Luzia Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='kalyna']hmm szukałam ale powiedzcie mi jakie są tytuły tych części :cool3: bo ja nie do końca kumata chwilami jestem... :evil_lol: A zobaczę, zobaczę ;) poczekaj.. dołączę do miszczów :eviltong: [/QUOTE] Polecam zacząć od 2 zbiorów opowiadań: "Miecz Przeznaczenia" i "Ostatnie Życzenie" jest to takie wprowadzenie i kawałek historii tytułowego Wiedźmina :) Jak to Ci się spodoba to lecisz z całą saga po kolei, tj: "Krew Elfów", "Czas Pogardy", "Chrzest Ognia", "Wieża Jaskółki" i ostatnia "Pani Jeziora". :) najpierw zerknij na serial ( który z resztą polecam), będziesz wtedy wiedziała czy odpowiadają Ci takie klimaty :) Natomiast zdecydowanie odradzam ekranizację Wiedźmina... To po prostu tragedia :diabloti: Czekam, czekam :cool3: Quote
kalyna Posted June 2, 2013 Author Posted June 2, 2013 [quote name='dOgLoV']bo te bez kości ogólnie trudno dostac , czesto czekamy za nimi pare tygodni :roll: na czymś trza położyć zanim sie rozmrożą :lol:[/QUOTE] oo to miałam szczęście.. bo kupiłam wołowe bez kości :eviltong: ja na starej misce :lol: [quote name='Luzia']Polecam zacząć od 2 zbiorów opowiadań: "Miecz Przeznaczenia" i "Ostatnie Życzenie" jest to takie wprowadzenie i kawałek historii tytułowego Wiedźmina :) Jak to Ci się spodoba to lecisz z całą saga po kolei, tj: "Krew Elfów", "Czas Pogardy", "Chrzest Ognia", "Wieża Jaskółki" i ostatnia "Pani Jeziora". :) najpierw zerknij na serial ( który z resztą polecam), będziesz wtedy wiedziała czy odpowiadają Ci takie klimaty :) Natomiast zdecydowanie odradzam ekranizację Wiedźmina... To po prostu tragedia :diabloti: Czekam, czekam :cool3:[/QUOTE] ooo, no to teraz wiem co i jak :evil_lol: ogólnie to ja czyta różne, różniaste książki :evil_lol: także się okaże :oops: nie lubię ekranizacji najpierw oglądać.. w sumie po też niezbyt :) Quote
łamAga Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='kalyna']oo to miałam szczęście.. bo kupiłam wołowe bez kości :eviltong: ja na starej misce :lol: [/QUOTE] My kupujemy od razu z 15 sztuk i koleś albo nam daje ostatnie albo kaze przyjść za pare dni :diabloti: a My tam na talerzyk dajemy , w papierku jest poza tym to pewnie lepsze mięso niż dla siebie kupujemy w mięsnym :diabloti: Quote
kalyna Posted June 2, 2013 Author Posted June 2, 2013 [quote name='dOgLoV']My kupujemy od razu z 15 sztuk i koleś albo nam daje ostatnie albo kaze przyjść za pare dni :diabloti: a My tam na talerzyk dajemy , w papierku jest poza tym to pewnie lepsze mięso niż dla siebie kupujemy w mięsnym :diabloti:[/QUOTE] oo ja ostatnio kupiłam 30 sztuk.. tylko, że 15 z kością i 15 bez :evil_lol: poprzednim razem tylko 12 :lol: a to bardzo możliwe, bo my wołowiny i indyka dla siebie nie kupujemy, a dla psa tak :diabloti: Quote
Luzia Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Daj znać jak zaczniesz lekturę :) Co do kostek to ja strasznie żałuję że u mnie czegoś takiego nie ma :roll: Quote
kalyna Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='Luzia']Daj znać jak zaczniesz lekturę :) Co do kostek to ja strasznie żałuję że u mnie czegoś takiego nie ma :roll: Na pewno dam znać i napiszę czy mi się spodoba ;) ja jeżdżę ok. 30km po te kostki... zawsze przy okazji... inaczej nie opłacałoby mi się.. Dzisiaj pierwszy raz zgubiliśmy piłkę na sznurku.. naszą jedyną.. no bo Gandzikowi rzucam daleko, cobym zdążyła Sonii jeszcze rzucić.. i tak rzuciłam, że poleciała na ogródek i wpadła w chaszcze.. ubrałam kalosze, Gandzika na linkę i szukaliśmy.. i nie znaleźliśmy :-( to potem mu podrzuciłam gumowy hantelek, coby z polowania z pustymi rękami nie wrócić.. Jakby ktoś się zastanawiał czy on jest normalny.... to odpowiem.. nie, nie jest.. :diabloti: Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Moja pierwsza piłka na sznurku zginęła tragicznie - utopiła się :evil_lol: Ja jutro na rynek idę po zakupy, zobaczymy co będzie :) Quote
kalyna Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='Luzia']Moja pierwsza piłka na sznurku zginęła tragicznie - utopiła się :evil_lol: Ja jutro na rynek idę po zakupy, zobaczymy co będzie :)[/QUOTE] bo ja jestem mądra i kupiłam zabawkę wodną :lol: i tylko te rzucam do kałuż, oczka itp :lol: ehh własnie.. muszę też jechać na zakupy, bo zamrażarka ma tylko jedne worek żarełka... świeci pustkami :diabloti: Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 ale ja tej piłki nie wrzuciłam do stawu celowo :siara: Quote
kalyna Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='Luzia']ale ja tej piłki nie wrzuciłam do stawu celowo :siara: no oczywiście, że nie specjalnie... któż by Cię o to podejrzewał :lol: co on robi z tymi zabawkami... :shake: Soniulcia tak nie niszczy zabawek.. ona o nie dba.. a ten to nie wiem.. rozpieszczony jakiś jest... Quote
agaga21 Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 u nas wszystkie zabawki żyją jakieś parę minut niestety. jedynie boomer, jajo i opona dają radę, reszta niestety w kawałkach. Quote
Kaaasia Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Moja piłka na sznurku ponad miesiąc wisiała na drzewie :evil_lol: U mnie takie kostki głównie wołowo-indycze a ja bym chciała samo wołowe bez kości :roll: Dzisiaj kupiłam młodemu mieszankę barfową dla szczeniąt. Ciekawe czy będzie chciał jeść. Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='kalyna']no oczywiście, że nie specjalnie... któż by Cię o to podejrzewał :lol: co on robi z tymi zabawkami... :shake: Soniulcia tak nie niszczy zabawek.. ona o nie dba.. a ten to nie wiem.. rozpieszczony jakiś jest... [/QUOTE] Serio, szkoda by mi było tą piłkę topić celowo, był %, była zabawa i ręka mi się omsknęła :roll: Psuj :diabloti: Quote
kalyna Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='agaga21']u nas wszystkie zabawki żyją jakieś parę minut niestety. jedynie boomer, jajo i opona dają radę, reszta niestety w kawałkach. U mnie Sonia nosi w pysku i zero śladów.. Ciap jak aportuje itp to też nie niszczy.. a Gandzik wszystko śrutuje.. wraca z aportem i dziamdzioli :lol: u nas jajo jest niezniszczalne.. za sto lat też pewnie nadal będzie służyć :evil_lol: [quote name='Kaaasia']Moja piłka na sznurku ponad miesiąc wisiała na drzewie :evil_lol: U mnie takie kostki głównie wołowo-indycze a ja bym chciała samo wołowe bez kości :roll: Dzisiaj kupiłam młodemu mieszankę barfową dla szczeniąt. Ciekawe czy będzie chciał jeść. u mnie szarpak miesiąc na dachu..i była spoko.. dopóki do rynny nie wpadł.. ale tatuś go uratował :lol: ja tam kupuję to co jest dostępne... od nich bierzesz? http://www.zpm-rasko.pl/38,dowoz--transport.html to obaj chłopcy Barfują u Ciebie? Quote
kalyna Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='Luzia']Serio, szkoda by mi było tą piłkę topić celowo, był %, była zabawa i ręka mi się omsknęła :roll: Psuj :diabloti:[/QUOTE] nikt nie chciał udawać psa? :diabloti: Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='kalyna']nikt nie chciał udawać psa? :diabloti:[/QUOTE] aż tak pijani jeszcze nie byliśmy :diabloti: Quote
kalyna Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='Luzia']aż tak pijani jeszcze nie byliśmy :diabloti:[/QUOTE] cóż :siara: Quote
Kaaasia Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='kalyna'] u mnie szarpak miesiąc na dachu..i była spoko.. dopóki do rynny nie wpadł.. ale tatuś go uratował :lol: ja tam kupuję to co jest dostępne... od nich bierzesz? http://www.zpm-rasko.pl/38,dowoz--transport.html to obaj chłopcy Barfują u Ciebie? U mnie przebojem była ukochana piłka w kominie. Nikt jej nie uratował :placz: Te kostki mięsne to kupuję w normalnym sklepie koło siebie (ale dzięki za linka). Teraz znajoma zanawiała dla swoich psów to się podłączyłam. Coś takiego http://zadowolonypies.pl/bset/sklep/barf-dla-psa/dog-spirit-beginning-zbilansowana-mieszanka-cieleca-dla-szczeniakow/ Oli jest praktycznie na barfie (tylko dostaje trochę ryżu lub makaronu) a Milo pół na pół z suchym Quote
kalyna Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='Kaaasia']U mnie przebojem była ukochana piłka w kominie. Nikt jej nie uratował :placz: Te kostki mięsne to kupuję w normalnym sklepie koło siebie (ale dzięki za linka). Teraz znajoma zanawiała dla swoich psów to się podłączyłam. Coś takiego http://zadowolonypies.pl/bset/sklep/barf-dla-psa/dog-spirit-beginning-zbilansowana-mieszanka-cieleca-dla-szczeniakow/ Oli jest praktycznie na barfie (tylko dostaje trochę ryżu lub makaronu) a Milo pół na pół z suchym w kominie :mdleje: dobra jesteś :evil_lol: ja sama układałam skład dla szczylka.. pewnie nie był idealny, ale psiakowi raczej niczego nie brakowało.... te z mojego linka wychodzą fajnie cenowo, dlatego kupuję. jak ryż czy makaron dostaje to to nie jest barf.. ale Gandzik też czasami dostawał ryżu czy makaronu, bo był wiecznie głodny, że wsio próbował zeżreć... mieszania nie polecam, u nas była giga biegunka, bo suche a surowe całkiem inaczej się trafi.. ;) Quote
Kaaasia Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Wiem, że zdolna jestem :lol!: Chłopaki są na częściowym barfie :eviltong: (jak Oli nie dostanie trochę wypełniacza to głodny). Milo ładnie wszystko przyswaja. Teraz zjada gotowane i powoli chcę wprowadzać surowiznę. Właśnie takie kostki głównie kupuję a tylko czasami zaszaleję z jakimiś nowościami ;) Quote
xxxkaluniaxxx Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Ja przestałam piłki na sznurku kupować za drogo mi to wychodziło :shake: 3 zgineły w wodzie, 3 w zbożu i kilkanaście na drzewach :placz: Ala przedwczoraj próbowałam z Kalą surowe vol.2 i kości vol.1 :roll: BARF i K to jedna wielka katastrofa :shake: Quote
kalyna Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 [quote name='xxxkaluniaxxx']Ja przestałam piłki na sznurku kupować za drogo mi to wychodziło :shake: 3 zgineły w wodzie, 3 w zbożu i kilkanaście na drzewach :placz: Ala przedwczoraj próbowałam z Kalą surowe vol.2 i kości vol.1 :roll: BARF i K to jedna wielka katastrofa :shake: Ciapulec ma zwykłe piłki...miał tenisowe, pełne z lanej gumy, gumowy hantelek i teraz ma Funny i to był strzał w dziesiątkę.. Owczary mają taką samą, tylko rozmiar większy.. akurat na chwilę Gandzikowi rzucałam i odbijał się tak samo jak piłka :lol: drogie to one nie są, ale zastanawia mnie, czy da się zrobić w niej dziurkę i nawlec sznurek :hmmmm: co się działo?? Witajcie :multi: Quote
łamAga Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Widzę że tereny iście jesienne , zamokniete macie :diabloti: Ciapulec :loveu: Quote
Ana :) Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Ciapulec w wodzie mistrz :cool3: Otto bawi się głównie piłkami tenisowymi ale na spacer ich nie zabieram bo jak bym mu rzuciła to sama bym musiała też po nią iść, bo ta lebioda pobiegnie za piłką i albo gdzieś wyniesie dalej albo popatrzy i zostawi :diabloti: Quote
Recommended Posts