Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest wolfheart
Posted

[quote name='kalyna']
Szczerze to ja przez cała zimę łącznie nie widziałam tylu ludzi co dzisiaj spacerujących koło nas :shake: zaczęliśmy liczyć ile psów maszerowało dzisiaj.. statystyki są porażające :grins:[/QUOTE]

mnie bardziej wnerwia banda rozwrzeszczanych biegających dzieciaków,motocykliści,rowerzyści i żule...wszyscy oni wyłażą gromadami jak tylko widać wiosnę...

Posted

Filmik na poprzedniej stronie

[quote name='Kaaasia']Jakie słodkości :loveu::loveu::loveu:

Ludzie sobie nagle przypomnieli że mają psy i trzeba z nimi spacerować :mad:
:loveu:

niestety.... mam nadzieję, że to tylko chwilowy impuls i co tydzień tak nie będzie :roll:
[quote name='magdabroy']Uszy żyjące własnym życiem :loveu:
[quote name='marta.k9080']mnie bardziej wnerwia banda rozwrzeszczanych biegających dzieciaków,motocykliści,rowerzyści i żule...wszyscy oni wyłażą gromadami jak tylko widać wiosnę...

u nas to właśnie psiarze są najgorsi. Bo ludzie przejdą bez większego echa. Dzieciom nie pozwalają zbliżać się do płotu jak wiedzą, że są tam psy. Ale psiarze :mdleje: Moje dodatkowo na te psy się nakręcają. Choć zauważyłam, że obce, które widzimy pierwszy raz to im zwisają... jeszcze...

I najgorsze, czyli dawcy organów... Boshe zaczęło się jeżdżenie motorami, bardzo szybko. Mieszkam przy takiej ulicy, ze teraz co weekend będą ujeżdżać te motory, z bardzo dużymi prędkościami.... to jest straszne, bo odgłosy, jakby zaraz mieli się wściec. na jednym kółku i inne wydziwiania. A potem nasłuchiwania, czy nie ma huku i głuchej ciszy :shake:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='kalyna']u nas to właśnie psiarze są najgorsi. Bo ludzie przejdą bez większego echa. Dzieciom nie pozwalają zbliżać się do płotu jak wiedzą, że są tam psy. Ale psiarze :mdleje: Moje dodatkowo na te psy się nakręcają. Choć zauważyłam, że obce, które widzimy pierwszy raz to im zwisają... jeszcze...

I najgorsze, czyli dawcy organów... Boshe zaczęło się jeżdżenie motorami, bardzo szybko. Mieszkam przy takiej ulicy, ze teraz co weekend będą ujeżdżać te motory, z bardzo dużymi prędkościami.... to jest straszne, bo odgłosy, jakby zaraz mieli się wściec. na jednym kółku i inne wydziwiania. A potem nasłuchiwania, czy nie ma huku i głuchej ciszy :shake:[/QUOTE]

to powinno byc zabronione...od tego jest motocross, a nie żeby hałasowac w centrum miasta ,no ale jak ktoś jest jeb*ięty to co zrobić...

Posted

Rowerzyści, rolkarze, biegacze, dzieciarnia, kulturalna młodzież :diabloti:. Motorów jakoś dużo nie ma ale jest pan na pierdzącym rowerze :diabloti:
I wielu z nich przeszkadza że chodzisz z psem.
Trzeba zmienić trasę spacerów tylko obeschnąć musi ;)

Posted

ja nie wiem czemu te piłki tak na psią gadatliwość działają. etna też drze japę jak ma piłkę i nigdy nie ma dość.
filmik z wredną suką nie działa. nie widziałam, więc nie wierzę, by była aż tak wredna:eviltong:

Posted

[quote name='marta.k9080']to powinno byc zabronione...od tego jest motocross, a nie żeby hałasowac w centrum miasta ,no ale jak ktoś jest jeb*ięty to co zrobić...[/QUOTE]
Szkoda słów.. oby tylko nic się nie stało :roll:
już nie wspomnę, że jak są zloty to można zwariować :lol:
[quote name='Kaaasia']Rowerzyści, rolkarze, biegacze, dzieciarnia, kulturalna młodzież :diabloti:. Motorów jakoś dużo nie ma ale jest pan na pierdzącym rowerze :diabloti:
I wielu z nich przeszkadza że chodzisz z psem.
Trzeba zmienić trasę spacerów tylko obeschnąć musi ;)[/QUOTE]
U mnie ludzie są chyba bardzo negatywnie nastawieni do psów... np. przechodzę z Sonią po pasach i perfidnie w psa wjechała rowerem młoda dziewczyna :roll: Nie wspomnę, ze notorycznie każą mi zakładać Ciapkowi! kaganiec. Mimo, że on nie reaguje na rowery itp. i to na polach :mdleje: bo przecież on ma zęby!! No nie wiem, co on może mieć innego w tej paszczy... :hmmmm:

Tylko ja za bardzo nie mam jak zmienić tej trasy.. jest ona koło mnie, zawsze tam chodzimy i nawet, jak będę chcieć iść dalej to i tak tędy przejść muszę.... a z roku na rok jest coraz gorzej :roll:
Zimą oczywiście są pustki :eviltong:
[quote name='Bolsbokser']Zaglądamy i witamy się :)
Muszę zaczekać na martwy okres, wszyscy w necie siedzą, a mi przez to net nie działa :(
Żadnej fotki nie mogę podglądnąć :([/QUOTE]
Witamy u nas ;)
szału to tej fotki nie robią, więc dużo nie tracisz :)

Jak ja zaczynam doceniać, ze mimo, iż 3 kompy są do neta podłączone, to wsio śmiga ;)
[quote name='agaga21']ja nie wiem czemu te piłki tak na psią gadatliwość działają. etna też drze japę jak ma piłkę i nigdy nie ma dość.
filmik z wredną suką nie działa. nie widziałam, więc nie wierzę, by była aż tak wredna:eviltong:[/QUOTE]

Ciap się za bardzo pobudza przy tym jaju... Owczary nie. Jeden sam się jajem bawić nie umie, a drugi w ciszy się bawi :)

hmm może trzeba stronę odświeżyć, bo mi w galeriach, też nie zawsze działają filmiki ;)

No to tak bawiła się Sonia z Ciapkiem, bardzo stare filmiki:

[video=youtube;dL2kKcwRozw]http://www.youtube.com/watch?v=dL2kKcwRozw[/video]

[video=youtube;h6Q_RKIkorw]http://www.youtube.com/watch?v=h6Q_RKIkorw[/video]

[video=youtube;1_DJIO6N2U0]http://www.youtube.com/watch?v=1_DJIO6N2U0[/video]

Posted

[quote name='Izabela124.']Fajnie Sonia z Ciapkiem się bawią :D[/QUOTE]

[quote name='dOgLoV']ale biedny Ciapulec :diabloti:[/QUOTE]
noo biedny :diabloti:
Najlepsze jest to, że on ją zaczepia, szczeka na niego... ajak go tak molestuje to jest zachwycony :lol:
[quote name='Kaaasia']Ciapek nie daje się babie :evil_lol:

Ten filmik z wredną Sonią trzeba kliknąć to się otworzy na YouTubie i wtedy można oglądać ;)[/QUOTE]
oo albo i tak można :)
[quote name='szalej']o mój boże, filmik z poprzedniej strony rozłożył mnie na łopatki <3 te uszole <3[/QUOTE]

:loveu: te uszy, jakby od innego psa były :lol:

Posted

Super filmiki :) Przy pierwszym z Ghandim i Sonią się uśmiałam, ale z niej złodziejka :evil_lol: Ale Ghandi widać po zachowaniu, że jeszcze szczenior maksymalny ;)

Za to Ciap z tym darciem ryja ma jak Jari :eviltong: I w ogóle on jest chyba jakiś pancerny :lol: Niezły musi mieć charakter, że go to tłamszenie nie martwi ;). Finka np. nie ma takiego poczucia humoru i nie daje się dotknąć Jariemu, Cortina dużo jest mocniejsza w tym względzie, ale Ciap ją bije na głowę ;).

Posted

[quote name='Amber']Super filmiki :) Przy pierwszym z Ghandim i Sonią się uśmiałam, ale z niej złodziejka :evil_lol: Ale Ghandi widać po zachowaniu, że jeszcze szczenior maksymalny ;)

Za to Ciap z tym darciem ryja ma jak Jari :eviltong: I w ogóle on jest chyba jakiś pancerny :lol: Niezły musi mieć charakter, że go to tłamszenie nie martwi ;). Finka np. nie ma takiego poczucia humoru i nie daje się dotknąć Jariemu, Cortina dużo jest mocniejsza w tym względzie, ale Ciap ją bije na głowę ;).[/QUOTE]

te filmiki są stare.. dopiero teraz dorwałam się do programu, co obsługuje format filmów z aparatu :roll:
I jej nie było żal biednego szczeniaczka... od razu mu pokazała szarą rzeczywistość :evil_lol: i w sumie to za dużo się nie zmienił od tamtego momentu :grins:

Najlepsze jest to, że podczas tych zabaw ona nigdy mu nie zrobiła krzywdy, a on nigdy nie zapiszczał :lol: Ale jak przegnie to Ciap ustawia Owczary do pionu i nie pozwala się do siebie zbliżyć, kupa śmiechu wtedy jest... Jeden Ciap po środku i oba Owczary na około i żaden dotknąć go nie może :roflt: Z drugiej strony jak bawią się tak wszystkie 3, to bardzo łatwo dochodzi do nieporozumień. Ciap burknie na Gandzika i Sonia już leci łomot dać Gandiemu. W ogóle najśmieszniejsze jest to, ze Sonia go chroni przed złem tego świata czyt. Gandi. Dawniej jak był tylko Ciap i Sonia i Sonia miała zatargi z obcymi psami to było :mad: ale jak Ciap był w pobliżu to była dyskoteka :roll:

A darci ryja to Ciap wtedy jak się tak pobudza. Ale Gandi też zaczyna. Niekoniecznie na jajo, bo jego to mało interesuje, ale jak robimy my coś np. porządki w około domu i on się na to nakręci i zaczyna jęczeć.. :mdleje:

A ja sobie siedzę na dworze na desce i obserwuję relacje w tym stadzie i stwierdzam, ze te psy nie są normalne :lol: czasem zrobię zdjęcie, czy coś nagram.. lepsze to niż niejeden serial :lol:

Posted

[quote name='Ty$ka']Ile filmików :loveu:

Paaaapiiiiś :loveu: Nawet ładny :PPP

O rany, ale szaleją :D :loveu:[/QUOTE]

noo to jak szaleję z filmikami, to coś jeszcze dodam :eviltong:

wspólny posiłek
[video=youtube;7ojj2JICG2E]http://www.youtube.com/watch?v=7ojj2JICG2E[/video]

i chwilowe zajęcie Gandzika.. normalnie jak dostawał wszystkie miękkie kości to znikały w ciągu minuty.. tu to trwało na szczęście dłużej i akurat wtedy nic nie niszczył i nie rozrabiał :lol:

[video=youtube;I-9szMdLkcs]http://www.youtube.com/watch?v=I-9szMdLkcs[/video]

edit. iii kupiłam nowe obróżki dla trójcy :lol: noo i teraz to się lansują :D
jak zgram z aparatu to się pochwalę :)

Posted

super się ogląda te filmiki! :D
Sonia podczas zabawy - no, jakbym Bastę widziała :diabloti:
Bezwładnie lecąca "kula sierści" :diabloti:

A my ostatnio odkryliśmy, że Bastę najbardziej bawią pieski, które są, jak to Bartek pięknie ujął: "przewracable" :D
Inne (np. Cresil, ktory jest nieprzewracable), nie są takie zabawne xD

Posted

makot'a;20712070 napisał(a):
super się ogląda te filmiki! :D
Sonia podczas zabawy - no, jakbym Bastę widziała :diabloti:
Bezwładnie lecąca "kula sierści" :diabloti:

A my ostatnio odkryliśmy, że Bastę najbardziej bawią pieski, które są, jak to Bartek pięknie ujął: "przewracable" :D
Inne (np. Cresil, ktory jest nieprzewracable), nie są takie zabawne xD

Żałuję, ze na bieżąco nie były wstawiane.. ale ta moja tępota :lol:

Taa Sonia i jej typ zabawy. Ale jak Sonia biegnie, to doskonale manewruje między przeszkodami. Ciap też omija wsio.. ale Gandi to jest Hardcore.. leci i nie patrzy :mdleje:
U nas i Ciap i Gandi jest przewracalny:evil_lol:
co gorsze, jak Owczary nie zwracają uwagi na Ciapka to się wtedy dzieje, zaczepia je, szczeka, skubie :lol:
Nie wiem jak z innymi psami jest, bo z innymi się nie zadają. A tu wybór jest bardzo skromny :D

Posted

[quote name='Kaaasia']Oli też latał jak torpeda ale co raz częściej zwraca uwagę że coś/ktoś przed nim stoi :evil_lol:

Jak grzecznie sobie jedzą obok siebie :smile:

No ja mam nadzieję, ze wreszcie zacznie myśleć.. inaczej ulegnie samozniszczeniu :roll:

Muszą jeść ładnie koło siebie, bo inaczej :mad:

a kupiłam na bazarku obróżki... no to się chwalim :eviltong:

a stare muszę wyprać i schować, bo nigdy nic nie wiadomo :eviltong: