Ptysiak Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 (edited) Ptysiek ma jakieś 53 cm ale nie wiem ile waży teraz bo wagę mam popsutą a nie chce mi się iść do mamy :D edit: mniej więcej waży jakieś 24 kg. Poszłam jednak zważyć z ciekawości :D Edited July 3, 2012 by Ptysiak Quote
kalyna Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Mada95 napisał(a):A Lejdi nie lubi takich tortów..bo to trzeba by było pogryźć a na takie ciastko to nie opłaca się księżniczce męczyć:evil_lol: Ale Gandi rośnie w oczach ,uroczy niego maluch:loveu: hahaha :lol: moim baardzo smakowały.. a do gryzienia twardego sa przyzwyczajone, bo wszystkie na BARFie są ;) dzięki :loveu: Ptysiak napisał(a):Ptysiek ma jakieś 53 cm ale nie wiem ile waży teraz bo wagę mam popsutą a nie chce mi się iść do mamy :D edit: mniej więcej waży jakieś 24 kg. Poszłam jednak zważyć z ciekawości :D zmierzyłam go i ma jakieś 50-52 cm a zważy siostra jest przyjedzie z wakacji :D Quote
łamAga Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 drapak cudny :loveu: jak kociak zareagował ?? :cool3: http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0173.jpg ja pitole jaki on już duży :crazyeye: śliczny jest :loveu: Quote
kalyna Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 [quote name='dOgLoV']drapak cudny :loveu: jak kociak zareagował ?? :cool3: http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0173.jpg ja pitole jaki on już duży :crazyeye: śliczny jest :loveu: Łatek jedyne co to wchodzi do budki, położy się i wychodzi.. Szary do domu nie wchodzi to niestety nie skorzysta z niego.. chyba, że go nauczę jak w domu jest fajnie :evilbat::evilbat: oczywiście głowę Ciapek tam wtyka... dzisiaj chyba z 5-6 razy :roll: i się śmiejemy, że musimy kupić drapak dla psa :D [quote name='Ptysiak']No to kawał chłopaczka z z niego :) aż 3 razy sprawdzałam czy dobrze go zmierzyłam... jeszcze trochę i dogoni Sonię ;) niby docelowe wybarwienie będzie w wieku 2 lat, a nawet później..... Quote
Ptysiak Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 To w końcu pies więc powinien być większy od Soni :) Luna była za duża jak na sunię niby :roll: ale mi to zwisało i zwisa nadal. Ważne żeby psiak był zdrowy i szczęśliwy :) Quote
kalyna Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Ptysiak napisał(a):To w końcu pies więc powinien być większy od Soni :) Luna była za duża jak na sunię niby :roll: ale mi to zwisało i zwisa nadal. Ważne żeby psiak był zdrowy i szczęśliwy :) wiem, ale taki szybko wzrost nie jest dobry... a im większe psy to więcej siły mają :lol: Quote
Ptysiak Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Ja już nawet kupiłam Arthro Fos i daję na wszelki wypadek. Vetka niby mówiła, że nie trzeba ale wolę dmuchać na zimne niż potem płakać :) Ptysiek ostatnio rozwalił mi smyczkę tą zieloną jak wyrwał do przodu za samochodem :( Od tej pory już praktycznie wcale nie ciągnie... chyba wystraszył się wkurzonej pańci :D Więc ta siła psiaków to mnie nie przeraża :) Teraz spacerujemy codziennie obok autostrady bo mam blisko :D i uczymy się, że za autami nie wolno biegać :D Quote
kalyna Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 ja na razie daję tylko witaminy.. i gotuję uparcie galaretkę z kurzych łapek....jeszcze mi się chce :mdleje: choć ciągle chodzi mi po głowie aby kupić coś na stawy, no ale nasi weci siedzą cicho :( mój czasami siedzi na chodniku i obserwuje samochody, rowery itp :) no ale na szkoleniu zostawał grzecznie koło jednego psa, cała godzinę pięknie pracował, a na koniec i tak musiał podrzeć ryja i poszarpać mnie :( gdyby ważył więcej to nie byłoby wesoło.... Quote
Ptysiak Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Kup sama na własną rękę. Jak nie pomoże to nie zaszkodzi na bank:) Arthro Fos kosztuje około 40 paru zł. 90 tabletek. Po jednej dziennie to masz na 3 miesiące, nie jest to raczej duży wydatek. Chyba że w witaminach masz już glukozaminę i chondroitynę to może nie trzeba :) Quote
kalyna Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Ptysiak napisał(a):Kup sama na własną rękę. Jak nie pomoże to nie zaszkodzi na bank:) Arthro Fos kosztuje około 40 paru zł. 90 tabletek. Po jednej dziennie to masz na 3 miesiące, nie jest to raczej duży wydatek. Chyba że w witaminach masz już glukozaminę i chondroitynę to może nie trzeba :) nie ma.. przynajmniej w składzie nie znalazłam... myślałam o Cani Agil ale cena mnie powaliła :( A to Arthrofos dostawał Barry i mu nie pomogło :( w s w sobotę jadę do innego weta prawdopodobnie to jego się zapytam ;) Quote
Ptysiak Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Nie pomogło ale Ghandi nie jest chory to ma być tylko zapobiegawczo:) Ja jak pytałam vetki to stwierdziła, że RC to pełnowartościowa karma i nic więcej nie trzeba... Już nie pytam, robię tak jak kiedys z Luną i odpukać w niemalowane - pies przestał chorować ;) Quote
*Magda* Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 [quote name='kalyna']wiem, ale taki szybko wzrost nie jest dobry... a im większe psy to więcej siły mają :lol:[/QUOTE] Bez nerwów ;) Za miesiąc, dwa zwolni wzrost, a zacznie nabierać masy ;) Do 6 miesiąca, to normalne, że pies szybko rośnie ;) Quote
Oscar Patric Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Ja kiedyś Oscarkowi podawałam HBM,a teraz Arthroflex tak profilaktycznie(i ma zdrowe stawy,nie ma dysplazji,miał badania) pozdrawiamy Quote
dorka1403 Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0529.jpg jaka pani przestworzy..dama z gracją jakich malo :D http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0546.jpg moj maz stwierdzil "jaka fajna ślapa" - jego marzenie mieć taka ślapę :D Quote
kalyna Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 [quote name='magdabroy']Bez nerwów ;) Za miesiąc, dwa zwolni wzrost, a zacznie nabierać masy ;) Do 6 miesiąca, to normalne, że pies szybko rośnie ;) wiem.... [quote name='unikatowydiament']Ja kiedyś Oscarkowi podawałam HBM,a teraz Arthroflex tak profilaktycznie(i ma zdrowe stawy,nie ma dysplazji,miał badania) pozdrawiamy o no to gratuluję ;) niestety dysplazja to jest jakaś plaga w Owczarkach..ale i innych ras nie oszczędza.. [quote name='dorka1403']http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0529.jpg jaka pani przestworzy..dama z gracją jakich malo :D http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0546.jpg moj maz stwierdzil "jaka fajna ślapa" - jego marzenie mieć taka ślapę :D hehe :loveu: to nic tylko spełniać marzenia ;) może i u Was taka ślapa będzie ;) Quote
Milena9 Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Jaki ładny portrecik http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0153.jpg :) Quote
justysiek Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 hejka, Cezar teraz dostaje arthofos i canifos, nie chce kurzych łapek, nie mówiąc o świńskich - jak mu raz kupiłam to spojrzał na swoją łapkę i na świńską, otrzepał się i tyle było zainteresowania. u nas kulawizna, znów wraca... tzn. widzę że znów co jakiś czas zaczyna tą łapę oszczędzać...:-( myślałam nad rtg, ale wet mi powiedział, że kościec u owczarka rozrasta się do 13 msc, więc szkoda go naświetlać, poza tym gdyby to się okazała dysplazja to i tak już nie zaradzimy nic. jak na razie ma stwierdzone "tylko" młodzieńcze zapalenie stawów.:oops: Quote
