Naklejka Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Fajne zdjęcia :) A Sonia faktycznie strasznie wyliniała! Quote
kalyna Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 [quote name='biscuit']Co sąsiedzi powiedzą... "Zagłodzili tę ich suczkę! O połowę mniejsza się wydaje..":diabloti::evil_lol: http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0501.jpg?t=1348953378 ale elegancki :loveu: Taa zagłodzili... ona miała i jeszcze ma dietę :mad: :loveu: [quote name='biscuit']http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0525-1.jpg?t=1348953493 hahahahaha jaki loozak :eviltong: po prostu słoneczko zaświeciło i chłopak odpłynął :evil_lol: [quote name='Kaaasia']http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0572.jpg?t=1348953941 Ciapusia biją. Nie ładnie :shake::evil_lol: Ciapuś sobie nie daje.. dzisiaj znowu Owczary po kątach ustawiał... no bo Sonia i Gandzik razem się bawią... Ciap się złości i ucieka, a te go gonią.. no i jak go dogonią ot jest łomot... przeważnie ja widzę tylko Owczary na wierzchu i... za chwile patrzę a te odskakują jak poparzone i Ciap się wyłania i szczeka na nie... wtedy nawet one się nie ruszają :evil_lol: jak nahuka im do ucha to znowu jest zabawa... i historia się powtarza :shake: [quote name='Naklejka']Fajne zdjęcia :) A Sonia faktycznie strasznie wyliniała! i to w miesiąc.. zalety posiadania psa na dworze :diabloti: potem są takie niedobitki.... Quote
kalyna Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 ale naszykowałam tych zdjęc do dodania :mdleje: a ile jeszcze czeka.. Quote
kalyna Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 KOCHAAAAAAAM TE OCZYSKA :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
kalyna Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 gdyby ona chciała to zrobiłaby z Ciapka miazgę w sekundę :roll: Quote
Kaaasia Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0628.jpg?t=1348954031 Nie dość że biją to jeszcze mu język pokazują :eviltong: Ale widać że stado się kocha :loveu: Quote
kalyna Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 i ostatnie... noo i teraz to macie nas dość.... :lol: A jeszcze jak wczoraj przyjechałam... i późno szłam spać to Łatek spał na moim miejscu.. tylko go delikatnie przesunęłam.. i jak to sie darło przez pół nocy :roll: a potem położył mi się na nogach, Ciapek o moje nogi się oparł i tak spaliśmy :lol: Ale zdjęcia nie idzie mu zrobić :( Szaremu tak samo :( Quote
łamAga Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Jezuuu ile tu zdjęć :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0572.jpg?t=1348953941 biedny Ciapulec :evil_lol: Quote
*Magda* Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0625.jpg?t=1348954012 :loveu: Ja mam jakieś zwidy chyba, ale wydaje mi się, że Ghandi ma te uszy nie szpiczaste tylko takie zaokrąglone na czubkach :hmmmm: U innych owczarów te uszy są bardziej trójkątne ;) Quote
kalyna Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='Kaaasia']http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0628.jpg?t=1348954031 Nie dość że biją to jeszcze mu język pokazują :eviltong: Ale widać że stado się kocha :loveu: hahah biedny ten Ciapek jest u nas :D mam nadzieję, ze się kocha, bo jak nie to :mad: [quote name='dOgLoV']Jezuuu ile tu zdjęć :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0572.jpg?t=1348953941 biedny Ciapulec :evil_lol: noo musiałam nadrobić :D taaaaak, bardzo biedny :evil_lol: po co je zaczepiał :evil_lol: [quote name='magdabroy']http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0625.jpg?t=1348954012 :loveu: Ja mam jakieś zwidy chyba, ale wydaje mi się, że Ghandi ma te uszy nie szpiczaste tylko takie zaokrąglone na czubkach :hmmmm: U innych owczarów te uszy są bardziej trójkątne ;) :loveu: No, śmieszne ma te uszy.. może trochę mu się jeszcze wyrobią... zobaczymy :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Hej :) Ile fotek i jakie śliczne wszystkie :loveu: Fajny krawat ma Sonia :evil_lol: Ona jest cudna :loveu: http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0572.jpg?t=1348953941 rozwaliło mnie to zdjęcie :evil_lol: Quote
justysiek Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 piękne to Twoje stado:) może i ja się kiedyś doczekam 2 a może 3 psów:diabloti::loveu: Quote
kalyna Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='phase']Nie mam co cytować, bo wszystko piękne. :) aaa :loveu: [quote name='Ptysiak']Hej :) Ile fotek i jakie śliczne wszystkie :loveu: Fajny krawat ma Sonia :evil_lol: Ona jest cudna :loveu: http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0572.jpg?t=1348953941 rozwaliło mnie to zdjęcie :evil_lol: :loveu: dzięki ;) pomysły, miny i zabawa tych psów mnie powala... teraz już zamykam oczy bo nie mogę na to patrzeć :D [quote name='justysiek']piękne to Twoje stado:) może i ja się kiedyś doczekam 2 a może 3 psów:diabloti::loveu: :loveu: doczekasz się, doczekasz :) może do tego czasu nie powiększę mojego :diabloti: ale Ty masz ciągle jakieś psy na DT, a ja mam ciągle ten sam skład :lol: Quote
justysiek Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 chciałabym sunię taką swoją na stałe:) ale dopóki mi się sytuacja nie ustabilizuje to nie kupię, muszę się w końcu wziąć za zrobienie Cezarowi tych uprawnień, tzn. na początek wystawy i PT. Quote
kalyna Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='justysiek']chciałabym sunię taką swoją na stałe:) ale dopóki mi się sytuacja nie ustabilizuje to nie kupię, muszę się w końcu wziąć za zrobienie Cezarowi tych uprawnień, tzn. na początek wystawy i PT.[/QUOTE] ale taką kundelkową czy Łowczarkową? szacun, bo ja nie podołałabym :lol: a Wy w tym PKPR potrzebujecie jeszcze PT? a nie BH? bo ZKwP wymaga BH, a nie PT do uprawnień repa... no i wiadomo IPO.. Quote
justysiek Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='kalyna']ale taką kundelkową czy Łowczarkową? szacun, bo ja nie podołałabym :lol: a Wy w tym PKPR potrzebujecie jeszcze PT? a nie BH? bo ZKwP wymaga BH, a nie PT do uprawnień repa... no i wiadomo IPO..[/QUOTE] u nas nie wymagaja nic... tylko przeswietlenia stawow biodrowych, DNA. w sumie to nie musialabym nawet jezdzic, tylko zrobic przeglad. a wyszkolenie nie jest wymagane. Quote
Ptysiak Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Zazdroszczę Ci tak po cichu tego, że masz takie stadko i właśnie tych zabaw, min itd :) Quote
kalyna Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='justysiek']u nas nie wymagaja nic... tylko przeswietlenia stawow biodrowych, DNA. w sumie to nie musialabym nawet jezdzic, tylko zrobic przeglad. a wyszkolenie nie jest wymagane.[/QUOTE] :-o:-o o Boże jaka masakra... tak to tez mogę repa robić, bez większego wysiłku :roll: mnie przeraża w ZKwP to szkolenie, bo co innego aby psa sobie samemu wychować, a co innego pod kątem egzaminów..... no ale z drugiej strony charakter u Was nie jest sprawdzany.. co jak co,ale BH top przemyślana sprawa jest, bo to nie tylko wyszkolenie, ale tez socjal... dlatego też najbardziej polecane są hodowle z ZKwP [quote name='Ptysiak']Zazdroszczę Ci tak po cichu tego, że masz takie stadko i właśnie tych zabaw, min itd :)[/QUOTE] no niestety moje z obcymi psami sie nie bawią, za to mają siebie nawzajem.. A i Ty doczekasz się stadka, takiego własnego :loveu::loveu: Ale to jest lepsze niż kino.. teraz to brakuje mi tylko ogrodzonego ogrodu.. Ostatnio to ja albo mama dostajemy od Gandzika z główki :angryy: Quote
