Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aganela napisał(a):
A jednak widzę,po zdj.że trochę się pluskał ;)

troszeczkę tak :loveu:

ehh widzę, że w niektórych wątkach się sypie :-(
więc i u nas nie jest lepiej... :placz:

w połowie lipca Ciapek miał atak jakby padaczki... nie pisałam o tym, bo nie chciałam się dzielić takimi wieściami... ciągle czekaliśmy czy coś jeszcze się nie dzieje.. odpukać o tamtego momentu nic więcej się nie wydarzyło :multi:
za to dzisiaj Ciapuś wygryzł sobie sierść na całym zadku :placz:

Posted

M&S napisał(a):
O kurcze....Ciapek, co ty wyprawiasz?!

Może wet powinien go zobaczyć...

Kaaasia napisał(a):
Biedny Ciapuś :shake:
A oglądałaś ten jego zadek? Może go coś ugryzło i go swędzi/boli?

magdabroy napisał(a):
A nie złapał jakiejś pchły? Bo niektóre psy, wygryzają sobie sierść jak je pchła pogryzie :/

Byliście z nim u weta?

no więc tak, dzisiaj plac bez sierści znowu się powiększył.. jak nie patrzymy to ciągle coś tam próbuje... no i jak spaliśmy to miał pole do popisu :placz:

on jest ogólnie czysty, pchły nie ma, drapie się tylko nad ogonem... podejrzewam, że to może znowu gruczoły :placz:
wczoraj nie chciałam siać paniki, posmarowałam mu fioletem.. ale dzisiaj jest jeszcze gorzej,więc popołudniu jedziemy do weta...

a ja wczoraj upiekłam psie ciasteczka wątrobowe :diabloti:
i chyba Ciapkowi najbardziej one smakują :evil_lol: tzn. wygryzione miał wcześniej, a ciasto dostał wieczorem, więc to na pewno nie od tego ;)

ogólnie to od dwóch dni pada, a ja bardzo chciałabym iść na spacer :roll:
no i muszę zacząć się uczyć wyprowadzać dwa Owczary na spacer plus Ciapek. Do tej pory wychodziłam na dwa osobne, aby mały nie brał z nich przykładu, ale to jest mało praktyczne :mad: a co najgorsze to zbliża się październik :placz::placz::placz:

Posted

Pies mojej przyjaciółki - też taki wydłużany jak Ciapek swoją drogą - co roku miewa taki łysy placek wygryziony... właśnie nad ogonem. Weterynarz twierdzi, ze to uczulenie (chyba na pchły?) i taki tego urok, że ma napady okresowe - w tamtym przypadku dokładnie co roku ten sam problem...

Posted

Ciasteczka...mm..też maiłąm je zrobić kiedyś...ale ciągle się zbieram.... ...z tym plackiem na pewno nie będzie tak żle....Xandor chyba miał takie coś podobnego? ....U mnie ten strupek po kleszczu odpadł,a górka taka w kolorze skóry jest nadal...:roll:

Posted

A z wyprowadzaniem - no cóż... da radę spokojnie ogarnąć trzy psy na raz bez większego problemu. Ale jednak jest to męczące psychicznie, bo po prostu trzeba być non stop czujnym, jak się ich spuszcza ze smyczy itd.
Ja np. teraz mam wielki plan na najbliższy rok-dwa, rozdzielać spacery dwójkami: w Sku konfiguracja Basta+Cresil, Łati+Nitka, a w Krk konfiguracja Nitka+Cresil, Basta+Łati i baaardzo cieszymy się oboje z Bartkiem, że będziemy mogli trochę odsapnąć od ciągłego rozglądania się za trójką psów :D

Posted

aganela napisał(a):
Ciasteczka...mm..też maiłąm je zrobić kiedyś...ale ciągle się zbieram.... ...z tym plackiem na pewno nie będzie tak żle....Xandor chyba miał takie coś podobnego? ....U mnie ten strupek po kleszczu odpadł,a górka taka w kolorze skóry jest nadal...:roll:

Xandor miał podłoże alergiczne...

no więc tak.. byłam u weta i tak jak myślałam.. to zatkane gruczołki.. obecnie dostaje antybiotyk i mam smarować ot fioletem.. i co 2 tygodnie chodzić na wyciskanie gruczołów :roll:

jestem trochę załamana, bo przez te 5 lat nie było takich akcji... chyba muszę nauczyć się sama je wyciskać, bo finansowo nie wydolę... poza tym, tyle robię koło psów, więc to nie powinno być aż takim problemem... zobaczymy....

no ja wymyśliłam, że psy będę puszczać pojedynczo.. moja głowa nie ogarnie 3 latających wariatów...

na dodatek zobaczyłam mój plan i jestem załamana.... no szok po prostu...

Posted

[quote name='magdabroy']Będzie dobrze z Ciapkiem ;)

Wyślij mi na PW przepis na te ciastka wątróbkowe, plizzzzzzzzzzzzzzzzz :)

mam nadzieję...

ja mam przepisy a http://www.dogomania.pl/forum/threads/47771-Przepisy-na-psie-ciasteczka-%29
robiłam wątrobowe i bardzo smakują.. ale ja robiłam bez czosnku ;)
następne podejście będzie coś z marchewką i jabłkiem.. niby to jest dobre na gruczoły.. może pomogą...
zła jestem, ze odpuściłam Ciapkowi te papki warzywno-owocowe :(

Posted

magdabroy napisał(a):

Może dawaj mu więcej podrobów/mięsa do papki, żeby mu pachniało ładnie, to wtedy może zje ;)

podroby i mięso odpadają....
chyba wrócę do gotowanego kurczaka :evil_lol:

Posted

[quote name='Izabela124.']Fajnie, że zlot się udał :)

http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0175.jpg piękny jest :loveu:

http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0235-1.jpg biedny piesek :evil_lol:
noo udał się :loveu:

dzięki :loveu:
biedny piesek bo do wody wszedł :D
[quote name='dOgLoV']hejka ;-)

w Poznaniu na wystawie bedziesz moze ??
nie mam pojęcia...
wiem, ze będę mieszkac w Poznaniu, ale czy wpadnę na wystawę to nie wiem.....:roll:
[quote name='Ptysiak']Hej:)

To teraz już chyba się nie boisz, że Gandzia Ci zwieje ? ;)

Też tak kiedyś spanikowałam jak psa nie widziałam a on stał za mną :evil_lol:
teraz już nie ;)
[quote name='justysiek']biedny Ciapek:shake:

niooo :(