Ptysiak Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 [quote name='magdabroy']Biały ser, jogurt itp. to podstawa wapna dla psa ;) Już kiedyś też mi ktoś próbował wcisnąć, że serem białym truję psa :D Suche zdrowe i naturalne? Tak, pewnie rośnie na drzewach i dlatego takie naturalne :D:D:D No bo biały ser ma za dużo białka :/ :D A jogurt to już nawet nie wiem co do niego miała... Jak Jej tłumaczyłam, że naturalny jogurcik to samo zdrowie i poprawia właśnie trawienie, dobre na brzuszek to mnie wyśmiała :p Ona chyba faktycznie myśli, że suchy na drzewach rośnie jak jabłka :D:D:D Quote
Tyna21 Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Ptysiak napisał(a):No bo biały ser ma za dużo białka :/ :D A jogurt to już nawet nie wiem co do niego miała... Jak Jej tłumaczyłam, że naturalny jogurcik to samo zdrowie i poprawia właśnie trawienie, dobre na brzuszek to mnie wyśmiała :p Ona chyba faktycznie myśli, że suchy na drzewach rośnie jak jabłka :D:D:D Ze wszystkim trzeba rozważnie i z umiarem ;) Wiem z doświadczenia, bo psa przebiałkowaliśmy i teraz biedak je tylko "naturalne" suche dla wrażliwców. A kiedyś jadł jogurty, białe sery, jaja, różne rodzaje mięs, korpusy drobiowe i surowe kurczaki. Quote
Ptysiak Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Tyna21 napisał(a):Ze wszystkim trzeba rozważnie i z umiarem ;) Wiem z doświadczenia, bo psa przebiałkowaliśmy i teraz biedak je tylko "naturalne" suche dla wrażliwców. A kiedyś jadł jogurty, białe sery, jaja, różne rodzaje mięs, korpusy drobiowe i surowe kurczaki. Trzeba z umiarem zgadzam się :) ale nie oznacza to, że podane z rozsądkiem w odpowiednich ilościach psu zaszkodzi:) Wino pite z umiarem tez bywa zdrowe na np. trawienie ;) Quote
KT Arts Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Ptysiak napisał(a):Trzeba z umiarem zgadzam się :) ale nie oznacza to, że podane z rozsądkiem w odpowiednich ilościach psu zaszkodzi:) Wino pite z umiarem tez bywa zdrowe na np. trawienie ;) Zgadzam sie w zupełnosci :) zwłaszcza z kwestia wina :P Quote
Ptysiak Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Niufciak napisał(a):Zgadzam sie w zupełnosci :) zwłaszcza z kwestia wina :P No to na dobre trawienie :beerchug: :evil_lol:(nie znalazłam obrazka z winem :D) Quote
kalyna Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 [quote name='Tyna21']Ze wszystkim trzeba rozważnie i z umiarem ;) Wiem z doświadczenia, bo psa przebiałkowaliśmy i teraz biedak je tylko "naturalne" suche dla wrażliwców. A kiedyś jadł jogurty, białe sery, jaja, różne rodzaje mięs, korpusy drobiowe i surowe kurczaki. a czym objawiało się przebiałkowanie? bo jeśli pies dostanie za dużo białka to może to spodowodać wzrost wagi... w przypadkach skrajnych jak psy chore na nerki czy szczenięta powinny mieć ograniczony dostep do białka. wino jest bleeeee jakieś tam fotki, bo potrzebowałam to i tu wstawię... Quote
ania90 Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 http://vpx.pl/i/2012/06/04/ODz1.jpg uszy w nieladzie;) Quote
Ptysiak Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Dzień dobry:) http://vpx.pl/i/2012/06/04/ODz1.jpg fajnie mu te uszka stoją :loveu: Śliczne zdjęcia :) Quote
*Magda* Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Piękna Sonia i Ciap :loveu: A Gandzi fajnie uszy stoją :) Lubię jak te uszy są takie niesforne :D Quote
łamAga Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 kalyna napisał(a):a czym objawiało się przebiałkowanie? bo jeśli pies dostanie za dużo białka to może to spodowodać wzrost wagi... w przypadkach skrajnych jak psy chore na nerki czy szczenięta powinny mieć ograniczony dostep do białka. wino jest bleeeee Neron jak był przebiałkowany to wydrapywał sobie wielkie place sierści do gołej skóry , odstawilismy całkowicie bialko i wszystko łądnie sie zaroslo ;) a wino jest okropne :shake: Ale fajnie Ghandiemu uszyska juz stanęły :loveu::loveu::loveu::loveu: Sonia i Ciapulec kochane psiska :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
aganela Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Luna ma uszy w tym samym etapie:loveu:już za parę mies.po słodkim malcu zostaną tylko zdjęcia.. Quote
