Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ooo jaka czysta pannica :loveu:
Jak ja pomyślę o corocznym kapaniu moich to już mam ciarki na plecach :evil_lol:
A widzę, że Sonia jak każdy porządny pies, tuż po kąpieli wybrała jakieś brudne miejsce leżenia, heheh. Jak tak na nią popatrzyłam, to mi się przypomniało jak zawsze wyglądało kąpanie Fredka - dużo krzyku (czemu wszystkie moje psy są takie "nie wodne"?), w końcu czysty pies i wielka radość z jego olśniewającej bieli....i koniec czystego psa. Bo Fredek zawsze po kąpieli "kładł się" na szyi mając dupkę w górze jak do zabawy i jechał tak na tej szyi przez czarną ziemię na naszym podwórku :diabloti:

Posted

Ale jak ją wyczesałam to brud się wykruszył :)
ale jak ja kąpaliśmy to Cipy nie było, dopiero jak przyszło jej się suszyć to się mnie trzymał :)

Posted

mychaaaaa napisał(a):
http://img171.imageshack.us/img171/2382/p4230059.jpg ooo jaka wymoczona! :lol: uwielbiam takie mokradełka hihihi :D
Ja niestety Lailuszkę zmuszona jestem co tydzień kąpać, Haniska przed wystawami... chociaż nie wiem czy teraz przed Radomiem nie wykąpię go tylko na sucho :roll: boję się kolejnego ataku linienia po kąpieli.

mokra jest fajna, ale jak się wytrzepie to i ja morka jestem :(
jednak co tydzień kąpanie jest chyba męczące, bo ja nie nauczona tak często kąpać, bo Sonia 1-2 razy w roku, a Ciap ok 3-4 miesiące :)
i Sonia nie zrzuciła podszerstka podczas kąpieli.. tylko trochę sierści to taki pikuś :)

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Szczerze to nie spotkalam sie (osobiscie) z nikim kto suszy psa suszarka :lol:

no bo to raczej Grzywki są suszone :) aa i Honey mychy :)

Posted

magdabroy napisał(a):
A czemu Ciap ma szelki i obroże w tym samym czasie??

bo oba psiaki noszą obrożę cały czas (w razie w jakby trzeba było je szybko złapać w domu czy coś) a na szelkach ładniej mi idzie i tak nie dyszy :lol:
i bez obroży się nei czują, bo mają ściągane tylko do kąpieli :) a teraz nawet zapomnieliśmy ściągnąc księżniczce jak ją kąpaliśmy :)

Posted

kalyna napisał(a):
no bo to raczej Grzywki są suszone :) aa i Honey mychy :)

TAK! Ja suszę psy suszarką! I psy na wystawy też są raczej suszone :P
Lailę suszy się szybko, z 20 minut, na Honey'a trzeba około trzech godzin na dwie suszarki.

Posted

http://1.1.1.5/bmi/img638.imageshack.us/img638/4821/p4200038.jpg u mnie tak zaplątane smycze na spacerze to norma :D
Ciap jakie ma ładne szeleczki

kalyna napisał(a):
dobrze, że sama się suszy, bo nie wyobrażam latać koło niej z suszarką :lol:

hahahah to by bylo dobre :diabloti:

:: FiGa :: napisał(a):
Szczerze to nie spotkalam sie (osobiscie) z nikim kto suszy psa suszarka :lol:

JA suszę oba moje psy suszarką :diabloti::diabloti::diabloti: