Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kaaasia']Nie fochaj tylko zdjęcia wstawiaj :evil_lol:

http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0020-2_zps079af4f0.jpg Przypozuję to się może odczepi ;)
http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0071-3_zps81cd3434.jpg On lata :multi:
http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0100-3_zpsb15afa11.jpg Dobrze że chociaż jedno ucho słucha :eviltong:
hmmm to poszukam jakiś zaległych...

Taa on pozuje, ale wie wsio co się dookoła dzieje :lol:
Gorzej jak i to jedno się zatka :angryy:
[quote name='magdabroy']http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0071-3_zps81cd3434.jpg piękny skok :)

A Szary wrócił?
On skacze ciągle, we wsie strony.. :D

Niestety nie :(
na pewno nie został przejechany. To na pewno. Więc albo jakieś zwierze, albo wróci za jakieś pół roku. Wszystkie szare kocury robiły takie numery.. wracały co pół roku najeść się :roll:
[quote name='Ty$ka']Foootki :loveu:

Łonkowate wszystkie mi się podobają :D, ale...

http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0318-3_zpsb76ac4a3.jpg zaaachód, coś pięknego :loveu:
:loveu:
[quote name='dOgLoV']piękne foteczki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu:

ale zimy i tak nie lubię :eviltong:
a ja nadal lubię :grins:
[quote name='marta.k9080']cudnie:loveu: ale zimą to już rzygam
nooo weź.... :)
[quote name='Aleksandra95']Super fotki :loveu: ładne okolice :)
okolice fajne, ale mało ich.. żeby przejśc dalej to trzeba minąć wieś.. na która myśl słabo mi się robi :shake:
[quote name='phase']Przecudowne zdjęcie. http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0318-3_zpsb76ac4a3.jpg

http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0020-2_zps079af4f0.jpg :loveu:

makot'a;20683126 napisał(a):
Ale Gandzik ma świetne te oczka - takie jasne :) Jak to jest u rasowych owczarków - często się takie bursztynki zdarzają? Zwykle widzi się jednak ciemnobrązowe oczy u ONków... przynajmniej tak mi się wydaje :D
A ja tak kocham jasne oczka :loveu:

http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0015-5_zps0c73dfb4.jpg

No z tymi oczami to wesoło jest... Nie oszukujmy się, jak poznałam Parysa to marzyły mi się tak jasne oczy u psa i co? i mam. Mimo, ze jak był mały to wszyscy zgodnie mówili, że ma fajne ciemne oczka.. a tu psikus... Sonia widać, że ma ciemniejsze.

Wzorzec mówi: "OCZY:
Średniej wielkości, kształtu migdała, trochę skośnie ustawione, nie wyłupiaste, możliwie jak najciemniejsze. Oczy jasne, o przeszywającym spojrzeniu niepożądane, gdyż zmieniają wyraz psa."
Niepożądane, ale nie jest to wada dyskwalifikująca.

Na jasnych maskach nie widać tego tak, jak na ciemnych.
Ale na ciemnych jest ten hipnotajzing :loveu:
[quote name='unikatowydiament']świetne focie

pozdrawiamy cieplutko
u nas jest cieplutko.. wszak nie ma -20stopni :D

Posted

[quote name='kalyna']

No z tymi oczami to wesoło jest... Nie oszukujmy się, jak poznałam Parysa to marzyły mi się tak jasne oczy u psa i co? i mam. Mimo, ze jak był mały to wszyscy zgodnie mówili, że ma fajne ciemne oczka.. a tu psikus... Sonia widać, że ma ciemniejsze.

Wzorzec mówi: "OCZY:
Średniej wielkości, kształtu migdała, trochę skośnie ustawione, nie wyłupiaste, możliwie jak najciemniejsze. Oczy jasne, o przeszywającym spojrzeniu niepożądane, gdyż zmieniają wyraz psa."
Niepożądane, ale nie jest to wada dyskwalifikująca.

