Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='marta1624']O Boziu jak słodko :loveu: A Sonia widzisz zawsze na swoim stawia :D[/QUOTE]
:loveu: właśnie widzę... nosz taka kobieta!
[quote name='rashelek']Po prostu chcieli, żebyś oszczędziła czasu i kasy i nie jechała do weta! Tak o Ciebie pieski dbają :loveu:[/QUOTE]
jakie kochane :diabloti:
[quote name='Baski_Kropka']OOO Soniaczek kołderkowy :D
Pewnie takie zadość uczynienie za te męki które jej zgotowałąś :P[/QUOTE]
nauczyła się spać na łóżku i jak ją teraz jest ciężko zwalić! rozplaszczy się, nie ma siły zejść i trzeba jej pomóc spełznąć...
noo teraz trzeba ją rozpieszczać :lol:
[quote name='Ty$ka']Co jej zrobili, biedactwo :([/QUOTE]

bieeeedna taka :(

Posted

Jak szukasz smyczy fajnych, dobrych, mocnych i tanich to polecam ElPerro. Na początku są strasznie nieprzyjemne, ale po kilku dniach taśma się wyrabia i są wybitne w dotyku, a do tego naprawdę super mocne - znoszą każdy Poczwarzy wyskok ;)
Widziałam na którymś wątku, że chodzą Ci po głowie DS... No ja ich akcesoria uwielbiam, ale jednak dla narwanego ONka bym się nie zdecydowała, tym bardziej smycz.

Posted

Witam sie i mam pytanie. Ostatnio w przyjacielu psie byl jako opis rasy- owczarek niemiecki długowłosy. I zauważyłam ze maja strasznie niski zad. Czy tak maja teraz wszystkie okni? Bo strasznie mi sie to nie podoba, a zauważyłam, ze Twoje szczęścia tak nie mają.

Posted (edited)

[quote name='kalyna']niestety nieee.. po rekonwalescencji wraca do kojca :placz:[/QUOTE]
A szkoda, tak słodko wygląda :(

Alina ja smyczy ElPerro nie mam, ale dużo ludzi je poleca ;) Ja lubię takie sznurowe, dla mnie są najwygodniejsze ;)

Edited by marta1624
Posted

Soniusia ma rozczulającą minę.
Wola istnienia, teraz większośc ONków ma taką linie górną i kąty, oczywiście wszystko zależy od linii hodowlanej, w niektórych są bardziej w innych mniej. Te z linii użytkowej wyglądają trochę inaczej - tak bardziej pierwotnie.

Posted

[quote name='Wola istnienia.']Witam sie i mam pytanie. Ostatnio w przyjacielu psie byl jako opis rasy- owczarek niemiecki długowłosy. I zauważyłam ze maja strasznie niski zad. Czy tak maja teraz wszystkie okni? Bo strasznie mi sie to nie podoba, a zauważyłam, ze Twoje szczęścia tak nie mają.[/QUOTE]

Spójrz sobie na użytki, a nie na showy :D Showy są fuj fuj, przez ten zad właśnie.

Posted

[quote name='Wola istnienia.']To dobrze. Ogólnie zawsze dużo bardziej podobały mi się psy użytkowe. Zawsze miały liczniejszy włos i ładniejszą postawę. Zobaczymy co wyrosnie z mojego urwisa, bo jak narazie to zero z niego użytku :diabloti:

Zależy w której rasie :p

Show latem, gdzie powinien być łysy: http://www.siberian-husky.com.pl/psy/balto/balto-foto/duze/balto6.jpg
Użytek jesienią, gdzie już zarasta się zimową sierścią :p http://www.workinghusky.com/wp-content/uploads/2012/07/Working_Husky_Xara.jpg

Posted

[quote name='rashelek']Jak szukasz smyczy fajnych, dobrych, mocnych i tanich to polecam ElPerro. Na początku są strasznie nieprzyjemne, ale po kilku dniach taśma się wyrabia i są wybitne w dotyku, a do tego naprawdę super mocne - znoszą każdy Poczwarzy wyskok ;)
Widziałam na którymś wątku, że chodzą Ci po głowie DS... No ja ich akcesoria uwielbiam, ale jednak dla narwanego ONka bym się nie zdecydowała, tym bardziej smycz.
o to ElPerro chodzi mi po głowie, ale na stronie nie wyglądają na jakieś mega trwałe.
ehh ja planuję jeszcze jakiś komplet z DS, ale najpierw muszę smycze obczaić.. bo na dwa Owczary, na spacery, czyli służsza smycz dostała mi jedna i to 15 letnia :loveu:
[quote name='Wola istnienia.']Witam sie i mam pytanie. Ostatnio w przyjacielu psie byl jako opis rasy- owczarek niemiecki długowłosy. I zauważyłam ze maja strasznie niski zad. Czy tak maja teraz wszystkie okni? Bo strasznie mi sie to nie podoba, a zauważyłam, ze Twoje szczęścia tak nie mają.
Witamy :)
A to pewnie mam tą gazetę :siara:
Gandzik ma niski zad, Sonia ma prosty. Taka jest moda, a wiadomo, że żadnej rasie moda nie służy.
[quote name='marta1624']A szkoda, tak słodko wygląda :(

