OlaAB Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 ponieważ w temacie o Łodzi mowa jest o "ostatnim sprawdzianie", na jednej ze stron klubowych doczytałam się o powołaniu psa do reprezentacji mam pytnia: - kto i na jakiej podstawie powoływał psy do reprezentacji? (swego czasu widziałm dwie propozycje ale nie słyszałam/widziałam która z nich przeszła) - do tej pory (zdaje się a i w propozycjach chyba była o nich mowa) były "eliminacje" - kiedy i gdzie się one odbyły? dlaczego o nich nie było słychać? - jakie psy są w reprezentacji Polski na MŚA? Quote
Mokka Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Bardzo ciekawy temat, może ktoś coś wie. Olu, a czy mogłabyś podać, o jakiego psa chodzi? Jeśłi taka informacja znalazła się na stronie internetowej, to chyba nie jest to tajemnica... Quote
IraKa Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Moim zdaniem jest to kolejny temat i powód aby odbyło się spotkanie agilitowców. I nie przedstawicieli klubów tylko wszystkich chętnych. Quote
LALUNA Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 OlaAB napisał(a):na stronie HoPsa jest mowa o Toli To jakieś psy były powołane? A gdzie można się dowiedzieć które? Może moja jest a ja nic nie wiem:roll: . To tak z nowym tera miało być lepiej i sprawiedliwie. A tu wszystko jak z zawodami Łódzkimi niby są ale nikt nic nie wie. To przestaje być zabawne. Już jedne zawody Hopsa robiło, a potem trzeba było się rozpakowywać. Nie wiem ale odnoszę wrażenie że to jeden z nielicznych klubów który dostąpił zaszczytu wtajeminczenia. A miało być tak pięknie Quote
OlaAB Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 skoro Closing date for registration is July 15, 2006. a więc już w Łącku a tym bardziej w Legnicy można było zrobić krótkie spotkanie i przedstawić listę zawodników powołanych na MŚA Quote
LALUNA Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 OlaAB napisał(a):skoro a więc już w Łącku a tym bardziej w Legnicy można było zrobić krótkie spotkanie i przedstawić listę zawodników powołanych na MŚA Powoli przestaję widzieć sens jeżdzenia na Polskie zawody agility, skoro wszystko robi sie po cichu i potajemnie. To teraz wystarczy poczekać na skład aby dwiedzieć się kto jest wtajemniczony. jestem ciekawa tylko czy sklad komisji ag bedzie także z tych wtajemniczonych klubów. Quote
IraKa Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 [quote name='BeataG']Cytat: Napisał(a) IraKa Wiesz, gdzie będzie informacja: na oficjalnej stronie MŚ http://www.agility-wc2006.com/e/wettkampfe/teams.htm I wystarczy wejść na tę stronę, żeby się przekonać, że termin rejestracji na MŚ upłynął 15 lipca. Więc ani zawody w Łącku, ani tym bardziej w Łodzi nie są eliminacjami do MŚ - chyba że do przyszłorocznych. Można też przeczytać na tej stronie, że kapitanem polskiej drużyny jest Leszek Kalisz, więc należałoby wnioskować, że on jest osobą najbardziej poinformowaną. O to pewnie Rauni nam coś napisze:multi: prawda? Quote
Zielsko Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Ja tylko moge powiedziec tyle, ze Leszek Kalisz do mnie dzwonil i sie pytal czy chce pojechac z Maczkiem na MŚ - odmowilam, stwierdzajac, ze nie pamietam by odbyly sie jakiekolwiek eliminacje do MS. Nic wiecej nie wiem. Quote
IraKa Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Rauni kto oprócz ciebie, Leszka, Iwony i Agnieszki z Tolą jedzie jeszcze na MŚ? No nie bądź taka napisz:p Quote
Rauni Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Na spotkaniu z zawodnikami po zawodach agility w Warszawie Leszek przedstawiał swój projekt eliminacji na MŚ i zapowiadał, że zamierza rozmawiać o tym z Rurarzem - o ile mnie pamięć nie myli, odbyło się nawet głosowanie, czy wolimy w razie czego wersję minimum, czyli jedzie przynajmniej jeden zawodnik, czy też wersję maksimum, czyli dwie drużyny large i small. Wedle tego co przedstawił wtedy Leszek, o udział w MŚ mogą się ubiegać psy, które na zawodach stanowiących eliminacje do MŚ mają przynajmniej jeden bezbłędny przebieg A+J z czasem nie gorszym od czasu najszybszego psa w tych przebiegach o więcej niż 20%. Docelowo zawody stanowiące eliminacje do MŚ powinny być odrębne od PPA, w tym roku podstawą były dotychczasowe (tzn. do dnia terminu zgłoszeń) wyniki PPA 2006, czyli zawody w Płocku, Wrocławiu i Warszawie - w Warszawie podczas dekoracji odczytane było, kto ile ma punktów w PPA. Na zebraniu Dorota Znajkiewicz przypomniała zapis w komunikacie GKSP, mówiący o tym że: "zawodnik zainteresowany wydelegowaniem na zawody zagraniczne musi złożyć indywidualną deklarację chęci udziału w drużynie na zawodach zagranicznych, która z załączoną kopią rodowodu psa musi wpłynąc jak najszybciej do GKSP". Na MŚ jedzie drużyna large, w skład której wchodzą: 1. Iwona Kalisz z Cirem 2. Andrzej Kordos z Tokajem 3. Agnieszka Kunkel z Tolą oraz drużyna small w składzie: 1. Iwona Kalisz z Pipi 2. Andrzej Kordos ze Skotim 3. Olga Kwiecień-Maniewska z Sunday, czyli ja. Quote
IraKa Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 No i proszę wszystko jasne. Czy naprawdę nie można było tego napisać chdźby tu na dogomanii zaraz po zawodach w Wa-wie? :shake: Rauni mam do Ciebie prośbę, bo pewnie Leszek tu nie zagląda, przekaż mu proszę, ŻE CZAS NAJWYŻSZY!!!! pomyśleć o jakieś oficjalnej stronie na której te i inne informacje na bieżąco będą umieszczane. Tak aby dostęp do nich mieli wszyscy zainteresowani. :shake: :shake: :shake: Quote
wendka Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 [quote name='IraKa'] Rauni mam do Ciebie prośbę, bo pewnie Leszek tu nie zagląda, przekaż mu proszę aby na przyszłość pomyśleć o jakieś oficjalnej stronie na której te i inne informacje na bieżąco będą umieszczane. Tak aby dostęp do nich mieli wszycy zainteresowani. :shake: :shake: :shake: Czytam te wszystkie drazliwe wątki i moze jest to wlasciwy moment do powrocenia do tematu Polskiego Portalu Agility? Kiedys byl pomysl, kilka osob odwalilo kawal swietnej roboty, byly osoby chetne do webmasterowania i temat umarl smiercia naturalna :roll: Quote
Zielsko Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Bedzie i oficjalna strona polskiego agility, ale na to potrzeba troszke czasu :) Quote
IraKa Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Zielsko napisał(a):Bedzie i oficjalna strona polskiego agility, ale na to potrzeba troszke czasu :) Kolejnych 5 lat:cool3: Wybacz to retoryczne pytanie ale sam przyznasz, że ta niewygodna sytuacja już trochę trwa:shake: A co roku sytuacja się powtarza kto, dalczego i za ile Quote
OlaAB Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 Rauni napisał(a):w tym roku podstawą były dotychczasowe (tzn. do dnia terminu zgłoszeń) wyniki PPA 2006, czyli zawody w Płocku, Wrocławiu i Warszawie - w Warszawie podczas dekoracji odczytane było, kto ile ma punktów w PPA. szkoda tylko, że te ustalenia były PO fakcie czyli PO w/w zawodach a przy okazji kto ustalał co będzie podstawą , czy też zostało to ustalone na zebraniu PO Warszawie? Quote
Zielsko Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Wiem, wiem, sama jestem w tej sytuacji co Wszyscy, ale strone mam zrobic osobiscie, wiec bez przesady, nie zajmie mi to 5 lat :) Quote
LALUNA Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Rauni mam do Ciebie prośbę, bo pewnie Leszek tu nie zagląda, przekaż mu proszę, ŻE CZAS NAJWYŻSZY!!!! pomyśleć o jakieś oficjalnej stronie na której te i inne informacje na bieżąco będą umieszczane To już Leszek został szefem komisji ag że ma zająć się oficjalna stroną? Widze ze już na dobre zagościła "nowa" domokracja w agility Quote
OlaAB Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 nie no Beata nie przesadzajmy, kto będzie przew. to będzie, a strona powinna powstać tak czy tak. Nie widzę tego, że przew. ag. po wyborze siada, zaciera rączki i tworzy stronę internetową:evil_lol: Quote
IraKa Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 [quote name='Rauni'] Docelowo zawody stanowiące eliminacje do MŚ powinny być odrębne od PPA, w tym roku podstawą były dotychczasowe (tzn. do dnia terminu zgłoszeń) wyniki PPA 2006, czyli zawody w Płocku, Wrocławiu i Warszawie Kto mi pokaże informację z początku roku informującą o tym:crazyeye: [quote name='LALUNA']To już Leszek został szefem komisji ag że ma zająć się oficjalna stroną? Widze ze już na dobre zagościła "nowa" domokracja w agility Nie wiem czy został, bo niby skąd:cool3: :shake: Odniosłam się raczej do tego co napisała Rauni: ...Wedle tego co przedstawił wtedy Leszek, o udział w MŚ mogą się ubiegać psy, które na zawodach stanowiących eliminacje do MŚ ... Quote
LALUNA Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Na spotkaniu z zawodnikami po zawodach agility w Warszawie Leszek przedstawiał swój projekt eliminacji na MŚ Uważasz ze spontaniczne zebranie jest odpowiednim miejscem do takich ustaleń? A gdzie oficjalne sprawozdanie z tych spontanicznych ustaleń dostępne w oddziałach ZKwP? Quote
Rauni Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Uważam, że lepsze jest zorganizowanie wyjazdu na MŚ na chybcika jak tylko pojawiła się taka możliwość, na podstawie wyników tegorocznego sezonu (co było w tym momencie najsensowniejszym rozwiązaniem) niż brak wyjazdu w ogóle tylko dlatego, że do tej pory nie udało się ustalić regulaminu ani ustalić składu podkomisji ds agility i diabli wiedzą kiedy się uda. Mógł Leszek oczywiście nic nie robić, MŚ kolejny rok mogłyby się odbyć bez polskiej reprezentacji. Najfajniej było w zeszłym roku, jak nam mówiono, że dane zawody są eliminacjami do MŚ, a potem i tak nikt nie pojechał. To ci dopiero było zabawnie, i fajnie i jaka motywacja do rozwoju, hej. Mam nadzieję, że w przyszłym roku wszystko będzie ustalone, będziemy mieli podkomisję, regulamin, stronę internetową i kalendarz zawodów z zaznaczonymi tymi, które są w PPA, tymi które stanowią eliminacje do MŚ, jak i tymi, które będą indywidualnymi zawodami na przykład o Puchar Dolnego Śląska. I mam również nadzieję, że tych zawodów będzie jeszcze więcej i będą jeszcze fajniejsze niż w tym roku, a może nawet Laluna wreszcie jakieś zrobi, zamiast tylko gadać, hej, rozmarzyłam się. Quote
LALUNA Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Mógł Leszek oczywiście nic nie robić, MŚ kolejny rok mogłyby się odbyć bez polskiej reprezentacji. No mógł, ale chyba zalezało mu na tym wyjeździe bardziej niż innym, skoro zrobił sam i oficjalnie nic nikomu nie mówił. A przy okazji, jaki powód był odwołania w tamtym roku wyjazdu na Ms Ag? I mam również nadzieję, że tych zawodów będzie jeszcze więcej i będą jeszcze fajniejsze niż w tym roku, a może nawet Laluna wreszcie jakieś zrobi, A ile zawodów bym musiała zrobic aby zostać kapitanem drużyny na MŚw? To się samemu mianuje czy ktoś nadaje z urzedu? Quote
Magda i Saga Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 A mnie męczy pytanie dlaczego Ani Leśniak nie ma w reprezentacji. Z tego co pamiętam na wyżej wspominanym zebraniu po zawodach w Warszawie była mowa, ze będzie powołana. Magda odmówiła, a Anię ktos pytał? Quote
Anulka Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 A przy okazji, jaki powód był odwołania w tamtym roku wyjazdu na Ms Ag? Hmmm.... finansowy.:cool3: A mnie męczy pytanie dlaczego Ani Leśniak nie ma w reprezentacji Bo nie jestem jeszcze gotowa na występ na MŚ i na pewno nie na takich zasadach typu na chybcika byle tylko wysłać drużynę. BTW bardzo nam miło,że nasze starania są doceniane ale jakby nie patrzeć wszystko dzieje się zbyt szybko i wiele kwestii jest niedopowiedzianych. Jak widać mało kto wie co, jak i dlaczego.:roll: Zasady muszą być jasne, wszyscy powinni mieć możliwość zapoznania się z nimi bo tylko wtedy cała zabawa ma sens. Nie chcę już powtórki z rozrywki bo przecież miało się coś w końcu zmienić. Ja rozumiem, że komuś zależy na tych zawodach ale czy nie lepiej by było wysłać drużynę za rok gdy już wszystko będzie jasne co do eliminacji, zdobywania punktów itp? Najpierw trzeba zrobić porządek. Co nagle to po diable. Quote
Recommended Posts