Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dOgLoV napisał(a):
świetne zdjęcia ! :loveu::loveu::loveu::loveu:

czekam na kolejne :cool3:

hehe dzieki ;)

nie wiem kiedy będa następne.. musze przystopować, bo niedługo mi zabraknie :(
a za niecały miesiąc zaczynają się studia :placz::placz:
magdabroy napisał(a):
http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0123-1.jpg cudna zabawa :loveu:

w jakim ona wieku była?

miała 17 miesięcy ;)
Kaaasia napisał(a):
Fajną Gandzik wyrwał koleżankę :multi:

to ona go wyrwała :evil_lol:
makot'a;19648639 napisał(a):
Śliczniutką koleżankę (?) miał Gandzik :loveu:
Piękna z nich para :D

A miot fajny, bierz 4 psa :evil_lol:
i to w Krakowie - to mogę wziąć i Ci przetrzymać :grins:

tak koleżanka :loveu: no były prawie równego wzrostu.. Gandzik chyba nawet większy :hmmmm::hmmmm:

nie dobijaj mnie :placz::placz:
Gdyby Gandzik miał więcej lat :hmmmm:

w miocie było chyba 8 szczeniaków, na naszym forum w hodowlach jest opisywany ich odchów. Hodowczyni jest po prostu wspaniała, potrafiła w kilku zdaniach opisać charakter każdego malucha itp. Zresztą p. Zofia też je oglądała.... większość z nich trafiła w ręce pracujące, więc będą robić to do czego zostały stworzone :loveu:
hmm przetrzymasz mi go z 4 lata? na wakacje mogę go brać do siebie :roflt::roflt:

Posted

aganela napisał(a):
Szkoda,że nie chciał się zapoznać z innymi psami....co on taki samotnik? oglądam zdj. z owczarka.pl i nie mogę tam Gandusia znaleźć...:roll:

generalnie to jak zaczął się zlot i zaczęli się zjeżdżać to on już musiał łapkę oszczędzać... więc nad zalew a tym bardziej nad morze już nie chodził.... i był na smyczy....
a po drugie to większości psów omijał pt. mnie tu nie ma... jak były większe skupiska to uciekał do mnie.... często siedział na plaży na moich butach i się ruszyć nie chciał....
a po trzecie to my w sobotę byliśmy tylko do pokazów i przed 12 uciekliśmy już, więc dlatego też nas na fokach nie ma :)

ale jest na MOICH :diabloti::diabloti::diabloti:

w sumie to dobrze, ze za bardzo nie chciał poznawać obce psy ;);)

Posted

Haha, przetrzymać 4 lata mówisz :diabloti:
To by był dopiero cyrk na kółkach - 5 psów, 3 w mieszkaniu studenckim, a w tym 2 dorastające jednocześnie samce, buahahahah :diabloti:

Posted

makot'a;19649494 napisał(a):
To by był dopiero cyrk na kółkach - 5 psów, 3 w mieszkaniu studenckim, a w tym 2 dorastające jednocześnie samce, buahahahah :diabloti:

Sama słodycz :evil_lol:

Posted

justysiek napisał(a):
G. nie lubi innych psów?

nie, że nie lubi, ale po prostu tamte jakoś na niego działały.. unikał ich.. może to i przez to jakie były...
makot'a;19649494 napisał(a):

no kolorowo miałabyś ;) a ja odebrałabym już statecznego Pana :lol:
magdabroy napisał(a):
Sama słodycz :evil_lol:

taaa :diabloti:

Posted

kalyna napisał(a):
to wszystko zależy od ustawienia..
ale faktycznie jak stoi normalnie, nie ma garba.. właśnie szukałam, aby nie był mocno spadzisty zad... czy to mi się udało to nie wiem.. wiem, że miałam polecane inne hodowle, gdzie psy prawie siedziały :(

no właśnie czytałam, że jakiś ON zdobył BISa, ale zdjęcia nie widziałam... muszę go faktycznie poszukać...

właśnie jak rozmawialiśmy z p. Zofią to mówiła, że takie przekątowanie prowadzi do nienaturalnego położenia kręgów i przez to do problemów z kręgosłupem :( więc nawet jeśli kątowanie nie wpływa na dysplazję tak na kręgosłup już tak..

a od kilku tygodni obserwuje szczeniaka. ON użytek :loveu: jest boski, ale niestety nie mogę go kupić :(

Jest dokładnie tak, jak mówisz. Ścięte zady niestety im nie służą, wręcz przeciwnie.

Tak bywa, nie zawsze możemy mieć, to co nam się podoba....ale Twój kurdupelek;) jest świetny!!!

Posted

justysiek napisał(a):
a jakie były?
ciekawa jestem jak mój Cezar by zareagował na tyle psów.

było ich ponad 40.. i DONy i ONy i staroniemieckie, i użytki...
większość z nich była dominacyjna, więc zgrzyty były.. Gandzika to ominęło, bo albo zostawał w pokoju albo z daleka od niego się coś działo.... były osobniki szczekliwe, ale były tez pokojowo nastawione.
Ale ogólnie to dobrze to Gandzikowi zrobiło :) potrafił bawić sie z obcym psem, wie że nie wolno z większymi zadzierać, nauczył się nawet nie zauważać.. było, że idziemy toaletę załatwić mimo, ze było tyle psów to nie zwracał na nie uwagi, Normalnie to pewnie wojowałby i zapomniałby się załatwić... teraz to było coś normalnego, i nie było "pancia, pies.." wiadomo, ze jak stanął nam na drodze czy coś to się zainteresował.. no i też ani razu nie szedł na sztywnych nogach do psa. Po prostu musiał je akceptować... w typowy młyn staram się go nie wpuszczać, a bardziej omijać.. i to też się udało. trochę przez przypadek, ale ważne, ze był z daleka od krzywych akcji ;)

M&S napisał(a):
Jest dokładnie tak, jak mówisz. Ścięte zady niestety im nie służą, wręcz przeciwnie.

Tak bywa, nie zawsze możemy mieć, to co nam się podoba....ale Twój kurdupelek;) jest świetny!!!

w sumie to nie zdawałam sobie sprawy, bo jak stawy czyste to jest dobrze, a jednak nieeee... uszkodzony aparat ruchu i na starość jest masakra :(
z drugiej strony nie wyobrażam sobie mieć psa o maści wilczastej... mimo, ze podpalane są oklepane to mi i tak najbardziej takie się podobają ;)

Posted

kalyna napisał(a):
było ich ponad 40.. i DONy i ONy i staroniemieckie, i użytki...
większość z nich była dominacyjna, więc zgrzyty były.. Gandzika to ominęło, bo albo zostawał w pokoju albo z daleka od niego się coś działo.... były osobniki szczekliwe, ale były tez pokojowo nastawione.
Ale ogólnie to dobrze to Gandzikowi zrobiło :) potrafił bawić sie z obcym psem, wie że nie wolno z większymi zadzierać, nauczył się nawet nie zauważać.. było, że idziemy toaletę załatwić mimo, ze było tyle psów to nie zwracał na nie uwagi, Normalnie to pewnie wojowałby i zapomniałby się załatwić... teraz to było coś normalnego, i nie było "pancia, pies.." wiadomo, ze jak stanął nam na drodze czy coś to się zainteresował.. no i też ani razu nie szedł na sztywnych nogach do psa. Po prostu musiał je akceptować... w typowy młyn staram się go nie wpuszczać, a bardziej omijać.. i to też się udało. trochę przez przypadek, ale ważne, ze był z daleka od krzywych akcji ;)

w sumie to nie zdawałam sobie sprawy, bo jak stawy czyste to jest dobrze, a jednak nieeee... uszkodzony aparat ruchu i na starość jest masakra :(
z drugiej strony nie wyobrażam sobie mieć psa o maści wilczastej... mimo, ze podpalane są oklepane to mi i tak najbardziej takie się podobają ;)

Mnie się podobają i takie i takie - każde umaszczenie ma inne zalety :)
Ale i tak wszyscy wiedzą, że maść wilczastą kocham nad życie, prawda? :diabloti:

Posted

M&S napisał(a):
Znałam, ładnych parę lat temu, Onka wilczastego, był rewelacyjny!!!! i w "starym" typie, tzn. prosty zad.

my też zawsze mieliśmy ONy z prostym zadem.. no ale pseudo są złe i teraz są przekątowane..
makot'a;19651037 napisał(a):
Mnie się podobają i takie i takie - każde umaszczenie ma inne zalety :)
Ale i tak wszyscy wiedzą, że maść wilczastą kocham nad życie, prawda? :diabloti:

Taaaaaak wszyscy wiedzą, wszyscy :)
mimo to u siebie jakoś tego nie widzę :roll: a takiego CzW to już w ogóle nie ta bajka...

Posted

Bo CzW to takie chude szczurki są :evil_lol:
Mój tata tak ostatnio do mnie: "Dominika, ale ty wiesz, że ten pies to się raczej nie będzie ludziom podobał? Bo ludzie to lubią duże, masywne psy... a nie takie chude, szaro-bure... jak kundelek taki trochę"
A ja na to: "I baaardzo dobrze :diabloti:"

Posted

makot'a;19651127 napisał(a):
Bo CzW to takie chude szczurki są :evil_lol:
Mój tata tak ostatnio do mnie: "Dominika, ale ty wiesz, że ten pies to się raczej nie będzie ludziom podobał? Bo ludzie to lubią duże, masywne psy... a nie takie chude, szaro-bure... jak kundelek taki trochę"
A ja na to: "I baaardzo dobrze :diabloti:"

prędzej ludzie będą się bać, ze masz wilka z lasu :lol:
nie będzie ciumkających ludzi, podbiegających dzieci czy szczekaczy małych ;) każdy będzie mieć dla Was dystans :lol:

Posted

Z tego co wiem, to ludzie się dzielą na dwie grupy: na takich, którzy próbują przekonać właściciela, że ma mieszańca bo husky/owczarek niemiecki wygląda przecież inaczej, a ten to na pewno jakiś skundlony.
Lub na takich, którzy myślą, że to wilk.

Ale to tak średnio pół na pół - pewnie dlatego, że w świadomości społeczeństwa wilk to jest wieeeeelki i puchaty (i wygląda jak husky, albo malamut, bo przecież takie grają w filmach). Zwykle ludzie są zdziwieni, że te nasze wilki co nam po lasach biegają to takie niepozorne, bure chudzinki ;)

Posted

makot'a;19651179 napisał(a):
Z tego co wiem, to ludzie się dzielą na dwie grupy: na takich, którzy próbują przekonać właściciela, że ma mieszańca bo husky/owczarek niemiecki wygląda przecież inaczej, a ten to na pewno jakiś skundlony.

Ale to tak średnio pół na pół - pewnie dlatego, że w świadomości społeczeństwa wilk to jest wieeeeelki i puchaty (i wygląda jak husky, albo malamut, bo przecież takie grają w filmach). Zwykle ludzie są zdziwieni, że te nasze wilki co nam po lasach biegają to takie niepozorne, bure chudzinki ;)

Oj tak, znam mnóstwo ludzi, którzy na husky mówią "wilk" ;)

http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0235-1.jpg
Urocza minka :loveu:

Guest wolfheart
Posted

kalyna napisał(a):

piękna czarna maska,uwielbiam takie pyszczki :)

Posted

kalyna napisał(a):
my też zawsze mieliśmy ONy z prostym zadem.. no ale pseudo są złe i teraz są przekątowane..

Oczywiście, że pseudo są złe!!!!

Zauwazyłam, że np. Niemcy odchodzą już od takiego przekontowanego typu. Wracają do źródeł. I u nas też tak będzie za jakiś czas.

Miłego dnia:)

Posted (edited)

makot'a;19651179 napisał(a):

buahahha ;) Taaa napewno będziesz mieć mieszańca....
w każdym bądź razie nie będziesz przechodzić przez to, co właściciele i ich psy, ras tzw. przytulanek :lol:
[quote name='zmierzchnica']Oj tak, znam mnóstwo ludzi, którzy na husky mówią "wilk" ;)

http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0235-1.jpg
Urocza minka :loveu:
jakby widzieli wilka to ciekawe o czym pomyśleliby :lol:

taaakaaaa sierotka z niego :loveu:
[quote name='marta.k9080']piękna czarna maska,uwielbiam takie pyszczki :)
w sumie to mi czarne maski się nie podobały, ale Gandzik jest wyjątkiem :loveu: i teraz zaczynają mi się coraz bardziej podobać... tak samo kiedyś maść wilczasta wcale mi się nie podobała, a teraz zaczęłam się do niej przekonywać :)
jestem ciekawa czy jeszcze się wybrawi czy jednak będzie mieć czarną ;)
[quote name=':: FiGa ::']Poooka wiecej fotek :grins:
będzie więcej, oj będzie ;)
[quote name='M&S']Oczywiście, że pseudo są złe!!!!

Zauwazyłam, że np. Niemcy odchodzą już od takiego przekontowanego typu. Wracają do źródeł. I u nas też tak będzie za jakiś czas.

Miłego dnia:)

minie jeszcze sporo czasu, zanim znowu Owczary będa mieć proste grzbiety, o ile do takiego stanu kiedykolwiek hodowcy wrócą..

FOTKI
ale ja nie mam konta na picassie, więc Kasia ma je na swoim ;)
a zaraz wstawię jakieś w naszej galerii ;)

Edited by kalyna