Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

marta1624 napisał(a):
Lumpkowi kości? Mielone? Bo on chyba deficyt zębów ma ?

Tak, ma tylko 4 kły, więc kości nie pogryzie żadnych, nawet z kurczaka :shake:
Dlatego, póki co się dokształcam w kocim barf'ie, bo kości chciałabym czymś zastąpić, a do tego, trzeba koty dość mocno suplementować, nie tak jak psy :roll: Więc czytam i szukam, co jestem w stanie kupić u siebie :)
Karma sucha się kończy, więc myślę, że do lata powinien już być na surowiźnie :)

Posted

xxxkaluniaxxx napisał(a):
nom :diabloti: ja mam aktualnie tylko 4 pary szelek :eviltong:

To trochę mam jak widzę :D Ale nie planuje powiększać kolekcji :D

Magda no ja w kocim barfie kompletnie nie siedzę, w psim dopiero niedawno zaczęłam się dokształcać ;) Ale barf jest zdrowy więc chyba dobry pomysł ;)

Posted

marta1624 napisał(a):

Magda no ja w kocim barfie kompletnie nie siedzę, w psim dopiero niedawno zaczęłam się dokształcać ;) Ale barf jest zdrowy więc chyba dobry pomysł ;)

Ja też wcześniej nie siedziałam, ale teraz ostro nad tym siedzę ;)
Lumpek lubi surowe, więc problemu nie będzie :)
Tylko ta cała suplementacja, to dla mnie póki co, czarna magia :evil_lol:

Posted

magdabroy napisał(a):
Ja też wcześniej nie siedziałam, ale teraz ostro nad tym siedzę ;)
Lumpek lubi surowe, więc problemu nie będzie :)
Tylko ta cała suplementacja, to dla mnie póki co, czarna magia :evil_lol:

Poczytaj, będzie dobrze ;) Jak mu smakuje to przejdzie bez problemu :)

Posted

marta1624 napisał(a):
Poczytaj, będzie dobrze ;) Jak mu smakuje to przejdzie bez problemu :)

Dlatego samego przejścia się nie boję :)

P.S.
Alinko, sorrki za off'a :loveu:

Posted

magdabroy napisał(a):
Większą radość jej sprawię, kupując jej za to mięcho, a nie kolejne szelki :eviltong:

Noo moim nic nie brakuje :eviltong:
marta1624 napisał(a):
Aż tak? A myślałam że mam mało :D

mało? no proszę :lol:
marta1624 napisał(a):
Za mięcho nie ja płacę, to kupowałam szelki :eviltong: ja załatwiam kości :D

no taka to pożyje :cool3:
magdabroy napisał(a):
Ja tak dobrze nie mam :eviltong:
A teraz będę miała zwiększone koszty mięcha/kości, bo Lumpka planuję też przerzucić na barf :p

woow ;)
marta1624 napisał(a):
Lumpkowi kości? Mielone? Bo on chyba deficyt zębów ma ?

Ja tak mam bo robię na budowie dużo, więc rodzice się zobowiązali do opłacenia karmy dla psa ;) Dodatkowe rzeczy kupuje za swoje ;)

deficyt zębów, tekst roku :diabloti:
noo moi kupują żarełko, a i tak czasami je za swoje kupuję... i cała reszta jest na mnie :evil_lol:
xxxkaluniaxxx napisał(a):
nom :diabloti: ja mam aktualnie tylko 4 pary szelek :eviltong:

o jej, jak mało :grins:
magdabroy napisał(a):
Tak, ma tylko 4 kły, więc kości nie pogryzie żadnych, nawet z kurczaka :shake:
Dlatego, póki co się dokształcam w kocim barf'ie, bo kości chciałabym czymś zastąpić, a do tego, trzeba koty dość mocno suplementować, nie tak jak psy :roll: Więc czytam i szukam, co jestem w stanie kupić u siebie :)
Karma sucha się kończy, więc myślę, że do lata powinien już być na surowiźnie :)

powodzenia :eviltong:
moje sobie chodzą na pole łapać myszki ;)
ale też dostaną od psów mięso.. ale one nawet rzucają się na suchą karmę dla psów... idę z jedzeniem w misce/pudełku i zanim buty ubiorę to te biegiem do miski i na wyścigi jedzą :mdleje:

Posted

magdabroy napisał(a):

P.S.
Alinko, sorrki za off'a :loveu:

ależ nie ma problemu :loveu:
marta1624 napisał(a):
Powinna nam dziękować, nabijamy jej stron :evil_lol::diabloti:

no w końcu jest jakiś ruch w tej galerii :evil_lol:

Posted

kalyna, widzę, że nie jestem osamotniona z zakupywaniem czegokolwiek. Szykuję się z tym jak sójka za morze i w ostatecznym rozrachunku nic nie kupuję :lol:

Posted

[quote name='marta1624']Będziemy off'ować częściej u ciebie :D
suuuper :loveu:
[quote name='Ty$ka']kalyna, widzę, że nie jestem osamotniona z zakupywaniem czegokolwiek. Szykuję się z tym jak sójka za morze i w ostatecznym rozrachunku nic nie kupuję :lol:
To ja robię tak samo. Co niestety widać.
noo już mi lepiej, bo czułam się jak ostatnia sierota :evil_lol:

