zmierzchnica Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Jak Ghandi dorośnie, to Ciapek będzie biedny, jedyny taki malutki w stadzie :D Quote
kalyna Posted July 19, 2012 Author Posted July 19, 2012 [quote name='sunshine']jaaaaki słodki !!:D Poczwary chyba wszystkie takie szalone na piłki:P Jak wchodzę do kumpla na podwórko to jego poczwar się zrywa dwa razy szczeknie i... biegnie po piłkę ile sił w łapach wraca z nią i wpycha gościom w ręce:P[/QUOTE] :) hahah to moja Sonia jak dostanie w pysk piłke czy coś podobnego.. to biega wszędzie z nią :D nawet siku i kupę robi z zabawka w pysku. Ale obcych nie zmusza do rzucania :D [quote name='Ptysiak']Mizianki dla futerek :loveu: tyle ślicznych zdjęć, że nie wiedziałam co mi sie bardziej podobna :loveu: Ale uszka Ghandiego wymiatają :D:loveu:[/QUOTE] oo jak miło.. a uszy to jakiej jaja sobie robią, bo wielkie się zrobiły i wygląda komicznie :D edit. Ciapek to jest as :D bo jak G. przegina to z pomoca leci Sonia. I wtedy Gandi z dwóch stron jest ustawiany... ale jak Sonia ma głupawkę to razem z Gandim gonią Ciapka. I wtedy czasami go ratuję :lol: I dzisiaj robiliśmy to samo co Iza z Ptysiem robi. Czyli właziliśmy do każdej kałuży, bez parówek się nie obyło... aa i konia widzieliśmy, nawet Gandi nie kozaczył, bo to coś takie wielkie :D i jak dużo osób nas wita :multi: no to dobry wieczór.. :loveu: Quote
Izabela124. Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Witam się pierwszy raz :) Szczyl jest uroczy. ONki nie są moją ulubioną rasą, ale podoba mi się :) Quote
kalyna Posted July 20, 2012 Author Posted July 20, 2012 [quote name='M&S']Witanko, głaski dla trójki:)[/QUOTE] Witamy :) psiaki wygłaskane..obecnie po jedzeniu, odpoczywają :D [quote name='Izabela124.']Witam się pierwszy raz :) Szczyl jest uroczy. ONki nie są moją ulubioną rasą, ale podoba mi się :)[/QUOTE] witamy :multi: dzięki ;) Dla mnie to moja ulubiona rasa.... coraz bardziej wkręciłam się w szkolenie :loveu: kiedyś Grzywacze mi sie podobały, ale to nie jest rasa dla każdego... Quote
xyzxyz Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 I ja do szaleństwa kocham ON-ki - praca z owczarem to sama przyjemność. :) Quote
Izabela124. Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 [quote name='kalyna'] witamy :multi: dzięki ;) Dla mnie to moja ulubiona rasa.... coraz bardziej wkręciłam się w szkolenie :loveu: kiedyś Grzywacze mi sie podobały, ale to nie jest rasa dla każdego...[/QUOTE]Ja tam już przepadłam i kolejny pies na pewno też będzie grzywaczem :D Quote
aganela Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Kalyna może czas na nowe zdjęcia?Gandi na pewno znowu podrósł! Quote
kalyna Posted July 21, 2012 Author Posted July 21, 2012 [quote name='ania90']witamy sie u Was :)[/QUOTE] siemka ;) [quote name='biscuit']I ja do szaleństwa kocham ON-ki - praca z owczarem to sama przyjemność. :)[/QUOTE] ooo tak :loveu: [quote name='Izabela124.']Ja tam już przepadłam i kolejny pies na pewno też będzie grzywaczem :D[/QUOTE] Jak dla mnie to ich pielęgnacja jest zbyt czasochłonna. Ja nie lubię bawić się w domowego groomera, no i trochę szkoda czasu. Dla mnie kąpanie, golenie itp psa co tydzień, dwa to nie dla mnie. Spacery w błocie, zabawy po deszczu, ślizganie się, buszowanie w mokrych krzakach to jest nasze życie. A grzywacz pp już widzę jakby u mnie wyglądał.... :roll: bo te o wiele bardziej mi się podobają niż hl. Poza tym to są delikatne psy i jak widzę co Owczary robią z Ciapkiem to Grzywek nie przetrwałby u nas, poza tym czegoś innego oczekuję od psa ;) Kręcą mnie duże psy, a Ciapuś to taki wypadek przy pracy i mam nadzieję, że zawsze takie kundelowate, małe u mnie będzie.. Quote
Ptysiak Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Dzień dobry :) [quote name='aganela']Kalyna może czas na nowe zdjęcia?Gandi na pewno znowu podrósł![/QUOTE] Właśnie ;) Quote
kalyna Posted July 21, 2012 Author Posted July 21, 2012 [quote name='aganela']Kalyna może czas na nowe zdjęcia?Gandi na pewno znowu podrósł![/QUOTE] [quote name='Ptysiak']Dzień dobry :) Właśnie ;)[/QUOTE] hmm zdjęcia... musiałabym poszukać i pogadać z siostrą aby dodała ;) no bo laptop umarł... Więc i z zgrywaniem fotek się wstrzymuję... Quote
Izabela124. Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 [quote name='kalyna'] Jak dla mnie to ich pielęgnacja jest zbyt czasochłonna. Ja nie lubię bawić się w domowego groomera, no i trochę szkoda czasu. Dla mnie kąpanie, golenie itp psa co tydzień, dwa to nie dla mnie. Spacery w błocie, zabawy po deszczu, ślizganie się, buszowanie w mokrych krzakach to jest nasze życie. A grzywacz pp już widzę jakby u mnie wyglądał.... :roll: bo te o wiele bardziej mi się podobają niż hl. Poza tym to są delikatne psy i jak widzę co Owczary robią z Ciapkiem to Grzywek nie przetrwałby u nas, poza tym czegoś innego oczekuję od psa ;) Kręcą mnie duże psy, a Ciapuś to taki wypadek przy pracy i mam nadzieję, że zawsze takie kundelowate, małe u mnie będzie..[/QUOTE] Dlatego lepsze hl :D Mój biega w błocie, po krzaczorach i zaroślach i nie mam problemów z pielęgnacją :) Choć na pp też jest sposób, olej, przecież szata nie musi być cały czas wystawowa :) Teraz planuję grzywka pp (ale to za jakiś czas) i nie boję się pielęgnacji. Co do charakteru to najważniejsza jest socjalizacja i grzywek staje się normalnym psem :) Quote
kalyna Posted July 21, 2012 Author Posted July 21, 2012 [quote name='Izabela124.']Dlatego lepsze hl :D Mój biega w błocie, po krzaczorach i zaroślach i nie mam problemów z pielęgnacją :) Choć na pp też jest sposób, olej, przecież szata nie musi być cały czas wystawowa :) Teraz planuję grzywka pp (ale to za jakiś czas) i nie boję się pielęgnacji. Co do charakteru to najważniejsza jest socjalizacja i grzywek staje się normalnym psem :)[/QUOTE] Ale on też wymaga pielęgnacji, golenie, wcierania balsamów, ubieranie itp. Dlatego jest tyle ras, że każdemu coś innego się podoba. Nie wiem czy przyzwyczaiłabym się do takiego psa.. No i ogólnie z mamą to mamy problem, bo nie lubimy jak pies świeci interesem :lol: choć w sporach świetnie się sprawują ;) no to zagrzywaczysz się :lol: Quote
Izabela124. Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 [quote name='kalyna']Ale on też wymaga pielęgnacji, golenie, wcierania balsamów, ubieranie itp. Dlatego jest tyle ras, że każdemu coś innego się podoba. Nie wiem czy przyzwyczaiłabym się do takiego psa.. No i ogólnie z mamą to mamy problem, bo nie lubimy jak pies świeci interesem :lol: choć w sporach świetnie się sprawują ;) no to zagrzywaczysz się :lol:[/QUOTE]Ja tam bardzo rzadko kiedy go balsamuje, czasem jak mi się przypomni to po goleniu :D Poza tym tylko mocno zarastające grzywki trzeba często golić, są takie, które bardzo rzadko się goli. No do ubierania to juz przywykłam, bo Bobik w zimę jest ubierany :) Do świecącego interesu da się przyzwyczaić ha ha Grzywacze uzależniają :D Quote
sunshine Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 [quote name='Izabela124.']Witam się pierwszy raz :) Szczyl jest uroczy. ONki nie są moją ulubioną rasą, ale podoba mi się :)[/QUOTE] Wszystko powiem Olkowi!:P A ja zauważyłam że jest jakaś moda i wysyp grzywków Quote
Izabela124. Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 [quote name='sunshine']Wszystko powiem Olkowi!:P A ja zauważyłam że jest jakaś moda i wysyp grzywków[/QUOTE]Ha ha nie boję się :eviltong: Ja tam nie zauważyłam, u mnie na całe miasto tylko dwa są, a w Łomży gdzie się uczyłam to ani jednego nie ma :( Quote
sunshine Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Ja tak patrze przez pryzmat dogo, nigdy ich nie było a teraz co chwilę ktoś ma grzywka:P Z resztą u mnie w mieście też;) Quote
Izabela124. Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 [quote name='sunshine']Ja tak patrze przez pryzmat dogo, nigdy ich nie było a teraz co chwilę ktoś ma grzywka:P Z resztą u mnie w mieście też;)[/QUOTE] Na dogo to dużo ich jest rzeczywiście, ale nie ma co się dziwić, bo świetne psy :D Quote
Recommended Posts