aganela Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Już niedziela....czekam na piękne zdjęcia:) Quote
kalyna Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 No to zaczynam ;) od kilku godzin zabieram się za wstawienie zdjęć :roll: Gandzik wody nie lubi.. ale udało mi się namówić go na zamoczenie łapek :lol: ale to później.... ośrodek był ogrodzony, więc psy mogły wolno sobie biegać. obowiązkowe było sprzątanie po psie, co jest zrozumiałe.. tak, więc jak z Gandim wychodziłam czy o pierwszej w nocy czy czwartej nad ranem to chodziłam z latarką i szukałam kup :grins: ogólnie byliśmy sami w pokoju, Gandzik grzecznie spał w klateczce. Kulał mi biedak, bo ma młodzieńcze zapalenie kości :-( ale dostał zastrzyki i później na zlocie też i dał radę... jutro idziemy do weta ;) choć jak widział dom to to nic mu nie jest :mad: Ciapek się obraził na mnie...... :-( i nadal ma dystans do mnie.. pierwszy raz cieszył się bardziej na widok Gandzi niż mój... no i od razu Sonia i Ciapek podeszły do Gnadzi, wywąchały go, wylizały i faktycznie były szczęśliwe, że już jest z nami :multi: No i przez to, że łapka go bolała to był mega grzeczny.. ale później i tak dawał czadu :cool3: byliśmy na konsultacjach z p. Zofią Mrzewińską i wiemy nad czym pracować :evil_lol: ogólnie bardzo wiele można wynieść z słuchania p. Zofii, dowiedzieć się o wielu rzeczach, uczyliśmy się tropić ;) byliśmy też na pokazie psów pracujących :loveu::loveu: a teraz fotki z ośrodka.. potem z nad wody, i może innych psiaków ;) aaaaa i nie śmiejcie się z obroży Gandzi... bo w dzien wyjazdu mu ją kupowałam :diabloti: Quote
makot'a Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Jaki on jest już olbrzymi! :D Fajnie, że wyjazd się udał i młody był grzeczny :) Czekam na więcej zdjęć :loveu: Quote
aganela Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Kalyna malyna co tak długo:mad:ja u od rana czekam na fotki ze zlotu:mad: Quote
Ptysiak Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0175.jpg :loveu: Pas Ci podmienili :-o ale on wielki się robi :-o Szkoda, że wody nie lubi ;) Quote
Talucha Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Ale Ghandi urósł :O A p. Zofia jest genialna :loveu: Quote
Aleksa. Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Faktycznie wielki.: Super, że wyjazd udany.:)::):) Quote
kalyna Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 Talucha napisał(a): A p. Zofia jest genialna :loveu: dokładnie :loveu: bardzo się cieszę z tego spotkania, teraz będę mogła wszystkimi trzema psami bawić się w tropienie. Pokazała mi co robię źle w szkoleniu Gandzika. jak z nim pracować. I ogólnie fantastycznie było :loveu: A ja mam załamke :placz::placz::placz: Gandzik przerósł Sonię :placz::placz::placz: już nie jest malutki :placz::placz::placz: Quote
makot'a Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Łał, to ile on ma już w kłębie? Byczek będzie :D Ja się zastanawiam jaki wielki mi Cresil urośnie... mam wielką nadzieję, że nie będzie miał więcej niż 67cm :lol: (tyle ma tata) A spotkania z p. Zofią to i ja zazdroszczę :) Super, że dała Wam wskazówki... no i czekam na relacje z tropienia! :) Bo my też "tropiący", amatorsko co prawda, ale tropiący! :evil_lol: Quote
kalyna Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 makot'a;19643969 napisał(a):Łał, to ile on ma już w kłębie? Byczek będzie :D Ja się zastanawiam jaki wielki mi Cresil urośnie... mam wielką nadzieję, że nie będzie miał więcej niż 67cm :lol: (tyle ma tata) A spotkania z p. Zofią to i ja zazdroszczę :) Super, że dała Wam wskazówki... no i czekam na relacje z tropienia! :) Bo my też "tropiący", amatorsko co prawda, ale tropiący! :evil_lol: nie mierzyłam go :roll: ja mam też nadzieję, że nie poszybuje zbyt wysoko.... Tyle, że u CzW bardziej ten wzrost widać.. bo są szczuplejne niż ONy.... no właśnie to były warsztaty dla amatorów, czyli zgubione klucze na spacerze... gdybym chciała Gandię do IPO to są inne metody tropienia i o tym śladzie mogę zapomnieć.... więc jestem w czarnej d*** :roll: bo nie wiem... Quote
makot'a Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 kalyna napisał(a):nie mierzyłam go :roll: ja mam też nadzieję, że nie poszybuje zbyt wysoko.... Tyle, że u CzW bardziej ten wzrost widać.. bo są szczuplejne niż ONy.... no właśnie to były warsztaty dla amatorów, czyli zgubione klucze na spacerze... gdybym chciała Gandię do IPO to są inne metody tropienia i o tym śladzie mogę zapomnieć.... więc jestem w czarnej d*** :roll: bo nie wiem... Ano widać bardziej, ale zwykle są jednak niższe niż ONki - samce czw rzadko kiedy mają więcej niż 72cm w kłębie. Zwykle suki to ok. 60-63, samce 65-68cm :) ONki chyba wyższe trochę są we wzorcu? Fajnie, że mieliście tropienie z kluczami! :D My raz mieliśmy taką sytuację, że Bartek naprawdę zgubił klucze na spacerze. Jak się zorientował (już jakiś czas po przyjściu do domu) to puścił Nitkę po śladzie i znalazła mu te klucze :D Quote
kalyna Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 makot'a;19644270 napisał(a):Ano widać bardziej, ale zwykle są jednak niższe niż ONki - samce czw rzadko kiedy mają więcej niż 72cm w kłębie. Zwykle suki to ok. 60-63, samce 65-68cm :) ONki chyba wyższe trochę są we wzorcu? Fajnie, że mieliście tropienie z kluczami! :D My raz mieliśmy taką sytuację, że Bartek naprawdę zgubił klucze na spacerze. Jak się zorientował (już jakiś czas po przyjściu do domu) to puścił Nitkę po śladzie i znalazła mu te klucze :D w ONach to suczki 55-60, samce 60-65... ale często ONy sa wyższe niż we wzorcu... wooow :o zanim moje zwierzątka coś znajdą to czeka mnie duuuuużo roboty.... mieliśmy rewir, ślad wsteczny i pójście po śladzie ;) no i indywidualne, aby rozwiązać zaistniały problem ;) Quote
Kaaasia Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Gandzik rośnie jak na drożdzach :lol: Dużo zdrówka dla niego. A spotkanie z panią Zofią musiało być bardzo interesujące :smile: Quote
*Magda* Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0118-1.jpg aaaaaaaaaaaaaaaa:loveu: http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0153-1.jpg nowa pozycja wystawowa ONka, z ogonem w górze :evil_lol: http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0175.jpg mój piękny :loveu: Quote
aganela Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Czuje niedosyt.....więcej zdjęć!!!A Gandii jak zobaczył inne owczarki w wodzie to nie pobiegł za nimi? :oops: Hmmm i może głupie pytanie,co to jest rewir i ślad wsteczny..? I urósł Ci ten pies;) mam wrażenie ,że masy nabrał,już nie taki przecinek;) Quote
makot'a Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 kalyna napisał(a):w ONach to suczki 55-60, samce 60-65... ale często ONy sa wyższe niż we wzorcu... wooow :o zanim moje zwierzątka coś znajdą to czeka mnie duuuuużo roboty.... mieliśmy rewir, ślad wsteczny i pójście po śladzie ;) no i indywidualne, aby rozwiązać zaistniały problem ;) Właśnie przeczytałam sobie wzorzec i byłam w szoku, że ONki mają tak mało w kłębie, bo zawsze mi się wydawało, że to raczej bydlaczki są :eviltong: Ale może faktycznie po prostu zwykle są większe, niż powinny...? Quote
kalyna Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 Kaaasia napisał(a):Gandzik rośnie jak na drożdzach :lol: Dużo zdrówka dla niego. A spotkanie z panią Zofią musiało być bardzo interesujące :smile: dzięki ;) było interesująco i to bardzo.. aż wstyd się przyznać, ale na wykładzie tak się wsłuchałam, że nie zwracałam uwagi na to co dzieje się dookoła. Dopiero na przerwie było: to tyle czasu to trwało? starałam się uchwycić każde słowo ;) magdabroy napisał(a):http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0118-1.jpg aaaaaaaaaaaaaaaa:loveu: http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0153-1.jpg nowa pozycja wystawowa ONka, z ogonem w górze :evil_lol: http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0175.jpg mój piękny :loveu: :loveu: taaa Gandi wystawiał się coś na podobieństwo psa myśliwskiego :lol: aganela napisał(a):Czuje niedosyt.....więcej zdjęć!!!A Gandii jak zobaczył inne owczarki w wodzie to nie pobiegł za nimi? :oops: Hmmm i może głupie pytanie,co to jest rewir i ślad wsteczny..? I urósł Ci ten pies;) mam wrażenie ,że masy nabrał,już nie taki przecinek;) zaraz będzie więcej :D no właśnie nie... jak się tłoczno koło niego zrobiło to gnał do mnie do wody, ale jak zrobiło się pusto to nadal wylegiwał się na słoneczku na piasku :lol: bo teraz skończył rosnąć, a zaczął nabierać masy ;) rewir to pies biega zygzakiem i szuka zguby. Rewir jest też na obronie, jak pies szuka pozoranta, który schował się za namiotem ;) więc biegnie za każdy namiot... ślad wsteczny to zguba jest, czyli pies zaczyna ślad od najnowszego zapachu i idzie tym zapachem do zgubionej np. zabawki :) chyba dobrze to wytłumaczyłam :oops: na YT są różne filmiki ;) makot'a;19644982 napisał(a):Właśnie przeczytałam sobie wzorzec i byłam w szoku, że ONki mają tak mało w kłębie, bo zawsze mi się wydawało, że to raczej bydlaczki są :eviltong: Ale może faktycznie po prostu zwykle są większe, niż powinny...? nooo, większość jest sporych ONów.. one są bardziej nabite niż CzW to może stąd to wrażenie... Sonia ma 59cm ;) Quote
AgataP Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 jaki on jest już duży, pyszczek zdradza tylko dziecinność :) podoba mi się to, że zad Gandzi jest bardziej prosty niż u większości ON-ków ;) Quote
kalyna Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 M&S napisał(a):Ładnie chłopak wygląda:) dzięki :loveu: jutro chyba wstanę wcześnie i może nadrobię jakieś galerie.... bo już widzę, co mnie czeka :mdleje: fotki z nad zalewu ;) Quote
kalyna Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 AgataP napisał(a):jaki on jest już duży, pyszczek zdradza tylko dziecinność :) podoba mi się to, że zad Gandzi jest bardziej prosty niż u większości ON-ków ;) urosło mu się ostatnio :lol: ten zad to zależy jak go ustawię... choć faktycznie nie ma takiego kątowania jak niektóre ONy.. Quote
Recommended Posts