kalyna Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 [quote name='ania90']http://vpx.pl/i/2012/06/04/ODz1.jpg uszy w nieladzie;) istny burdel :D [quote name='Ptysiak']Dzień dobry:) http://vpx.pl/i/2012/06/04/ODz1.jpg fajnie mu te uszka stoją :loveu: Śliczne zdjęcia :) Dobrrrry ;) dzięki... chyba jedno stoi, bo drugi to bardziej leży... [quote name='magdabroy']Piękna Sonia i Ciap :loveu: A Gandzi fajnie uszy stoją :) Lubię jak te uszy są takie niesforne :D dzięki :loveu: a jakie mięciutkie te uszka są.. jak będą stać to będą już twarde... [quote name='dOgLoV']Neron jak był przebiałkowany to wydrapywał sobie wielkie place sierści do gołej skóry , odstawilismy całkowicie bialko i wszystko łądnie sie zaroslo ;) a wino jest okropne :shake: Ale fajnie Ghandiemu uszyska juz stanęły :loveu::loveu::loveu::loveu: Sonia i Ciapulec kochane psiska :loveu::loveu::loveu::loveu: to on miał alergię na białko a nie był przebiałkowany... dzięki :loveu: [quote name='aganela']Luna ma uszy w tym samym etapie:loveu:już za parę mies.po słodkim malcu zostaną tylko zdjęcia.. dokładnie... choć chwilami nie mogę się doczekać jak już dorośnie...tak ja nie mogłam się doczekać szczeniaka, tak nie moge się doczekać aż dorośnie :lol: i wstawiłabyś jakieś nowe fotki dziewczyn ;) Quote
Tyna21 Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 dOgLoV napisał(a):Neron jak był przebiałkowany to wydrapywał sobie wielkie place sierści do gołej skóry , odstawilismy całkowicie bialko i wszystko łądnie sie zaroslo ;) U nas było dokładnie to samo! A skóra wyglądała zdrowo mimo braku włosów na niej ;) Quote
łamAga Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 kalyna napisał(a): to on miał alergię na białko a nie był przebiałkowany... niby tak ale teraz dostaje marchewkę z jajkiem , całym i się nie drapie hmmmm Quote
Tyna21 Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 kalyna napisał(a): to on miał alergię na białko a nie był przebiałkowany... Vato nie miał alergii na białko, a objawy takie same jak u dOgLoV. Nasz od 2 miesiąca życia karmiony był mięsem i karmą dla szczeniąt, później od 15 miesiąca dostawał tylko wysokoenergetyczną karmę i mięso kilko razy w tygodniu i nie nic się nie działo. Zaczęło się jak miał 20-21 miesięcy. Quote
kalyna Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 Tyna21 napisał(a):U nas było dokładnie to samo! A skóra wyglądała zdrowo mimo braku włosów na niej ;) no to to była alergia... dOgLoV napisał(a):niby tak ale teraz dostaje marchewkę z jajkiem , całym i się nie drapie hmmmm bo to typowo chodzi o twarogi, jogurty, mięso.. to jest dany rodzaj białka,a w jajku jest chyba inny, ale ręki nie dam sobie uciąć...widocznie jajko nie wywołuje reakcji alergicznych... swoją drogą jajko jest bardzo zdrowe ;) aa teraz mi się przypomniało, że miałam dać G. jajko :mdleje: Quote
Tyna21 Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 kalyna napisał(a):no to to była alergia... bo to typowo chodzi o twarogi, jogurty, mięso.. to jest dany rodzaj białka,a w jajku jest chyba inny, ale ręki nie dam sobie uciąć...widocznie jajko nie wywołuje reakcji alergicznych... A to dopiero ujawniłoby się po prawie 2 latach? On jadł bardzo dużo białka różnego rodzaju z tego co wymieniłaś wyżej to Vato jadł wszystko. Teraz po pół roku przerwy od dużej ilości białka (jadł tylko suchą, delikatną karmę) wszystko się super zregenerowało i powoli zaczynami znowu wprowadzać mięso obserwując, czy drapie się czy nie. Zaczynamy od kury ;) Quote
makot'a Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Kawał bydlęcia już z niego! :O http://vpx.pl/i/2012/06/04/p0kj5.jpg Quote
Klaudia&Aza Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 http://vpx.pl/i/2012/06/04/tg9p1.jpg Ciap nie ziewaj, bo i mi się chce:D [quote name='kalyna']dokładnie... choć chwilami nie mogę się doczekać jak już dorośnie...tak ja nie mogłam się doczekać szczeniaka, tak nie moge się doczekać aż dorośnie :lol: i wstawiłabyś jakieś nowe fotki dziewczyn ;) Często tak jest, że nie można się doczekać aż szczeniak dorośnie. Ale jak już jest dorosłym psem to się tęskni za szczeniakiem, więc ty też pewnie zatęsknisz:eviltong: A jak idzie socjalizacja małego?:-) Quote
kalyna Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 [quote name='Emigrantka']Tak sobie wpadlam popatrzec... :) ooo jak miło :) zapraszamy częściej :) makot'a;19189404 napisał(a):Kawał bydlęcia już z niego! :O http://vpx.pl/i/2012/06/04/p0kj5.jpg a gdzie tam.. to nadal takie maleństwo jest :lol: [quote name='unikatowydiament']witanko:) mizianki zasyłamy witamy ;) [quote name='Klaudia&Aza']http://vpx.pl/i/2012/06/04/tg9p1.jpg Ciap nie ziewaj, bo i mi się chce:D Często tak jest, że nie można się doczekać aż szczeniak dorośnie. Ale jak już jest dorosłym psem to się tęskni za szczeniakiem, więc ty też pewnie zatęsknisz:eviltong: A jak idzie socjalizacja małego?:-) hahaha :D pańcia nudna jest to i pozowanie do zdjęć do znudziło... ostatnio mi G. zwiał bo do pieska poleciał. nawet nie szczekał na niego :mdleje: ale stracha miałam ogromnego.. ale coraz lepiej jest :loveu: aa i na szkolenie idziemy ;) musimy go ujarzmić :D i tak z nowości, bo zapomniałam ostatnio napisać to Gandi jest na BARFie :multi: Quote
Recommended Posts