Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co do niepoznania własnego psa to przyznam, że tez kiedyś nie poznałam Luny...:oops:
Wracałam z pracy. Sunia zamknięta w domu i czeka więc się śpieszyłam. Prawie pod domem podbiegł do mnie owczarek i zaczął się cieszyć. Pogłaskałam go jak to ja bo wszystkie futrzaki głaszczę jak się witają :D No i tak sobie pomyślałam, że bardzo podobny do mojej.
Podchodzę do furtki a pies za mną... No i wtedy dopiero poznałam, że to Luna.
Jak już weszłam do domu to dowiedziałam się skąd wzięła się pod bramką. Otworzyła drzwi od tarasu (całą klamkę pogryzła aż w końcu udało jej się podnieść do góry tak, że wyszła na wolność :D), a potem jakimś cudem udało jej się otworzyć bramę wjazdową :crazyeye:
Potem miałam klamkę wyciąganą jak wychodziłam i zostawała sama :evil_lol:

ps. My też czekamy na nowe zdjęcia psinek :loveu:

Posted

magdabroy napisał(a):
A ja bym poprosiła o namiary na rodziców Gandzi ;) Pooglądałbym jak wyglądają :)

Ja też chętnie popatrzę.

Głaski dla trójki i fajnego dnia:)

Posted

kalyna napisał(a):
jest :loveu:
hmm jak na razie to prze zkolec nosami już się stykają :D mały robi niesamowite postępy. A i wszystkie zasady na w D**.. tzn. robię co mogę aby za blisko jeszcze do niej nie podchodził i patrzę a ten już mordę wciska aby powąchać :D

Wszystko w swoim czasie - dogadają się ;)
Przypomina mi się jak to było z Rocketem - Misio miał ochotę rozszarpać go na strzępy, a gówniarz bezczelnie szarpał go za uszy albo siedział godzinami przy kojcu i szczekał :roll:

Posted

Paula03 napisał(a):
Ale mnie dawno nie było, a tu widzę rodzinka się powiększyła :loveu::loveu:
Maluch jest przeboski :loveu:

dzięki :loveu: troszeczkę się powiększyła...
kamilka91 napisał(a):
Ja jak zwykle spóźniona... :oops: Ale podziwiam malucha i gratuluję nowego członka rodziny ;) Trzymam kciuki, że z małego rozrabiaki wyrośnie pies-ideał ;)

oj tam, nie tak mocno spóźniona...
taa pies-ideał to raczej nie u nas :D
M&S napisał(a):
Ja też chętnie popatrzę.

Głaski dla trójki i fajnego dnia:)

jak nie zapomnę to wstawię..
wygłaskane ;)
dzięujemy i również życzymy miłego wieczora ;)
biscuit napisał(a):
Wszystko w swoim czasie - dogadają się ;)
Przypomina mi się jak to było z Rocketem - Misio miał ochotę rozszarpać go na strzępy, a gówniarz bezczelnie szarpał go za uszy albo siedział godzinami przy kojcu i szczekał :roll:

nie, to u nas nie było takiej reakcji rozszarpania.. od samego początku szczekała aby zwrócić swoja uwagę, jęzor wywalony i szczęśliwy.. nie było reakcji agresji itp..
przy bliskim zapoznawaniu to kaganiec i kolce.. ale nie były potrzebne już teraz choć na początku chciała przed kaganiec skubnąć go.. to założyłam kolce i stanowczo 2 korekty i inny pies....
Ptysiak napisał(a):
Głaski dla futerek :loveu:

Pozdrawiamy wieczorkiem:)

wygłaskane :)
również pozdrawiamy ;)

Mała dzisiaj poszła do nowego domku, z którym będę mieć kontakt :multi: wsio pod kontrolą :)

jutro będą jakieś foty bo teraz to mam ładny zapas :lol:

Posted

Ja też dopiero teraz gratuluję nowego domownika. Oby udało Ci się go wychować tak jak TY właśnie byś chciała :)

I pokaż rodziców młodego, bo jak wbijałam nazwę hodowli to jakoś nie mogłam znaleźć:roll:

Posted

sator_k_ napisał(a):
Ja też dopiero teraz gratuluję nowego domownika. Oby udało Ci się go wychować tak jak TY właśnie byś chciała :)

I pokaż rodziców młodego, bo jak wbijałam nazwę hodowli to jakoś nie mogłam znaleźć:roll:

dzięki ;) ehh nawet wychowanie go tak jak ja chcę to nie jest proste.. ale staram się ;)

tata

mama

moja tymczasowiczka ;)

Posted

dOgLoV napisał(a):
Jeju jakie słodziaczki

tymczasowicz/ka przecudowna

Dzięki :loveu:
tymczasowiczka ma już imię Diana :)
:: FiGa :: napisał(a):
http://vpx.pl/i/mjPq0.jpg
Aaaaaa on jest niesamowity :loveu:

http://vpx.pl/i/i6MFw.jpg
KOCHAM takie bokozwisy :loveu: Najlepsza psia mina pod slonem :loveu:

http://vpx.pl/i/uahDZ.jpg
A maly widac urodzony model :evil_lol:

dzięki :loveu:
taaa a jak z takiej mordy po tym języku spływa woda i ślina to cudownie jest :D
Taaaa mały pokzuje nawet jak nie mam smaczka :o

Ptysiak napisał(a):
Nareszcie nowe zdjęcia :multi:
http://vpx.pl/i/uahDZ.jpg widzę, że też lubi nochalkiem w ziemi grzebać :D Słodka kuleczka :loveu:
http://vpx.pl/i/kb3R0.jpg śliczna jest :loveu:
Głaski dla wszystkich futerek :)

Pozdrawiamy w deszczowy ranek :)

u nas ciepło i słonecznie jest ;)
będą jutro wygłaskane..
mały ma pasję życiową : kopanie :D
magdabroy napisał(a):
Tymczas prześliczna :loveu:

Sonia i Ciap oczywiście też się pięknie prezentują :loveu: No i Gandzia powalający :loveu:

Ale moje serce należy do: http://vpx.pl/i/WDwMb.jpg :loveu:

wiedziałam, że do Szarego... Łatka fot nie mam bo się obraził za szczeniaki.... ale wczoraj wieczorem już mu przeszło jak mógł u mnie na wyrku spać... i dzisiaj mnie budzić...

ale ja się załamałam.. przyjechała rodzina, która przywiozła sunię.... kuzynowie, którzy są ode mnie młodsi.. jeden z nich ma 17 lat chyba...
sprawdzali Gandiemu podniebienie i będzie z nim dobrze, bo nie ma czarnego. (moja mama myślała, że jest na coś chory, nie miała pojęcia o takim micie)
potem małego głaskali i jak położył się na plecach to da się go ułożyć...
No i pytanie nr 1 to tą sukę będziecie nim kryć :mdleje: a ja yyyy ona nie ma macicy....

wymądrzanie się na wszelkie tematy, przy czym suni nawet nie odrobaczyli :angryy::angryy:
moje były odrobaczane, więc wetka stwierdziła,że niczego nie chwyciły...ale pewnie ponowne będzie musiało być :angryy::angryy: socjalizowana nie była, a miałam okazję porównać Gandiego i nią.. bo to rówieśnicy...

aaa no i najgorsze co może być to dwa szczeniaki razem wzięte... Gnadi łaził za mną itp. a jak ta mała była to miał mnie w D*** na szczęście jak poszła do nowego domu to rozum gówniarz odzyskał....
no i ta mała właziła Sonii do zagrody.. na jej teren :mdleje:

musiałam się wyżalić... bo to co się naryczałam to moje...
dziękuję już żadnych dobrych uczynków :roll:

Posted

Sorrki za stwierdzenie, ale masz super wyedukowaną rodzinkę :roflt: I przez wiele lat będą jeszcze krążyły takie mity jak ciemne podniebienie, rodzenie suki dla zdrowia itp. :roll:

Posted

magdabroy napisał(a):
Sorrki za stwierdzenie, ale masz super wyedukowaną rodzinkę :roflt: I przez wiele lat będą jeszcze krążyły takie mity jak ciemne podniebienie, rodzenie suki dla zdrowia itp. :roll:

taaa :roll:
ehh wolę żyć w swoim świecie....

Posted (edited)

Przypasowali by sobie z Ptysiem co do kopania :D
Ogrodniki małe rosną :evil_lol:

ps. Kuzyni "specjaliści" :D A z tym podniebieniem to mnie bawią ludzie jak myślą, że czarne to zły itd... Większość psów ma czarne, Luna miała odkąd pamiętam i co? Łagodna jak baranek.
No to widzę, że mały cyrk miałaś w domu... współczuję.

Edited by Ptysiak
Posted

Mnie też się często pytają (nie tylko rodzina) czy Sara miała/będzie miała małe, a jak odpowiem że nie to wielkie zdziwienie bo taka ładna.:angryy: Co z tego, że ładna ale bez rodo. Mało psów w schroniskach siedzi?