Wola istnienia. Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 [quote name='kalyna'] hahah u mnie to ja jestem na pierwszym miejscu :grins: A psiaki wsie różne rzeczy dostają tylko jak coś uciulam, zaoszczędzę ;) [/QUOTE] I prawidłowo, nie ma za dużo rozpieszczania! :diabloti: Nie no, żartuje, ale każdy z nas wie, że... psu to obojętnie czy będzie miał zwykłą czarną obroże czy taką np. z dog style, on chce tylko iść na spacer. To my chorujemy na obróżkomanie :diabloti: Quote
marta1624 Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Ja też rzadko kupuję :siara: A tak serio to już mi obróżkomania przeszła (no chyba że juliusy szele i obrożę :D), z zabawek też już powoli przestaje kupować, bo w nich tonę :D Teraz tylko praktyczne rzeczy i żarcie ;) Kolejną rzeczą taką dla psa droższa na kiedyś kiedyś to plecak ;) Quote
Wola istnienia. Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 My z zabawkami to raczej nie, lubie sobie czasem popatrzeć na obroże, ale jeśli mi się coś podoba to jest to zazwyczaj drogie. Może obroża nie jest droga, ale np. obroża+przesyłka+blankiet pocztowy to nam już się odechciewa zakupu. Chociaż kiedyś napewno sobie sprawimy jakąś piękną obróżkę :loveu: +muszę spojrzeć na te juliusowe obroże :lol: Quote
kalyna Posted August 2, 2014 Author Posted August 2, 2014 [quote name='Wola istnienia.']I prawidłowo, nie ma za dużo rozpieszczania! :diabloti: Nie no, żartuje, ale każdy z nas wie, że... psu to obojętnie czy będzie miał zwykłą czarną obroże czy taką np. z dog style, on chce tylko iść na spacer. To my chorujemy na obróżkomanie :diabloti:[/QUOTE] To moje są dziwne, bo im nie jest obojętne, pod względem jaka smycz jest.... firma i chyba kolor im obojętna. Ja nie choruję na obróżkomanię :eviltong: kupuję jak muszę, bo poprzednie są zniszczone/popsute ;) [quote name='marta1624']Ja też rzadko kupuję :siara: A tak serio to już mi obróżkomania przeszła (no chyba że juliusy szele i obrożę :D), z zabawek też już powoli przestaje kupować, bo w nich tonę :D Teraz tylko praktyczne rzeczy i żarcie ;) Kolejną rzeczą taką dla psa droższa na kiedyś kiedyś to plecak ;)[/QUOTE] Ty rzadko? :diabloti: No ja tylko praktyczne :loveu: u mnie nawet żarełka jest nadmiar :loveu: [quote name='Wola istnienia.']My z zabawkami to raczej nie, lubie sobie czasem popatrzeć na obroże, ale jeśli mi się coś podoba to jest to zazwyczaj drogie. Może obroża nie jest droga, ale np. obroża+przesyłka+blankiet pocztowy to nam już się odechciewa zakupu. Chociaż kiedyś napewno sobie sprawimy jakąś piękną obróżkę :loveu: +muszę spojrzeć na te juliusowe obroże :lol:[/QUOTE] Ekhym, my też sumie to mamy mało zabawek :siara: Ja nawet nie oglądam obroży, bo mnie to nie interesuje.. no chyba, że ktoś na blogu/galerii się pochwali czy na FB. Ale na bieżąco nie jestem i żadnej z nowinek obroży nie mam. Mnie nic bardziej nie denerwuje jak płacenie za przesyłkę. Nienawidzę tego i robię wszystko aby za nią nie płacić, albo zapłacić jak najmniej ;) Ja właśnie pierwszy raz wybrałam dostawę inpost :) Mi Juliusowe obroże się nie podobają, bo są za szerokie i na zatrzasku. Quote
Guest wolfheart Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 [quote name='kalyna'] Mi Juliusowe obroże się nie podobają, bo są za szerokie i na zatrzasku.[/QUOTE] a my mamy i sobie chwalimy,Lunie jest wygodnie ją nosić ,a ja lubię Lunę w tej obroży prowadzić,poza tym zatrzask jest chroniony rzepem,nie otworzy się sam:p dodatkowo fajna jest rączka,można przytrzymać psa,nie wciskając palców po obrożę:p a tak poza tym to ,dzień doberek:evil_lol: Quote
marta1624 Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Mnie się podoba komplet zrobić- szele i obrożę Julius, do tego smycz el perro :loveu: Ale... Ty masz mało zabawek?? :diabloti: Quote
Guest wolfheart Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 [quote name='marta1624']Mnie się podoba komplet zrobić- szele i obrożę Julius, do tego smycz el perro :loveu:[/QUOTE] ale z Juliusa tez smycze są:diabloti: Quote
marta1624 Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 [quote name='marta.k9080']ale z Juliusa tez smycze są:diabloti:[/QUOTE] Słyszałam ale ja wolę linkowe ;) A tam to chyba same taśmy nie? Quote