kalyna Posted July 7, 2012 Author Posted July 7, 2012 [quote name='Milena9']Jaki ładny portrecik http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0153.jpg :) dzięki ;) [quote name='justysiek']hejka, Cezar teraz dostaje arthofos i canifos, nie chce kurzych łapek, nie mówiąc o świńskich - jak mu raz kupiłam to spojrzał na swoją łapkę i na świńską, otrzepał się i tyle było zainteresowania. u nas kulawizna, znów wraca... tzn. widzę że znów co jakiś czas zaczyna tą łapę oszczędzać...:-( myślałam nad rtg, ale wet mi powiedział, że kościec u owczarka rozrasta się do 13 msc, więc szkoda go naświetlać, poza tym gdyby to się okazała dysplazja to i tak już nie zaradzimy nic. jak na razie ma stwierdzone "tylko" młodzieńcze zapalenie stawów.:oops: właśnie u mnie jest straszny szał jak są kurze łapki ;) wieprzowych nie chce mi się obierać :oops: Jedzą wszystkie 3 i bardzo im smakuje. biedak, tak się nacierpi :( u mnie Gandi zaczął kuleć, wystraszyłam się, ale zwiększyłam mu dawkę witamin, do tego dostał parę kropelek witaminy (chyba D) i 3 dni dostał właśnie galaretkę.. dostawał też potarte warzywa z owocami i odpukać wszystko na razie jest dobrze.... bo witaminy on ma, że jedna tabletka na każde 7 kilo... ale ciągle dostawał jedną tabletkę, bo dostawał warzywa i owoce, jednak chyba za mało... teraz dostaje aż 2 tabletki, ale waży już ponad 20 kg ;) na razie okręcam rodziców, aby kupili copś G. na stawy, bo jednak wszystko co dla psa to kupuję ja, więc mogliby się dołożyć... [quote name='dOgLoV']Hej hej , ja poprosze nowe foteczki :lol: witamy wszystkich :multi: fotki kiedyś będą dodane.. :D ale jak tak gorąco jest to ja ledwo co zipię. Siostra przyjechała z wakacji to zaangażuję ją ;) I zamówiłam 2kg suszonych żołądków, 0,5 kg płuc wołowych suszonych.. akurat jak przesyłka przyszła to G. był w domu i się chłodził. Jak rozpakowałam to Gandi wszystko po kolei do legowiska zabierał i już był gotowy do konsumpcji.. akurat była kuzyna i mocno się zdziwiła.. i co chwilę: ale on sobie sam wziął paczkę, ale on ją gryzie, ale bierze kolejną itp.. no śmiałam się z niej.. a potem stwierdziła, ze to bardzo śmierdzi :D Gandi był w domu, bo ma w gorszym miejscu kojec niż Sonia :( tzn. ma mniej cienia niż Sonia, bo ona ma w całym kojcu cień ;) Za to Sonia boi się burzy... raz jak była wypuszczona na noc to ośrupała całe drzwi.. potem je szorowałam, a rodzice przymknęli na to oko.. później dwa razy robiła podkop w kojcu, ale nie wydostała się...A praktycznie teraz co noc jest u nas burza :roll: i mama ją zostawiła w kotłowni na noc. Zagrzmiało i otwarła sobie drzwi do domu :lol: najlepsze było to, że wieczorem tata oglądał Czterej pancerni i pies. I patrzy i jest Szarik, odwraca głowę a tu przy nim Sonia stoi.:evil_lol: A jak się wystraszył :lol: No i Sonia spała w domu, razem ze mną.... o 4 się obudziłam i dwie pary oczu wpatrywały się we mnie. Sonia już była gotowa do pracy, chodź Pancia porzucać mi zabawkę, bo chłodno już jest :D ale tylko na dwór ją wypuściłam i poszłam spać.. No właśnie to jest dziwne, bo wiem że jest lękliwa, ale ucieka do nas, a nie przed siebie.. A Gandzię się nie martwię, bo ten to niczego się nie boi ;) Quote
Ptysiak Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Sonia ucieka tam gdzie czuje się bezpieczna czyli przy Was :) Quote
kalyna Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 [quote name='Mada95'] smaczne , to to?:cool3: smaczne będa jak dojrzeją :loveu: tata je już je, ale dla mnie sa za kwaśne... :lol: [quote name='Ptysiak']Sonia ucieka tam gdzie czuje się bezpieczna czyli przy Was :) wiem ;) ale większość psów w takim popłochu biegnie przed siebie na oślep.. więc może nie jest z nią aż tak źle ;) Quote
Ptysiak Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 http://i1076.photobucket.com/albums/w457/kalyna2/DSC_0391.jpg jakby się ugadały i tak równo łapki te same podnoszą :evil_lol: :loveu: Quote
Recommended Posts