Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak już mnie uziemi kredyt na dom i nie bede miała za co jechać na wakacje to będę miała koty <3 :P
A owczary bym chciała ale raczej nie wiecej niż dwa :P I nie niemieckie eksteriery :P bez urazy.. :D

Posted

Koty są mega, ale nie planuję mieć kolejnych. Z drugiej strony nie wykluczam, że się moga przypałętać - wtedy zostaną :D

Gremlin :loveu:

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
Jak już mnie uziemi kredyt na dom i nie bede miała za co jechać na wakacje to będę miała koty <3 :P
A owczary bym chciała ale raczej nie wiecej niż dwa :P I nie niemieckie eksteriery :P bez urazy.. :D

Jezzzzu ale wizja :evil_lol: u nas to jest na zasadzie, że przez przypadek do nas trafiają i tak już zostają ;)
Normalnie to ja mogłabym mieć ich duuużo, ale żeby zapewnić każdemu zmęczenie fizyczne i psychiczne to 2 to tak jest w sam raz ;) i na prawdę polecam takiego małego pieseła jak Ciaposław :lol:
Spoko ;) ja tam nie narzekam na mego eksteriera, szajbus i wariat z niego :diabloti:
xxxkaluniaxxx napisał(a):
łącze się w bólu :eviltong: nie łam się zima z każdym dniem jest coraz bliżej :loveu:

Noo weź... będę zadowolona nawet z jesieni, boże kilka dni chłodniejszych, nawet na duże zachmurzenie się zgadzam... tylko nie te upały... Sonia zjadła śniadanie, ale Gandzik :mdleje: najpierw postawiłam miskę na podwórku i poszłam po niego, zrobiłam na siad i zaczął cichutko piszczeć... no to "jedz", poszłam po Sonię, też na "jedz" i stoję i czekam.. i co widzę? Soniula zjadła i poszła do kojca, bo tak nauczona jest, a Gazik? brał do pyska, jedzenie przeleciało mu po wszystkich zębach i wypluwał, i następny kęs i znowu to samo :angryy:myślałam, ze go ubiję przy tym jedzeniu, bo z lekka mi się spieszyło... No nic zawołałam Sonię, żeby zjadła, a ten głupawka. Zamknęłam w kojcu i poszłam po suchą karmę.. Ten znowu radość stulecia, podjarka.. dostał i mielił i mielił ale zjadł... no tak działa na niego ta pogoda...
Dałam mu tylko dlatego suchą karmę, że dostał dzisiaj wyjątkowo, gotowane jedzenie i wiem, ze może mu nie smakować... ale to nie o smak mu chodziło...
Ty$ka napisał(a):
Koty są mega, ale nie planuję mieć kolejnych. Z drugiej strony nie wykluczam, że się moga przypałętać - wtedy zostaną :D

Gremlin :loveu:

Ja też nie planuję :lol: co innego pozostali członkowie rodziny ;)
:)
marta1624 napisał(a):
Ale ładne masz kociaki ;) Wojciech taki błyszczący :loveu:

dzięki ;) :loveu:

właśnie dzisiaj jest to samo co wczoraj... i słyszę jak Ciap pajacuje do góry po panelach :evil_lol:

Posted

U nas dzisiaj apogeum upałów. Najgorętszy dzień w tym tygodniu...
A w weekend jak na złość mają być burze ale oczywiście ma być skwar na dworze.

Wyszliśmy na dwór, chciałam się przejść nad rzekę, ale nie da się w tym słońcu nic zrobić...
W domu troche mi zimno... i myślałam, że na dworze tak umiarkowanie jest... ale nie, to tylko mury domu się jeszcze nie nagrzały wystarczająco ;P

Posted

Ja mam Arniczka i mi starcza (no jest jeszcze Jets, ale on mało wymagający), kiedyś sobie wezmę kolejnego, ale jak skończę szkołę i będę miała czas na kolejne zwierze :) Teraz sobie nie wyobrażam wziąć szczeniaka, szczególnie rasy aktywnej, tylko tybka mogłabym wziąć :D

Te upały są straszne, ostatnio we wtorek byłam z Arnim na spacerze, teraz chodzimy tylko wieczorem i to też nie na długo. Rano mu porzucam chwilę piłkę i to wszystko.

Posted

[quote name='magdabroy']
do przodu :lol:
[quote name='Baski_Kropka']U nas dzisiaj apogeum upałów. Najgorętszy dzień w tym tygodniu...
A w weekend jak na złość mają być burze ale oczywiście ma być skwar na dworze.

Wyszliśmy na dwór, chciałam się przejść nad rzekę, ale nie da się w tym słońcu nic zrobić...
W domu troche mi zimno... i myślałam, że na dworze tak umiarkowanie jest... ale nie, to tylko mury domu się jeszcze nie nagrzały wystarczająco ;P
U nas też upały :placz:ale teraz jest u nas zaj*ebisty wiaterek, ahhh :loveu:

ja na dwór wychodzę z założeniem, że nic robić nie będę.. usiądę się w cieniu i będę się obijać.. no ewentualnie jakieś zabawki wezmę. Ale jestem w szoku, że tym psom się jeszcze chce!
u nas ciepło w domu, przeciąg robię, bo wysiedzieć nie można...
[quote name='marta1624']Ja miałam iść nad zalew, ale Kaja nie daje rady :shake: A auto dzisiaj "poza domem" ;)
ja już się nie łudzę, zeby gdzieś z psami nad wodę wyskoczyć :(
[quote name='Naklejka']Ja mam Arniczka i mi starcza (no jest jeszcze Jets, ale on mało wymagający), kiedyś sobie wezmę kolejnego, ale jak skończę szkołę i będę miała czas na kolejne zwierze :) Teraz sobie nie wyobrażam wziąć szczeniaka, szczególnie rasy aktywnej, tylko tybka mogłabym wziąć :D

Te upały są straszne, ostatnio we wtorek byłam z Arnim na spacerze, teraz chodzimy tylko wieczorem i to też nie na długo. Rano mu porzucam chwilę piłkę i to wszystko.

Ja patrząc na to wsio, to też nie mam czasu/warunków/finansów/chęci na czwartego psa. Bu zajechałabym się :evil_lol: jak ja teraz kilka godzin dziennie spędzam z psami na karmieniu/zabawie/uczeniu/spędzaniu razem czasu. A już opcja szczeniak, to w ogóle wieje grozą :diabloti:

Ja wieczorem też, ale mi ciągle czasu brakuje... A kurczę po ciemku chodzić nie widzi mi się.. Ostatnio szłam z Owczarami i nic, cisza i spokój... odprowadziłam je i wzięłam Ciapka.. i coś w krzakach się działo (:diabloti:)... A ja cykor wróciłam się do domu i odechciało mi się skutecznie spacerów :roll:

ale mam fotki z naszego nudzenia się :siara:

Posted

[quote name='rashelek']Widzę biedro-zabawki już są na wykończeniu :lol:
http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0063_zps5b3add43.jpg groźny psiur :loveu:
http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0077_zps084e81f1.jpg zajechała psa :mdleje:

tylko ten różowy szarpak :evil_lol:
niebieski ptaszek z skrzydłami motyla ma się całkiem nieźle. Oprócz, że jest wyśliniony i jedno skrzydło jest w połowie (przez Gazulca :mad:) to się nieźle trzyma :evil_lol:

taaa :loveu:

Zajechała? sam się zajechał :siara:

Posted

[quote name='marta1624']O widzę że zabawki z Biedrony robią furrorę jak u mnie ;) Moja uwielbia ten różowy szarpak ;)
noo co promocja była :lol:
U nas miał być docelowo dla Soniuli, ale oczywiście kto go musiał wziąć :eviltong: ale ogólnie Sonii się nie podobał, a Gandi jak to Gandi...
[quote name='Baski_Kropka']Malina, Ciapulec to nieźle nakręcony na mord piłki cooo?
Bo owczary już się Biedronkowymi zajęły widzę :P :D
On jest zaje.biście nakręcony na zabawkę. Ale to jest całkiem inne niż to jak Owczary się nakręcają. Takiego pierd... szukam w rasach, bo jakaś rasa musi mieć tak samo :lol:
Ciap to ogólnie kocha ponad życie tylko jedne zabawki, cała reszta nie musi istnieć, na dodatek nic nie może piszczeć czy wydawać innego odgłosu...
Za to Owczary jak widać, nic im nie przeszkadza, a jak piszczy to dopiero jest impreza :lol:

[quote name='marta.k9080']http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0077_zps084e81f1.jpg

na pełnym haju :evil_lol:

A co :loveu:
wolno mu, to było po godzinach pracy :evil_lol:

Posted

Bajernackie foty.

Zabawki dobitnie Ci maltretują, przynajmniej jesteś chyba już ekspertem w dziedzinie zabawek :lol: Będę do Ciebie uderzać, gdy drugi pies będzie szajbusem zabawkowym :D

Posted

[quote name='Ty$ka']Bajernackie foty.

Zabawki dobitnie Ci maltretują, przynajmniej jesteś chyba już ekspertem w dziedzinie zabawek :lol: Będę do Ciebie uderzać, gdy drugi pies będzie szajbusem zabawkowym :D

ahh dziękować, dziękować ;)

oj o zabawkach już wiem wiele, ale nadal mało :lol: do tego mam całą listę jakich mi jeszcze brakuje :evil_lol:
Spoko, wal jak w dym :)
Za to na akcesoriach się wcale nie znam... i tak bujam się od roku, bo nie wiem jakie szelki kupić najlepiej... i od wczoraj znowu mam nową wizję...

oo może mi ktoś doradzi.. potrzebuję dobre, mocne szelki dla Sonii, ale muszą być różowe :oops:
bardzo mi się te podobają, ale różowych nie ma... http://www.p1es.pl/uprzeze-idc-pasowe-c-25.html no niekoniecznie chcę czerwone, a jeszcze nie dawno byłam na nie zdecydowana...

a juliusów zabudowanych nie chcę, zwłaszcza dla Soniuli, bo będzie jej gorąco. Iiii ma ktoś jakiś pomysł?

A Gandzik znowu przechodzi jakąś fazę dojrzewania... zbój się z niego straszny robi. Ale Pańcia czuwa :evil_lol:
Ale przynajmniej uczy się na błędach, to już coś :roll:

Posted

A nie myślałaś, żeby jej zamówić norweskie w jakiejś firmie Handmade? Te pomarańczki, które ja teraz kupiłam są z DogStyle, możesz sobie wybrać kolorki, wzorki, podszycie itp, rozmiar też dobierasz pod swojego psa. No i cena bardzo przystępna :)

Co Gandzik odwala znowu?
Owczary to chyba mają okres dojrzewania całe życie :evil_lol:

Posted

magdabroy napisał(a):
Hej :)

A kiedy będzie coś spacerowego? :cool3:

jaka niewdzięczna! dodała zdjęcia, a te jak zwykle wybrzydza :mad:
rashelek napisał(a):
A nie myślałaś, żeby jej zamówić norweskie w jakiejś firmie Handmade? Te pomarańczki, które ja teraz kupiłam są z DogStyle, możesz sobie wybrać kolorki, wzorki, podszycie itp, rozmiar też dobierasz pod swojego psa. No i cena bardzo przystępna :)

Co Gandzik odwala znowu?
Owczary to chyba mają okres dojrzewania całe życie :evil_lol:

myślałam, myślałam i nadal myślę... ale ja jestem wybredna :oops:
i nie widzi mi się szerokość 2,5cm. A z tego co doczytałam taka jest szerokość taśmy...a dla porównania mam 2,5cm obrożę i za cienka jest jak dla mnie...

ooo Dexowa jaka szerokość jest tych waszych szelek?

Pocieszam się, że dojrzeje do tych 3 lat i będzie spokój :lol:
a łazi i burczy, pręży się i takie tam :cool3: tzn. jak jest niewybiegany to denerwuje Ciapka... ale wczoraj podchodzi do Ciapka na wprost, Ciap siedzi pod stołem koło mojej mamy. I Gandziocha zaczyna burczeć. Coraz bardziej nagina Ciapka prywatność. Ale też na EJ kończy pajacować :evil_lol:
Ogólnie jego reakcje, zawsze jak któryś burknie to on cicho odpuszcza, a teraz twierdzi, ze też burczeć umie, a co!

Za to jaram się Sonią, jaka ona się kochana zrobiła :crazyeye: wczoraj była sama na spacerze i byłam w szoku... taka mogłaby być zawsze, ale to magia upałów była :loveu:

iii obiecałam wstać dzisiaj o 5 rano.. obudziłam się o 5:30 i chciałam jeszcze chwilkę poleżeć i wstałam :mdleje: o 7:30 :cool3: