Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
będzie dobrze.:):)

pewnie, ze dobrze będzie :)
Ptysiak napisał(a):
Głowa może boli z wrażeń :)

Widzę, że zadowolona z pierwszej lekcji :)

chyba od tego słońca, bo pogoda paskudna była jak dla nas...
baardzo :loveu:
Klaudia&Aza napisał(a):
Musi być;)

Kiedy następne szkolenie?:lol:

w czwartek ;)
do tego czasu mamy szlifować równanie :)

nie byłoby tragedii, gdybym sama o własne nogi się nie plątała, i nie potykała o Gandiego :lol: nie ma to jak być niezdarą :D

Posted

Możliwe, że ze słońca.
Ja dziś też byłam na szkoleniu :)
Masakra tak gorąco było :( Psiaki padały pod koniec... Zoya leżała prawie ciągle w cieniu a Ptysiek po kilku aportach to już nawet z przeszkody prawie spadł :evil_lol: A jak miał skakać to wywalał tyczki albo przechodził przez nie i się kładł :D

Teraz idę w środę, ale umówiłam się na 19:00 może chłodniej będzie.

Posted

Ptysiak napisał(a):
Teraz idę w środę, ale umówiłam się na 19:00 może chłodniej będzie.

Gandiemu i tak kazał Pan więcej czasu leżeć w cieniu i się chłodzić.. ale dostęp do wody był ciągły, tylko gdybym mu pozwoliła to od tego garna kroku nie zrobiłby :D
my teraz idziemy na 18, bo właśnie za ciepło jeszcze było :(

Posted

kalyna napisał(a):
Gandiemu i tak kazał Pan więcej czasu leżeć w cieniu i się chłodzić.. ale dostęp do wody był ciągły, tylko gdybym mu pozwoliła to od tego garna kroku nie zrobiłby :D
my teraz idziemy na 18, bo właśnie za ciepło jeszcze było :(

Dużo psiaków jest na szkoleniu?
Bo ja na razie z Ptysiem sama chodzę. Pierwsze zajęcia byłam tylko ja, Sylwia i Ptysiek żeby się nie rozpraszał. Teraz tylko Zoya jest przy ćwiczeniach, bawia się chwilę, potem Zoyka leży grzecznie a my ćwiczymy. Dziś pod koniec Sylwia umówiła tak dwie Klientki by Ptyś chwilę pobył z większą grupką.

Dobrze Madzia wymyśliła :) Jakbyś dała radę zrobić fotki to miałabyś już kilka na 24 czerwca do wstawienia. :D Pamiętam termin :evil_lol:

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):
A szkoleniowiec sympatyczny?:evil_lol:

bardzo miły... ale jak pozywał na Gandiemu jak mam robić komendę:równaj to skubany nie chciał z nim iśc.. ciągle za mną się oglądał :loveu:
magdabroy napisał(a):
A dasz radę zrobić jakieś foty psiaków na szkoleniu?

nie wiem.. chyba, że mamę namówię... lepiej aby robiła fotki niż ciągle się z nas śmiała :D
Ptysiak napisał(a):
Dużo psiaków jest na szkoleniu?
Bo ja na razie z Ptysiem sama chodzę. Pierwsze zajęcia byłam tylko ja, Sylwia i Ptysiek żeby się nie rozpraszał. Teraz tylko Zoya jest przy ćwiczeniach, bawia się chwilę, potem Zoyka leży grzecznie a my ćwiczymy. Dziś pod koniec Sylwia umówiła tak dwie Klientki by Ptyś chwilę pobył z większą grupką.

Dobrze Madzia wymyśliła :) Jakbyś dała radę zrobić fotki to miałabyś już kilka na 24 czerwca do wstawienia. :D Pamiętam termin :evil_lol:

dzisiaj byłam ja i roczny ONek... no a potem inny Pan swojego przyprowadził, aby pokazać super wyszkolonego psa :loveu: ale na następnych będziemy w grupie 5 psów :)

a na 24 mam już fotki przygotowane :diabloti::diabloti:

Posted

Fajnie, że się szkolicie :) Najważniejsze żeby ktoś pokazał jak się to robi, aby potem można było ćwiczyć samemu w domu.

Posted

Ptysiak napisał(a):

A 24 już wkrótce :evil_lol:

kalyna napisał(a):
nie wiem.. chyba, że mamę namówię... lepiej aby robiła fotki niż ciągle się z nas śmiała :D

No, to zatrudnij mamę jako fotografa ;) Chętnie pooglądam psiaki, które z Wami się szkolą i jak idzie Tobie i Gandzi :)

Posted (edited)

Amber napisał(a):
Fajnie, że się szkolicie :) Najważniejsze żeby ktoś pokazał jak się to robi, aby potem można było ćwiczyć samemu w domu.

dokładnie :) bo co z tego, że mam chęci jak nie wiem jak podejść do tematu....
i tak trochę skopałam komendę: siad, no ale jest to do naprawienia....
Mada95 napisał(a):
Jaki slodki szczenior z Gandiego :)

Z takim Trio, to chyba "problem do sześcianu" :D

dzięki :) z
zgadzam się z tym problemem... wczoraj byłam na szkoleniu, dzisiaj do weta i ciągle coś :D
magdabroy napisał(a):
A 24 już wkrótce :evil_lol:

No, to zatrudnij mamę jako fotografa ;) Chętnie pooglądam psiaki, które z Wami się szkolą i jak idzie Tobie i Gandzi :)

:grin::grin: jeszcze mam duuużo czasu :)
taaa i pokazywać moją niezdarność :lol:

aaa i zapomniałam Wam wczorajn apisać.....
Ciapek wczoraj skończył 5 lat :) kurcze starzeje mi się chłopak :(

Edited by kalyna
Posted

kalyna napisał(a):

taaa i pokazywać moją niezdarność :lol:

Bardziej chodziło mi o to, żeby zobaczeć jak to robią profesjonaliści, niż naśmiewać się z Ciebie :eviltong:

kalyna napisał(a):
aaa i zapomniałam Wam wczorajn apisać.....
Ciapek wczoraj skończył 5 lat :) kurcze starzeje mi się chłopak :(

No to 100 lat dla Ciapkowatego :BIG:
I Ciapowi do starzenia się jeszcze daleko ;)
Gryzli, ONek mojego brata ma 10 lat. I ten rok jest dla niego niezbyt łaskawy :shake: Siadają mu stawy, ma dni, że wogóle nie szczeka tylko leży w jednym miejscu :( Wet mówi, że pożyje jeszcze ze 3 lata, ale moja bratowa jak na niego patrzy, to wątpi w taki scenariusz :placz:

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Moja Figowa konczy za niedlugo 10 :mad: CIAPEK CI SIE STARZEJE??!! :mad:

ja pamiętam jalk przyjechał to jakby to było wczoraj :(
magdabroy napisał(a):
Bardziej chodziło mi o to, żeby zobaczeć jak to robią profesjonaliści, niż naśmiewać się z Ciebie :eviltong:

No to 100 lat dla Ciapkowatego :BIG:
I Ciapowi do starzenia się jeszcze daleko ;)
Gryzli, ONek mojego brata ma 10 lat. I ten rok jest dla niego niezbyt łaskawy :shake: Siadają mu stawy, ma dni, że wogóle nie szczeka tylko leży w jednym miejscu :( Wet mówi, że pożyje jeszcze ze 3 lata, ale moja bratowa jak na niego patrzy, to wątpi w taki scenariusz :placz:

aha :D

dziękuję w jego imieniu :)

a jakieś tabletki bierze ten pies? hmm a może w jakiś sposób go rehabilitują poprzez pływanie/ czy mają jakąś operację w planach? bo lepiej wziąć się za to szybko... bo ja poprzez moje niedoświadczenie i łatwowierność wetowi musiałam uśpić Barrego... a przecież mogliśmy go uratować :(

Posted

kalyna napisał(a):
a jakieś tabletki bierze ten pies? hmm a może w jakiś sposób go rehabilitują poprzez pływanie/ czy mają jakąś operację w planach? bo lepiej wziąć się za to szybko... bo ja poprzez moje niedoświadczenie i łatwowierność wetowi musiałam uśpić Barrego... a przecież mogliśmy go uratować :(