Alina ja smyczy ElPerro nie mam, ale dużo ludzi je poleca ;) Ja lubię takie sznurowe, dla mnie są najwygodniejsze ;)
Noo ale ile się nasłucham, że tyle sierści itp od niej jest...
[quote name='Talia']Soniusia ma rozczulającą minę.
Wola istnienia, teraz większośc ONków ma taką linie górną i kąty, oczywiście wszystko zależy od linii hodowlanej, w niektórych są bardziej w innych mniej. Te z linii użytkowej wyglądają trochę inaczej - tak bardziej pierwotnie.
hahaha :lol: ostatnio ma jakieś ciągnoty do rowerów :mad:
Nie wyglądają trochę inaczej, a znacząco się różnią :lol:
[quote name='Ty$ka']Spójrz sobie na użytki, a nie na showy :D Showy są fuj fuj, przez ten zad właśnie.
Dokładnie.
dzięki :obrazic:
[quote name='magdabroy']Mój ON nie jest fuj, fuj :eviltong:
Twój nie, choć tysz kontowana :eviltong:
[quote name='Ty$ka']Wiesz, że nie mówię o Torze. Ona do tyypowych showów ma daleko :p
własnie.
[quote name='Wola istnienia.']To dobrze. Ogólnie zawsze dużo bardziej podobały mi się psy użytkowe. Zawsze miały liczniejszy włos i ładniejszą postawę. Zobaczymy co wyrosnie z mojego urwisa, bo jak narazie to zero z niego użytku :diabloti:
To zależy od psa i rasy.
[quote name='Ty$ka']Zależy w której rasie :p

Show latem, gdzie powinien być łysy: http://www.siberian-husky.com.pl/psy/balto/balto-foto/duze/balto6.jpg
Użytek jesienią, gdzie już zarasta się zimową sierścią :p http://www.workinghusky.com/wp-content/uploads/2012/07/Working_Husky_Xara.jpg

dokładnie.
piękne :loveu:

Posted

Wpadłam po dłuuuuższej przerwie. Straszniście tu nagadane, więc całości nie nadrobię ale zdjęcia obejrzałam ;)

Jeśli chodzi o Elperro to nie wiem jak smycze ale obroże są bardzo wytrzymałe.

Posted

ElPerro mało wytrzymałe :mdleje: Oni szyją sprzęt dla TTB i sponsorują m.in. PitBull Show :P Smycz jest mega, każde oczko do przepinania jest dodatkowo nitowane, taśma gruba i mocna. Nie masz się co obawiać o wytrzymałość :)

Posted

[quote name='Kaaasia']Wpadłam po dłuuuuższej przerwie. Straszniście tu nagadane, więc całości nie nadrobię ale zdjęcia obejrzałam ;)

Jeśli chodzi o Elperro to nie wiem jak smycze ale obroże są bardzo wytrzymałe.[/QUOTE]
Witajcie :multi:
noo trochę się popisało..

Tak podejrzewam :)
[quote name='rashelek']ElPerro mało wytrzymałe :mdleje: Oni szyją sprzęt dla TTB i sponsorują m.in. PitBull Show :P Smycz jest mega, każde oczko do przepinania jest dodatkowo nitowane, taśma gruba i mocna. Nie masz się co obawiać o wytrzymałość :)[/QUOTE]

no co.. wiem, że oni szyją dla TTB, ale jak je oglądałam na stronie, na zdjęciach to wiesz :diabloti:

Siedzę i dumam.. kto by pomyślał, że tyle problemów może być z doborem smyczy do psa :lol:

Posted

[quote name='Ty$ka']Zależy w której rasie :p

No tak, ale spójrz na to, że te wystawowe są wyczesane do zdjęcia, a te użytkowe są podczas pracy i jak widać wcześniej wytaplały się w jakimś błocie, więc... nie ma co porównywać.