Daga&Maks Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 http://vpx.pl/i/2012/05/28/bASDZ.jpg gęsiego :D na tych ludzi to szkoda słów, człowiek wychodzi z siebie żeby o socjalizację zadbać, a wystarczy jeden idiota żeby zniszczyć całą pracę :angryy: Quote
kalyna Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 :: FiGa :: napisał(a):SIamano :multi: TAcy to sa najgorsze scierwa jakie istnieja :angryy::angryy: Nie rozumiem jak mozna miec frajde ze straszenia komus psa... zacofany prostak i wsiok :angryy::angryy: Sama jestem z malej wiochy, podobnej zapwne do Twojej i wiem jacy ludzie tam mieszkaja :angryy: U mnie z kolei byly zajebista rodzinka, tatus typowy wiesniaczek i dzieciaki to samo, lubili dreczyc psy innych :angryy: Ostatnio jak bylam w PL to widzialam ze kupili sobie ONa... http://vpx.pl/i/2012/05/28/Vu3oh.jpg ALe ma zadoolona minke Soniek :loveu: WIdac ze polubila malego :loveu: nosz taka wściekła byłam, że szok... ale przecież co ja mogę, jestem tylko goopią gówniarą, co na niczym się nie zna.... ehh i ciekawe dlaczego to wybór padł na ONa :( Taaa teraz to już mamy idyllę.. ciekawe jak długo... unikatowydiament napisał(a):świetny prezencik,a fotki extra zresztą jak zawsze:) dzięki ;) biscuit napisał(a):Piękno niejedno ma imię! :eviltong: ooo dobre :D dagaa111 napisał(a):http://vpx.pl/i/2012/05/28/bASDZ.jpg gęsiego :D na tych ludzi to szkoda słów, człowiek wychodzi z siebie żeby o socjalizację zadbać, a wystarczy jeden idiota żeby zniszczyć całą pracę :angryy: haha ;) to, że ktoś ma rzucającego się na wszystko psa, to nie znaczy że też takiego chcę :roll: Quote
darii_iia Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Jak miło się patrzy na bawiące się psiska. A szczególnie jak jeden z nich to szczeniak. :loveu: Ooj, Ci ludzie i ich pomysły, ręce opadają. :roll: Pozdrawiamy całą ferajnę. :lol: Quote
Ewa&Duffel Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Z dużym opóźnieniem gratuluję nowego domownika :) Mały jest piękny :loveu: Życzę powodzenia w wychowywaniu i szkoleniu ;) Quote
xyzxyz Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Ciekawe, czy Gandi - kiedy urośnie - będzie mieć ciemniejszą maskę niż Sonia :lol: Quote
AgataP Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Kalyna gratuluję nowego domownika, oby Ciapek nie dał się zdominować ONkom :) zazdroszczę malucha ( i trochę tez współczuję:diabloti: ) Quote
kalyna Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 darii_iia napisał(a):Jak miło się patrzy na bawiące się psiska. A szczególnie jak jeden z nich to szczeniak. :loveu: Ooj, Ci ludzie i ich pomysły, ręce opadają. :roll: Pozdrawiamy całą ferajnę. :lol: fajnie się patrzy, ale trzeba tez ciągle kontrolować, bo jakby nie było to maleństwo jeszcze jest :roll: Ewa&Duffel napisał(a):Z dużym opóźnieniem gratuluję nowego domownika :) Mały jest piękny :loveu: Życzę powodzenia w wychowywaniu i szkoleniu ;) dziękuję ;) oo tak, takie życzenoa bardzo się przydadzą...bo on to już ma czasem takie pomysły, że szkoda słów... zapomniałam jak to jest mieć szczylka.. biscuit napisał(a):Ciekawe, czy Gandi - kiedy urośnie - będzie mieć ciemniejszą maskę niż Sonia :lol: haha dobre pytanie.. choć ja chyba wolę jaśniejsze... AgataP napisał(a):Kalyna gratuluję nowego domownika, oby Ciapek nie dał się zdominować ONkom :) zazdroszczę malucha ( i trochę tez współczuję:diabloti: ) dziękuje ;) zobaczymy kto będzie rządzić na naszym podwórku. oj nie ma czego zazdrościć, o wiele bardziej współczuć.. wściekłe ADHD :D Quote
Ptysiak Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Albo coś mi dogo znowu szwankując albo jakoś tak tu zdjęć nie widzę ostatnio :mad: :evil_lol: Quote
*Magda* Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Ptysiak napisał(a):Albo coś mi dogo znowu szwankując albo jakoś tak tu zdjęć nie widzę ostatnio :mad: :evil_lol: Ja mam tak samo :-(:evil_lol: Quote