Ptysiak Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='kalyna']no niestety moje z obcymi psami sie nie bawią, za to mają siebie nawzajem.. A i Ty doczekasz się stadka, takiego własnego :loveu::loveu: Ale to jest lepsze niż kino.. teraz to brakuje mi tylko ogrodzonego ogrodu.. Ostatnio to ja albo mama dostajemy od Gandzika z główki :angryy:[/QUOTE] Tyle dobrze, że Ptyś bawi sie z innymi psami i nie jest agresywny do nich. Wczoraj uśmiałam się na maksa jak bawił się z yorkiem miniaturką :evil_lol: tamten ma 4 miesiące, jest troszkę większy od chomika. A taki ruchliwy, że masakra :D Skakał po głowie Ptyśka, gryzł go po uszach i szarpał za futro a Ptysiek chyba nie wiedział co robić :evil_lol: Co otworzył pochyl to tamto małe usiłowało złapać jego język :evil_lol: Usiłował łapką go unieruchomić ale nawet trafić nie mógł bo taki szybki ten chomik :evil_lol: a jak dostał łapka od Ptyśka to przeturlał się kilka metrów i znowu dawaj na jego głowę :evil_lol: Podziwiałam mojego psa za cierpliwość :diabloti: Mam nadzieję, że się doczekam :) Tak czasami sobie myśle jak byłoby fajnie gdyby żyła Lunka, jak fajnie razem by się teraz bawili itd... Kask sobie kupcie bo wiem jak boli takie czołowe zderzenie:evil_lol: Quote
kalyna Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='Ptysiak']Tyle dobrze, że Ptyś bawi sie z innymi psami i nie jest agresywny do nich. Wczoraj uśmiałam się na maksa jak bawił się z yorkiem miniaturką :evil_lol: tamten ma 4 miesiące, jest troszkę większy od chomika. A taki ruchliwy, że masakra :D Skakał po głowie Ptyśka, gryzł go po uszach i szarpał za futro a Ptysiek chyba nie wiedział co robić :evil_lol: Co otworzył pochyl to tamto małe usiłowało złapać jego język :evil_lol: Usiłował łapką go unieruchomić ale nawet trafić nie mógł bo taki szybki ten chomik :evil_lol: a jak dostał łapka od Ptyśka to przeturlał się kilka metrów i znowu dawaj na jego głowę :evil_lol: Podziwiałam mojego psa za cierpliwość :diabloti: Mam nadzieję, że się doczekam :) Tak czasami sobie myśle jak byłoby fajnie gdyby żyła Lunka, jak fajnie razem by się teraz bawili itd... Kask sobie kupcie bo wiem jak boli takie czołowe zderzenie:evil_lol:[/QUOTE] tego charakteru Ptyśka to zazdroszczę.. moje nie są tak miło nastawione do obcych psów.. jedynie Ciapek uważa, że żadnego psa nie widzi.. a jak jeden wszedł mu w drogę to była bójka i Ciapk zwiewał do mnie :mdleje: ogólnie to Yorka bałabym się mieć.. te moja wariaty staranowałyby takiego maluszka :( śmiej sie, ale ja aż gwiazdki zobaczyłam... a Gandzik biegnie i potem odbija się jak kangur, czyli podskakuje.. mama jak widzi, że ten biegnie i odbija się to ucieka z drogi mu.. coby w nią nie walnął :D Quote
Ptysiak Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Ale jak pies z zębami na Ptyśka skacze to ostatnio tez potrafi oddać i już nie ucieka. Chociaż plus w tym, że jak krzyknę to się uspokaja. Miałam już taką sytuację, że wyskoczyła na niego suka ONka z którą wcześniej się fajnie bawił. Odskoczył od niej ale ona nadal z zębami więc też zaatakował. Krzyknęłam nie i Ptysiek przybiegł do mnie a tamta chyba była w szoku bo zwiała do Właścicieli. Teraz jak ich mijamy to już się do niej nie cieszy idzie i obserwuje ja uważnie. Dziwię się troszkę tamtym ludziom bo ta suka z tego co zauważyłam do wszystkich tak startuje a oni ją puszczają ciągle luzem i bez kagańca. Prawie w ogóle Ich nie słucha. Ja się nie boję, Ptysiek jak widać też da sobie radę raczej. Ale niech tak kiedyś rzuci się na jakieś dziecko z psiakiem czy coś... Będzie nieszczęście :shake: One chyba nie czuja tego że więcej ważą niż kiedyś i mogą krzywdę zrobić :evil_lol: Ja ostatnio uczę Ptyśka, że ma być delikatny i nie skakać po ludziach. I nie walić z misia :evil_lol: Bo też widziałam już raz gwiazdki a to wcale nie jest miłe. Do dziś mnie czoło jeszcze boli :p Quote
kalyna Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 wiesz z tym waleniem z główki to w ogóle jest śmiesznie.. bo Gandzik biega i go wołam.. robi siad i go głaskam... a on ma zaciesz i puk :mad: ja wiem, ze Sonia sobie poradzi.. Gandzik też... ale Ciapka mi szkoda... bo to to małe jest... ale serce to ma waleczne :loveu: Quote
Recommended Posts