Na jasnych maskach nie widać tego tak, jak na ciemnych.
Ale na ciemnych jest ten hipnotajzing :loveu:

u nas jest cieplutko.. wszak nie ma -20stopni :D

Ehhh, a potem się dziwić, że w wilczakach na ringu obniżają oceny za zbyt jasne oczy :lol:
Ja tam uwielbiam jasne oczy :loveu: Bardzo mi przykro, że Baście trochę ciemnieją z biegiem lat, chlip... ;)

Posted (edited)

makot'a;20683665 napisał(a):
Ehhh, a potem się dziwić, że w wilczakach na ringu obniżają oceny za zbyt jasne oczy :lol:
Ja tam uwielbiam jasne oczy :loveu: Bardzo mi przykro, że Baście trochę ciemnieją z biegiem lat, chlip... ;)

A Wilczaki jak mają w wzorcu?

Taa i to przeszywające spojrzenie :loveu: z drugiej strony mi się bardzo podobają Sonii oczy.. typowe bursztynki :D

Ciemnieją z biegiem lat? hmmm to może u Gandzia będzie odwrotnie :hmmmm:

edit. A tak już nawiasem mówiąc, to mi się Sonia sfrustrowała.... super :roll:
Spacerki normalnie to mamy często, jakieś ćwiczenia posłuszeństwa, jakiś aport, czy jajo... no zawsze coś się dzieje.. no tak prawie zawsze... od jakiegoś czasu jest u nas błoto. Co z tego, że śnieg napada, a zaraz topnieje i jest masakra. No to na ogród nie wchodzimy, bo tam woda po kostki stoi. Tereny spacerowe to jedne wielkie błoto. Strach tam iść, aby butów nie zgubić, skoro to udało mi się na podwórku :roll: Więc ruch to tylko taki na podwórku. A i tego im sie nie chce, bo woda stoi, zimna woda. I Sonii odwala :loveu: ostatnio na 2 osoby naszczekała :mdleje: jak przez 4 lata swojego życia na ludzia nie szczekła, a tak teraz daje popisówkę.. Czas się zebrać do kupy, jakoś się ubrać i iść połazić po osiedlu. Tam mam nadzieję, że można przejść :roll: Bo frustracja jej nie zmaleje, jak nie będzie mieć wysiłku. A ja sama wprowadziłam ją w stan pracy, bo zima sprzyjała nam. Ostatnio robiła wielkie skoki w zaspy śnieżne z nudów :grins:

Boże, niech przymrozi, tak porządnie, tak konkretnie... tak ładnie proszę :)

Edited by kalyna
Posted

[quote name='kalyna']A Wilczaki jak mają w wzorcu?

Taa i to przeszywające spojrzenie :loveu: z drugiej strony mi się bardzo podobają Sonii oczy.. typowe bursztynki :D

Ciemnieją z biegiem lat? hmmm to może u Gandzia będzie odwrotnie :hmmmm:

edit. A tak już nawiasem mówiąc, to mi się Sonia sfrustrowała.... super :roll:
Spacerki normalnie to mamy często, jakieś ćwiczenia posłuszeństwa, jakiś aport, czy jajo... no zawsze coś się dzieje.. no tak prawie zawsze... od jakiegoś czasu jest u nas błoto. Co z tego, że śnieg napada, a zaraz topnieje i jest masakra. No to na ogród nie wchodzimy, bo tam woda po kostki stoi. Tereny spacerowe to jedne wielkie błoto. Strach tam iść, aby butów nie zgubić, skoro to udało mi się na podwórku :roll: Więc ruch to tylko taki na podwórku. A i tego im sie nie chce, bo woda stoi, zimna woda. I Sonii odwala :loveu: ostatnio na 2 osoby naszczekała :mdleje: jak przez 4 lata swojego życia na ludzia nie szczekła, a tak teraz daje popisówkę.. Czas się zebrać do kupy, jakoś się ubrać i iść połazić po osiedlu. Tam mam nadzieję, że można przejść :roll: Bo frustracja jej nie zmaleje, jak nie będzie mieć wysiłku. A ja sama wprowadziłam ją w stan pracy, bo zima sprzyjała nam. Ostatnio robiła wielkie skoki w zaspy śnieżne z nudów :grins:

Boże, niech przymrozi, tak porządnie, tak konkretnie... tak ładnie proszę :)[/QUOTE]

U wilczaków mają być jasne - bursztynowe, żółte, złote... czasem bywają nawet lekko zielonkawe (są wtedy BARDZO jasne).
Ogólnie im jaśniejsze tym lepiej. Za to ciemne oko jest wadą, ale wielu sędziów jak widać chyba zbyt przywykło do oceniania ONków, bo bardzo często wilczaki schodzą z ringu z opisami "zbyt jasne oko" i inne tego typu kwiatki :D

Posted

makot'a;20685199 napisał(a):
U wilczaków mają być jasne - bursztynowe, żółte, złote... czasem bywają nawet lekko zielonkawe (są wtedy BARDZO jasne).
Ogólnie im jaśniejsze tym lepiej. Za to ciemne oko jest wadą, ale wielu sędziów jak widać chyba zbyt przywykło do oceniania ONków, bo bardzo często wilczaki schodzą z ringu z opisami "zbyt jasne oko" i inne tego typu kwiatki :D

:roflt::roflt::roflt:
Suuuper :)

To faktycznie spotkać takiego wilczaka, to można się przestraszyć :lol:

Posted

[quote name='kalyna']:roflt::roflt::roflt:
Suuuper :)

To faktycznie spotkać takiego wilczaka, to można się przestraszyć :lol:[/QUOTE]

Takiego z bardzo jasnymi oczami? :D

Posted

Oj właśnie to błoto to wykańcza człowieka i utrudnia życie jak nie wiem :( ale taka pogoda, że pewnie zanim wszystko wyschnie to lipiec nas zastanie...

Posted

makot'a;20686264 napisał(a):
Takiego z bardzo jasnymi oczami? :D

noo, taki przenikliwy wzrok :D nic tylko uciekać :lol:
[quote name='Ana :)']Oj właśnie to błoto to wykańcza człowieka i utrudnia życie jak nie wiem :( ale taka pogoda, że pewnie zanim wszystko wyschnie to lipiec nas zastanie...

noo albo niech zamarznie, albo niech wyschnie.. oby szybko :diabloti:

Posted

Cicho u nas, i tak pusto..... to mam niespodziankę :diabloti:

Mój pierwszy dodany filmik :lol:
Sonia vel wredna suka... teraz może będziecie rozumieć, dlaczego :D

Miłego oglądania :lol:
[video=youtube;-SItJ3c1mA0]https://www.youtube.com/watch?v=-SItJ3c1mA0[/video]

Posted

Aaaa, boski filmik! :loveu:
Gandzik jak łypie oczami na Sonię bosko :loveu:
A ona to ma coś wspólnego z Bastą - no, jakbym to moje rude wredne widziała :diabloti:
Tylko Basta często sama się czymś nie pobawi, ale i tak innemu zabierze... a żeby było fajniej to jeszcze wpi**doli na odchodnym, co by inne pieski nie zapomniały z kim mają do czynienia :diabloti:
Jedynie Cresek potrafi się jej skutecznie postawić :D Nitka próbowała i walczyła zawzięcie, ale niestety bez większych rezultatów :lol:

Posted

makot'a;20696078 napisał(a):
Aaaa, boski filmik! :loveu:
Gandzik jak łypie oczami na Sonię bosko :loveu:
A ona to ma coś wspólnego z Bastą - no, jakbym to moje rude wredne widziała :diabloti:
Tylko Basta często sama się czymś nie pobawi, ale i tak innemu zabierze... a żeby było fajniej to jeszcze wpi**doli na odchodnym, co by inne pieski nie zapomniały z kim mają do czynienia :diabloti:
Jedynie Cresek potrafi się jej skutecznie postawić :D Nitka próbowała i walczyła zawzięcie, ale niestety bez większych rezultatów :lol:

Taaa, ona mu wszystko zabierała, a on tylko paczał :lol: i do dzisiaj tak jest....
I on się nie umie jej postawić, bo Sonia zrobi jak Basta. Raz jej gwizdnął zabawkę to poszła i bezczelnie mu do ucha nakrzyczała, tylko zrobił pad i ona sobie poszła :lol: Obcy pies nie ma prawa na nią spojrzeć, bo będzie :mad:

a potem sobie siedzę na forum i widzę, jak to małe robi co chce, a dorosłe mu ustępuje... u nas jest zawsze odwrotnie :lol:
[quote name='Angi']o, filmik :lol:

noo :lol:

noo i taki mały gratisik... Ciap i jajo :D

[video=youtube;dJpzeXac4Ic]http://www.youtube.com/watch?v=dJpzeXac4Ic&feature=youtu.be[/video]

Posted

Ależ Sonia wredna dla Gandzika :evil_lol: Jakbym widziała Frotka i Herę... Fro się czymś bawi, potem Hera przyłazi, zabiera i idzie. Z taką pełną powagą. Tyle że Frotek potem skarży się i wrzeszczy jakby go obdzierali ze skóry :diabloti:

Fajną zabawkę ma Ciapek, to jest ta specjalna dla psów? Widziałam taką na zooplusie, ale dość droga była ;) Jest trwała?
No i przez ciapkowe śpiewy dostałam butem od Herci, bo jak to tak, śmiem jej przeszkadzać w spaniu jakimiś pieskami w komputerze :evil_lol:

Posted

[quote name='Kaaasia']Ale z Soni wredol :evil_lol:

Ciap gadatliwy :loveu:
noo cały czas mówiła, ze to taka wredna suka...

A Ciap dużo mi mówi :loveu:

makot'a;20696212 napisał(a):
Jaki śpiewak z tego Ciapka! :D Nie spodziewałam się po nim takich wokalnych zapędów! :D

Taa kiedyś na zawał padnie, jak mu nie będę tak dozować przyjemność :D
[quote name='magdabroy']Jaki Gandzik mały na tym filmie :D
No lata szczenięce. Muszę teraz po nadrabiać, jak dorwałam się do programu do obróbki filmów :eviltong:
[quote name='zmierzchnica']Ależ Sonia wredna dla Gandzika :evil_lol: Jakbym widziała Frotka i Herę... Fro się czymś bawi, potem Hera przyłazi, zabiera i idzie. Z taką pełną powagą. Tyle że Frotek potem skarży się i wrzeszczy jakby go obdzierali ze skóry :diabloti:

Fajną zabawkę ma Ciapek, to jest ta specjalna dla psów? Widziałam taką na zooplusie, ale dość droga była ;) Jest trwała?
No i przez ciapkowe śpiewy dostałam butem od Herci, bo jak to tak, śmiem jej przeszkadzać w spaniu jakimiś pieskami w komputerze :evil_lol:

Oj to nie, Gandi z pełną powagą przyjmuje rządy suki :lol:

Tak to RuningEgg, my już mamy ponad rok i widać zadrapania na nim, ale się trzyma. I potrzyma się pewnie jeszcze wiele lat. No i Ciapkowi odbiera rozumek :lol:
Niestety Ciap ma bardzo przeraźliwy ten głosik. Ekhym, podobnie było jak Sonia miała cieczkę, tylko ciszej trochę :D

Posted

Akurat gdy mój szczeniak wreszcie się trochę uspał to musiałam obejrzeć ten filmik... z dźwiękiem :mdleje:żegnaj spokoju :grins:

Posted

[quote name='Aleksandra95']O filmiki u Was :D Ciap jaki ma szczek :diabloti:[/QUOTE]
noo i będzie więcej :lol:
[quote name='Ty$ka']O Boże... za te odgłosy zabiłabym Ciapola... kapciem :diabloti:[/QUOTE]
Wiem, że nic innego jak tylko :mad:
[quote name='C&B']Akurat gdy mój szczeniak wreszcie się trochę uspał to musiałam obejrzeć ten filmik... z dźwiękiem :mdleje:żegnaj spokoju :grins:[/QUOTE]

:mdleje: a to jest jedyny filmik dodany z głosem :lol: bo tylko tu się nie odzywam :D

Szczerze to ja przez cała zimę łącznie nie widziałam tylu ludzi co dzisiaj spacerujących koło nas :shake: zaczęliśmy liczyć ile psów maszerowało dzisiaj.. statystyki są porażające :grins:

Posted

[quote name='Kaaasia']Pogoda ładna to i tłumy ludzi. Większość spacerów niestety już tylko na smyczy :roll:. A taki był spokój :diabloti:[/QUOTE]

dokładnie :shake:
było fajnie, to musiała przyjść wiosna :placz:

a to dam jakiś filmik :D spokojnie ten i każdy następny do odwołania będzie bez głosu :lol:

[video=youtube;8bR6N_zqWcY]http://www.youtube.com/watch?v=8bR6N_zqWcY[/video]