aganela Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 kalyna napisał(a):fajnie się patrzy, ale trzeba tez ciągle kontrolować, bo jakby nie było to maleństwo jeszcze jest :roll: dziękuję ;) oo tak, takie życzenoa bardzo się przydadzą...bo on to już ma czasem takie pomysły, że szkoda słów... zapomniałam jak to jest mieć szczylka.. haha dobre pytanie.. choć ja chyba wolę jaśniejsze... dziękuje ;) zobaczymy kto będzie rządzić na naszym podwórku. oj nie ma czego zazdrościć, o wiele bardziej współczuć.. wściekłe ADHD :D u mnie też trzeba kontrolować, jak Vikka młodą powala jedną łapą..a mi się z kolei bardzo podobają ciemne maski:loveu:ale Lunka będzie miała jasną,bo już jaśnieje przy oczkach.. czekamy na aktualne zdjęcia :) kiedy się Gandi urodził?(Bo coś wydaje mi się,że parę dni koło Lunki?) Quote
kalyna Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 Ptysiak napisał(a):Albo coś mi dogo znowu szwankując albo jakoś tak tu zdjęć nie widzę ostatnio :mad: :evil_lol: magdabroy napisał(a):Ja mam tak samo :-(:evil_lol: Ta na pewno Wam dogo szwankuje :D aganela napisał(a):u mnie też trzeba kontrolować, jak Vikka młodą powala jedną łapą..a mi się z kolei bardzo podobają ciemne maski:loveu:ale Lunka będzie miała jasną,bo już jaśnieje przy oczkach.. czekamy na aktualne zdjęcia :) kiedy się Gandi urodził?(Bo coś wydaje mi się,że parę dni koło Lunki?) Gandi urodził się 26 lutego ;) i też jaśnieje :loveu: hmm mi takie czarne, czarne maski się nie podobają jak reszta jest jasna... o taki jeden pies gra w Komisarzu Alexie to nie podoba.. ale jeśli cały ma kolor ciemny to maska tez musi być ciemniejsza, aby ładnie wg. mnie wyglądał ;) ale ja mam sentyment do jaśniejszych psów :) zaczyna spełniać pragnienie, marzenie Gargulca.. zobaczymy co z tego wyjdzie ;) aaa i w poniedziałek wyjechałam z domu, wróciłam w środę i drugie uszko Gargulcowi stanęło :multi: ale to i tak teraz jest ich taniec :D a zdjęć nie mam teraz żadnych... a dzisiaj leje... Quote
aganela Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 a to Luna jest starsza-17 luty,u nas jedno uszko trzyma się ładnie w pionie,a drugie opiera się o to pierwsze,nie jest jeszcze twarde,a czasem opada...muszę znaleźć kurze łapki na wakacje..ale nie ma chyba koło nas żadnej ubojni drobiu,są sklepy mięsne z drobiem,ale oni chyba skądś go sprowadzają,nie widziałam tam jeszcze nóżek... Quote
kalyna Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 aganela napisał(a):a to Luna jest starsza-17 luty,u nas jedno uszko trzyma się ładnie w pionie,a drugie opiera się o to pierwsze,nie jest jeszcze twarde,a czasem opada...muszę znaleźć kurze łapki na wakacje..ale nie ma chyba koło nas żadnej ubojni drobiu,są sklepy mięsne z drobiem,ale oni chyba skądś go sprowadzają,nie widziałam tam jeszcze nóżek... Bosie ja dzisiaj pół dnia to obierałam, bo na 3 psy to trochę tego musi być :lol::lol: no i będą mieć na 2 dni.. a potem znowu Pańcia się męcz.. no ale już jestem w domu.. z Leszna się wyprowadziłam.. teraz została mi tylko nauka :placz::placz: więc nie spodziewałabym się w galerii jakiś fotek :eviltong: Sonia urodziła się chyba 13 lutego, więc łowczarki w jednym miesiącu będą imprezować :D Quote
*Magda* Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 aganela napisał(a):a to Luna jest starsza-17 luty,u nas jedno uszko trzyma się ładnie w pionie,a drugie opiera się o to pierwsze,nie jest jeszcze twarde,a czasem opada...muszę znaleźć kurze łapki na wakacje..ale nie ma chyba koło nas żadnej ubojni drobiu,są sklepy mięsne z drobiem,ale oni chyba skądś go sprowadzają,nie widziałam tam jeszcze nóżek... Możesz ugotować też świńskie nóżki ;) Quote
aganela Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 magdabroy napisał(a):Możesz ugotować też świńskie nóżki ;) Czy one nie są jakoś dla szczeniąt szkodliwe(wieprzowina)? Kuzyn ,który ma goldenka w jakiejś książce znalazł,żeby nie podawać wieprzowiny szczeniakom..? Quote
*Magda* Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 aganela napisał(a):Czy one nie są jakoś dla szczeniąt szkodliwe(wieprzowina)? Kuzyn ,który ma goldenka w jakiejś książce znalazł,żeby nie podawać wieprzowiny szczeniakom..? Pierwszy raz słyszę o czymś takim :crazyeye: Tora jest na barfie, więc zjada wszystko, bez względu na rodzaj mięsa. Jak była szczeniakiem, to właśnie najchętniej jadała świńskie nogi. I są ludzie, którzy barfują ze szczeniakami i nie słyszałam, żeby ktoś nie dawał wieprzowiny, bo jest szkodliwa. Jeśli ktoś jej nie podaje, to dlatego, że szczyl ma za małe zęby itp. Quote
Ptysiak Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 to ja też trochę teraz już nic nie wiem :D "... Mięso wieprzowe ze względu na dużą zawartość tłuszczu powinno być używane z umiarem tylko u zwierząt u których nie obserwuje się nietolerancji pokarmowej. Ponadto mięso wieprzowe potrafi być silnie alergizujące." Quote
Oscar Patric Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Ja wiem że na niektóre psy,wołowina źle wpływa,występuje bardzo silna alergia,ale Oscar już długo wcina,i na szczęście nic mu nie jest nie raz dostaje świńską głowę,uszy i ogon,ale na szczęście też nie ma alergii więc to może zależy od psa,że jeden jest uczulony a inny nie Quote
Ptysiak Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Też tak uważam... moja Luna jadła wieprzowinę i nic jej nie było i ja nawet nie wiedziałam wtedy, że nie powinna niby jeść tego mięsa i kości. Natomiast pies mojej Znajomej nie mógł bo od razu miał przeboje z żołądkiem i to właśnie Ona mi tak mówiła, że to szkodzi psom... Jak widać nie wszystkim;) Quote
kalyna Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 moje psy od zawsze jedzą świńskie nogi.. jeden pies na nich dożył 15 lat, inne krócej ale to nie ze względu żywieniowych. Soń i Ciap tez od zawsze jedzą głównie wieprzowinę. Do wołowiny nie mam dostępy. I odpukać wsio jest oki ;) o wieprzowinie krążą różne plotki tak jak i o kurzych kościach itp.. szkoda, ale gotowane a nie surowe ;) choć gotowane nogi wieprzowe to składają się głównie z chrząstek, z tego co udało mi się zaobserwować, więc nie powinno być tragedii ;) Quote
*Magda* Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Co do wiperzowiny, to nie mylmy określenia "szkodliwa" i "alergizująca", bo to są dwie różne sprawy ;) Jeśli pies ma uczulenie np. na świnie, to wiadomo, że się go tym nie karmi :shake: Ale nie można przez to uogólniać, że wieprzowina jest szkodliwa dla psów, bo patrząc na to z tej strony, to każde mięso może źle działać na jakiegoś psa. A co za tym idzie, musielibyśmy karmić nasze psy sianem :D Quote
Karro Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Ale wypadałoby już bannerek zmienić na świętą trójeczkę, a nie ciągle na piękną dwójeczkę ;) Quote
Ptysiak Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Poza Ptysiem (jak na razie) wszystkie moje psiaki jadły kurze kości (i to raczej surowe), kości wieprzowe, wołowe. Mięso z kurczaka, wołowiny, cielęce, wieprzowe. Ser, jajka, ryż, makaron nawet kaszę czasami i ziemniaki. Przy okazji chleb, kiełbasę (nieraz z grilla :D) itd... I nigdy nie miałam problemów typu niestrawność, zatrucie, alergia... Teraz słyszę od Znajomej np. by nie karmić psa serem białym :-o No pierwsze słyszę, że serek psu szkodzi tak jak i podobno jogurt jest niezdrowy :roll: To nic, że jej pies ciągle zjada swoje kupki, ciągle ma problemy z brzuszkiem... Ale Ona wie najlepiej, tylko suche i nic więcej bo suche jest zdrowe i naturalne... Nie odzywam się i niech sobie mówi co chce, karmi jak chce. No niech nawet mnie poucza :D Ja wiem swoje i chyba lepiej znam swojego psa, którego na bieżąco obserwuję. wiem co lubi i co dobrze toleruje a co źle. ps. I racja banerek nowy by się przydał :) Ghandi by się ucieszył ;) Quote
*Magda* Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 [quote name='Ptysiak']Poza Ptysiem (jak na razie) wszystkie moje psiaki jadły kurze kości (i to raczej surowe), kości wieprzowe, wołowe. Mięso z kurczaka, wołowiny, cielęce, wieprzowe. Ser, jajka, ryż, makaron nawet kaszę czasami i ziemniaki. Przy okazji chleb, kiełbasę (nieraz z grilla :D) itd... I nigdy nie miałam problemów typu niestrawność, zatrucie, alergia... Teraz słyszę od Znajomej np. by nie karmić psa serem białym :-o No pierwsze słyszę, że serek psu szkodzi tak jak i podobno jogurt jest niezdrowy :roll: To nic, że jej pies ciągle zjada swoje kupki, ciągle ma problemy z brzuszkiem... Ale Ona wie najlepiej, tylko suche i nic więcej bo suche jest zdrowe i naturalne... Nie odzywam się i niech sobie mówi co chce, karmi jak chce. No niech nawet mnie poucza :D Ja wiem swoje i chyba lepiej znam swojego psa, którego na bieżąco obserwuję. wiem co lubi i co dobrze toleruje a co źle. Biały ser, jogurt itp. to podstawa wapna dla psa ;) Już kiedyś też mi ktoś próbował wcisnąć, że serem białym truję psa :D Suche zdrowe i naturalne? Tak, pewnie rośnie na drzewach i dlatego takie naturalne :D:D:D Quote
Recommended Posts