Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/000282.jpg Gandzia znowu molestuje Ciapka :D

http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/000329.jpg Sonieczka :loveu:

http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/000332.jpg Ciaposław :loveu:
to jest nowe hobby Gandzi :lol:
ale wstyd, że te zdjęcia sa takie stare :roll:
[quote name='dOgLoV']zdjęcia :multi::multi::multi::multi:

http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/000250.jpg :loveu::loveu::loveu::loveu:
:loveu:
[quote name='Kaaasia']http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/000283.jpg Sonia się lansuje a z tyłu Ciapka mordują :cool3:
bo ona ma dość tych krasnali :D

Posted

Jean napisał(a):
Ghandzia bardzo wyrósł. Łapska ma wielkie :)

Biedny Ciapuś mordowany.
Ale widać, że wszyscy się uwielbiają ;)

dzięki :loveu:
łapska ma wielkie, bo na wielkiego psa się zapowiada.. prawdopodobnie przekroczy nawet wzorzec..w sumie dla mnie najważniejsze aby był zdrowy..... cala reszta to plus/minus pikuś :evil_lol:

Posted

Aż nie chce się wierzyć, że on jest już taki duży! Chodzi mi o Ghandiego oczywiście :P
Super wygląda teraz, nieproporcjonalny ale piękny :loveu:
Próbuję jakoś w swoim umyśle oszacować na co może wyrosnąć, zastanawiam się np. czy będzie miał taką czarną maskę bardzo, czy mu jeszcze zejdzie :D
No i super ma tylne łapki, bo nie za mocno kątowane :D
Aa ciekawe, że mówisz, że taki bydlak z niego będzie - ile on w zasadzie ma teraz wzrostu w kłębie?

Posted

[quote name='darii_iia']Ależ urósł! Piękny. :loveu:
W fajnym wieku teraz jest...takie nieproporcjonalne ciałko ma. :lol:
Fajnie się patrzy na ich zabawy. :)
:loveu:
rośnie i rośnie ;)
taa najlepsze sa dluuugie łapy ;)

makot'a;19462648 napisał(a):
Aż nie chce się wierzyć, że on jest już taki duży! Chodzi mi o Ghandiego oczywiście :P
Super wygląda teraz, nieproporcjonalny ale piękny :loveu:
Próbuję jakoś w swoim umyśle oszacować na co może wyrosnąć, zastanawiam się np. czy będzie miał taką czarną maskę bardzo, czy mu jeszcze zejdzie :D
No i super ma tylne łapki, bo nie za mocno kątowane :D
Aa ciekawe, że mówisz, że taki bydlak z niego będzie - ile on w zasadzie ma teraz wzrostu w kłębie?

dokładnie, jest nieproporcjonalny....pysk mu jaśnieje, ogólnie coraz więcej dostaje jasnej sierści, srebrnej po mamie ;) ogólnie to coraz więcej widze po kolorkach jego mamę, ale wiadomo, że on może się zmieniać nawet do 3 roku. Trochę sporo czasu ma jeszcze. maskę ma ciemną, ale obwódka ciągle mu jaśnieje. Obecnie jest troszeczkę niższy do Sonii, dawno go nie mierzyłam..
Teraz raczej modne sa małe suki i psy, wzorcowe ;)
Katowanie u ONów to zależy od ustawienia.... jak wyciągnie się mocno psa to zad idzie w dół i wtedy to dobrze widać.... wczoraj między treningami go ustawiałam to widać to. a kątowanie to i tak dopiero wyjdzie jak urośnie ;)
[quote name='Izabela124.']http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/000282.jpg drugi plan: zagryzanie Ciapka :D
dokładnie :loveu:

Posted

Oo to ciekawe co piszesz o kątowaniu, że może się dopiero z wiekiem "pogłębić" ;)
Ja wiadomo - obserwuję w zasadzie tylko bure, a u nich zwykle to szczenięta są mocniej kątowanie, niż dorosłe osobniki - tzn. kątowanie z wiekiem maleje* :D

*O ile w ogóle jest jakieś kątowanie :diabloti:

Posted

makot'a;19463002 napisał(a):
Oo to ciekawe co piszesz o kątowaniu, że może się dopiero z wiekiem "pogłębić" ;)
Ja wiadomo - obserwuję w zasadzie tylko bure, a u nich zwykle to szczenięta są mocniej kątowanie, niż dorosłe osobniki - tzn. kątowanie z wiekiem maleje* :D

*O ile w ogóle jest jakieś kątowanie :diabloti:

chodziło mi, że wyjdzie dopiero czy jest duże czy ciut mniejsze ;)

Z wiekiem tzn. aż się nie skończy jego szybki wzrost, czyli jeszcze trochę czasu przed nami....
Gandi rośnie i nie wiadomo w sumie co wyrośnie... bo jest rozrost może iść różnie... jak łapy tylne pójdą w znak X to będzie bardziej zad opadnięty... jak nabierze masy to może kątowanie być mniejsze....łapki ma na razie w miarę proste, ale co będzie za jakiś czas to nie wiem, choć szukałam rodziców, którzy nie zamiatają zadem ziemi...
choć znam szczeniaka, który w wieku Gandzi miał mocno spadzisty zad, a teraz to aż się zdziwiłam czy to ten sam pies... gdybym nie śledziła na bieżąco jest wzrostu to nie uwierzyłabym.. tak samo rodzice wzrost mają wzorcowy a on wzorzec dawno przerósł...więc u nas to nadal wróżenie z fusów..

choć przyznam szczerze, ze nie widziałam jako szczeniaków psy, które są mocno kątowane...

no i powtarzam zależy też od ustawienia.. oj można się zdziwić i to nieźle....

Posted

Widzę, że siedzisz w temacie :D
No, ale jak piszesz - rośnięcia przed Ghandim jeszcze kupa czasu, więc jeszcze wszystko się może zmienić :)

Zapraszam do mnie, tak btw :diabloti:

Posted

makot'a;19463316 napisał(a):
Widzę, że siedzisz w temacie :D
No, ale jak piszesz - rośnięcia przed Ghandim jeszcze kupa czasu, więc jeszcze wszystko się może zmienić :)

Zapraszam do mnie, tak btw :diabloti:

staram się.. :)
wiadomo, że informacji jest ogrom... ale zawsze choć trochę można się czegoś dowiedzieć ;)

oby poszedł w jedyną i właściwą stronę :lol:

a przeczytałam u Ciebie tego posta o świnkach, i ich dzieciach jako potencjalnym jedzeniu na ognisku to jakoś mnie tak ukuło i nic nie napisałam.... ale teraz wchodzę i jestem w szoku :loveu:

Posted

[quote name='justysiek']jaki G. duży:crazyeye::loveu:
ładny samiec się z niego zapowiada:loveu:

a gdzie tam duży.. on na tych zdjęciach ma sporo szczeniackiego puchu, co teraz jest tylko wspomnieniem.. ma gęsta i sztywną sierść.. ale dla mnie to i tak jest milusia :loveu: i nadal ma najmilsze uszka :loveu:

dzięki :loveu:

z tajemnej rozmowy między Owczarkami (o tą sesję zdjęciową najbardziej walczyłam z ta kartą pamięci)

sprostowanie: te zdjęcia tylko na takie straszne wyglądają... nie było ani jednego warkotu, pisku czy innego odgłosu.. po prostu leżały i się całe ośliniły...chwyty były delikatne.. i tak z ok 25 zdjęć wybrałam te najładniejsze, coby Was nie zanudzić ;)