co jest nad jeziorem. Powinnam zamówić kilka póki jest promo w zooplusie.[/QUOTE]
no wiem, że cena odstrasza..
to zróbcie zapas piłek funny, najlepiej z hurtowni zamówcie ;)
[quote name='marta1624']No ja wubbę też planuje wypróbować, ale najlepsza cena na zooplus a nie chcę dodawać do koszyka czegoś, czego nie potrzebuję :/ Normalnie brałabym jeszcze boomer ball ale na dzisiaj nie ta cena ;) Muszę poczekać na kolejne promocje ;)[/QUOTE]
a ja miałam fajną promocję na coś dłuuugo, a teraz cena wzrosła.. i plync.. choć chodzi mi spore zamówienie różnych rzeczy w jednym sklepie, tak nie znalazłam sklepu idealnego :lol:
[quote name='rashelek']Uuu widzę, że niektórym się tutaj ambicja załączyła i teraz są wyrzuty, że nic nie robią :evil_lol: Alina, pocieszę Cię, że ja z Miczelskim "na poważnie" nie robię absolutnie nic, łączę się z Martą w braku profesjonalizmu :lol:

Talia, ja proponuję zrobić zapas najtańszych piłek, tenisowych i piszczących, żeby nie było szkoda jak odpłyną.[/QUOTE]
Nieee to nie ambicja.. to depresja.. :eviltong:
na poważnie też nic nie robię.. boże ostatnio to nic nie robię.. nawet piłki im nie rzucałam :-?

zakup hurtowy :cool3:
[quote name='Talia']Muszę dorwać jakieś tenisówki lub takie miękkie w zoologu.[/QUOTE]

proponowałabym przez neta, bo tak to drogie to to jest...
ej w Tk maxxx są piłki tenisowe chuickit, tzn. wiem że były.. razem z wyrzutnią :eviltong:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='kalyna']
no moje też to mają, żadnego na początku nie nakręcałam na piłkę, od razu wiedziały, że to trzeba gonić.. ale taki Ciap ma zakodowane przynoszenie, a Owczary trzeba było uczyć...[/QUOTE]

Luna od razu przynosiła,bo ona wie,że jak ma znowu polecieć to trzeba oddać pańci i pańcia pizgnie piłeczką:evil_lol:

Posted

[quote name='marta1624']No rowerowanie, aport, agi, posłuszeństwo, spacery... I to byłoby na tyle :D Ale takich szkoleń typowych, profesjonalniejszych to 0 :roll:[/QUOTE]
to i tak więcej niż my, bo my też nie robimy niczego profesjonalnie :roll: ot taka zabawa w to, aby psa trochę umysłowo zmęczyć.. no chyba nie myślicie, ze my coś na poważnie? prrrrroszę Was...
[quote name='marta.k9080']Luna od razu przynosiła,bo ona wie,że jak ma znowu polecieć to trzeba oddać pańci i pańcia pizgnie piłeczką:evil_lol:[/QUOTE]

to fajna dziewczyna Ci się trafiła ;)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='kalyna']

to fajna dziewczyna Ci się trafiła ;)[/QUOTE]

ona jest cwana,ot co:diabloti:

Posted

Moja od zawsze przynosiła piłkę, ale.... Nigdy nie oddawała :D Zaczepuała żeby ją gonić :D

Ostatnio zaczęłam z moją ćwiczyć szukanie piłki (karzę jej siąść i zostać a sama chowam piłkę). Na początku szukała wzrokiem, ale teraz to wzorowo nos przy ziemi i piłka szybko odnaleziona ;) Uwielbia to robić ;)

Posted

[quote name='marta.k9080']ona jest cwana,ot co:diabloti:[/QUOTE]
:evil_lol:
[quote name='marta1624']Moja od zawsze przynosiła piłkę, ale.... Nigdy nie oddawała :D Zaczepuała żeby ją gonić :D

Ostatnio zaczęłam z moją ćwiczyć szukanie piłki (karzę jej siąść i zostać a sama chowam piłkę). Na początku szukała wzrokiem, ale teraz to wzorowo nos przy ziemi i piłka szybko odnaleziona ;) Uwielbia to robić ;)[/QUOTE]
moja ma czasem tak, że biegnie za piłką, a potem ulatnia się i nikt jej nie widzi i ona ma spokój :lol:
[quote name='rashelek']Widzisz, to trzeba tyłek zebrać i coś z psami porobić, żeby był lans zamiast depresji :lol:[/QUOTE]

no trzeba, trzeba.. ale mi się nie chce.. :roll: i najważniejsze, aby móc się na dogo pochwalić ;)
ale się zbierzemy!

ii wreszcie mamy zajebist*ą bramę. Cud, miód i orzeszki :loveu: :loveu: :loveu:
czyli psy mają swój kawałek raju....
I tak dzisiaj zgubiły piłki i Ciapuś sam swoją znalazł :crazyeye: Owczary tak ciężko pracowały nosem, ale to ja je źle pokierowałam i znaleźć nie mogły.. ale jak się zmęczyły tym szukaniem :cool3:

I trzeba mieć Soniulę na oku, non stop... bo chwila nie uwagi i lustruję całe pole i jej nie ma... po czym słychać plum, plum i Sonia wychodzi z oczka.. I jaka szczęśliwa, wsio byłoby ok, gdyby nie fakt, że woda w oczku jest strasznie brudna i śmierdząca i pełno glonów w niej. A pies po brzuch uwalony i mega śmierdzący :angryy: na dodatek Panowie idą też do wody, bo jak to tak sukę samą zostawić...
Czyli myślałam, że wszystko ładnie porobiliśmy, tak teraz muszę kombinować żeby woda była w miarę czysta. Bo nie chcę jej zabraniać moczyć dupkę.

A miałam do weta jechać, ale Soniula i wczoraj i dzisiaj wpakowała się do wody.. czyli w tym tygodniu wet odpada :lol:

Posted

Chwalenie się na dogo to podstawa, bez tego nie ma życia :diabloti:
Nooo to gratulujemy wielkiego kroku na przód i postawienia bramy :multi: Oczko szybko Wam pójdzie wyczyścić, spoko luz :)
My na działce zastaliśmy pseudo-oczko z wkopanej w ziemię miednicy, w końcu się zaparliśmy i wyrwaliśmy je z ziemi, żeby psy nie mogły pić i kąpać się w tej breji.

Posted

[quote name='magdabroy']Hej Alina ;)[/QUOTE]
Witaj :)
u Ciebie to nigdy w rozmowę się nie umiem wbić :eviltong:
[quote name='marta1624']Sonia wie co dobre :D My też mamy oczko, woda do czystych nie należy, ale moja to tylko do basenu, do oczka to przypadkiem za piłką jak coś :D[/QUOTE]
My basenu nie mamy, a do oczka to jakoś nigdy wchodzić nie chciały, a teraz je śwignęło...
To oczko tyle razy było czyszczone i coraz to bardziej brudne jest.. :roll:
[quote name='rashelek']Chwalenie się na dogo to podstawa, bez tego nie ma życia :diabloti:
Nooo to gratulujemy wielkiego kroku na przód i postawienia bramy :multi: Oczko szybko Wam pójdzie wyczyścić, spoko luz :)
My na działce zastaliśmy pseudo-oczko z wkopanej w ziemię miednicy, w końcu się zaparliśmy i wyrwaliśmy je z ziemi, żeby psy nie mogły pić i kąpać się w tej breji.[/QUOTE]

Noo a co :loveu:
Na tą bramę czekałam ponad rok :angryy: jeszcze ją trzeba dopracować, ale ważne, że nie ma otworu :lol:
Za bardzo nie wiem jak to wyczyścić.. jedno to posprzątanie różnych kamieni, a drugie to ten cały syf.. choć lepiej teraz jak za wiele wody nie ma...
Mogliście wyczyścić tą miednice i nadal świeżej wody :cool3:

Mam nawet jakieś fotki, ino trochę czasu potrzebuję...

Posted

My mamy oczko z rybami, to dopiero woda ciekawa :D Ale na okrągło chodzą 2filtry i podnieniamy wodę- zaczysta nie może być bo ryby nie lubią aż tak świeżej ;) No i na zimę potrzebny muł, bo ryby zostają w środku ;)

Posted

[quote name='marta1624']My mamy oczko z rybami, to dopiero woda ciekawa :D Ale na okrągło chodzą 2filtry i podnieniamy wodę- zaczysta nie może być bo ryby nie lubią aż tak świeżej ;) No i na zimę potrzebny muł, bo ryby zostają w środku ;)[/QUOTE]

my kiedyś mieliśmy rybki, ale wyparowały... tzn. podejrzewamy koty..
teraz mamy żabki i obserwują wszystko z ukrycia :cool3:

to się nazywa pełnia szczęścia :loveu:
[img]http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/kalyna2001/DSC_0042_zps3ab9c2a8.jpg[/img]