Guest wolfheart Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 no ,chyba tylko taśmowe;) ja lubię tylko skórzane smycze:p Quote
kalyna Posted August 2, 2014 Author Posted August 2, 2014 [quote name='marta.k9080']a my mamy i sobie chwalimy,Lunie jest wygodnie ją nosić ,a ja lubię Lunę w tej obroży prowadzić,poza tym zatrzask jest chroniony rzepem,nie otworzy się sam:p dodatkowo fajna jest rączka,można przytrzymać psa,nie wciskając palców po obrożę:p a tak poza tym to ,dzień doberek:evil_lol:[/QUOTE] Zatrzask, czyli tylko na spacery, bo w domu wytrze się psu sierść. Ja tam wielbię jak na razie półzaciski. Psy ją rozumieją i super ;) choć chodzi mi po głowie jedna na klamrę, szersza. Ale na razie jej nie chcę :lol: Siemka ;) [quote name='marta1624']Mnie się podoba komplet zrobić- szele i obrożę Julius, do tego smycz el perro :loveu: Ale... Ty masz mało zabawek?? :diabloti:[/QUOTE] noo to ja szele mam, smycz nie z elperro ale też fajna. A Obroże pocisnę w jeszcze inne :cool3: [quote name='marta.k9080']ale z Juliusa tez smycze są:diabloti:[/QUOTE] noo takie fajne mają kolorki :siara: Ja lubię skórzane, ale cena mnie przeraża tych co mi się podobają, więc zostajemy przy taśmowych :) Quote
Guest wolfheart Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 [quote name='kalyna']Zatrzask, czyli tylko na spacery, bo w domu wytrze się psu sierść. [/QUOTE] moja w domu nic nie nosi ;) Quote
marta1624 Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Ja jestem dziwna, bo skórzanych nie cierpię :D Lubię taśmową z firmy chyba manmat, bo jest taka miękka, jakby pokryta czymś. Ale uwielbiam linkowe, takie np (przykładowy link ;)) http://www.e-zoomarket.com.pl/index.php?p1290,dingo-smycz-przedluzana-linia-linka-standard-srednica-12mm-x-120-220cm Quote
kalyna Posted August 2, 2014 Author Posted August 2, 2014 [quote name='marta.k9080']moja w domu nic nie nosi ;) moje muszą :eviltong: [quote name='marta1624']Ja jestem dziwna, bo skórzanych nie cierpię :D Lubię taśmową z firmy chyba manmat, bo jest taka miękka, jakby pokryta czymś. Ale uwielbiam linkowe, takie np (przykładowy link ;)) http://www.e-zoomarket.com.pl/index.php?p1290,dingo-smycz-przedluzana-linia-linka-standard-srednica-12mm-x-120-220cm oo pokaż fotkę tej smyczy :cool3: ja tam takich linkowych nie lubię ;) Quote
Guest wolfheart Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 od takich linkowych/parcianych to miałam dłonie we krwi prawie...niestety Luna była jak koń pociągowy,teraz już nie,bo kiedyś tak porządnie ją zje*ałam za ciągnięcie,że przestała to robić:diabloti: ale smycze skórzane uwielbiam i raczej tylko takie będę miała:p Quote
kalyna Posted August 2, 2014 Author Posted August 2, 2014 [quote name='marta.k9080']od takich linkowych/parcianych to miałam dłonie we krwi prawie...niestety Luna była jak koń pociągowy,teraz już nie,bo kiedyś tak porządnie ją zje*ałam za ciągnięcie,że przestała to robić:diabloti: ale smycze skórzane uwielbiam i raczej tylko takie będę miała:p[/QUOTE] U mnie właśnie na ciągnięcie to polecam półzaciski, super psy rozumieją o co chodzi ;) Jaką masz tą smycz skórzaną? Quote
marta1624 Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Pokaże fotkę tylko jak w domciu będę ;) Sylwia ja miałam po taśmowych całe ręce pocharatane :( Z linkowych moja jest miękka i w ręce nie pali ani nic, ale kol ma linkową z jakiejś niefajnej firmy i współczuję jej spacerować :shake: Chyba miałam szczęście do mojej :D Quote
Guest wolfheart Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 [quote name='kalyna']U mnie właśnie na ciągnięcie to polecam półzaciski, super psy rozumieją o co chodzi ;) Jaką masz tą smycz skórzaną?[/QUOTE] Luna zrozumiała jak dałam jej zjebki:diabloti: teraz na każdym spacerze mam luźną smycz:diabloti: Taką tańszą,z Dino,przepinaną;) Quote
marta1624 Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 [quote name='kalyna']U mnie właśnie na ciągnięcie to polecam półzaciski, super psy rozumieją o co chodzi ;) Jaką masz tą smycz skórzaną?[/QUOTE] A ja półzacisków nie umiem wyregulować :/ albo za luźno i pies się wywija, albo za ciasno i poddusza :( Wolę zacisk lub martingale z łańcuszkiem ;) Ale zazwyczaj to szelki, bo wtedy nie mam schizmy że mi się wyrwie :D Ale półzacisk dużo ludzi chwali, pod warunkiem że nie są tak tępi jak ja :D Quote
xxxkaluniaxxx Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 i zeszło na smycze słit :diabloti: Moja naj smycz do gumowana :loveu: i flexi oczywiście :evil_lol: Quote
Kaaasia Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 [quote name='kalyna']U mnie właśnie na ciągnięcie to polecam półzaciski, super psy rozumieją o co chodzi ;) Jaką masz tą smycz skórzaną?[/QUOTE] Nie każdy pies rozumie, nie każdy :diabloti: Quote
kalyna Posted August 2, 2014 Author Posted August 2, 2014 [quote name='marta1624']Pokaże fotkę tylko jak w domciu będę ;) Sylwia ja miałam po taśmowych całe ręce pocharatane :( Z linkowych moja jest miękka i w ręce nie pali ani nic, ale kol ma linkową z jakiejś niefajnej firmy i współczuję jej spacerować :shake: Chyba miałam szczęście do mojej :D no właśnie mnie linkowe nie przekonywują.. [quote name='marta.k9080']Luna zrozumiała jak dałam jej zjebki:diabloti: teraz na każdym spacerze mam luźną smycz:diabloti: Taką tańszą,z Dino,przepinaną;) moje psy nie dostają zjebki, oprócz Ciapy, ale na niego to nic nie działa... u Owczarów też mam luźną smycz.. ba większość chodzą przy nodze :eviltong: :) [quote name='marta1624']A ja półzacisków nie umiem wyregulować :/ albo za luźno i pies się wywija, albo za ciasno i poddusza :( Wolę zacisk lub martingale z łańcuszkiem ;) Ale zazwyczaj to szelki, bo wtedy nie mam schizmy że mi się wyrwie :D Ale półzacisk dużo ludzi chwali, pod warunkiem że nie są tak tępi jak ja :D my obroża po chodnikach/asfalcie a szelki polne drogi :) ej nie przesadzaj, nie jest tak ciężko wyregulować :eviltong: [quote name='xxxkaluniaxxx']i zeszło na smycze słit :diabloti: Moja naj smycz do gumowana :loveu: i flexi oczywiście :evil_lol: ahh a czego się spodziewałaś :lol: no właśnie jak gumowa to do miasta, a ja chcę od DS kolorową... boże, zanim uzbieram na to flexi to masakra.. dzięki za pomysł, naprawiłam tą starą smycz, ale i tak jej nie ufam :loveu: [quote name='Kaaasia']Nie każdy pies rozumie, nie każdy :diabloti: tzn. kumają Owczary.. bo Ciap to osobna, dłuuuuuga historia :diabloti: Quote
marta1624 Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 (edited) O flexi dobra smycz :D Ja dobrze z linkową trafiłam, jedyna smycz którą lubię :D Ale wiem że trafiają się fatalne :/ Edited August 2, 2014 by marta1624 Quote
Wola istnienia. Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 [quote name='kalyna'] no właśnie jak gumowa to do miasta, a ja chcę od DS kolorową... boże, zanim uzbieram na to flexi to masakra.. Ja ostatnio napotkałam się na dość dobrą okazje (a przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie sprawdzałam różnicy), jeśli byłabyś zainteresowana: http://olx.pl/oferta/smycz-dla-psa-flexi-l-5-metrow-CID103-ID6CgPj.html#61a3092fee Quote
xxxkaluniaxxx Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 [quote name='Wola istnienia.']Ja ostatnio napotkałam się na dość dobrą okazje (a przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie sprawdzałam różnicy), jeśli byłabyś zainteresowana: http://olx.pl/oferta/smycz-dla-psa-flexi-l-5-metrow-CID103-ID6CgPj.html#61a3092fee Ala poluje na inny kolor :diabloti: Quote
kalyna Posted August 3, 2014 Author Posted August 3, 2014 [quote name='marta1624']O flexi dobra smycz :D Ja dobrze z linkową trafiłam, jedyna smycz którą lubię :D Ale wiem że trafiają się fatalne :/ bardzo dobra, ale z drugiej strony, nie wyobraża, sobie mieć 3 flexi w ręce :lol: [quote name='Wola istnienia.']Ja ostatnio napotkałam się na dość dobrą okazje (a przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie sprawdzałam różnicy), jeśli byłabyś zainteresowana: http://olx.pl/oferta/smycz-dla-psa-flexi-l-5-metrow-CID103-ID6CgPj.html#61a3092fee ooo dzięki :) cena faktycznie trochę mniejsza niż na allegro ;) [quote name='xxxkaluniaxxx']Ala poluje na inny kolor :diabloti: dokładnie... bo na czarną.. przecież wiadomo, że ja z wszystkim muszę sobie robić pod górkę :eviltong: Przyszła mała, fajna rzecz i pasuje idealnie na Ciapulca.... szeleczki :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts