Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kalyna'] hahah u mnie to ja jestem na pierwszym miejscu :grins:
A psiaki wsie różne rzeczy dostają tylko jak coś uciulam, zaoszczędzę ;) [/QUOTE]

I prawidłowo, nie ma za dużo rozpieszczania! :diabloti: Nie no, żartuje, ale każdy z nas wie, że... psu to obojętnie czy będzie miał zwykłą czarną obroże czy taką np. z dog style, on chce tylko iść na spacer. To my chorujemy na obróżkomanie :diabloti:

Posted

Ja też rzadko kupuję :siara: A tak serio to już mi obróżkomania przeszła (no chyba że juliusy szele i obrożę :D), z zabawek też już powoli przestaje kupować, bo w nich tonę :D Teraz tylko praktyczne rzeczy i żarcie ;) Kolejną rzeczą taką dla psa droższa na kiedyś kiedyś to plecak ;)

Posted

My z zabawkami to raczej nie, lubie sobie czasem popatrzeć na obroże, ale jeśli mi się coś podoba to jest to zazwyczaj drogie. Może obroża nie jest droga, ale np. obroża+przesyłka+blankiet pocztowy to nam już się odechciewa zakupu. Chociaż kiedyś napewno sobie sprawimy jakąś piękną obróżkę :loveu:
+muszę spojrzeć na te juliusowe obroże :lol:

Posted

[quote name='Wola istnienia.']I prawidłowo, nie ma za dużo rozpieszczania! :diabloti: Nie no, żartuje, ale każdy z nas wie, że... psu to obojętnie czy będzie miał zwykłą czarną obroże czy taką np. z dog style, on chce tylko iść na spacer. To my chorujemy na obróżkomanie :diabloti:[/QUOTE]
To moje są dziwne, bo im nie jest obojętne, pod względem jaka smycz jest.... firma i chyba kolor im obojętna.
Ja nie choruję na obróżkomanię :eviltong: kupuję jak muszę, bo poprzednie są zniszczone/popsute ;)
[quote name='marta1624']Ja też rzadko kupuję :siara: A tak serio to już mi obróżkomania przeszła (no chyba że juliusy szele i obrożę :D), z zabawek też już powoli przestaje kupować, bo w nich tonę :D Teraz tylko praktyczne rzeczy i żarcie ;) Kolejną rzeczą taką dla psa droższa na kiedyś kiedyś to plecak ;)[/QUOTE]
Ty rzadko? :diabloti:
No ja tylko praktyczne :loveu: u mnie nawet żarełka jest nadmiar :loveu:
[quote name='Wola istnienia.']My z zabawkami to raczej nie, lubie sobie czasem popatrzeć na obroże, ale jeśli mi się coś podoba to jest to zazwyczaj drogie. Może obroża nie jest droga, ale np. obroża+przesyłka+blankiet pocztowy to nam już się odechciewa zakupu. Chociaż kiedyś napewno sobie sprawimy jakąś piękną obróżkę :loveu:
+muszę spojrzeć na te juliusowe obroże :lol:[/QUOTE]

Ekhym, my też sumie to mamy mało zabawek :siara:
Ja nawet nie oglądam obroży, bo mnie to nie interesuje.. no chyba, że ktoś na blogu/galerii się pochwali czy na FB. Ale na bieżąco nie jestem i żadnej z nowinek obroży nie mam. Mnie nic bardziej nie denerwuje jak płacenie za przesyłkę. Nienawidzę tego i robię wszystko aby za nią nie płacić, albo zapłacić jak najmniej ;)
Ja właśnie pierwszy raz wybrałam dostawę inpost :)

Mi Juliusowe obroże się nie podobają, bo są za szerokie i na zatrzasku.

Guest wolfheart
Posted

[quote name='kalyna']

Mi Juliusowe obroże się nie podobają, bo są za szerokie i na zatrzasku.[/QUOTE]

a my mamy i sobie chwalimy,Lunie jest wygodnie ją nosić ,a ja lubię Lunę w tej obroży prowadzić,poza tym zatrzask jest chroniony rzepem,nie otworzy się sam:p dodatkowo fajna jest rączka,można przytrzymać psa,nie wciskając palców po obrożę:p

a tak poza tym to ,dzień doberek:evil_lol:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='marta1624']Mnie się podoba komplet zrobić- szele i obrożę Julius, do tego smycz el perro :loveu:[/QUOTE]

ale z Juliusa tez smycze są:diabloti:

Guest wolfheart
Posted

no ,chyba tylko taśmowe;)
ja lubię tylko skórzane smycze:p

Posted

[quote name='marta.k9080']a my mamy i sobie chwalimy,Lunie jest wygodnie ją nosić ,a ja lubię Lunę w tej obroży prowadzić,poza tym zatrzask jest chroniony rzepem,nie otworzy się sam:p dodatkowo fajna jest rączka,można przytrzymać psa,nie wciskając palców po obrożę:p

a tak poza tym to ,dzień doberek:evil_lol:[/QUOTE]
Zatrzask, czyli tylko na spacery, bo w domu wytrze się psu sierść.
Ja tam wielbię jak na razie półzaciski. Psy ją rozumieją i super ;)
choć chodzi mi po głowie jedna na klamrę, szersza. Ale na razie jej nie chcę :lol:

Siemka ;)
[quote name='marta1624']Mnie się podoba komplet zrobić- szele i obrożę Julius, do tego smycz el perro :loveu:

Ale... Ty masz mało zabawek?? :diabloti:[/QUOTE]
noo to ja szele mam, smycz nie z elperro ale też fajna. A Obroże pocisnę w jeszcze inne :cool3:
[quote name='marta.k9080']ale z Juliusa tez smycze są:diabloti:[/QUOTE]

noo takie fajne mają kolorki :siara:

Ja lubię skórzane, ale cena mnie przeraża tych co mi się podobają, więc zostajemy przy taśmowych :)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='kalyna']Zatrzask, czyli tylko na spacery, bo w domu wytrze się psu sierść. [/QUOTE]

moja w domu nic nie nosi ;)

Posted

[quote name='marta.k9080']moja w domu nic nie nosi ;)
moje muszą :eviltong:
[quote name='marta1624']Ja jestem dziwna, bo skórzanych nie cierpię :D Lubię taśmową z firmy chyba manmat, bo jest taka miękka, jakby pokryta czymś. Ale uwielbiam linkowe, takie np (przykładowy link ;)) http://www.e-zoomarket.com.pl/index.php?p1290,dingo-smycz-przedluzana-linia-linka-standard-srednica-12mm-x-120-220cm

oo pokaż fotkę tej smyczy :cool3:
ja tam takich linkowych nie lubię ;)

Guest wolfheart
Posted

od takich linkowych/parcianych to miałam dłonie we krwi prawie...niestety Luna była jak koń pociągowy,teraz już nie,bo kiedyś tak porządnie ją zje*ałam za ciągnięcie,że przestała to robić:diabloti:
ale smycze skórzane uwielbiam i raczej tylko takie będę miała:p

Posted

[quote name='marta.k9080']od takich linkowych/parcianych to miałam dłonie we krwi prawie...niestety Luna była jak koń pociągowy,teraz już nie,bo kiedyś tak porządnie ją zje*ałam za ciągnięcie,że przestała to robić:diabloti:
ale smycze skórzane uwielbiam i raczej tylko takie będę miała:p[/QUOTE]

U mnie właśnie na ciągnięcie to polecam półzaciski, super psy rozumieją o co chodzi ;)
Jaką masz tą smycz skórzaną?

Posted

Pokaże fotkę tylko jak w domciu będę ;) Sylwia ja miałam po taśmowych całe ręce pocharatane :( Z linkowych moja jest miękka i w ręce nie pali ani nic, ale kol ma linkową z jakiejś niefajnej firmy i współczuję jej spacerować :shake: Chyba miałam szczęście do mojej :D

Guest wolfheart
Posted

[quote name='kalyna']U mnie właśnie na ciągnięcie to polecam półzaciski, super psy rozumieją o co chodzi ;)
Jaką masz tą smycz skórzaną?[/QUOTE]

Luna zrozumiała jak dałam jej zjebki:diabloti: teraz na każdym spacerze mam luźną smycz:diabloti:
Taką tańszą,z Dino,przepinaną;)

Posted

[quote name='kalyna']U mnie właśnie na ciągnięcie to polecam półzaciski, super psy rozumieją o co chodzi ;)
A ja półzacisków nie umiem wyregulować :/ albo za luźno i pies się wywija, albo za ciasno i poddusza :( Wolę zacisk lub martingale z łańcuszkiem ;) Ale zazwyczaj to szelki, bo wtedy nie mam schizmy że mi się wyrwie :D Ale półzacisk dużo ludzi chwali, pod warunkiem że nie są tak tępi jak ja :D

Posted

Nie każdy pies rozumie, nie każdy :diabloti:

Posted

[quote name='marta1624']Pokaże fotkę tylko jak w domciu będę ;) Sylwia ja miałam po taśmowych całe ręce pocharatane :( Z linkowych moja jest miękka i w ręce nie pali ani nic, ale kol ma linkową z jakiejś niefajnej firmy i współczuję jej spacerować :shake: Chyba miałam szczęście do mojej :D
no właśnie mnie linkowe nie przekonywują..
[quote name='marta.k9080']Luna zrozumiała jak dałam jej zjebki:diabloti: teraz na każdym spacerze mam luźną smycz:diabloti:
Taką tańszą,z Dino,przepinaną;)
moje psy nie dostają zjebki, oprócz Ciapy, ale na niego to nic nie działa...
u Owczarów też mam luźną smycz.. ba większość chodzą przy nodze :eviltong:
:)
[quote name='marta1624']A ja półzacisków nie umiem wyregulować :/ albo za luźno i pies się wywija, albo za ciasno i poddusza :( Wolę zacisk lub martingale z łańcuszkiem ;) Ale zazwyczaj to szelki, bo wtedy nie mam schizmy że mi się wyrwie :D Ale półzacisk dużo ludzi chwali, pod warunkiem że nie są tak tępi jak ja :D
my obroża po chodnikach/asfalcie a szelki polne drogi :)
ej nie przesadzaj, nie jest tak ciężko wyregulować :eviltong:
[quote name='xxxkaluniaxxx']i zeszło na smycze słit :diabloti:

Moja naj smycz do gumowana :loveu: i flexi oczywiście :evil_lol:
ahh a czego się spodziewałaś :lol:

no właśnie jak gumowa to do miasta, a ja chcę od DS kolorową... boże, zanim uzbieram na to flexi to masakra..
dzięki za pomysł, naprawiłam tą starą smycz, ale i tak jej nie ufam :loveu:
[quote name='Kaaasia']Nie każdy pies rozumie, nie każdy :diabloti:

tzn. kumają Owczary.. bo Ciap to osobna, dłuuuuuga historia :diabloti:

Posted

[quote name='marta1624']O flexi dobra smycz :D Ja dobrze z linkową trafiłam, jedyna smycz którą lubię :D Ale wiem że trafiają się fatalne :/
bardzo dobra, ale z drugiej strony, nie wyobraża, sobie mieć 3 flexi w ręce :lol:
[quote name='Wola istnienia.']Ja ostatnio napotkałam się na dość dobrą okazje (a przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie sprawdzałam różnicy), jeśli byłabyś zainteresowana:
http://olx.pl/oferta/smycz-dla-psa-flexi-l-5-metrow-CID103-ID6CgPj.html#61a3092fee
ooo dzięki :) cena faktycznie trochę mniejsza niż na allegro ;)
[quote name='xxxkaluniaxxx']Ala poluje na inny kolor :diabloti:

dokładnie... bo na czarną.. przecież wiadomo, że ja z wszystkim muszę sobie robić pod górkę :eviltong:

Przyszła mała, fajna rzecz i pasuje idealnie na Ciapulca.... szeleczki :loveu: :loveu: