Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aaaaaaaaaa:loveu::loveu::loveu: cudne!! Kalyna następnym razem cyknij też belgi ;) hihi ;)
super fotorelacja :loveu:
donki śmieszne, widać że dopiero wchodzą "na rynek", niewyrównane, każdy inny. ale niektóre cudne są a za pare lat to będzie dopiero ;) inne psiaki też cudne, ten jorczek pospinany, shiby, samki, wilczaki, no wszystkie psy są piękne :)
i moja niuuuuuuuuunia :loveu::loveu::loveu: Kalyna wrzucę foteczkę niuni na bazę oki? podpiszę że to Twojego autorstwa

Posted

Avaloth napisał(a):
brzydkie te DONy :D z tych na zdjęciach podoba mi się tylko ten pierwszy i ten: http://img508.imageshack.us/img508/3630/p6040220.jpg
oczywiście większość z mega kątowanym tyłem, bo jakżeby inaczej :shake:
http://img39.imageshack.us/img39/3677/p6040048.jpg pompki :loveu: ten pierwszy cudny, tylko coś za mało rudy.
http://img806.imageshack.us/img806/6625/p6050034v.jpg jaki genialny :loveu: to rhodesian jest ?
http://img803.imageshack.us/img803/8990/p6040153.jpg są i corgi :loveu::loveu: chyba nawet wiem z której hodowli, acz głowy uciąc nie dam ;)

tak ten mały to szczeniak rhodesian :) bo ogólnie dużo ich było... a jaki pies z jakiej hodowli to nie wiem, bo chodziłam i pstrykałam :D
a ten pompek to szczeniak ten jasny był..
a co do DONów to jestem w nich zakochana i patrzyłam co się liczy u nich... fakt niektóre i ONy i DONy miałe te tylnie łapy trochę jakby liche, że długo w pozycji ja je ustawiali to nie postały... poza tym zawsze myślałam, że pozycja wystawowa trochę inaczej wygląda... a oni postawili bardziej na tym amerykański...niektóre były mocno zbudowane, że aż ciężko dostrzec ONka w nim, co nie powinno być większym problemem.... a sędzia zachwycony nimi był i właśnie dokładnie zwracał uwagę na każdego, który po ringu śmigał...

Maalwi napisał(a):
świetne fotki, szkoda tylko,ze tak mało grzyw ale ogólnie wystawa udana, tlyko trochę głupia pogoda....eh

no na słońcu wszystkie grzywki stały, a ja już wyglądałam jak wyglądałam i hit dnia! skóra zaczęła mi schodzić

dOgLoV napisał(a):
Nawet Tybetany sie załapały

http://img803.imageshack.us/img803/3425/p6050027.jpg chyba wiem co to za tybetan ale nie chce spalic wiec nic nie napisze :eviltong:

http://img52.imageshack.us/img52/1104/p6050029.jpg a to raczej na pewno jest Ben :loveu:

i nasze ukochane Donki :loveu::loveu::loveu::loveu:

ja to bym w niektórych przypadkach nie powiedziała, że to Tybetany.... po prostu szukałam zbliżonych do Qwendi i za dużo to nie znalazłam....

Jaga. napisał(a):
aaaaaaaaaa:loveu::loveu::loveu: cudne!! Kalyna następnym razem cyknij też belgi ;) hihi ;)
super fotorelacja :loveu:
donki śmieszne, widać że dopiero wchodzą "na rynek", niewyrównane, każdy inny. ale niektóre cudne są a za pare lat to będzie dopiero ;) inne psiaki też cudne, ten jorczek pospinany, shiby, samki, wilczaki, no wszystkie psy są piękne :)
i moja niuuuuuuuuunia :loveu::loveu::loveu: Kalyna wrzucę foteczkę niuni na bazę oki? podpiszę że to Twojego autorstwa

oj śmiało możesz wstawiać i nawet nie musisz podpisywać, że to moje :) grunt, że się podobają :D i jak chcesz to w większym rozmiarze mogę Ci wysłać :)
no i jednemu belgowi zrobiłam fotkę :) a najlepsze jest to, że po czasie się zorientowałam, że to nie daleko był wystawiane....

Posted

A tak w ogóle, to DONy mogą już być wystawiane na "normalnych" wystawach, a nie tylko w klubach?
Piękne psy, trzeba przyznać....ale ja jednak wolę krótkowłose użytki :D

Posted

makot'a;17028824 napisał(a):
A tak w ogóle, to DONy mogą już być wystawiane na "normalnych" wystawach, a nie tylko w klubach?
Piękne psy, trzeba przyznać....ale ja jednak wolę krótkowłose użytki :D

od tego roku można :) bo były DONy, ale w innych organizacjach, gdzie miały rodowody itp, ale w tym roku FCI przyjęli tą rasę... trochę późno, ale dobrze, że w ogóle ;)

Posted

kalyna napisał(a):
od tego roku można :) bo były DONy, ale w innych organizacjach, gdzie miały rodowody itp, ale w tym roku FCI przyjęli tą rasę... trochę późno, ale dobrze, że w ogóle ;)

Ano właśnie. Wiedziałam o tym, że są takie plany, ale nie wiedziałam, że to już w tym roku FCI uznało DONki :D

Posted

[quote name='magdabroy']Wystawa wystawą. A kiedy zobaczymy Sonię i Ciapka??

makot'a;17033626 napisał(a):
Właśnie?! :D

zdjęcia mam porobione ale mi się nie podobają i w wtorek porobiłam nowe :)
a te raczej dopiero w weekend wstawię, bo jutro mam ciężki egzamin :(

Posted

No tak, ogólnie w DONach straszne zróżnicowanie jest. Zobaczymy jak to się z czasem ułoży.
Orientujecie się może czy coś jeszcze weszło od tego roku do FCI oficjalnie? Np. boerbole ? Bo wiem że jeszcze jakiś czas temu przez FCI nie były uznane, a w Katowicach widziałam wystawiającego się, ale nie wiem czy to od tego roku, czy kiedy.

Posted

Avaloth napisał(a):
No tak, ogólnie w DONach straszne zróżnicowanie jest. Zobaczymy jak to się z czasem ułoży.
Orientujecie się może czy coś jeszcze weszło od tego roku do FCI oficjalnie? Np. boerbole ? Bo wiem że jeszcze jakiś czas temu przez FCI nie były uznane, a w Katowicach widziałam wystawiającego się, ale nie wiem czy to od tego roku, czy kiedy.

Nie mam pojęcia... Poza tym pierwszy raz słyszę o takiej rasie :D

Posted

Ostatnio widziałam Onka który szedł jakby się skradał takie miał wielkie ukontowanie... :( Ale fotki super. :) Czekam na fotki twoich psiaków.

Zapraszam do galerii. :)

Posted

Polari napisał(a):
Ostatnio widziałam Onka który szedł jakby się skradał takie miał wielkie ukontowanie... :( Ale fotki super. :) Czekam na fotki twoich psiaków.

Zapraszam do galerii. :)

Niektóre ONki są bardzo skrzywdzone przez wielką "kynologię" :angryy:
To taka cudowna, piękna rasa...a hodowcy robią tym cudownym psom taką krzywdę, że szkoda gadać.
Kątowaniu mówimy wielkie, stanowcze NIE! :mad:

Kalyna, gdzie Twoje psy, hę? Zdjęcia miały być :razz:

Posted

wiem, że miałam dodać fotki :(
ale zaraz jadę do wuja na urodziny i porobię Lajli fotki :) i może będzie jeszcze jakiś piesek...

więc na szybko z serii głupie miny :lol: