kalyna Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='marta1624']Ale ile energii mam :D[/QUOTE] ja nie mam energii przez pogodę.. spoko, czekam na wrzesień :loveu: [quote name='Kaaasia']Nie martw się, też nie mam koziołka. Gorzej, że miałam ambitny plan pt2 w tym roku zrobić :roflt::roflt::roflt:[/QUOTE] z drugiej strony boję się za niego wziąć, coby nie popsuć.. dlatego chyba najpierw kupię plastikowy :lol: Gorzej to my mamy.. bo ani zdanego pt1, ani nic nie umiemy, a jesteśmy starsi od Was... :roll: Quote
*Magda* Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 A ja tylko napiszę "dobry wieczór Alinko" :) Quote
Kaaasia Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 [quote name='kalyna']ja nie mam energii przez pogodę.. spoko, czekam na wrzesień :loveu: z drugiej strony boję się za niego wziąć, coby nie popsuć.. dlatego chyba najpierw kupię plastikowy :lol: Gorzej to my mamy.. bo ani zdanego pt1, ani nic nie umiemy, a jesteśmy starsi od Was... :roll:[/QUOTE] My też czekamy na zmianę pogody bo przy tym upale i ja i młody zdychamy. Jestem dobrej myśli. DAMY RADE coś zrobić, może, kiedyś :evil_lol: Quote
kalyna Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='magdabroy']A ja tylko napiszę "dobry wieczór Alinko" :) Witaj Magdalenooooo :) [quote name='Kaaasia']My też czekamy na zmianę pogody bo przy tym upale i ja i młody zdychamy. Jestem dobrej myśli. DAMY RADE coś zrobić, może, kiedyś :evil_lol: u mnie wieczorem ożywają, ale wtedy znowu komary tną.. Przegwizdane :angryy: To trzymamy za Was kciuki :) dacie radę :) [quote name='Talia']Ej ej co to za piłka na sznurku? Pływa? http://www.ipo-sklep.pl/p1426,pilka-z-pianki-mala-kod-sta-21.html pływa, leciutka, miękka, ale wytrzymała, fajna do przeciągania :) Quote
marta1624 Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Ja tam jestem sto lat za murzynami bo nic takiego z psem nie robię :D To nie narzekajcie :D Quote
Talia Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Ale cena nie ta. Ja potrzebuję czegoś czego nie będzie żal jak mi mała zgubi nad morzem czy nad jeziorem. Normalnie aportujemy z wody wubbe wet i chociaż ma już ślady po szarpaniu się to suka ją bardziej kocha niż resztki trzcin, patyki i wszystko inne co jest nad jeziorem. Powinnam zamówić kilka póki jest promo w zooplusie. Quote
marta1624 Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 (edited) No ja wubbę też planuje wypróbować, ale najlepsza cena na zooplus a nie chcę dodawać do koszyka czegoś, czego nie potrzebuję :/ Normalnie brałabym jeszcze boomer ball ale na dzisiaj nie ta cena ;) Muszę poczekać na kolejne promocje ;) Edited August 12, 2014 by marta1624 Quote
rashelek Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Uuu widzę, że niektórym się tutaj ambicja załączyła i teraz są wyrzuty, że nic nie robią :evil_lol: Alina, pocieszę Cię, że ja z Miczelskim "na poważnie" nie robię absolutnie nic, łączę się z Martą w braku profesjonalizmu :lol: Talia, ja proponuję zrobić zapas najtańszych piłek, tenisowych i piszczących, żeby nie było szkoda jak odpłyną. Quote
Talia Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Muszę dorwać jakieś tenisówki lub takie miękkie w zoologu. Quote
kalyna Posted August 12, 2014 Author Posted August 12, 2014 [quote name='marta1624']Ja tam jestem sto lat za murzynami bo nic takiego z psem nie robię :D To nie narzekajcie :D[/QUOTE] Jak to? a przynoszenie zabawki, rowerowanie? [quote name='Talia']Ale cena nie ta. Ja potrzebuję czegoś czego nie będzie żal jak mi mała zgubi nad morzem czy nad jeziorem. Normalnie aportujemy z wody wubbe wet i chociaż ma już ślady po szarpaniu się to suka ją bardziej kocha niż resztki trzcin, patyki i wszystko inne co jest nad jeziorem. Powinnam zamówić kilka póki jest promo w zooplusie.