Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jaka puchata kula :) ja też ''zazdraszczam'' u mnie tylko ja jestem taka psiolubna,reszta lubi zwierzęta ale w porównaniu do mnie to tak na 60%,a ja na 100. Imię ładne,ale ja sama nie wiem czy bym zostawiła takie,czy inne,może inne...a jakie imiona Ci się podobają?Jest mnóstwo nietypowych ładnych,tylko trzeba mocno poszukać,bo to z nienacka wpada w myśl. Z jakiej hodowli jest młody? Fajną ma maskę,ciekawe czy mu taka zostanie? Zamierzacie ćwiczyć jakieś sporty np. ipo,jeżdzić na wystawy? ;)

Posted

Berghorn... to na razie był ostatni miot...
no właśnie wczoraj ponad godzinę wymyślaliśmy i nic... tata chce Pioruna, a jak nie to Barry, Dżeki lub Roki, babcia Barry, (chyba 3)....a ja, mama i siostra inne. Nie wiem jakie :(

jak się wybarwi to nie mam pojęcia... rodzice nie są aż tak ciemni, ale maska jest czarna.. tylko brwi i uszy się wyróżniają...
Na wystawy jeździć nie będziemy, sporty też chyba nie. Wiadomo to co możemy sami na spacerach czy podwórku...co do szkolenia to nie wiem.. zobaczymy jak finansowo będziemy wyglądać i gdzie znajdziemy szkoleniowca...

choć hodowca zachęcał nas na szkolenie.
Galeria żyje szczeniakiem, wiec czas wstawić Sonię i Ciapka :)

Posted

poszukaj może w necie imion z ojczyzny rasy jez.niem,albo nie wiem..zależy jakie Ci się podobają.. mi np.podobają się imiona w stylu indiańskim..u moich znajomych jest też onek ma na imię Hauser(czyt.Hauzer ,a hause- niem. dom)bardzo fajne i pasuje do niego ,bo lubi stróżować..
A Sonia i Ciap to mają to jajo wydzielane co parę dni czy cały czas?Nie znudziło im się? I prosiłabym kiedyś o fimik jak się tym bawią(jestem bardzo ciekawa). :)

Posted

u mnie psy bawią się zabawkami tylko wtedy gdy ja je im daję. Nie nudzą im się wtedy i lepiej się nakręcają. I to ode mnie zależy kiedy jest czas na zabawę.
Dlatego też patykami też się bawimy, ale wtedy raz rzucę kijka i szału nie ma. Ale jak sięgam po karton to oba podskakują...

czasem tylko z budy je wypuszczę i biegają sobie, czasem ze mną, czasem je zostawiam. Ale jak jest zabawka to same z nią nie zostają.
Dlatego jajo jest takie interesujące. Dostają je czasem dwa razy w tygodniu, czasem kilka dni z rzędu, a czasem nie widzą go przez 2 tygodnie. Nie mam zasady. I raz jest jajo, ras frisbee, raz zwykły aport, a czasem po prostu szkolenie, czyli dostają zabawkę jako nagrodę za coś...

wszystkie zdjęcia są podobne, więc nie widać z kiedy dokładnie..jak obczaję YT to pokażę filmiki, bo też je nagrywam... zdjęcie tego nie oddaje. I Sonia inaczej się nim bawi niż Ciap.

Tylko najpierw Ciap się bawi, jak widzę że zmęczony już to wypuszczam Sonię. Jak ona się zmęczy to zamykana w kojcu i znowu Ciap się bawi..

Małego lejka nie obowiązują te zasady, bo wiadomo jak nie będzie mieć zabawek to zajmie się dywanami, papciami, meblami itp...

Posted

kalyna napisał(a):
dzięki :loveu:

a skąd wiesz :diabloti::diabloti:
bo tylko w jednym miejscu podawał jego imię itp :mad:

to jeszcze raz pytam... w tej hodowli fajnie sa szkolone psy itp? bo będziemy się szkolić...
nie mam w okolicy zaufanych psów, z którymi byłby super socjal, a to co Sonia przez to ma, nie chcę przechodzić...
no i ogólnie szal ciał w okolicy, bo to pies z rodowodem :roll: przecież to taki sam pies jak Sonia czy Ciapek :roll:

Talucha Ghandi :) czyt. Gandi

Wiem wlasnie stamtąd :eviltong: dawalas linka to tej strony jak dogo nawalalo i sobie zapisalam w ulubionych , czesto tam zagladam bo pelno tam owczarkow niemieckich :eviltong:

oj sorki przegapilam tego posta , moge zalatwic Ci numer telefonu do szkoleniowca ktory szkoli psy do policji ale bedziesz musiala do niego dojeżdzać , jest bardzo dobrym szkoleniowcem i jego jak najbardziej polecam , a dzisiaj w kaliszu widzialam tez plakat pozytywnego szkolenia psow od 2giego miesiaca zycia wiec tez moge dac Ci do nich namiar ;)

Ghandi to bardzo trafne i ladne imie a i krótkie tak jak z mama chcecie ;)

Posted

dOgLoV napisał(a):
Wiem wlasnie stamtąd :eviltong: dawalas linka to tej strony jak dogo nawalalo i sobie zapisalam w ulubionych , czesto tam zagladam bo pelno tam owczarkow niemieckich :eviltong:

oj sorki przegapilam tego posta , moge zalatwic Ci numer telefonu do szkoleniowca ktory szkoli psy do policji ale bedziesz musiala do niego dojeżdzać , jest bardzo dobrym szkoleniowcem i jego jak najbardziej polecam , a dzisiaj w kaliszu widzialam tez plakat pozytywnego szkolenia psow od 2giego miesiaca zycia wiec tez moge dac Ci do nich namiar ;)

Ghandi to bardzo trafne i ladne imie a i krótkie tak jak z mama chcecie ;)

no właśnie teraz widzę, że reaguje na Ghandi, więc tak zostanie coś mi się wydaje...tata będzie musiał się przełamać...
ale na początku to ani wymawiać nie umiałam, i jak go wołałam było: Goni, Gunti, Ginti, Gani itp... na co siostra: Gandi :lol:

mnie interesuje psie przedszkole...czyli szkolenie w grupie, wśród jak najwięcej psów... u Sonii to leży...na razie tyle. ale to dopiero jak skończymy kwarantanne, czyli jak będzie mieć 12 tygodni.. teraz ma 8...więc jak 2 miesiące to za mało :( no i Kalisz to trochę daleko... A tego Pana co polecasz to Kalisz czy Ostrów?

no i czemu się tam nie udzielasz? no wiesz co? już mi odświeżać galerię... mi się tam baaardzo podoba :loveu:

Posted

kalyna napisał(a):
no właśnie teraz widzę, że reaguje na Ghandi, więc tak zostanie coś mi się wydaje...tata będzie musiał się przełamać...
ale na początku to ani wymawiać nie umiałam, i jak go wołałam było: Goni, Gunti, Ginti, Gani itp... na co siostra: Gandi :lol:

mnie interesuje psie przedszkole...czyli szkolenie w grupie, wśród jak najwięcej psów... u Sonii to leży...na razie tyle. ale to dopiero jak skończymy kwarantanne, czyli jak będzie mieć 12 tygodni.. teraz ma 8...więc jak 2 miesiące to za mało :( no i Kalisz to trochę daleko... A tego Pana co polecasz to Kalisz czy Ostrów?

no i czemu się tam nie udzielasz? no wiesz co? już mi odświeżać galerię... mi się tam baaardzo podoba :loveu:

Wiadomo że na początku jest ciężko zapamiętać imię ale się przyzwyczaisz a Ghandi na prawde jest slicznym imieniem :loveu:

Ten koleś jest z przygodzic i szkoli psy w małych grupach po kilka psów , Sebastian pożyczał od niego szelki do szkolenia Qwendi , chcialam u niego szkolić Nerona ale niestety nie mam jak dojeżdzać bo zmiany z Sebastianem ciagle nam sie mijają :roll: a nawet ostatnio widzialam jego plakat , oglasza sie u kempy i spytalam co o nim sadza powiedzieli że na prawde jest godny polecenia i szkoli psy w każdym wieku ;)

Hmmm ja tam kiedys chyba zakladalam konto ale nawet nie pamietam nicku i hasla heheheh a drugiego konta zalozyc chyba nie moge :eviltong:

Posted

dOgLoV napisał(a):

Hmmm ja tam kiedys chyba zakladalam konto ale nawet nie pamietam nicku i hasla heheheh a drugiego konta zalozyc chyba nie moge :eviltong:

masz taki login: doglov
może zrób przypominanie hasła lub cuś... jakby co to pisz do Admina: Tomek

hmm 40km... a szkoli w weekendy? bo w tygodniu to będzie ciężko... myślimy jeszcze nad Jarocinem..

imię ładne i szczerze to bardziej mi sie podoba niż brata. tzn. tam to nie wiedziałam jak się wymawia a tu zaskoczyłam, ale zapominałam... :lol:

to pewnie czytałaś i już wiesz wszystko jak to się stało, ze jest u nas on :loveu: życie bywa przewrotne... :)

Posted

kalyna napisał(a):
masz taki login: doglov
może zrób przypominanie hasła lub cuś... jakby co to pisz do Admina: Tomek

hmm 40km... a szkoli w weekendy? bo w tygodniu to będzie ciężko... myślimy jeszcze nad Jarocinem..

imię ładne i szczerze to bardziej mi sie podoba niż brata. tzn. tam to nie wiedziałam jak się wymawia a tu zaskoczyłam, ale zapominałam... :lol:

to pewnie czytałaś i już wiesz wszystko jak to się stało, ze jest u nas on :loveu: życie bywa przewrotne... :)

O kurcze wielkie dzieki haslo wskoczylo pierwsze jakie podalam :multi:

mysle ze dalo by sie z nim umowic na weekendy wystarczy zadzwonic i pogadac ;)

tak tak wiem :lol: pokochal was od pierwszego wejrzenia :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Dawno mnie nie było..
Przepraszam..

Ghandi jest przepiękny i też uważam, że imię Mu pasuje.
Zazdroszczę szczeniaczkowej istotki :)

Pozdrawiam!

Posted

dOgLoV napisał(a):
O kurcze wielkie dzieki haslo wskoczylo pierwsze jakie podalam :multi:

mysle ze dalo by sie z nim umowic na weekendy wystarczy zadzwonic i pogadac ;)

tak tak wiem :lol: pokochal was od pierwszego wejrzenia :loveu::loveu:

to za jakiś miesiąc odezwę się po nr telefonu :)
teraz nie muszę jeszcze się o to martwić...
Jean napisał(a):
Dawno mnie nie było..
Przepraszam..

Ghandi jest przepiękny i też uważam, że imię Mu pasuje.
Zazdroszczę szczeniaczkowej istotki :)

Pozdrawiam!

oj tam, oj tam.. nie każdy ma czas na siedzenie na dogo, więc rozumiem :)

szczeniak jest fajny jak śpi i to też nie zawsze, bo czasem puszcza bąki :D
magdabroy napisał(a):
Super szczyl :loveu: Wiedziałam, że będzie ON albo DON :eviltong: Nie było sensu zgadywać :D

Zostaw mu Gandzia, fajnie się kojarzy :evil_lol:

bardzo fajnie się kojarzy :lol:
haha a zdziwiłabyś się jakbym kupiła jakiegoś wyżła albo bulla :)
Ptysiak napisał(a):
No racja, że to jedne z najmądrzejszych psiaków :)

http://vpx.pl/i/l0u9U.jpg zakochałam się, jest przecudny :loveu:

Fajnie masz takie słodkie stadko teraz :)

oby obyło się bez konfliktów :)
inaczej jajka będą usuwane...
:: FiGa :: napisał(a):
No kalyna zaskoczylas mnie! Nie bylo mnie 2 dni na dogo i co zastaje? GRATULACJE :loveu:

Zdjecia SOni i Ciapa super :loveu:

haha to aż 2 dni :evil_lol:
o szczeniakuj uż dawno pisałam, tylko czekałam na ten moment :)
Ptysiak napisał(a):
Mój też nie bardzo lubi gumowe zabawki, woli moje kapcie i sznurówki :evil_lol:

Buziaki od Ptysia dla maluszka :loveu:

guowe zabawki pewnie sprawdzą się przy wymianie zębów... obecnie gumowa piłka jest kulana przez niego i goniona, a hantelek nosi Ciapek :D
dzięki :loveu:
unikatowydiament napisał(a):
normalnie cukiereczek:loveu:
powodzenia,niech maleństwo zdrowo się chowa

tak, bo zdrowie jest najważniejsze :)
nie długo wyrośnie i po cukierku śladu nie będzie :evil_lol:

Posted

oczywiscie zdjecia Soni i Ciapka sliczne :loveu: Marysia jak zobaczyła Ciaposlawa wygladajacego zza plotu to aż pisnęła z zachwytem wyciagajac do niego rączki :evil_lol:

a ja czekam na nowe zdjęcia Ghandiego :loveu::loveu::loveu::loveu: