Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uff, my też nadrabiamy, znowu :P

http://img856.imageshack.us/img856/4821/p4030053e.jpg
Kaganiec mamy taki samiutki. Tylko jednak ta skóra to pewien minus przy deszczowych dniach, bo mimo że kagańca rzadko używamy to już niezbyt się nadaje do noszenia. W wodzie strasznie się wygina a po wyschnięciu jest mega sztywny i w efekcie nam już pękł w jednym miejscu.
I są droższe od metalowych, ale jednak bezpieczniejsze i wygodniejsze ;)

My się przymierzamy do kupna fizjologicznego, zobaczymy co nam z tego wyjdzie :)

Posted

ja fizjologicznego nie chcę...
dopiero jak przeczytałam twój post to szukałam jak on wygląda ;)
i jest strasznie duży to ludzie mnie w ogóle wielkim łukiem omijali.... a poza tym już zbieramy wszystkie trawy, ziemię, kwiatki to w takim mielibyśmy prawdziwy ogród :)

Posted

hihihi zawsze moglibyście zrobić z niego doniczkę ;)
widziałam już onki w fizjologicznych kagańcach, faktycznie wygląda to nieziemsko ale na pewno psu jest wygodnie

Posted

kalyna napisał(a):
ja fizjologicznego nie chcę...

Ja kupilam fizjologa On sport , Neron miał go na paru spacerach ale kiedy biegł ten kaganiec mu tak podskakiwal ze wchodzil mu na oczy i zrezygnowalismy z niego ;)

Posted

[quote name='Kibaa'][url]
a co do kagańca mamy taki sam :) ale moja i tak nie umie w nim chodzić :D
To nie jesteście osamotnione, bo jak idzie na fikołki robi, coby najlepiej ten kaganiec ściągnąć....

Posted

he he a ja bylam z Alexem na szczepieniu w pt i mial kaganiec(zakladam mu tylko na szczepienia)i o dziwo nie sciagal go i chodzil w nim jak by chodzil w nim codziennie

Posted

Kibaa napisał(a):
no to Aniu masz fajnie :D

moja niestety idąc człapie przednimi łapami żeby zahaczyć o kaganiec. mamy z firmy 'dingo' : )

Moja robiła dokładnie tak samo. Przy każdym kroku musiała zahaczyć... :shake:
Teraz już jest lepiej, biega i nie próbuje ściągać (choć czasem jej sie zdarza, jak znajdzie jakieś pyszności...)

Posted

muszę nagrać kiedyś moją Tesi w kagańcu :D siedzi rozkraczona z nieszczęśliwą miną na podwórku (tzw poza "na pijaka") a odżywa i zaczyna się ruszać dopiero jak jej się kagan zdejmie.
dziwne bo kiedyś ganiała w nim normalnie, nie powiem żeby była happy ale teraz to po założeniu kagańca pies traci zdolność poruszania się

Posted

Hehe, to widzę że z kagańcem wszyscy mają problem. U mnie Basta potrafi sobie zdjąć taki zapinany na potylicy i z paskiem przez środek nosa. Co prawda kaganiec zakładamy z częstotliwością średnio raz na rok, ale kiedy już trzeba, to nie da się z nią funkcjonować, bo robi siniaki na nogach tym żelastwem. O wszystko stara się uderzać kagańcem...czasem boję się, że zrobi sobie krzywdę :shake:
Ostatnio założyłam jej kaganiec po kropieniu psów fiprexem, żeby się tego nie nażarła (np. z Łatiego...), ale wytrzymała w nim jakieś 10 minut i kaganiec zaginął :P
Musimy wreszcie zainwestować w taki wygodny jak ma Sonia, mimo że nam raczej niepotrzebny jest :)

Posted

Dzisiaj byłam na ogrodzie z moja cyfrówką i jestem w szoku, ile z niej wycięłam :)
Tak oto witamy wiosnę :)

wiem, że w porównaniu z dobrymi fotografami to odpadam w przedbiegach, ale tak mi się podobały, że musiałam Wam pokazać te fotki :)
fotki psiaków będą później :)

Posted

mychaaaaa napisał(a):
ej, jak na cyfrówkę świetne zdjęcia! Jakoś specjalnie ustawiałaś tryby czy na automacie?

tryb w ruchu i supermakro :) ale psiaków tak nie idzie zrobić :( bo to wiecznie się wierci... :lol:

Posted

Amber napisał(a):
Hej, w rewanżu zaglądam do was :). Jestem pewna, że Ciapek miał jakiegoś jamnika w rodzinie ;), fajny psiaczek :)

Witamy :)
Tez tak myślimy, a w szczególności jego łapki.. chociaż bardziej charakter odpowiada jamnikowi....

Jaga. napisał(a):
ależ cudne! :) zupełnie jak nie cyfrówkowe. bardzo mi się podobają, od razu mam milszy humor

Ciesze się :) Już lepszych fotek z tego aparaty nie wyduszę, ale efekt też mi się nadzwyczajnie podoba :)