Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

understandme napisał(a):
Ja też, może już dzisiaj, będę cały zwierzyniec kropić. Koty jeszcze nic nie przyniosły na sobie, ale kocica mojej kuzynki, nie była kropiona, to wyrwałam jej wczoraj 4 kleszcze :roll:
Masakra. Sezon kleszczowy rozpoczęty.

Łatek miał wielkiego pod brodą... i przy okazji zamówiłam haczyk do wyciągania kleszczy..

Ty$ka napisał(a):
Wcale, a wcale.

To cieszę się, że lepiej, a Tobie życzę zdrowia :)

No... ja muszę zakroplić czymś lepszym jednak, bo dzisiaj znalazłam chodzącego na psie kleszcza. Dorwałam, zabiłam, miałam satysfakcję 8) :lol:

:( u mnie Sonia jest tak średnio na aport nakręcona i do szału mnie doprowadza...za to nierozproszony Ciap czy Gandi to moje dwa ideały pod tym względem :lol:

nie dziękuję, coby nie zapeszyć...
Z tymi oczami to wesoło jest... bo zaczęło się od gwizdnięcia koopy na naszym ogrodzie, gdzie srają różne psy... najpierw było tego dużo i zielone.. a po przemywaniu jest teraz biało-przezroczyste i mniej tego jest. Obym jutro trafiła do weta, bo nie chcę zwlekać z tym.

No i prawie codziennie owczareczki mączą łapki w oczku :lol: gdybym zaprowadziła tam Ciapka, to byłoby :mad:

Guest wolfheart
Posted

Wiosna obrzydła mi tak szybko,jak szybko Luna złapała kleszcza fuj,fuj,fuj:-?
teraz weźmiemy Advantix zamiast Fiprexu i psikam ją jeszcze środkiem odstraszającym...nie wiem czy działa,dzisiaj nie złapała ani jednego kleszcza,ale może akurat miałyśmy szczęście...:roll:

Posted

marta.k9080 napisał(a):
Wiosna obrzydła mi tak szybko,jak szybko Luna złapała kleszcza fuj,fuj,fuj:-?
teraz weźmiemy Advantix zamiast Fiprexu i psikam ją jeszcze środkiem odstraszającym...nie wiem czy działa,dzisiaj nie złapała ani jednego kleszcza,ale może akurat miałyśmy szczęście...:roll:

mi już jakiś czas temu się obrzydła :roll:

Luzia napisał(a):
U mnie jak na razie dobrze ( dalej się nie zebrałam do kupna obroży ), żadnego kleszcza jak do tej pory :)

ja kupiłam kropelki Stabunol. Od 2 czy 3 lat stosuję i zero kleszczy :multi:

Posted

:mdleje: Trzeba było wcześniej napisać, przed sekundą całej bandzie zakupiłam Fiprexy....
Tylko, że fakt, my zmieniamy kropelki co jakieś 3msc (tzn. firmę), bo u nas kleszcze są wyjątkowo wredne - w ub. roku nasz teren był najbardziej zagrożony babeszjozą, każdego dnia (w okresie marzec-wrzesień) nasza wetka wykrywała u min. 1-3 zwierzaków choróbsko... :( A najgorzej było latem, nas babeszjoza dopadła w ub. roku w kwietniu. Oby ten rok minął spokojnie... choć nieźle się zaczyna: każdego dnia, mimo środków przeciwkleszczowych (fakt, nie znam firm :P więc to nie były pewne kropelki) u kotów i psa znajduję po 3-6kleszczy... masakra...

Posted

kalyna napisał(a):

ja kupiłam kropelki Stabunol. Od 2 czy 3 lat stosuję i zero kleszczy :multi:

Tora ma 3 lata i miała jednego kleszcza za szczeniaka jak byliśmy w PL. Stosuję FrontLine i od tej pory ani jednego kleszcza :)

Posted

Ty$ka napisał(a):
:mdleje: Trzeba było wcześniej napisać, przed sekundą całej bandzie zakupiłam Fiprexy....
Tylko, że fakt, my zmieniamy kropelki co jakieś 3msc (tzn. firmę), bo u nas kleszcze są wyjątkowo wredne - w ub. roku nasz teren był najbardziej zagrożony babeszjozą, każdego dnia (w okresie marzec-wrzesień) nasza wetka wykrywała u min. 1-3 zwierzaków choróbsko... :( A najgorzej było latem, nas babeszjoza dopadła w ub. roku w kwietniu. Oby ten rok minął spokojnie... choć nieźle się zaczyna: każdego dnia, mimo środków przeciwkleszczowych (fakt, nie znam firm :P więc to nie były pewne kropelki) u kotów i psa znajduję po 3-6kleszczy... masakra...

może u nas nie ma za dużo kleszczy?
wiele opinii niepochlebnych czytałam dotyczące Sabunola, ale u nas działa :)

u Was to jakaś masakra jest :shake::shake:
magdabroy napisał(a):
Tora ma 3 lata i miała jednego kleszcza za szczeniaka jak byliśmy w PL. Stosuję FrontLine i od tej pory ani jednego kleszcza :)

Sonia przez 4 lata, zero kleszczy, Ciap niezakropiony miał z 2 kleszcze, zakropiony zero. i Gandzik jak na razie zero. :)
Aleksandra95 napisał(a):
Ja kupiłam Fiprex i muszę zakroplić :diabloti:

ja czekam na kuriera :evil_lol:

Posted

[quote name='dagaa111']http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0157-2_zpsbff3daa1.jpg
piękna :loveu:

u nas na razie żadnych kleszczy nie było, ale muszę w końcu coś kupić, żeby psa zabezpieczyć
:loveu:
Łatek wczoraj drugiego kleszcza przyniósł... a kuriera jak nie widać, tak nie widać :(
[quote name='phase']Jak to jakieś fotki, piękne fotki! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
e tam ;)
:loveu:
[quote name='magdabroy']http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0152_zps65c21e9e.jpg zanurkował po piłkę?

Skosiłabyś trawę :mad::eviltong:
wyciągnął za sznurek, który unosił się na wodzie... . na początku próbował nurkować, ale woda go zalała :lol:

to nie trawa, to kończynka :eviltong:
[quote name='Luzia']Świetną ma maskę :loveu:
http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0085-1_zps8238e49b.jpg

dzięki :loveu:

Posted

magdabroy napisał(a):

Też tym psikam i nie mają kleszczy. Jak widzą, że idę z tym pojemniczkiem to się chowają po kątach :evil_lol:

Posted

[quote name='wiki4']Też tym psikam i nie mają kleszczy. Jak widzą, że idę z tym pojemniczkiem to się chowają po kątach :evil_lol:
:roflt:
u mnie największa rzeźnia jest przy odrobaczaniu... :roll:

makot'a;20831554 napisał(a):
O matko, kilka dni mnie na dogo nie było, a tu tyle nagadane :mad:

eee aż tyle? nie myślałam :lol:
[quote name='Ty$ka']http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0081-1_zpsa17eb405.jpg jaka sierota :lol: :loveu:

Ja dzisiaj znó wyjęłam z kundla kleszcza... na szczęście i dzisiaj przyszedł Fiprex dla zwierzyńca...

dlatego mówię na niego "Bozia sierotka" :lol:

Strasznie głośno jest w tym roku z tymi kleszczami....

Ostatnio wciągnęły mnie książki, aż dziwne :evil_lol:
noo i oglądam swój serial :loveu: i stwierdziłam, że jeszcze coś dodam :D