Dostaje jakieś tabletki (nie pytałam o nazwe), co tydzien jeżdżą z nim też na jakieś zastrzyki wzmacniające. Moja bratowa gotuje mu też galaretkę z nóżek ;)
Z jakąś rehabilitacją pewnie będzie ciężko, bo oboje pracują, do tego dwoje dzieci. Zresztą ja Gryzliego nie widziałam pół roku, więc ciężko mi oceniać tylko po tym co powiedziała mi bratowa. Do weta mają zaufanie, więc mam nadzieje, że leczy go najlepiej jak się da w tej chwili ;) No i jeśli operacja będzie potrzebna, to będzie o niej mówił mojemu bratu ;)

Posted

magdabroy napisał(a):
Dostaje jakieś tabletki (nie pytałam o nazwe), co tydzien jeżdżą z nim też na jakieś zastrzyki wzmacniające. Moja bratowa gotuje mu też galaretkę z nóżek ;)
Z jakąś rehabilitacją pewnie będzie ciężko, bo oboje pracują, do tego dwoje dzieci. Zresztą ja Gryzliego nie widziałam pół roku, więc ciężko mi oceniać tylko po tym co powiedziała mi bratowa. Do weta mają zaufanie, więc mam nadzieje, że leczy go najlepiej jak się da w tej chwili ;) No i jeśli operacja będzie potrzebna, to będzie o niej mówił mojemu bratu ;)

no to trzymam łapki aby wrócił do siebie i być może jest to spowodowane gorączkami.... nawet moje psy maja obniżoną aktywność, bo jest im za gorąco.. przez to też leniwe..
ale taka rehabilitację mogą sami robić i o to mi chodziło.. czyli właśnie jeziorko, aby psiak popływał.. można z nim wejść do wody i podtrzymywać za brzuch aby łapami przebierał :)

ja mam straszną traumę z tego powodu :( tyle rzeczy było zawalonych, że do dzisiaj sobie tego nie możemy wybaczyć, bo to był fantastyczny pies.
podawania tabletek, które przecież nie mogły pomóc, bo to nie jest ich przeznaczenie (akurat tych)... zero zastrzyków, operacji nic nam nie wspomniał. nawet nie zaproponował abyśmy pojechali go prześwietlić... a wtedy to ja byłam ciemna :angryy::angryy:
a miał tylko 9 lat jak og uśpiliśmy :(

Posted

Ja mam nadzieję, że Gryzli ma niedyspozycję nie tylko przez wiek, ale właśnie przez pogodę ;) I że to kwestia dni/tygodni i wróci do formy :) Może nie będzie już się zachowywał jak szczeniak, ale oby tylko odżył troszkę ;)

Posted

Wszystkiego najlepszego dla Ciaputka! :D
I wcale się nie starzeje - dla pieska o takich rozmiarach to czas największej męskości. Ciapek jest w sile wieku, serio :)

Posted

[quote name='magdabroy']Ja mam nadzieję, że Gryzli ma niedyspozycję nie tylko przez wiek, ale właśnie przez pogodę ;) I że to kwestia dni/tygodni i wróci do formy :) Może nie będzie już się zachowywał jak szczeniak, ale oby tylko odżył troszkę ;)
też mam taką nadzieję :)
[quote name='unikatowydiament']witamy się w upalne popołudnie:)
u nas też upalnie :(
witamy :multi:
[quote name='dOgLoV']super ze szkolenie sie podbało :multi: kiedy pojade zobaczyc wasza lekcje :evil_lol: wtedy was obfoce :evil_lol:
oo fajnie byłoby :) hmm weźcie któregoś psiaka to sobie pobiegamy w kółeczku razem ;)

makot'a;19264124 napisał(a):
Wszystkiego najlepszego dla Ciaputka! :D
I wcale się nie starzeje - dla pieska o takich rozmiarach to czas największej męskości. Ciapek jest w sile wieku, serio :)

no niby tak, ale już ma siwą bródkę, i pamiętam jak do nas przyjechał to tak szybko zleciało.. no i uczyć też się tak chętnie już nie chce :mad:

Posted

kalyna napisał(a):

oo fajnie byłoby :) hmm weźcie któregoś psiaka to sobie pobiegamy w kółeczku razem ;)

Qwendi wezmiemy bedzie cwiczyla bieganie do wystawy :evil_lol:

Posted

kalyna napisał(a):
no niby tak, ale już ma siwą bródkę, i pamiętam jak do nas przyjechał to tak szybko zleciało.. no i uczyć też się tak chętnie już nie chce :mad:

Tora ma od szczeniaka siwą bródkę :eviltong: