Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki za odpowiedzi :) Tak z ciekawości zapytałam, bo u dobków stawianie uszu to wyższa szkoła jazdy :D My masowaliśmy uszy Vatowskiego, bo wzmacnia się przez to ukrwienie ucha i lepiej stoi ;) W sumie do teraz to stosuje, bo czasami zdarzy mu się spać na zgiętym uchu i wtedy po rozmasowaniu wraca do poprzedniego kształtu :D

Posted

kalyna napisał(a):
ważne aby w ogóle stanęły, a tak maja jeszcze czas ;-)
a temu naszemu to tak śmiesznie stają :-D pojechałam w poniedziałek rano na studia, wracam w wtorek i patrzę a tu ucho już stoi.. jak wyjeżdżałam to oba na pół leżały...

No i właśnie to jest super w tym całym okresie szczeniaka, co chwile wygląda inaczej :D A jeszcze te uchole maja teraz takie wielki, aż za duże do swoich proporcji :D Uwielbiam małe ONki są takie śmieszne i słodkie :loveu:

No i dokładnie, maja jeszcze czas na sterczące uszka ;)

Tyna21 dobrze napisała o tym masowaniu i ukrwieniu. Dlatego pewnie mojej Lunie i teraz Ptyśkowi po wymasowaniu stoją.
Na zdjęciach widać. Czasami prawe ma klapnięte a czasami ładnie stoi. To właśnie po masażu tak mu staje i jakiś czas ma oba sterczące :D

Posted

Tyna21 napisał(a):
Dzięki za odpowiedzi :) Tak z ciekawości zapytałam, bo u dobków stawianie uszu to wyższa szkoła jazdy :D My masowaliśmy uszy Vatowskiego, bo wzmacnia się przez to ukrwienie ucha i lepiej stoi ;) W sumie do teraz to stosuje, bo czasami zdarzy mu się spać na zgiętym uchu i wtedy po rozmasowaniu wraca do poprzedniego kształtu :D

No tak zgięte ucho z rana pewnie śmiesznie wygląda :D

kopiowanym uszkom trzeba widoczniej bardziej pomóc niż tym co naturalnie stoją...choć tu na Forum jest ONek Dante, który jest juz duży a uszko nadal klapie ;(
:: FiGa :: napisał(a):

:loveu:
Ptysiak napisał(a):
No i właśnie to jest super w tym całym okresie szczeniaka, co chwile wygląda inaczej :D A jeszcze te uchole maja teraz takie wielki, aż za duże do swoich proporcji :D Uwielbiam małe ONki są takie śmieszne i słodkie :loveu:

No i dokładnie, maja jeszcze czas na sterczące uszka ;)

Tyna21 dobrze napisała o tym masowaniu i ukrwieniu. Dlatego pewnie mojej Lunie i teraz Ptyśkowi po wymasowaniu stoją.
Na zdjęciach widać. Czasami prawe ma klapnięte a czasami ładnie stoi. To właśnie po masażu tak mu staje i jakiś czas ma oba sterczące :D

nam jak się przypomni to masujemy te uszka... ale przeciez on ma tyle pracy, że czasu na usiedzeniu na miejscu nie ma :D

magdabroy napisał(a):
Nie długo Ptyś i Ghandi będzie wyglądał tak nieproporcjonalnie jak moja Tora kiedyś :D:D:D

obawiam się, tylko że Gandi nie będzie mieć takiego dłuuugiego ogona :(
Ptysiak napisał(a):
No zobacz jakie miała fajne uchole, duuuuuże takie i głowa za duża i jak tu nie kochać :loveu::evil_lol::loveu:

będzie baaardzo wesoło :D

Sonia nie była gorsza :grin::grin::grin:

Posted

kalyna napisał(a):

obawiam się, tylko że Gandi nie będzie mieć takiego dłuuugiego ogona :(

Fakt, Tora jak ładnie się ustawi, to ogon sięga do ziemi :) Ale jeśli ogon Gandziego będzie sięgał do stawu kolanowego (chyba tak się nazywa :oops:) to i tak mieści się we wzorcu ;)

Posted

Ptysiak napisał(a):
http://vpx.pl/i/2012/05/25/YK5Tw.jpg I znowu te uszka wielkie :evil_lol::loveu:

Dlaczego Ghandi ma nie mieć takiego długiego ogonka ?

bo obecnie już ma krótszy niż jak Sonia miała..
trochę szkoda, bo ja jestem w tym ogonie jej zakochana, bo jest długi i tak pięknie okłaczony... robi wrażenie...
no ale i tak nie mam co gdybać, bo wygląd ONa może się dużo zmienić...

tak samo jak Soń była młoda to była typowo krótkowłosa a teraz jak biegnie to włosy rozwiewają się na boki :loveu:
magdabroy napisał(a):
Fakt, Tora jak ładnie się ustawi, to ogon sięga do ziemi :) Ale jeśli ogon Gandziego będzie sięgał do stawu kolanowego (chyba tak się nazywa :oops:) to i tak mieści się we wzorcu ;)

będzie mieścić się w wzorcu, ale nie będzie pokaźny ;)

szukałam zdjęcia gdzie ogon ładnie się prezentuje, ale on wszędzie jest w ruchu.. ogonem macha na wszystkie strony, to też nie mam pokazanego dokąd sięga.. jutro może porobię mu fotki w statyce to obczaję jak to wygląda...

Posted

Ptysiak napisał(a):
Ja mam wrażenie, że one zmieniają się teraz z dnia na dzień :) i tak szybko rosną... troszkę szkoda ;)

oo tak ;)
Aleksandra95 napisał(a):
widać psiaki się polubiły.:):):)

mam nadzieję, że tak już zostanie ;)
dagaa111 napisał(a):
http://vpx.pl/i/2012/05/25/YK5Tw.jpg
jakie radary na głowie :lol:

żeby dobrze słyszała :D ale jak Pańcia wołała to i tak za małe był....
sator_k_ napisał(a):

teraz we trójkę będą kombinować....
dOgLoV napisał(a):
Świetne zdjecia :loveu::loveu::loveu::loveu:

dzięi :loveu:
understandme napisał(a):
http://vpx.pl/i/2012/05/25/Fhdqb.jpg ładny portret :loveu: ale maleństwo podrosło :loveu:

dzięki :loveu: aż trudno uwierzyć, że Sonia tak się zmieniła..
Ptysiak napisał(a):
Dzień dobry i buziaki w noski dla futerek :)

witamy i idę zaraz wymiziać wsio po kolei :D

u nas też słonecznie :multi:

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Witamy sie weekendowo :multi: Dlugo wyczekiwany w koncu nadszedl :lol: A do tego dlugi bo w pon tez wolne :razz:

Ale w PL nie ma poniedziałku wolnego :eviltong:

Posted

Ale się szczeniaczkowo zrobiło :loveu:
Szkoda, że nie wiem, jak wyglądała Basta jako szczyl, ehh...

O ogon się nie martw, bo często proporcje u szczeniaka zupełnie nie odpowiadają proporcjom u dorosłego psa. U csv wszyscy próbują przewidzieć po szczeniakach rozmiar uszu, a nierzadko zdarza się, że z malusieńkich uszu u szczeniaczka robią się u dorosłego wielkie radary, a te "skreślone" na początku z wielkimi radarami wyrastają na psy o pięknych, zgrabnych, malutkich uszkach, także różnie to bywa. Ogony to samo, więc wszystko może się jeszcze zmienić :)
A nawet jeśli będzie krótki i nie tak pokaźny to możesz wtedy zobaczyć drugą stronę medalu i cieszyć się, że masz psa o wilczym ogonie :diabloti: