Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki Daria, że mi przypomniałaś :)

Ja już przyzwyczaiłam się do faktu, że u nas nigdy nic nie jest normalnie... po 4 latach mieszkania Ciapka u nas zdecydowaliśmy się na kupno legowiska. Jak przywiżliśmy je do domu to zwierzaki były baaardzo ciekawe co to przyjechało.
I od razu się wpakowały na swoje miejsce...

bardzo im się spodobało ;)

Aż nie przyszła pora na spanie... starały się zmieścić :)

i prawie im się to udało....

Posted

Napisałam prawie, bo jak się rozespały to Ciap wyleciał poza legowisko :lol:

No to Pani dużo nie kombinując pognała do sklepu je wymienić :) i teraz mamy oto największy rozmiar :lol:

i razem bez problemu się mieszczą :)

Posted

makot'a;16612446 napisał(a):
A tak swoją drogą - normalnie z nimi osobno chodzisz? :>
Kurcze, to dopiero byłby dla mnie hardcore - najpierw jakieś 5km z jednym, a potem drugie tyle z drugim? Cały dzień na wyprowadzaniu psów by mi zleciał (no, w sumie żyć nie umierać)....a pewnego razu idąc do weta konkretnie z Bastą postanowiłam ułatwić sobie sprawę i nie brać małego - darł się jak mały prosiak obdzierany ze skóry. Ja słyszałam go przez jakieś 800m odchodząc od domu, ale z relacji rodziców wiem, że darł się tak przez cały czas naszej nieobecności....
...od tamtej pory ich nie rozdzielam :D

na początku chodziłam osobno, ale to nie były długie dystanse... i jak jednego brałam to drugi odstawiał taką arię, że masakra.... I tak sumując z 1.5 godziny zleciała...
Czasami jak mama ze mną szła w wakacje to brałyśmy oby dwa, ale tak wariowały, że sama rady nie mogłam dać. Zimą je wzięłam to ledwo wyszłam to leżałam i się wróciłam.. A teraz jak spróbowałam to nadzwyczaj ładnie szły.
A mina sąsiadów jak mnie dwa razy pod rząd na spacerze widzieli z osobna z psem :lol:

Posted

kalyna napisał(a):
na początku chodziłam osobno, ale to nie były długie dystanse... i jak jednego brałam to drugi odstawiał taką arię, że masakra.... I tak sumując z 1.5 godziny zleciała...
Czasami jak mama ze mną szła w wakacje to brałyśmy oby dwa, ale tak wariowały, że sama rady nie mogłam dać. Zimą je wzięłam to ledwo wyszłam to leżałam i się wróciłam.. A teraz jak spróbowałam to nadzwyczaj ładnie szły.
A mina sąsiadów jak mnie dwa razy pod rząd na spacerze widzieli z osobna z psem :lol:

Hehe, moje się przyzwyczaiły do chodzenia na smyczy nawet jak ich jedną ręką trzymam na szczęście :P
Ale to się rzadko zdarza, bo zazwyczaj na spacer chodzę z chłopakiem, więc jest po psie na łebka.
No ale zdarzało się, że i trzy sama wyprowadzałam - czasem jak jestem w domu to biorę na spacer psa koleżanki, jak jeśli jej akurat w domu nie ma (eh, te studia...). Wtedy idą dwa moje w jednej ręce i trzeci w drugiej...a ów pies chodzi na smyczy jak ciągnik, więc to trochę męczące bywa :D
Dopiero po 20 minutach takiego wyjścia, jak już uda mi się okiełznać tego niesfornego B. to się jakoś idzie normalnie.

Posted

[quote name='kalyna']na początku chodziłam osobno, ale to nie były długie dystanse... i jak jednego brałam to drugi odstawiał taką arię, że masakra
moje nie lepsze :diabloti: najgorzej się darł najbardziej rozpuszczony czyli kawaler ;) nasz rodzyneczek najsłodszy :loveu: bo on nie szczeka tylko wyje tak okropnie rozdzierająco (muszę to kiedyś nagrać :diabloti:)
[quote name='kalyna']A mina sąsiadów jak mnie dwa razy pod rząd na spacerze widzieli z osobna z psem :lol:
moi to się pewnie w głowę pukają :diabloti: jak wychodzę raz z tym raz z owym. a jak wychodzę naraz z trzema to już wogóle :diabloti::diabloti::diabloti:

coś niesamowitego :loveu:
http://1.1.1.3/bmi/img4.imageshack.us/img4/6597/p3300081.jpg jak one tu cudnie śpią razem. nie sądziłam że pies i kot tak się mogą zaprzyjaźnić :loveu:
zdjęcia są rewelacyjne :)

Posted

[quote name='Guptasek']Witamy się ! :)
Uwielbiam psio-kocie duety :loveu::loveu:[/QUOTE]
Witamy nową osóbkę :)
i cieszymy, że nasz duet się podoba :)

Posted

dOgLoV napisał(a):
widac ze szczesliwy jest ten Twoj zwierzyniec :loveu::loveu::loveu::loveu:

a to miło mi, że osoby inne niż ja tak twierdzą :D
**
z tego jęzora Sonii to wszyscy się z niej śmieją :) ale jak liźnie to ja dziękuję :)