[quote name='xxxkaluniaxxx']Ty sie nie boi :evil_lol: bd tego więcej :diabloti: planuje julkowe pasówki, różowe jakieś i guardy oczywiście moro :loveu:

wiem, wiem :diabloti:
mi się róż już odwidział.. Sonia też będzie ładnie w czerwonym.. do tego obroża czerwona i bydzie piknie :diabloti: bo wtedy róż nie będzie pasować :D
a o takich szelkach jakie ty masz od ds też myślę, bo mam kolejną zwariowaną myśl :evil_lol:

Posted (edited)

[quote name='kalyna']
powodzenia :eviltong:
moje sobie chodzą na pole łapać myszki ;)
ale też dostaną od psów mięso.. ale one nawet rzucają się na suchą karmę dla psów... idę z jedzeniem w misce/pudełku i zanim buty ubiorę to te biegiem do miski i na wyścigi jedzą :mdleje:

Mój, to co najwyżej, może na muchy zapolować :eviltong:
I to też nie ma dużego pola do popisu, bo w oknach siatki. Więc jak jakaś nie wleci przez otwarte drzwi, to nawet nie ma na co polować :roll:

Lumpek kocha suche, bardziej od mokrego. Ale jeszcze bardziej kocha surowe :diabloti:
A że ja nie jestem zwolennikiem suchego (wiem, pisałam to wielokrotnie :evil_lol:), to teraz przyszła kolej na jego zmianę menu :)
Myślę, że będzie zadowolony :p

Edited by magdabroy
Posted

marta1624 napisał(a):
Hejka ;) kalyna do owczara pasuje pomarańcz :cool3:

A nie się wydaje właśnie, że u owczarów już tego ciepłego koloru na futrze jest dużo i jakaś fajna soczysta zieleń by pasowała genialnie :D

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
A nie się wydaje właśnie, że u owczarów już tego ciepłego koloru na futrze jest dużo i jakaś fajna soczysta zieleń by pasowała genialnie :D

Mnie się jeszcze turkus podoba :D Ale na mojej najlepiwj pomarańcz :)

Posted

[quote name='magdabroy']

Mój, to co najwyżej, może na muchy zapolować :eviltong:
I to też nie ma dużego pola do popisu, bo w oknach siatki. Więc jak jakaś nie wleci przez otwarte drzwi, to nawet nie ma na co polować :roll:

Lumpek kocha suche, bardziej od mokrego. Ale jeszcze bardziej kocha surowe :diabloti:
A że ja nie jestem zwolennikiem suchego (wiem, pisałam to wielokrotnie :evil_lol:), to teraz przyszła kolej na jego zmianę menu :)
Myślę, że będzie zadowolony :p
ooo Helloł :)
Biedny kot, nieszczęśliwy taki, bezpieczny, nie narobi się :lol:

Ja te uwielbiam karmić psy surowym, ale jednak czasem mam parcie na suchą. I czasami im daję. Zwłaszcza jak mam fazę na szkolenie :evil_lol:
[quote name='marta1624']Hejka ;) kalyna do owczara pasuje pomarańcz :cool3:

[quote name='Baski_Kropka']A nie się wydaje właśnie, że u owczarów już tego ciepłego koloru na futrze jest dużo i jakaś fajna soczysta zieleń by pasowała genialnie :D

[quote name='marta1624']Mnie się jeszcze turkus podoba :-D Ale na mojej najlepiwj pomarańcz :smile:
na owczarach to wszystko ładnie wygląda :diabloti:

[quote name='rashelek']To faktycznie widzę 7 wiatrów na minutę :evil_lol:
oby tylko 7! :grins:

Posted

[quote name='marta1624']To prawda :D Owczary są zbyt piękne żeby nie pasowało :evil_lol:
Otóż to, otóż to :loveu:
[quote name='Izabela124.']http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0077_zps084e81f1.jpg ale jęzor :D

U nas jest zasada...im dłuższy jęzor, tym pies bardziej szczęśliwszy :evil_lol:

A ja wreszcie zamówiłam coś, co chodziło za mną bardzo długooo :siara: i nie, to nie są szelki :lol: Muszę najpierw psy zmierzyć, a dzisiaj padało :roll:

i coś na dzień dziecka.. będzie... smacznie :diabloti:

No i wystarczyło, aby przez kilka dni psy nic nie robiły... bo byłam 3 (!) dni w szkole.. to tylko trochę po podwórku pobrykały, ale to jest nic. I dzisiaj Sonia miała głupawki takie, że aż miło. I power jej się super załączył jak ją wołałam :crazyeye:Gazik miał zrobić krótkie komendy za kolację to aż piszczał z emocji, równiutko siadał. warował i był zaje*bisty kontakt. A Ciap właził na mnie z ta swoją miną: piłka, piłka, piłeczka natyyychmiast :evil_lol: No, ale padało, czyli nici z roboty... ahh wyżyjemy się jak pogoda się polepszy :diabloti:
Coś mi się wydaje, że chyba polubię szkołę :siara:

Posted

Moje psy mają lenia a ja jeszcze większego :roll:. Nic nam się nie chce a czas najwyższy zabrać się do pracy bo zdziczejemy :evil_lol:

Na zamówienie-model w swoich super męskich, lawendowych szeleczkach:diabloti: