Klaudia&Aza Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 kalyna napisał(a):hahaha :D pańcia nudna jest to i pozowanie do zdjęć do znudziło... ostatnio mi G. zwiał bo do pieska poleciał. nawet nie szczekał na niego :mdleje: ale stracha miałam ogromnego.. ale coraz lepiej jest :loveu: aa i na szkolenie idziemy ;) musimy go ujarzmić :D i tak z nowości, bo zapomniałam ostatnio napisać to Gandi jest na BARFie :multi: No to fajnie, że coraz lepiej:smile: To kiedy pierwsza lekcja? :cool3: Quote
xyzxyz Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 http://vpx.pl/i/2012/06/04/ODz1.jpg usiory :loveu: Przyznawaj się, co Ty dajesz maleństwu, że tak szybko rośnie. Nawet na tej fotce po oczach widać, że jakieś prochy mu dajesz! :eviltong: Quote
*Magda* Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 kalyna napisał(a): i tak z nowości, bo zapomniałam ostatnio napisać to Gandi jest na BARFie :multi: Sama podjełaś tę decyzję czy kontaktowałaś się z Panbazyl'em? Quote
Ptysiak Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Kiedy pierwsza lekcja ?:) Ghandi na BARFie nadal ciągle głodny jak przy suchym czy teraz już normalnie? Nas dziś szkolenie ominęło bo lało tak, że nic by nie dało się zrobić :( Poćwiczyliśmy tylko w domu i w przerwach między deszczem na ogródku.:D Quote
kalyna Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']No to fajnie, że coraz lepiej:smile: To kiedy pierwsza lekcja? :cool3: aż za dwa tygodnie ;) [quote name='biscuit']http://vpx.pl/i/2012/06/04/ODz1.jpg usiory :loveu: Przyznawaj się, co Ty dajesz maleństwu, że tak szybko rośnie. Nawet na tej fotce po oczach widać, że jakieś prochy mu dajesz! :eviltong: haha jak widzi kości to ma takie rozanielony pysk :D [quote name='magdabroy']Sama podjełaś tę decyzję czy kontaktowałaś się z Panbazyl'em? Decyzje podjęłam z tatą, ale o rady pisze do Panbazyla :) [quote name='Ptysiak']Kiedy pierwsza lekcja ?:) Ghandi na BARFie nadal ciągle głodny jak przy suchym czy teraz już normalnie? Nas dziś szkolenie ominęło bo lało tak, że nic by nie dało się zrobić :( Poćwiczyliśmy tylko w domu i w przerwach między deszczem na ogródku.:D szczerze to z Gandim jest dzień do nocy.. wiadomo jeszcze chce wszystko gryźć, ale nie zjada wszystkiego co ma pod łapą. Brzuszek ma najedzony :multi: kupki wg mnie o wiele ładniejsze i ogólna sylwetka też mu się poprawiła... to co było napisane wg tabeli wagowej to mu nie wystarczało..ale ja poróbnuję do kupek na BARFie....bo tylko z takimi mam doświadczenie ;) ja z nim ćwiczę siad, waruj, do mnie, reagowanie na imię.. próbujemy aportu, ale wcale nam nie idzie.. i na tym staniemy, bo nie chcę skopać jakieś komendy.. No to Sonia juz też lepiej niech się szykuję bo jej nie odpuszczę :D Quote
Klaudia&Aza Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 [quote name='kalyna']Decyzje podjęłam z tatą, ale o rady pisze do Panbazyla :) A kto to jest ten Panbazyl? bo ja nie wtajemniczona:-D dwa tygodnie to nie długo, wytrwale będę czekać na relację;) No to Sonia juz też lepiej niech się szykuję bo jej nie odpuszczę :-D A to Sonie też chcesz zabierać?:cool3: Quote
Ptysiak Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Ja jeszcze do waruj nie doszłam z Ptysiem. Jesteśmy na etapie chodzenia bez smyczy, na luźnej smyczy, siad to robi zawsze więc ćwiczymy tylko siadanie jak idzie obok nogi, skupienie uwagi (czyli właśnie reagowanie na imię)-ostatnio sprawdzałam to przy innym psie czy zareaguje czy mnie oleje - olał :evil_lol:, do mnie, noga, zostań. Aporcik przynosi mi pod nogi, najładniej w domu mu wychodzi :D ale nie zawsze chce oddać, czasami czeka aż się z nim troszkę poszarpię. Biedna Sonia :D Oj kusisz mnie tym BARFem ;) Quote
kalyna Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 Klaudia&Aza napisał(a):A kto to jest ten Panbazyl? bo ja nie wtajemniczona:-D dwa tygodnie to nie długo, wytrwale będę czekać na relację;) A to Sonie też chcesz zabierać?:cool3: to jest osoba z dogo ;) hodowczyni, która tyeraz też ma szczeniaka, więc najbardziej wtajemniczona w ten temat jest ;) a wiadomo dobrych rad nigdy za wiele.. bo ja nigdy szczeniaka tylko na BARFie nie odchowałam... a nie chce narobić więcej szkody niż pożytku. A Sonii raczej zabierać nie chcę, ale zobaczę jak się szkoli psy i sama będę z nią pracować w domu.. a jeśli coś mi nie tak pójdzie to nie wykluczam nie zabrania jej ;) bo to polega na szkoleniu właściciela, a Soń do tyłu jest z takimi komendami.... Ptysiak napisał(a):Ja jeszcze do waruj nie doszłam z Ptysiem. Jesteśmy na etapie chodzenia bez smyczy, na luźnej smyczy, siad to robi zawsze więc ćwiczymy tylko siadanie jak idzie obok nogi, skupienie uwagi (czyli właśnie reagowanie na imię)-ostatnio sprawdzałam to przy innym psie czy zareaguje czy mnie oleje - olał :evil_lol:, do mnie, noga, zostań. Aporcik przynosi mi pod nogi, najładniej w domu mu wychodzi :D ale nie zawsze chce oddać, czasami czeka aż się z nim troszkę poszarpię. Biedna Sonia :D Oj kusisz mnie tym BARFem ;) no to my jesteśmy w czarnej d**** :D ale nadrobimy wszystko ;) ja nikogo do BARFa nie namawiam, bo wiem ile to jest roboty itp. Ale ja jestem już zadowolona, oby tak dalej :lol: a tak z czystej ciekawości to ile spotkań macie zaplanowanych w ramach kursy i po ile czasu trwają? Quote
Emigrantka Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Ciotka Minia swoje 3 Onki i staruszke Bog wie co na BARF przestawila.. zaraz jaj tu zawolam.l hehhrhr Quote
Ptysiak Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 kalyna napisał(a):no to my jesteśmy w czarnej d**** :D ale nadrobimy wszystko ;) ja nikogo do BARFa nie namawiam, bo wiem ile to jest roboty itp. Ale ja jestem już zadowolona, oby tak dalej :lol: a tak z czystej ciekawości to ile spotkań macie zaplanowanych w ramach kursy i po ile czasu trwają? No pewnie, że nadrobicie :) Jeśli będzie trzeba i to będzie dla dobra Ptysia to mogę bawić się w przygotowanie jedzenia i poświęcić na to dużo czasu byle był zdrowy i szczęśliwy. Psie przedszkole to 10 spotkań po około 1h, dwa razy w tygodniu. Pierwsze trwało 2h bo chciała poznać psiaka lepiej i mnie:D Dużo mi tłumaczyła, zresztą ciągle tłumaczy i poprawia (głównie mnie:D) a jeszcze potem bawił się z sunią Trenerki.:) Na dobrą sprawę to na tych zajęciach więcej ja się uczę niż pies:D, bardzo dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć i szczerze mówiąc to dobrze, że poszłam bo mimo iż miałam wcześniej psy itd. to wiele błędów robiłam a to co Ona mówi i radzi w praktyce potem skutkuje na plus. Quote
*Magda* Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Klaudia&Aza napisał(a):A kto to jest ten Panbazyl? bo ja nie wtajemniczona:-D kalyna napisał(a):to jest osoba z dogo ;) hodowczyni, która tyeraz też ma szczeniaka, więc najbardziej wtajemniczona w ten temat jest ;) Panbazyl odchowała cały swój miot na barf'ie ;) Obecnie ma 3 dorosłe labki na barf'ie i szczylka ogara, który też jest na barf'ie (już w hodowli z której wyszedł był tak karmiony). Więc według mnie jest osobą doświadczoną w tym kierunku zarówno z psami dorosłymi, jak i z szczeniakami ;) Quote
minia913 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Emigrantka napisał(a):Ciotka Minia swoje 3 Onki i staruszke Bog wie co na BARF przestawila.. zaraz jaj tu zawolam.l hehhrhr jestem ale jak zobaczylam ile watek ma stron to sie przestraszylam czytania ;) o co chodzi z BARF tak jak Emi pisze wszystkie moje kundle to palaszuja lacznie z nastoletnia babunia ktorej zeby pozostawiaja wiele do zyczenia Quote
Emigrantka Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Lo matko, tu czy na Ptysiu na BRAF psy ida? Chyba na Ptysiu jednak..... Wejdzi citka na Ptysia galerie, linki w podpisach u Zary na watku.... Quote
Ptysiak Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Emigrantka napisał(a):Lo matko, tu czy na Ptysiu na BRAF psy ida? Chyba na Ptysiu jednak..... Wejdzi citka na Ptysia galerie, linki w podpisach u Zary na watku.... Emi nie na Ptysiu tylko tutaj:) Dobrze napisałaś :) Ptysiek jest na suchym może kiedyś pomyślę o BARFie ale jak dotąd nigdy jeszcze nie miałam styczności :) Quote
Emigrantka Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 NO mnie ciotka Minia niezle opier...li ze ja po watkach wysylam... hehehehhe Quote
kalyna Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Emigrantka napisał(a):Ciotka Minia swoje 3 Onki i staruszke Bog wie co na BARF przestawila.. zaraz jaj tu zawolam.l hehhrhr No to zwołujesz brygadę ratunkową :evil_lol: magdabroy napisał(a):Panbazyl odchowała cały swój miot na barf'ie ;) Obecnie ma 3 dorosłe labki na barf'ie i szczylka ogara, który też jest na barf'ie (już w hodowli z której wyszedł był tak karmiony). Więc według mnie jest osobą doświadczoną w tym kierunku zarówno z psami dorosłymi, jak i z szczeniakami ;) o dokładnie ;) minia913 napisał(a):jestem ale jak zobaczylam ile watek ma stron to sie przestraszylam czytania ;) o co chodzi z BARF tak jak Emi pisze wszystkie moje kundle to palaszuja lacznie z nastoletnia babunia ktorej zeby pozostawiaja wiele do zyczenia torchę stron przybyło przez to ostatnie 1,5 roku :evil_lol: no bo Gandi jest w okresie wzrostu i nie wiem czy w normalnych ilościach podawać warzywa i owoce. Nie chcę niczego zaniedbać...no bo nie wiem czy papka 1-3 razy w tygodniu wystarcza... o kości się nie martwię, bo młody wcina wsio co mu dam :diabloti: dzisiaj idziemy do weta i zapytam się o witaminy, ale nie spodziewam się szału :roll::roll: Emigrantka napisał(a):Lo matko, tu czy na Ptysiu na BRAF psy ida? Chyba na Ptysiu jednak..... Wejdzi citka na Ptysia galerie, linki w podpisach u Zary na watku.... heheh tutaj ;) dwa już ponad rok są, a trzeci jest już 5 dzień :eviltong: Ptysiak napisał(a):Emi nie na Ptysiu tylko tutaj:) Dobrze napisałaś :) Ptysiek jest na suchym może kiedyś pomyślę o BARFie ale jak dotąd nigdy jeszcze nie miałam styczności :) ehh moje całe życie dostawały gotowane/surowe. Karmę dawałam jako przysmak, więc dla mnie to nie jest jakiś tam wyczyn... no ale szczeniaki jechały na gotowanym, a ten serwuję surowiznę... Gandi ma skończone 3 miesiące to może już być szczepiony na wściekliznę? Quote
minia913 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 ja tu nic nie pomoge bo przestawialam dorosle psy na BARF i nie mam pojecia jak to jest ze szczylkami Dzieki Emi za wycieczkę po dogo :P Quote
Ptysiak Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Emigrantka napisał(a):NO mnie ciotka Minia niezle opier...li ze ja po watkach wysylam... hehehehhe haha... Przynajmniej sobie pozwiedza :D kalyna napisał(a):Gandi ma skończone 3 miesiące to może już być szczepiony na wściekliznę? Niby może... Na bank nie można przed ukończeniem 3 miesięcy. Ale osobiście wole później jednak, tak koło 4-5 miesiąca. Różnie słyszałam, te 1-2 miesiące poczekania nie zaszkodzą. Quote
*Magda* Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Tora była szczepiona na wściekliznę w 3 miesiącu ;) Miała łączoną szczepionkę wścieklizna+zakaźne :) Quote
:: FiGa :: Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 http://vpx.pl/i/2012/06/04/ODz1.jpg Jak to rosnie... :mdleje: Witajcie :loveu: Gdzie to szkolenie dorwaliscie? Daleko miec bedziecie? ;) Quote
kalyna Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 [quote name='minia913']ja tu nic nie pomoge bo przestawialam dorosle psy na BARF i nie mam pojecia jak to jest ze szczylkami Dzieki Emi za wycieczkę po dogo :P ale i tak dzięki za chęci :) [quote name='Ptysiak'] Niby może... Na bank nie można przed ukończeniem 3 miesięcy. Ale osobiście wole później jednak, tak koło 4-5 miesiąca. Różnie słyszałam, te 1-2 miesiące poczekania nie zaszkodzą. no właśnie myślę nad tym... no nic dzisiaj do wet nie idziemy, bo pada... [quote name='magdabroy']Tora była szczepiona na wściekliznę w 3 miesiącu ;) Miała łączoną szczepionkę wścieklizna+zakaźne :) oo dobrze wiedzieć ;) [quote name=':: FiGa ::']http://vpx.pl/i/2012/06/04/ODz1.jpg Jak to rosnie... :mdleje: Witajcie :loveu: Gdzie to szkolenie dorwaliscie? Daleko miec bedziecie? ;) oj rośnie jak na drożdżach i już śmiesznie wygląda :lol: pewna osóbka z dogo nam poleciła :loveu: za co jej bardzo dziękuje ;) tak z ok. 40 km w jedną stronę, ale rodzice się zgodzili :multi: choć jeszcze nie tak dawno to białej gorączki dostaliby na samą myśl :D :D Quote
*Magda* Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 kalyna napisał(a):pewna osóbka z dogo nam poleciła :loveu: za co jej bardzo dziękuje ;) tak z ok. 40 km w jedną stronę, ale rodzice się zgodzili :multi: choć jeszcze nie tak dawno to białej gorączki dostaliby na samą myśl :D :D Rodzice widzą co wyrosło z Sonii i chyba wolą się zgodzić na szkolenie, niż mieć dwa tak charakterne psy ;) Quote
makot'a Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Hehe, tak to własnie jest - ja z Bastą mam problem, więc jak będzie szczeniak to będę wychodziła z siebie, żeby z niego wyrosł NORMALNY pies... oj tak, stado bardzo mobilizuje do wychowywania kolejnych :diabloti: Swoją drogą, baaaardzo fajny miot mam na oku :diabloti: I nawet jakiś czas temu od mamy "błogosławieństwo na psa" dostałam :evil_lol: Quote
łamAga Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 kalyna napisał(a): pewna osóbka z dogo nam poleciła :loveu: za co jej bardzo dziękuje ;) tak z ok. 40 km w jedną stronę, ale rodzice się zgodzili :multi: prosze bardzo :lol: jak to mowia szewc w dziurawych butach chodzi :evil_lol: ale szkoleniowiec na prawde dobry ;) bedziesz zadowolona byle by Ci Ghandiego do policji pozniej nie zajumali :evil_lol: Quote
Recommended Posts