Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Izabela124. napisał(a):
Fajne świąteczne fotki :)

:)
dOgLoV napisał(a):
choinkowe psiaczki :loveu:

i co ważniejsze... choinka przetrwała :lol:
phase napisał(a):
Ciapusiątko i te jego oczyska :loveu::loveu::loveu:

i przez to oczka się pochorował.. albo się przeżarł, albo zjadł coś czego nie powinien i zafajdał pół domu.. i kto to musiał posprzątać? :placz:

Posted

kalyna napisał(a):

i przez to oczka się pochorował.. albo się przeżarł, albo zjadł coś czego nie powinien i zafajdał pół domu.. i kto to musiał posprzątać? :placz:

I jak Ciapeczek?

Zima do Was przyszła?

Posted

sunshine napisał(a):
ejjj ładne te choinkowe zdjęcia :D

dzięki :loveu:
phase napisał(a):
I jak Ciapeczek?

Zima do Was przyszła?

przeszło mu... czyli się przeżarł :lol:

była aż jeden dzień :placz:

Guest wolfheart
Posted

kalyna napisał(a):

była aż jeden dzień :placz:

chodź do nas ,mamy dużo śniegu i ciągle minusowe temp.:diabloti:

Posted

marta.k9080 napisał(a):
chodź do nas ,mamy dużo śniegu i ciągle minusowe temp.:diabloti:

Chcesz się podzielić SWOIM śniegiem :crazyeye::diabloti:

kalyna napisał(a):
bardzo chętnie.. u nas ciągle temperatura na plusie :placz:

U mnie tak samo :placz: Były 2 dni mroziku w nocy i to wszystko :roll:

Posted

Jak przyjdą zabawki, od razu wypróbuj i zrecenzuj:) Do mnie piłka powinna przyjść w pon:)Ciekawa jestem jak zareagują psy..jak się nie będą chciały bawić...to się zdenerwuję mocno...

Posted

magdabroy napisał(a):
Chcesz się podzielić SWOIM śniegiem :crazyeye::diabloti:

U mnie tak samo :placz: Były 2 dni mroziku w nocy i to wszystko :roll:

widzisz, ona lituje się nade mną :evil_lol:
już mam dość tej pogody... coby ciągle latała podworze na krótki rękaw i na to polar?? skandal :lol:
Izabela124. napisał(a):
Ja bym chętnie pozbyła się śniegu i mrozu :eviltong:

dawaj go do mnie... ja stęskniona za nimi :lol:
aganela napisał(a):
Jak przyjdą zabawki, od razu wypróbuj i zrecenzuj:) Do mnie piłka powinna przyjść w pon:)Ciekawa jestem jak zareagują psy..jak się nie będą chciały bawić...to się zdenerwuję mocno...

Ok ;) do mnie też mają przyjść w poniedziałek... z gappay'a jedną już mam i jestem bardzo zadowolona :)
ta piankowa ma b. dobre opinie, więc jestem mega ciekawa jej :evil_lol:

Gappay'owskimi nawet Sonia się bawi :crazyeye:

To który rozmiar wzięłaś tej piłki?

Posted

Wzięłam średnią -8,5cm chyba, bo piesy wolą mniejsze ..mam nadzieję,że będzie szał...oglądałam na necie zabawę z kong bounzer, psy fajnie go memlały, Lu by się spodobał, ale czytałam na dogo,że paru osobom jakby pękł,przegryzły go po niedługim czasie..

Posted

aganela napisał(a):
Wzięłam średnią -8,5cm chyba, bo piesy wolą mniejsze ..mam nadzieję,że będzie szał...oglądałam na necie zabawę z kong bounzer, psy fajnie go memlały, Lu by się spodobał, ale czytałam na dogo,że paru osobom jakby pękł,przegryzły go po niedługim czasie..

ooo to rozmiar fajny, podobno się fajnie odbija, więc może spodoba się dziewczyną ;)
też o tym rozmiarze myślałam ;) napisz jak dziewczyny zareagowały.

A niby produkty z konga sa fajne i trwałe... i strasznie drogie :placz:jako, ze moje piesy są duże, to zabawki też muszą być spore... i wtedy cena też jest wyższa.. dlatego rozmiarowo zabawki najlepiej kupować dla Ciapy :evil_lol:

Guest wolfheart
Posted

kalyna napisał(a):
widzisz, ona lituje się nade mną :evil_lol:

nieee,mi chodzi o Owczary Twoje:diabloti: :diabloti: śnieg to tylko pretekst

Posted

marta.k9080 napisał(a):
nieee,mi chodzi o Owczary Twoje:diabloti: :diabloti: śnieg to tylko pretekst

buu nikt mnie nie kocha :nonono2:

pssst szybko wygoniłabyś nas, jaknyśmy za dużo zamieszania na waszym terenie robilibyśmy :evil_lol:

Pierwsza zasada przy posiadaniu psów... dla własnego bezpieczeństwa nie zapuszczaj paznokci... dzisiaj Gandziu mi złamał i naderwał jednego :placz: ostatnio Ciap mi podważył innego, masakra :shake:

Guest wolfheart
Posted

no ja od dwóch lat paznokcie piłuję na zero:evil_lol:

Posted

marta.k9080 napisał(a):
no ja od dwóch lat paznokcie piłuję na zero:evil_lol:

buuu kiedyś lubiłam mieć długie....
dOgLoV napisał(a):
a ja se w pracy łamie wiec też mam krótkie :diabloti:

:diabloti:

dzisiaj przyjechały piłki :multi:
na razie nie sprawdzę jak się sprawuje, bo to co dzisiaj jest na dworze mnie przeraża :shake:
Wszędzie jest lód, posypałam solą i g**** to dało :( a ja się pytam, gdzie zapodział się śnieg...

Posted (edited)

Do mnie przyszła piła dziś rano,fajnie się odbija jak tenisowa, zgina, otwór na smakole dość duży, muszę przewlec linkę przez nią...piła dość miękka pies może memlać, więc odpada jako zostawienie psa samego napełniona smakołykami.Nie wiem czy by wytrzymała bardzo niszczycielskiego psa,bo można ją zgiąć całą.Lu jak memlała,chyba trochę nie była zadowolona,że nie ma odgłosu.Jest najlepsza do aportu,odbicia i oddania.Muszę spróbować jeszcze kiedyś crackle ball-też podobno może się niestety rozwalać...z zooplusa i bounzer kong i piłka piankowa,którą Ty Ala zamówiłaś i powinnam skończyć na tym...ogólnie psy mają pewnie razem ok.20zabawek parę piszczałek,liny,piłki na sznurkach-zwykłe, jeszcze muszę nauczyć się plec szarpaki polarowe!Psom się spodobała,ale pobawiły się tylko chwilę,bo zaraz szara gwizdneła przez płot,wrzód jeden!A druga wpadała w rozpacz,bo szara jej uciekła! Co dzień mam taką rozrywkę z nimi!!
Myślałam jeszcze nad tą piłą,ale dziwnie wygląda...jakby nie była symetryczna..http://www.ipo-sklep.pl/p1710,pilka-duza-ziva-kod-sta07.html tylko taki jeżyk...ciekawe jak ona się odbija..

Edited by aganela
Posted

[quote name='magdabroy']Haj Alina :)

No to czekam na relację z tego, jak się piłki sprawują ;)
No i na zdjęcia :grins:
Witaj Magdaleno :)
będzie relacja, będzie ;)
o co Ty mnie prosisz :splat:
[quote name='aganela']Do mnie przyszła piła dziś rano,fajnie się odbija jak tenisowa, zgina, otwór na smakole dość duży, muszę przewlec linkę przez nią...piła dość miękka pies może memlać, więc odpada jako zostawienie psa samego napełniona smakołykami.Nie wiem czy by wytrzymała bardzo niszczycielskiego psa,bo można ją zgiąć całą.Lu jak memlała,chyba trochę nie była zadowolona,że nie ma odgłosu.Jest najlepsza do aportu,odbicia i oddania.Muszę spróbować jeszcze kiedyś crackle ball-też podobno może się niestety rozwalać...z zooplusa i bounzer kong i piłka piankowa,którą Ty Ala zamówiłaś i powinnam skończyć na tym...ogólnie psy mają pewnie razem ok.20zabawek parę piszczałek,liny,piłki na sznurkach-zwykłe, jeszcze muszę nauczyć się plec szarpaki polarowe!Psom się spodobała,ale pobawiły się tylko chwilę,bo zaraz szara gwizdneła przez płot,wrzód jeden!A druga wpadała w rozpacz,bo szara jej uciekła! Co dzień mam taką rozrywkę z nimi!!
Myślałam jeszcze nad tą piłą,ale dziwnie wygląda...jakby nie była symetryczna..http://www.ipo-sklep.pl/p1710,pilka-duza-ziva-kod-sta07.html tylko taki jeżyk...ciekawe jak ona się odbija..

ooo to widzę, że polecasz??
buuu to tylko bardziej mnie dobija, że mnie na nią nie stać :roll:

Może chodzi o to, aby w środek tej piłki kłaść jedzenie i po przyniesieniu, psiak dostałby żarełko? w sumie to tylko tak gdybam...
U mnie zabawki, do których wkłada się jedzenie nie są popularne... bo mi się nie chce wkładać tego żarełka i czekać aż pies zje... a u mnie pies nie zostaje sam na sam z zabawką, nawet z taką w typie konga ;)

Ja właśnie ograniczam psiakom zabawki piszczące, dlatego też kombinuję, aby Sonia miała inne zabawki. O niebo wolę już te chrumkające...

Ta moja jest bardzo lekka :O ciekawa jestem jak się będzie nią rzucać, i jak będzie lecieć, jak ona taka lekka ;)
Ja już nawet nie liczę ile zabawek mają moje psy :roll: kiedyś zrobię foto i się pochwalę.. i od razu zostanę uznana za wariata :D
Kiedyś chciałam zabrać się za plecenie, ale lepiej kupić gotowe... aż takie drogie nie są, a można mieć różnorodność kolorową.

Może płot tak zróbcie, aby nie mogła przeskoczyć? albo obejrzeć się za jakimiś pomocami? masakra, myślałam, że moja Sonia to zbój jest :lol:

Tej piłki nie widziałam i nie znam jej opinii.... mi się marzy jeszcze parę zabawek, ale to czasu potrzeba... i wykorzystaniu obecnych....

Chwilami to Soniula mnie załamuje.. po prostu stoję i odliczam do dziesięciu zanim zacznę po raz tysięczny jej tłumaczyć..... jak się przeciąga zabawką :roll: najlepsze, ze mamy jedną rzecz do przeciągania... na podwórku jak jest sama to chwyci w zęby, przyniesie, ale przeciągać się nie będzie... na polu, gdzie ćwiczymy albo tego szarpaka nie widzi, albo weźmie w pysk i zostawi... więc myślę, ze nie wie o co chodzi.. No i jak wypuściłam Gazika, to zaraz doleciała do zabawki i się przeciągała, memłała :mdleje: czyli wie do czego służy ta zabawka, ale lepiej strugać z siebie wariata :angryy: bo Gandziu to taaaaka konkurencja...

Za to jak przy Gaziku chcę Sonię nakręcić na zabawkę to jest to bardzo ciężkie... Gandi narazie potrafi zostać na komendę, jak rzucam blisko zabawkę, gubię ją itp. Ale nakręcanie to co innego... To biorę i rzucam mu, a zanim wróci to Sonię chcę zachęcić... w sumie nic trudnego... tylko jak ten ciołek doleci do swojej zabawki i już wraca i widzi, co robię... to on nie biegnie... on frunie :splat: Ba teraz to go nawet nie idzie oszukać.. i bardziej mnie obserwuje, co robię :angryy:

Za to Ciapuś to bardzo wszechstronny pies, jak ma się przeciągać to się przeciąga, jak leci po piłeczkę to aż miło się patrzy, jak zabawa z jajem to tez daje z siebie wszystko..
aaa i Gandziu zainteresował się jajem.. trochę mu to zajęło, ale nie nakręcałam go. Jak był szczylkiem to mu pokazałam o co chodzi, ale nie interesował się, a teraz już się chwilę zabawi... oczywiście, jak będę z nim się bawić, bo samo jajo to mało interesujące jest... o wiele bardzo woli aportowanie :lol:

Guest wolfheart
Posted

ja mam z Luną odwrotny "problem" jak ona złapie sznurek to mogłabym jej szczękę wyrwać ,a nie puści :diabloti: ile razy zamiatam nią podłogę,kręcę,szarpię a ona trzyma z całej siły i aż powarkuje tak lubi tą zabawę :evil_lol: