Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sunshine']jaaaaki słodki !!:D

Poczwary chyba wszystkie takie szalone na piłki:P Jak wchodzę do kumpla na podwórko to jego poczwar się zrywa dwa razy szczeknie i... biegnie po piłkę ile sił w łapach wraca z nią i wpycha gościom w ręce:P[/QUOTE]
:)
hahah to moja Sonia jak dostanie w pysk piłke czy coś podobnego.. to biega wszędzie z nią :D nawet siku i kupę robi z zabawka w pysku. Ale obcych nie zmusza do rzucania :D
[quote name='Ptysiak']Mizianki dla futerek :loveu: tyle ślicznych zdjęć, że nie wiedziałam co mi sie bardziej podobna :loveu:
Ale uszka Ghandiego wymiatają :D:loveu:[/QUOTE]

oo jak miło.. a uszy to jakiej jaja sobie robią, bo wielkie się zrobiły i wygląda komicznie :D

edit. Ciapek to jest as :D bo jak G. przegina to z pomoca leci Sonia. I wtedy Gandi z dwóch stron jest ustawiany... ale jak Sonia ma głupawkę to razem z Gandim gonią Ciapka. I wtedy czasami go ratuję :lol:

I dzisiaj robiliśmy to samo co Iza z Ptysiem robi. Czyli właziliśmy do każdej kałuży, bez parówek się nie obyło... aa i konia widzieliśmy, nawet Gandi nie kozaczył, bo to coś takie wielkie :D

i jak dużo osób nas wita :multi: no to dobry wieczór.. :loveu:

Posted

[quote name='M&S']Witanko, głaski dla trójki:)[/QUOTE]
Witamy :) psiaki wygłaskane..obecnie po jedzeniu, odpoczywają :D
[quote name='Izabela124.']Witam się pierwszy raz :) Szczyl jest uroczy. ONki nie są moją ulubioną rasą, ale podoba mi się :)[/QUOTE]

witamy :multi: dzięki ;)
Dla mnie to moja ulubiona rasa.... coraz bardziej wkręciłam się w szkolenie :loveu:

kiedyś Grzywacze mi sie podobały, ale to nie jest rasa dla każdego...

Posted

[quote name='kalyna']
witamy :multi: dzięki ;)
Dla mnie to moja ulubiona rasa.... coraz bardziej wkręciłam się w szkolenie :loveu:

kiedyś Grzywacze mi sie podobały, ale to nie jest rasa dla każdego...[/QUOTE]Ja tam już przepadłam i kolejny pies na pewno też będzie grzywaczem :D

Posted

[quote name='ania90']witamy sie u Was :)[/QUOTE]
siemka ;)
[quote name='biscuit']I ja do szaleństwa kocham ON-ki - praca z owczarem to sama przyjemność. :)[/QUOTE]
ooo tak :loveu:
[quote name='Izabela124.']Ja tam już przepadłam i kolejny pies na pewno też będzie grzywaczem :D[/QUOTE]

Jak dla mnie to ich pielęgnacja jest zbyt czasochłonna. Ja nie lubię bawić się w domowego groomera, no i trochę szkoda czasu. Dla mnie kąpanie, golenie itp psa co tydzień, dwa to nie dla mnie. Spacery w błocie, zabawy po deszczu, ślizganie się, buszowanie w mokrych krzakach to jest nasze życie. A grzywacz pp już widzę jakby u mnie wyglądał.... :roll: bo te o wiele bardziej mi się podobają niż hl. Poza tym to są delikatne psy i jak widzę co Owczary robią z Ciapkiem to Grzywek nie przetrwałby u nas, poza tym czegoś innego oczekuję od psa ;) Kręcą mnie duże psy, a Ciapuś to taki wypadek przy pracy i mam nadzieję, że zawsze takie kundelowate, małe u mnie będzie..

Posted

[quote name='aganela']Kalyna może czas na nowe zdjęcia?Gandi na pewno znowu podrósł![/QUOTE]

[quote name='Ptysiak']Dzień dobry :)

Właśnie ;)[/QUOTE]
hmm zdjęcia... musiałabym poszukać i pogadać z siostrą aby dodała ;)

no bo laptop umarł... Więc i z zgrywaniem fotek się wstrzymuję...

Posted

[quote name='kalyna']
Jak dla mnie to ich pielęgnacja jest zbyt czasochłonna. Ja nie lubię bawić się w domowego groomera, no i trochę szkoda czasu. Dla mnie kąpanie, golenie itp psa co tydzień, dwa to nie dla mnie. Spacery w błocie, zabawy po deszczu, ślizganie się, buszowanie w mokrych krzakach to jest nasze życie. A grzywacz pp już widzę jakby u mnie wyglądał.... :roll: bo te o wiele bardziej mi się podobają niż hl. Poza tym to są delikatne psy i jak widzę co Owczary robią z Ciapkiem to Grzywek nie przetrwałby u nas, poza tym czegoś innego oczekuję od psa ;) Kręcą mnie duże psy, a Ciapuś to taki wypadek przy pracy i mam nadzieję, że zawsze takie kundelowate, małe u mnie będzie..[/QUOTE]
Dlatego lepsze hl :D Mój biega w błocie, po krzaczorach i zaroślach i nie mam problemów z pielęgnacją :) Choć na pp też jest sposób, olej, przecież szata nie musi być cały czas wystawowa :) Teraz planuję grzywka pp (ale to za jakiś czas) i nie boję się pielęgnacji. Co do charakteru to najważniejsza jest socjalizacja i grzywek staje się normalnym psem :)

Posted

[quote name='Izabela124.']Dlatego lepsze hl :D Mój biega w błocie, po krzaczorach i zaroślach i nie mam problemów z pielęgnacją :) Choć na pp też jest sposób, olej, przecież szata nie musi być cały czas wystawowa :) Teraz planuję grzywka pp (ale to za jakiś czas) i nie boję się pielęgnacji. Co do charakteru to najważniejsza jest socjalizacja i grzywek staje się normalnym psem :)[/QUOTE]

Ale on też wymaga pielęgnacji, golenie, wcierania balsamów, ubieranie itp.
Dlatego jest tyle ras, że każdemu coś innego się podoba. Nie wiem czy przyzwyczaiłabym się do takiego psa.. No i ogólnie z mamą to mamy problem, bo nie lubimy jak pies świeci interesem :lol:

choć w sporach świetnie się sprawują ;)

no to zagrzywaczysz się :lol:

Posted

[quote name='kalyna']Ale on też wymaga pielęgnacji, golenie, wcierania balsamów, ubieranie itp.
Dlatego jest tyle ras, że każdemu coś innego się podoba. Nie wiem czy przyzwyczaiłabym się do takiego psa.. No i ogólnie z mamą to mamy problem, bo nie lubimy jak pies świeci interesem :lol:

choć w sporach świetnie się sprawują ;)

no to zagrzywaczysz się :lol:[/QUOTE]Ja tam bardzo rzadko kiedy go balsamuje, czasem jak mi się przypomni to po goleniu :D Poza tym tylko mocno zarastające grzywki trzeba często golić, są takie, które bardzo rzadko się goli. No do ubierania to juz przywykłam, bo Bobik w zimę jest ubierany :) Do świecącego interesu da się przyzwyczaić ha ha
Grzywacze uzależniają :D

Posted

[quote name='Izabela124.']Witam się pierwszy raz :) Szczyl jest uroczy. ONki nie są moją ulubioną rasą, ale podoba mi się :)[/QUOTE]

Wszystko powiem Olkowi!:P

A ja zauważyłam że jest jakaś moda i wysyp grzywków

Posted

[quote name='sunshine']Wszystko powiem Olkowi!:P

A ja zauważyłam że jest jakaś moda i wysyp grzywków[/QUOTE]Ha ha nie boję się :eviltong:
Ja tam nie zauważyłam, u mnie na całe miasto tylko dwa są, a w Łomży gdzie się uczyłam to ani jednego nie ma :(

Posted

[quote name='sunshine']Ja tak patrze przez pryzmat dogo, nigdy ich nie było a teraz co chwilę ktoś ma grzywka:P Z resztą u mnie w mieście też;)[/QUOTE]
Na dogo to dużo ich jest rzeczywiście, ale nie ma co się dziwić, bo świetne psy :D