Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aganela napisał(a):
jasne, duże nawet podobieństwo:p jak tam Sonia przyjeła nowego brata?

:: FiGa :: napisał(a):
Wlasnie, jak Sonia reaguje na malego? ;-)

a Sonia mnie załamała. Cała moja teoria, że szczeniaki są dobrze akceptowane przed dorosłych poszła w las...
najpierw była na samej smyczy i kaganiec i był zong... bo to jednak obcy pies itp...
zdecydowałam się założyć kolce, bo przecież pies nie będzie rządził, i musi małego zaakceptować. Były dwie korekty kolcami i zmieniała zdanie co to Ghandiego. Leżały nawet dość blisko siebie i bez większych sensacji. Musi na razie z kagańcem się zaprzyjaźnić, z kolcami też... w sumie to już zapomniałam jak to jest mieć ją na kolczatce, ale rozum jej wraca. i chyba faktycznie do niej wrócę gdy będę szła obok innych psów...głupia nie jest, więc może odniosę sukces. a w drugiej ręce będzie mieć szarpaka coby rozładować jej pobudzenie...bo jak nie wystartuje, tylko grzecznie przeczeka to potem jest jak wulkan :roll:
Wiadomo, że nadal zapoznanie będzie w tej samej formie, bo on mały i kruchy jest.. a ja wiem jak ona lubi się bawić itp. Jak podrośnie będziemy mogli dopiero pozwolić na wspólne zabawy i przebywanie.

Ptysiak napisał(a):
Bardzo duże prawdopodobieństwo tylko ten 2-gi chyba troszkę mniejszy :D
Ale oboje piękni :loveu:

haha wczoraj przyjechał taty znajomy i nie powtórzę co dokładnie mówił, ale był pewny, że Ghandi jest synem Sonii :lol;
dOgLoV napisał(a):
oczywiscie zdjecia Soni i Ciapka sliczne :loveu: Marysia jak zobaczyła Ciaposlawa wygladajacego zza plotu to aż pisnęła z zachwytem wyciagajac do niego rączki :evil_lol:

a ja czekam na nowe zdjęcia Ghandiego :loveu::loveu::loveu::loveu:

niestety Ciap nie jest zadowolony z kontaktów z dziećmi...
ale ciesze się, że Marysi się podoba :loveu:

zdjęcia kiedyś tam wstawię.. tylko laptopa będę musiała włączyć, bo tylko tam jej mam :roll:

Posted

a Mały jest fantastyczny, super materiał na BARFa. Jest teraz na suchej karmie, ale jak widzi surowiznę to aż się trzęsie :lol: Ciap spokojnie zjeść nie może... on da się pokrajać żeby choć troszeczkę mięska dostać :D jak on te parę miesięcy wytrzyma :D

Posted

kalyna napisał(a):

a Mały jest fantastyczny, super materiał na BARFa. Jest teraz na suchej karmie, ale jak widzi surowiznę to aż się trzęsie :lol: Ciap spokojnie zjeść nie może... on da się pokrajać żeby choć troszeczkę mięska dostać :D jak on te parę miesięcy wytrzyma :D

A czemu już go nie przerzucasz na barf? Panbazyl też ma 2 miesięcznego szczyla ogara i karmi go barfem ;) Miot, który kiedyś miała jej suka, też odchowała na barfie :)

Posted

magdabroy napisał(a):
Chyba tak :D

Już jestem ciekawa jak się wybarwi :loveu:

magdabroy napisał(a):
A czemu już go nie przerzucasz na barf? Panbazyl też ma 2 miesięcznego szczyla ogara i karmi go barfem ;) Miot, który kiedyś miała jej suka, też odchowała na barfie :)

ja też :loveu:
czytałam, ale jak po długim weekendzie wyjadę do Leszna to lipa, żeby przygotować posiłki dobrze zbilansowane. Będe się starać przyjeżdżać dość często, ale jednak to jest kłopotliwe, a karmy są dobrze zbilansowane ;)

ale jak wyrośnie to będzie przestawiony ;) i Bosie jak on lubi jabłka :o
ale karmę tez smacznie zajada ;) jutro pewnie kurier przywiezie ;)

i mały uwielbia piłki na sznurku, więc każdy psiak lubi co innego..

Posted

magdabroy napisał(a):
Będzie Tora w wersji męskiej ;)

Oby też takie samo miał nastawienie do świata ;) oo jak ja o tym marzę :)
Naklejka napisał(a):
Fajny maluch! :loveu:
http://vpx.pl/i/3Cl8v.jpg Jetsan też miał kolegę swojej wielkości gdy miał 2msc... teraz ten kolega bez problemu przechodzi mu pod brzuchem :lol:

Ciap to już przerabiał z Sonią... Najpierw dawał jej popalić a potem zdziwił się, że taka wielka się zrobiła :D
vege* napisał(a):
Gratuluję nowego domownika, mały jest rozkoszny a imię bardzo do niego pasuje :loveu:

dziękuję :) rozkoszny przestanie był jak dorośnie :D imię też coraz bardziej mi się podoba :)
dOgLoV napisał(a):
Widac ze sie z Ciapulcem zaprzyjaznil :loveu:

taaak, choć jak przesadzi to jest karcenie....
ja się nie wtrącam dopóki krew się nie leje...
biscuit napisał(a):
http://vpx.pl/i/ajer9.jpg No nie, to u Was w galerii teraz takie cudeńko, a ja dopiero teraz je widzę :loveu:

cudeńko, cudeńko :lol:
dagaa111 napisał(a):
http://vpx.pl/i/3Cl8v.jpg
już wyglądają jak najlepsi kumple :D

Ciapek pokazuje mu wszystkie swoje genialne pomysły...
Onomato-Peja napisał(a):
Ale masz bobasa. :lol:
3 psy, podziwiam, ja bym się nie zdecydowała. ;)

taaa bobas, tylko pieluszki mu brakuje :grin::grin:
3 psy to już rodzaj Hardcore.. ale u nas w okolicy to dość popularne.. spora część mam minimum 2 psy...
zdaję sobie sprawę, ze problemy się pojawią.... mimo to będę starać się je minimalizować..czeka nas duuuużo roboty...
jak już pisałam to mieliśmy zawsze dwa duże psy, zresztą nawet kojca nie musimy budować, bo jeden stał pusty przez ostatnie 2 lata...szukałam po adopcjach a ostatecznie stanęło na hodowli.
Zresztą ja się wychowałam wśród stada psów, więc też inaczej na to patrzę ;)
no i na 4 psy to bym się już nie zdecydowała....

w sumie to finansowo teraz jest najgorze, bo mały na karmie, szczepienia i wszystko inne potrzebne, ale potem wydatki miesięczne wzrosną o jakieś 50 zł... więc i tak na stadko miesięcznie na jedzenie nie przekroczę chyba 100zł :) (oby były zdrowe)
magdabroy napisał(a):
Ktoś tu powinien zmienić tytuł galerii :mad: Teraz jest Soń, Cip i Gandzia :roflt:

oh jakie trafne spostrzeżenie :cool3::cool3: zaraz zmienię :)
widzę, ze imię Gandzia baaaaaardzo Ci się podoba i pewnie z czymś kojarzy :D
mój kuzyn jak był w głupim wieku to chciał tak kota nazwać...:shake:

Posted

Ale mam zaległości w galeriach ;) Gratuluje nowego domownika, niech się zdrowo chowa :) Miło mi, że ktoś jeszcze dobił do 3 psów, choć moje 3 to tak jak 2 :eviltong:

Posted

Amber napisał(a):
Ale mam zaległości w galeriach ;) Gratuluje nowego domownika, niech się zdrowo chowa :) Miło mi, że ktoś jeszcze dobił do 3 psów, choć moje 3 to tak jak 2 :eviltong:

heh dobiłam....
ale Jari to jak dwa psy:lol:
Naklejka napisał(a):
Skąd masz takie tanie żarcie dla psów? :lol: u mnie BARF wyszedłby chyba 3razy drożej od suchej karmy :roll:

wooow to masakra :o
ja jeżdżę do sklepu firmowego masarni, gdzie wcześniej sobie zamawiam... przeciętnie to wychodzi ok. 1 zł za 1 kg. czasem taniej,czasem drożej...plus ok 20-30 zł za paliwo....do tego czasem trafią nam sie darmowe kości u rzeźnika,czasem kupujemy coś ale to też w granicach ok 2-3 zł za kg.. czasem taniej.. zależy od sklepu i co kupujemy, o nogi są tańsze od kości na których ludzie kupują do gotowania itp.. no i kurczaki to korpusy kupuję tam gdzie najtaniej, czyli ok 2 zł za 1kg, kurze łapki za 1kg to 2,55 zł.... czasem kupię szyje indycze lub kacze a tu cena jest wyższa, ale to nie jest często...dziennie psy dostają 0,7 kg plus papki. A wiadomo to daję co mam w domu. Ewentualnie marchew kupuję bo to najważniejsze... jajka, warzywa, jogurty to kupujemy dla nas, więc psiakom coś się skapnie.. często kupuję twarożki, jogurty po przecenie, czyli dzień, dwa przed końcem przydatności. To jest dobre jedzenie, ale obniżone... na Sonię i Ciapę to wychodziło 50-70zł miesięcznie wyżywienie....no i jeszcze mam królika w zamrażarce, bo dostałam od kuzynki dla nas... a ja nie jem, więc całego dam psiakom pewnie...aaa i podroby, ale to też nie jest często, bo Ciap i tak nie chce ich jeść...a Sonia zjada wszystko co jej dam....

u mnie cały sekret tkwi w tym, że zrobiłam obeznanie w mieście gdzie, co taniej, darmowe itp..
niestety nie znalazłam dojścia do kości wołowych itp, ale to i tak kwestia czasu dla mnie :D bo znalazłam w sklepach mięso wołowe, czyli gdzieś te kości być muszą :D

Posted

A to fajnie masz :D U nas drożej jest, kurze łapki, kadłubki (te mniejsze, zwane przez nas dupki) ciężko dostać, podroby są drogie, kości za darmo też nie dostanę, ehh...
Musiałabym rodziców poprosić, by pojeździli po mieście, może by coś taniej znalezli, bo tutaj w centrum wszystko drogie. A na BARFie byłoby lepiej pewnie, chociaż patrząc na ich zapotrzebowanie sama już nie wiem :lol: