Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Noooo od tych ciągłych ulew już po stokroć bym wolała śnieg i mróz :shake: Dzsiaj też sobie podarowałyśmy piłeczkowanie i Miczka się na mnie patrzy z takim żalem, więc wiem co czujesz ;)

Też mam ambitny plan wziąć się za pracę, może chociać 1 rozdział napisać :lol:

Dla mnie śnieg i mróz to nie problem. Ale deszcz mnie skutecznie uziemił.

Dlatego Ciap dostał piłeczkę w domu do dziamdziania. I łazi z nią, burczy i takie tam. Wpadła mu za szafkę to stał i szczekał aż ktoś ją wyciągnie :eviltong:

1 rozdział? jak ambitnie, ja chcę jeden podrozdział upykać :D

I ja się wpisuje do niepiłeczkowanych :( Ale spacerek był :)

hahaha założymy stowarzyszenie biednych piesełków :laugh2_2:

Posted

Właśnie właśnie, tu masz rację. W śnieg czy mróz można się cieplej ubrać, psy zabezpieczyć i iść. A jak leje, to choćby nie wiem co są marne szanse na fajny spacer :/ A wrzucać psu piłkę w takich warunkach trochę strach, bo na tak mokrej trawie łatwo o kontuzje.

Myśmy się też dzisiaj w domu zabawiały, ale szarpakami :D

No bo 1 rozdział to takie ogólniki same są, to może wyprodukuję cały :lol: Potem kolejny w lutym, w przerwie międzysemestralnej.

Posted

A ja się chcę na ostateczny temat zapisać, żeby w kolejnym semestrze coś napisać :D

ja na razie chyba mam zaakceptowany plan, nic tylko pisać :loveu:

Właśnie właśnie, tu masz rację. W śnieg czy mróz można się cieplej ubrać, psy zabezpieczyć i iść. A jak leje, to choćby nie wiem co są marne szanse na fajny spacer :/ A wrzucać psu piłkę w takich warunkach trochę strach, bo na tak mokrej trawie łatwo o kontuzje.

Myśmy się też dzisiaj w domu zabawiały, ale szarpakami :D

No bo 1 rozdział to takie ogólniki same są, to może wyprodukuję cały :lol: Potem kolejny w lutym, w przerwie międzysemestralnej.

Psst ja 2 lata temu to przy -20-15 biegałam 3 godziny po dworze, a jaka szczęśliwa byłam! a teraz? plus 10, pada, ciemno i piździ...

Z Ciapą to pół biedy bo to to domowe, ale Owczary? ani do domu nie weźmiesz bo zgnojone, a na dworze nijak można coś zrobić. Jak ja nie lubię takiej pogody...

moja praca ma zawierać 30pozycji literatury, a ja obecnie mam w domu całe 5 :laugh2_2:

Posted

Ale doopki :D

:lol:

Śnieg :placz: :placz: :placz:  Ja chcę śnieg :mad:

my też, my też... to zdjęcie jest sprzed dwóch lat :placz:

właśnie wróciłam z spaceru. Nie padało, bo teraz coś z tego nieba leci. Wieje i głowy urywa, więc ciężko utrzymać równowagę. Do tego kilka dni padało i wszędzie jest błoto i trudno się idzie. I na koniec, perełka. Pieseły niewybiegane. Oj ciężki spacer dzisiaj był...

Guest wolfheart
Posted

Wieje i głowy urywa, więc ciężko utrzymać równowagę. Do tego kilka dni padało i wszędzie jest błoto i trudno się idzie. I na koniec, perełka. 

to samo u nas :nonono2:

Posted

Właśnie się pocieszyłam...wg pogody to poniedziałek, wtorek i środa ma być deszcz :loveu:

A sylwester i Nowy Rok ma być deszcz z śniegiem i przymrozek. Cudownie :nonono2:

Po Nowym Roku ma być temperatura na minusie, no już coś się zacznie dziać :)

Hahaha jak wieje to nawet na piłeczkę nie pójdę, bo raczej nie poleci tam gdzie będę chciała :megagrin:

Posted

Hahaha jak wieje to nawet na piłeczkę nie pójdę, bo raczej nie poleci tam gdzie będę chciała :megagrin:

Wtedy piłkę rzuca się "z wiatrem" :evil_lol:

Mam już to sprawdzone :peace:

Posted

U nas deszcz ze śniegiem pada przez cały dzień, paskuuuda... jeszcze gdyby śnieg się na dłużej uchował to by można było przeżyć, ale on znika zaraz... :(

Posted

Alina, znasz taką karmę:

https://www.fressnapf.de/p/real-nature-wilderness-pure-country-adult-huhn-mit-fisch

Kupiłam kilogram, żeby zabrać do PL, żeby coś mieć jak w zamrażarce nie będzie miejsca albo w sklepie zastanę pustki..., bo pies musi coś w święta jeść :siara:

Nie znam tej karmy, ale skład ma ciekawy ;)

u nas to dość spoko była pogoda do południa. Wiało, ale słoneczko się pojawiło i nie padało. A teraz znowu zaczęło padać...

Ogólnie to psiaki dzisiaj zły dzień miały, trudno może jutro będzie lepiej ;)

Posted

Oo właśnie trafiłam na twojego bloga :P szykujesz się na kupno tego zielonego zawijasa? Haha

Hahaha nieee ;)

na razie mamy zabawek dość. Na wszystkie okazje w 2015 roku mam prezenty. Odpada... ale 2016 nie jest jeszcze zarezerwowany :laugh2_2:

poza tym zaczynam sama kombinować zabawki-samoróbki ;)

edit. Gandzia zaczęła chyba linieć... suuuper. Wczoraj wyciągnęłam mu jeden puchaty kłaczek, dzisiaj cała ręka. Aż strach ruszyć szczotką, coby wszystko się nie posypało. A tak to wygląda, jak wygląda. Masakra... :placz:  zimooooo gdzie jesteś...