[/QUOTE] no wiem, że cena odstrasza.. to zróbcie zapas piłek funny, najlepiej z hurtowni zamówcie ;) [quote name='marta1624']No ja wubbę też planuje wypróbować, ale najlepsza cena na zooplus a nie chcę dodawać do koszyka czegoś, czego nie potrzebuję :/ Normalnie brałabym jeszcze boomer ball ale na dzisiaj nie ta cena ;) Muszę poczekać na kolejne promocje ;)[/QUOTE] a ja miałam fajną promocję na coś dłuuugo, a teraz cena wzrosła.. i plync.. choć chodzi mi spore zamówienie różnych rzeczy w jednym sklepie, tak nie znalazłam sklepu idealnego :lol: [quote name='rashelek']Uuu widzę, że niektórym się tutaj ambicja załączyła i teraz są wyrzuty, że nic nie robią :evil_lol: Alina, pocieszę Cię, że ja z Miczelskim "na poważnie" nie robię absolutnie nic, łączę się z Martą w braku profesjonalizmu :lol: Talia, ja proponuję zrobić zapas najtańszych piłek, tenisowych i piszczących, żeby nie było szkoda jak odpłyną.[/QUOTE] Nieee to nie ambicja.. to depresja.. :eviltong: na poważnie też nic nie robię.. boże ostatnio to nic nie robię.. nawet piłki im nie rzucałam :-? zakup hurtowy :cool3: [quote name='Talia']Muszę dorwać jakieś tenisówki lub takie miękkie w zoologu.[/QUOTE] proponowałabym przez neta, bo tak to drogie to to jest... ej w Tk maxxx są piłki tenisowe chuickit, tzn. wiem że były.. razem z wyrzutnią :eviltong: Quote
marta1624 Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 No rowerowanie, aport, agi, posłuszeństwo, spacery... I to byłoby na tyle :D Ale takich szkoleń typowych, profesjonalniejszych to 0 :roll: Quote
Guest wolfheart Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 [quote name='kalyna'] no moje też to mają, żadnego na początku nie nakręcałam na piłkę, od razu wiedziały, że to trzeba gonić.. ale taki Ciap ma zakodowane przynoszenie, a Owczary trzeba było uczyć...[/QUOTE] Luna od razu przynosiła,bo ona wie,że jak ma znowu polecieć to trzeba oddać pańci i pańcia pizgnie piłeczką:evil_lol: Quote
kalyna Posted August 12, 2014 Author Posted August 12, 2014 [quote name='marta1624']No rowerowanie, aport, agi, posłuszeństwo, spacery... I to byłoby na tyle :D Ale takich szkoleń typowych, profesjonalniejszych to 0 :roll:[/QUOTE] to i tak więcej niż my, bo my też nie robimy niczego profesjonalnie :roll: ot taka zabawa w to, aby psa trochę umysłowo zmęczyć.. no chyba nie myślicie, ze my coś na poważnie? prrrrroszę Was... [quote name='marta.k9080']Luna od razu przynosiła,bo ona wie,że jak ma znowu polecieć to trzeba oddać pańci i pańcia pizgnie piłeczką:evil_lol:[/QUOTE] to fajna dziewczyna Ci się trafiła ;) Quote
Guest wolfheart Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 [quote name='kalyna'] to fajna dziewczyna Ci się trafiła ;)[/QUOTE] ona jest cwana,ot co:diabloti: Quote
marta1624 Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Moja od zawsze przynosiła piłkę, ale.... Nigdy nie oddawała :D Zaczepuała żeby ją gonić :D Ostatnio zaczęłam z moją ćwiczyć szukanie piłki (karzę jej siąść i zostać a sama chowam piłkę). Na początku szukała wzrokiem, ale teraz to wzorowo nos przy ziemi i piłka szybko odnaleziona ;) Uwielbia to robić ;) Quote
rashelek Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Widzisz, to trzeba tyłek zebrać i coś z psami porobić, żeby był lans zamiast depresji :lol: Quote
kalyna Posted August 13, 2014 Author Posted August 13, 2014 [quote name='marta.k9080']ona jest cwana,ot co:diabloti:[/QUOTE] :evil_lol: [quote name='marta1624']Moja od zawsze przynosiła piłkę, ale.... Nigdy nie oddawała :D Zaczepuała żeby ją gonić :D Ostatnio zaczęłam z moją ćwiczyć szukanie piłki (karzę jej siąść i zostać a sama chowam piłkę). Na początku szukała wzrokiem, ale teraz to wzorowo nos przy ziemi i piłka szybko odnaleziona ;) Uwielbia to robić ;)[/QUOTE] moja ma czasem tak, że biegnie za piłką, a potem ulatnia się i nikt jej nie widzi i ona ma spokój :lol: [quote name='rashelek']Widzisz, to trzeba tyłek zebrać i coś z psami porobić, żeby był lans zamiast depresji :lol:[/QUOTE] no trzeba, trzeba.. ale mi się nie chce.. :roll: i najważniejsze, aby móc się na dogo pochwalić ;) ale się zbierzemy! ii wreszcie mamy zajebist*ą bramę. Cud, miód i orzeszki :loveu: :loveu: :loveu: czyli psy mają swój kawałek raju.... I tak dzisiaj zgubiły piłki i Ciapuś sam swoją znalazł :crazyeye: Owczary tak ciężko pracowały nosem, ale to ja je źle pokierowałam i znaleźć nie mogły.. ale jak się zmęczyły tym szukaniem :cool3: I trzeba mieć Soniulę na oku, non stop... bo chwila nie uwagi i lustruję całe pole i jej nie ma... po czym słychać plum, plum i Sonia wychodzi z oczka.. I jaka szczęśliwa, wsio byłoby ok, gdyby nie fakt, że woda w oczku jest strasznie brudna i śmierdząca i pełno glonów w niej. A pies po brzuch uwalony i mega śmierdzący :angryy: na dodatek Panowie idą też do wody, bo jak to tak sukę samą zostawić... Czyli myślałam, że wszystko ładnie porobiliśmy, tak teraz muszę kombinować żeby woda była w miarę czysta. Bo nie chcę jej zabraniać moczyć dupkę. A miałam do weta jechać, ale Soniula i wczoraj i dzisiaj wpakowała się do wody.. czyli w tym tygodniu wet odpada :lol: Quote
marta1624 Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Sonia wie co dobre :D My też mamy oczko, woda do czystych nie należy, ale moja to tylko do basenu, do oczka to przypadkiem za piłką jak coś :D Quote
rashelek Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Chwalenie się na dogo to podstawa, bez tego nie ma życia :diabloti: Nooo to gratulujemy wielkiego kroku na przód i postawienia bramy :multi: Oczko szybko Wam pójdzie wyczyścić, spoko luz :) My na działce zastaliśmy pseudo-oczko z wkopanej w ziemię miednicy, w końcu się zaparliśmy i wyrwaliśmy je z ziemi, żeby psy nie mogły pić i kąpać się w tej breji. Quote
kalyna Posted August 13, 2014 Author Posted August 13, 2014 [quote name='magdabroy']Hej Alina ;)[/QUOTE] Witaj :) u Ciebie to nigdy w rozmowę się nie umiem wbić :eviltong: [quote name='marta1624']Sonia wie co dobre :D My też mamy oczko, woda do czystych nie należy, ale moja to tylko do basenu, do oczka to przypadkiem za piłką jak coś :D[/QUOTE] My basenu nie mamy, a do oczka to jakoś nigdy wchodzić nie chciały, a teraz je śwignęło... To oczko tyle razy było czyszczone i coraz to bardziej brudne jest.. :roll: [quote name='rashelek']Chwalenie się na dogo to podstawa, bez tego nie ma życia :diabloti: Nooo to gratulujemy wielkiego kroku na przód i postawienia bramy :multi: Oczko szybko Wam pójdzie wyczyścić, spoko luz :) My na działce zastaliśmy pseudo-oczko z wkopanej w ziemię miednicy, w końcu się zaparliśmy i wyrwaliśmy je z ziemi, żeby psy nie mogły pić i kąpać się w tej breji.[/QUOTE] Noo a co :loveu: Na tą bramę czekałam ponad rok :angryy: jeszcze ją trzeba dopracować, ale ważne, że nie ma otworu :lol: Za bardzo nie wiem jak to wyczyścić.. jedno to posprzątanie różnych kamieni, a drugie to ten cały syf.. choć lepiej teraz jak za wiele wody nie ma... Mogliście wyczyścić tą miednice i nadal świeżej wody :cool3: Mam nawet jakieś fotki, ino trochę czasu potrzebuję... Quote
marta1624 Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 My mamy oczko z rybami, to dopiero woda ciekawa :D Ale na okrągło chodzą 2filtry i podnieniamy wodę- zaczysta nie może być bo ryby nie lubią aż tak świeżej ;) No i na zimę potrzebny muł, bo ryby zostają w środku ;) Quote
kalyna Posted August 13, 2014 Author Posted August 13, 2014 [quote name='marta1624']My mamy oczko z rybami, to dopiero woda ciekawa :D Ale na okrągło chodzą 2filtry i podnieniamy wodę- zaczysta nie może być bo ryby nie lubią aż tak świeżej ;) No i na zimę potrzebny muł, bo ryby zostają w środku ;)[/QUOTE] my kiedyś mieliśmy rybki, ale wyparowały... tzn. podejrzewamy koty.. teraz mamy żabki i obserwują wszystko z ukrycia :cool3: to się nazywa pełnia szczęścia :loveu: [img]http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/kalyna2001/DSC_0042_zps3ab9c2a8.jpg[/img] Quote
marta1624 Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 O żabki też mamy ;) Tak się ucieszył z bramy? :D Quote
Recommended Posts