Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Brunomania napisał(a):
Wolniej, bo sobie krzywdę zrobisz :P

:grin::grin:
Kaaasia napisał(a):
Ale będzie fotek owczarkowych :loveu:

o ile będzie pogoda :roll: ale my się nie damy :evil_lol:

Posted

Kaaasia napisał(a):
Ty się pogodą nie wykręcaj. Foty deszczowe też mogą być :cool3:
A kiedy ten zjazd?

Boję się o aparat :diabloti:
to muszę wziąć parasol :evil_lol:

normalnie to 19-22.09, ale ja sobie najpierw robię wakacje i zostaję do zlotu :lol:

Posted

Kaaasia napisał(a):
Nic takiego nie mamy.
Czasem jakieś spotkania przy większych wystawach.

a forum jakieś macie?
Zloty ON/DON są od kilku dobrych lat. To będzie dopiero mój drugi raz :evil_lol:

Posted

kalyna napisał(a):

Zloty ON/DON są od kilku dobrych lat. To będzie dopiero mój drugi raz :evil_lol:

a w przyszłym roku jeśli ja pojadę to będzie zlot ON/DON/MON:diabloti: no i K z terroryzuje Krynice :evil_lol: kto z tobą jedzie? Sonia czy Gandzia? :diabloti:

u nas swego czasu na jednym forum Owczarkowym był świetnie rozwinięty czat :lol: Taa Wercia rządziła :diabloti: Niestety teraz czat umarł przez kilka osób :roll: tak, tak wiem Aluś już ich niema itd ale nie mogę przekonać reszty by znowu zaczeli regularnie pisać :razz: tylko ja nadal się odzywam :roll:

Posted

Kaaasia napisał(a):
Forum było kilka ale poumierały :roll:, większość osób poprzenosiło się na fb.

uuuu, kiepsko :roll:
xxxkaluniaxxx napisał(a):
a w przyszłym roku jeśli ja pojadę to będzie zlot ON/DON/MON:diabloti: no i K z terroryzuje Krynice :evil_lol: kto z tobą jedzie? Sonia czy Gandzia? :diabloti:

u nas swego czasu na jednym forum Owczarkowym był świetnie rozwinięty czat :lol: Taa Wercia rządziła :diabloti: Niestety teraz czat umarł przez kilka osób :roll: tak, tak wiem Aluś już ich niema itd ale nie mogę przekonać reszty by znowu zaczeli regularnie pisać :razz: tylko ja nadal się odzywam :roll:

dlatego Ciap na zlot nie jedzie, nie chcę co chwilę burdy :p Jedzie Gandzia z kilka powodów.

Przez to nie gadam z Tobą :obrazic:
Gdyby nie gg to nikt nie uciekałby z czatu :eviltong: już nikt nas nie lubi.. :(

Posted

Fajnie, jak się ludzie dobrze dogadują i można takie zloty robić :) Ja niestety mam złe doświadczenia z psiarskim światem, w tym przypadku światkiem ludzi pasjonujących się sportami kynologicznymi... Niby wszyscy mili, ale każdy obcy w grupie jest traktowany wyniośle i z rezerwą, a w obrębie grupy ludzie wzajemnie się obgadują, tworzą się podgrupki i tak dalej. Ja to miałam w szkole, na studiach, takie zachowania stadne, nie potrzebuję tego w wolnym czasie ;) Dlatego raczej zlotów czy wspólnych treningów unikam, wolę bardziej indywidualny canicross czy dog-trekking ;)

Posted

Izabela124. napisał(a):
Fajnie, że wybierasz się na zlot Onów :) W grzywaczach taki zlot by nie wypalił

dlaczego?
zmierzchnica napisał(a):
Fajnie, jak się ludzie dobrze dogadują i można takie zloty robić :) Ja niestety mam złe doświadczenia z psiarskim światem, w tym przypadku światkiem ludzi pasjonujących się sportami kynologicznymi... Niby wszyscy mili, ale każdy obcy w grupie jest traktowany wyniośle i z rezerwą, a w obrębie grupy ludzie wzajemnie się obgadują, tworzą się podgrupki i tak dalej. Ja to miałam w szkole, na studiach, takie zachowania stadne, nie potrzebuję tego w wolnym czasie ;) Dlatego raczej zlotów czy wspólnych treningów unikam, wolę bardziej indywidualny canicross czy dog-trekking ;)

no to faktycznie niefajnie.. takie grupki to też znam z szkoły itp.
Jednak w tamtym roku bardzo mi się podobało i mam nadzieję, że w tym będzie równie super :lol:

aaa już nie mogę się doczekać :evil_lol:

Posted

Izabela124. napisał(a):
W grzywaczach taki zlot by nie wypalił

Serio? :razz: Może jakiś mini by się dało zrobić :razz: Dotąd dosyć miłych właścicieli grzywków spotykałam czy to na wystawie czy normalnie na spacerach :lol: No ale ja jeszcze nie wystawiam i nie hoduje więc może całkiem nie poznałam się na sytuacji :diabloti::diabloti:

Posted

kalyna napisał(a):
dlaczego?

Serio? :razz: Może jakiś mini by się dało zrobić :razz: Dotąd dosyć miłych właścicieli grzywków spotykałam czy to na wystawie czy normalnie na spacerach :lol: No ale ja jeszcze nie wystawiam i nie hoduje więc może całkiem nie poznałam się na sytuacji :diabloti::diabloti:

He he bo grzywaczowe środowisko jest specyficzne, z resztą chyba jak każde. Najlepiej to w nim wychodzą kłótnie, obgadywanie i szukanie afer a nie zloty i spotkania :eviltong: Chociaż nie powiem, jak jakiś grzywacz szuka domku, potrzebuje pomocy to wiele hodowców/właścicieli grzywaczy pomaga i to jest fajne. Ale na zloty nie ma co liczyć. Jakiś czas temu był pomysł na zlot w formie wystawy, ale bez prawdziwych tytułów i przy okazji zbieranie pieniędzy na bezdomne psy i nic z tego nie wyszło. Środowisko grzywaczowe nie jest zintegrowane.
Kalunia póki nie wystawiasz, nie hodujesz, nie robisz konkurencji jest spoko, potem zaczynają się cyrki :D

Posted

Izabela124. napisał(a):
Najlepiej to w nim wychodzą kłótnie, obgadywanie i szukanie afer a nie zloty i spotkania :eviltong:

Kalunia póki nie wystawiasz, nie hodujesz, nie robisz konkurencji jest spoko, potem zaczynają się cyrki :D

hmm.. w tym może jest troche prawdy, zauważyłam na forum jak przeczytałam je od deski do deski :diabloti: a właśnie a propo mojego czytania od deski do deski bo nie znalazłam :evil_lol: mogę założyć K galerie mimo że K grzywaczem nie jest? :razz:

No to narazie lajcik na rok, dwa lub troszkę więcej :evil_lol:

Posted

Izabela124. napisał(a):
He he bo grzywaczowe środowisko jest specyficzne, z resztą chyba jak każde. Najlepiej to w nim wychodzą kłótnie, obgadywanie i szukanie afer a nie zloty i spotkania :eviltong: Chociaż nie powiem, jak jakiś grzywacz szuka domku, potrzebuje pomocy to wiele hodowców/właścicieli grzywaczy pomaga i to jest fajne. Ale na zloty nie ma co liczyć. Jakiś czas temu był pomysł na zlot w formie wystawy, ale bez prawdziwych tytułów i przy okazji zbieranie pieniędzy na bezdomne psy i nic z tego nie wyszło. Środowisko grzywaczowe nie jest zintegrowane.

Może dlatego ONkomaniacy tak się razem trzymają, bo są tam psy z hodowli ZKwP, innych związków, z pseudo, adoptowane. No i zlot to aby pogadać, wspólnie spędzić fajnie czas, jakieś pokazy itp. I Wsie psy są równe :)
My mamy nawet Stowarzyszenie (SMON) i skarpetę Owczarkarską.. właśnie szukam jakiś fantów, na bazarek :eviltong:
Ogólnie na Naszym forum jest dobrze i miło :loveu:

hmm.. w tym może jest troche prawdy, zauważyłam na forum jak przeczytałam je od deski do deski :diabloti: a właśnie a propo mojego czytania od deski do deski bo nie znalazłam :evil_lol: mogę założyć K galerie mimo że K grzywaczem nie jest? :razz:

Albo zostań w Owczarach :loveu:

Posted

kalyna napisał(a):

Albo zostań w Owczarach :loveu:

AD1. odkąd nie ma pare osób jest miód i orzeszki :loveu:

AD.2 Wiesz że zostane :evil_lol: we wniosku o przydomek mam też ONa :lol:

Posted

Jasne, że możesz założyć Kali galerię tam :)

kalyna napisał(a):
Może dlatego ONkomaniacy tak się razem trzymają, bo są tam psy z hodowli ZKwP, innych związków, z pseudo, adoptowane. No i zlot to aby pogadać, wspólnie spędzić fajnie czas, jakieś pokazy itp. I Wsie psy są równe :)
My mamy nawet Stowarzyszenie (SMON) i skarpetę Owczarkarską.. właśnie szukam jakiś fantów, na bazarek :eviltong:
Super, że Onkominiacy tak się dobrze ze sobą trzymają :)

Posted

Izabela124. napisał(a):
Jasne, że możesz założyć Kali galerię tam :)

Super, że Onkominiacy tak się dobrze ze sobą trzymają :)

Super :loveu: już się biore za tworzenie gall :diabloti:

Na owczarkopedii są naprawdę super ludzie :p najlepsze jest to że mimo że K to tylko mix ONka nie jest traktowana za coś gorszego :loveu: służą radą/pomocą nie robią afer ;)

Posted

Dzień doooobry :lol:

Wróciliśmy cali i nie do końca zdrowi, ale to nie ważne.. było jak zwykle za*ebiście :loveu: :loveu: :loveu:
Prawdopodobnie Waszych wątków nigdy nie nadrobię, więc mi wybaczcie...

Trochę się szkoliliśmy, trochę obijaliśmy, zwiedzaliśmy i uwaga, Gandzik wlazł do wody :diabloti: No i co tu dużo pisać, Owczary to najlepsze psiaki :)

No i mam w domu już ukochaną książeczkę, czas ją przeczytać :loveu:

no i tylko jedno zdjęcie :lol:
[img]http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0221_zpsd4a4d4f0.jpg[/img]